Aš iš pernai metų nemačiau tik The Unborn ir The Haunting in Connecticut, planuoju artimiausiu metu peržiūrėt, apie pirmąjį girdėjau neblogų atsiliepimų.
Labiausiai įsiminė Drag me to hell, nenuvalkiotas siužetas ir įtraukiantis. Kai kam filme pasirodė komedijos elementai ne vietoje, bet man jie visai tinka.
QUOTE(sheeva @ 2010 01 21, 17:15)
Kai kam filme pasirodė komedijos elementai ne vietoje, bet man jie visai tinka.
komedijos elementai tikrai buvo tai netradiciškai panaudoti. bet dėl to šis filmas ir išskirtinis..
man tai vienas siurpiausiu filmu buvo:

QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 21, 18:02)
o kaip jūs vertinat "Pats baisiausias filmas"? suprantu, kad čia gaunasi komedija, nu bet vistiek gi ten žudo, dar ir kaip
man tai visai gerai žiūrėjosi, prisižvengiau iki valiai 

Ypač pirmoji dalis man patinka

Užvakar Švytėjimą per TV rodė, jau buvau kažkada mačius,bet vėl mielai pasižiūrėjau. Man siaubo klasika patinka

Radau Alfoje štai tokį topą:
20 geriausių siaubo filmų
20. Henris: serijinio žudiko portretas (1990)
Režisierius: Johnas McNaughtonas
Tai dar vienas filmas, kuriam pasitarnavo mažas biudžetas, suteikdamas kūriniui realistišką dokumentinį atspalvį. Vienas iš baisiausių filmo momentų kai žudikas Henris ir jo partneris nužudo visą šeimą ir po to atsipalaidavę peržiūri įvykio įrašą. Aktorius Michaelas Rookeris (vaidinęs Henry) pasakojo: Vėlavau į išankstinį filmo seansą ir atsitrenkiau į moteriškę, kuri kaip tik bėgo iš mano filmo. Pamačiusi į ką atsitrenkė ji tiesiog spiegė, spiegė ir spiegė.
19. Amerikietis vilkolakis Londone (1981)
Režisierius: Johnas Landis
Romantinė komedija ir siaubo filmas viename. Komedijos ir siaubo elementų derinimas šiame filme ne visada vykęs, bet pagrindinio personažo metamorfozė į vilkolakį iš tiesų baisi.
18. Lemties ženklas (1976)
Režisierius: Richardas Donneris
Šėtonas šį kartą aplanko mūsų pasaulį berniuko pavidalu. Grojant Ave Satani, mažasis Antikristas su dviratuku įsirėžia į savo auką ir parverčia ją per antro aukšto laiptinės turėklus tai tik viena iš daugelio šiurpą keliančių filmo scenų. Daug kas bijojo pažiūrėti Lemties ženklą dėl to, kad Egzorcistas taip juos išgąsdino, teigė režisierius Donneris.
17. Gyvųjų numirėlių naktis (1968)
Režisierius: Georgeas A. Romero
Gyvųjų numirėlių naktis zombių sėkmingiausias pasirodymas visoje kino istorijoje. Filmas buvo nufilmuotas su mikroskopiniu 100 000 JAV dolerių biudžetu, bet uždirbo 50 milijonų. Tai zombių kino klasika.
16. Carrie (1976)
Režisierius: Brianas De Palma
Carrie, Stepheno Kingo romano ekranizacija, yra filmas apie dramos pilną vidurinės mokyklos pasaulį. Atstumtoji Carrie White neįtikėtinu būdu tampa išleistuvių karaliene, tačiau džiaugtis tenka neilgai, nes populiarieji klasės vaikai apipila ją kiaulės krauju. Įpykusi, kad taip gėdingai buvo atimtas gražiausias jos gyvenimo momentas, ji išžudo savo klasiokus. Piper Laurie, už Carrie vaidmenį užsidirbusi Oskaro nominaciją, prisipažino, kad sutikdama vaidinti, galvojo, jog vaidins siaubako parodijoje, o ne viename iš geriausių visų laikų siaubo filmų.
15. The Evil Dead (1982)
Režisierius: Samas Raimi
Siužeto prasme, The Evil Dead yra prototipinis keli vaikai vidury miško perskaito uždraustąją knygą ir išlaisvina demonus pasakojimas, tačiau jis tapo pavyzdžiu daugeliui vėliau sukurtų siaubiakų. Prie filmo sėkmės prisidėjo Bruceo Campbello vaidyba, plėšrūs medžiai ir Raimi išradinga režisūra. Garsiausias jo efektas Shaky-Cam buvo sukurtas, kai režisierius liepė dvejiems operatoriams laikyti kamerą, ir, jam sušukus Veiksmas!, bėgti kaip įmanydami. Norėjau, kad žiūrovai pašoktų, ir spiegtų ir pajustų mano įniršį!, pridūrė jis.
14. Padaras (1982)
Režisierius: Johnas Carpenteris
Į mokslininkų, dirbančių pietų ašigalyje, gretas įsiskverbė pavidalą keičiantis padaras. Jis įsikūnija į savo aukas pačiais šlykščiausiais būdais. Tačiau nepaisant šleikštulį keliančių specialiųjų efektų, baisiausia filmo dalis Wilfordo Brimley išprotėjimas.
13. Košmaras Guobų gatvėje (1984)
Režisierius: Wesas Cravenas
Tai pirmas ir pats sėkmingiausias siaubūno Fredžio pasirodymas. Jis, kažkodėl užsisėdęs ant priemiesčių jaunimo, visomis išgalėmis stengiasi paversti visus paauglystės aspektus gyvu pragaru: paauglio kambarys virsta nusikaltimo vieta, telefonas demonišku liežuviu. Freddy ir jo dryžuotas megztinis vėlesnėse reinkarnacijose tapo visišku pasityčiojimu, tačiau originalusis variantas buvo visai nejuokingas.
12. 28 dienos po... (2003)
Režisierius: Danny Boyleas
Danny Boyleo kūrinys mus supažindino su siaubo žanro naujove: greitai judančiais zombiais. Iki filmo 28 dienos po... vaikštantys mirusieji buvo lėtai kėblinantys padarai su stačiu kampu ištiestomis rankomis, todėl lakstantys kaip pasiutę padarai padarė didelį įspūdį. Prototipiniai siaubiakų scenarijai Vienas prieš visus ir Mokslininkai sukūrė monstrą, kurio nebepajėgia kontroliuoti susidūrė su nauju elementu vikrūs zombiai ir rezultatas dar vienas puikus siaubo filmas.
11. Poltergeistas (1982)
Režisierius: Tobe Hooperis
Gražus namas tvarkingame Amerikos priemiestyje ir vaiduokliai klajojantys apie jo pamatus prie ekrano prikaustantis kontrastas. Tai vienas iš baisiausių pasakojimų apie kovą tarp gyvųjų ir mirusiųjų, o trijų filmo aktorių belaikės mirtys tik pakurstė gandus, kad toks konfliktas egzistuoja ir realybėje.
10. Rozmari kūdikis (1968)
Režisierius: Romanas Polanskis
Rozmari mergina mananti, kad ją išprievartavo Šėtonas turi susidoroti su tikrojo pasaulio demonais: nerūpestingais daktarais, įkyriais kaimynais ir siaubingai egocentrišku vyru. Gal šio filmo negalima vadinti klasikiniu siaubo filmu, tačiau jo gebėjimas kelti siaubą yra nenuginčytinas.
9. Septyni (1995)
Režisierius: Davidas Fincheris
Nihilistinis ir labai trikdantis filmas apie pamokslaujantį psichopatą, suteikusį žodžiams godumas, puikybė, apsirijimas, pavydas, kerštas, geismas ir tingumas visai naują prasmę.
8. Psichopatas (1960)
Režisierius: Alfredas Hitchcockas
Alfredas Hitchcockas įtampai kurti panaudojo daug skirtingų priemonių: spiegiantys smuikai, trumpi kadrai (vien dušo scenoje buvo panaudoti 50) ir puikūs personažai. Tačiau gudriausi triukai buvo tokie gudrūs, kad žiūrovai jų net nepastebėjo. Pavyzdžiui, kad kurdamas dušo scenos įtampą, Hitchcockas panaudojo kelis skirtingus aktorius. Taip už dušo užuolaidų besikeičiantys siluetai (vienu metu ten stovėjo net moteris) sukūrė nepakenčiamą nenuspėjamumo efektą.
7. Helovinas (1978)
Režisierius: Johnas Carpenteris
Helovinas vienas iš pelningiausių visų laikų meninių filmų. Tai aiškus rodiklis, kad istorija apie psichopatą ir tris paaugles drauges rado tiesiausią kelią į žiūrovų vaizduotę.
6. Skambutis (2002)
Režisierius: Goreas Verbinskis
Fantastiniai siaubai dažniausiai ne tokie baisūs kaip tikroviški, tačiau Skambutis vis tiek sugebėjo sukelti baimės jausmą. Galbūt žiūrovus prikaustė į virusą panašus blogis, slypintis video-kasetėje, arba lėtas jo aukų degradavimas.
5. Nasrai (1975)
Režisierius: Stevenas Spielbergas
Filmo genialumas slypi tame, kad labiausiai bijome, ne kai ryklys puola, o tais įtemptais momentais, kai laukiame jo puolimo. Filmavimui nuolatos trukdė temperamentinga žvaigždė septynių metrų ilgio mechaninis plėšikas. Tai, kad ryklys dažnai gęsdavo, iš tikrųjų buvo laimingas meninis atsitiktinumas, nes privertė mane dirbti Hitchcocko stiliumi, pasakojo režisierius.
4.Avinėlių tylėjimas (1991)
Režisierius: Jonathanas Demme
Avinėlių tylėjimas baisiausia devyniasdešimtųjų sociopatinio blogio interpretacija. Geriausi blogiečiai yra pilni destruktyvios jėgos žiūrovai eina į filmus apie juos dėl to, kad jie juos trikdo ir tuo pačiu traukia, apie Hannibalo Lecterio personažą pasakojo filmo aktorius Scottas Glennas.
3. Kruvinosios skerdynės Teksase (1974)
Režisierius: Tobe Hooperis
Tikri įvykiai visada baisesni negu išgalvotos istorijos, o Kruvinosios skerdynės Teksase filmas, paremtas tikrais įvykiais. Kūrinys apie beprotį, dėvintį mėsininko prijuostę ir žmogaus odos kaukę, toks panašus į mažo biudžeto dokumentinį filmą, kad žiūrovų galvose dar tvirčiau įsiskiepyja siaubo jausmas.
2. Egzorcistas (1973)
Režisierius: Williamas Friedkinas
Egzorcistas nėra baisus kaip įprasti siaubo filmai jis taip giliai trikdantis, kad pažiūrėjęs jį žiūrovas visą mėnesį negali atsigauti. Šėtonas dvylikmetės mergaitės kūne ir žirnių sriuba apvemtas kunigas efektyviausios priemonės susukti tiek protą, tiek vidinius organus. Po kelių keistų incidentų režisierius Friedkinas paprašė kunigo, kad šis padarytų egzorcismą filmavimo aikštelėjo. Daug kas manė, jog vyksta kažkas blogo, bet buvau tokia jauna, kad man stengėsi nieko nepasakoti, teigė pagrindinę rolę vaidinusi Linda Blair.
1. Švytėjimas (1980)
Režisierius: Stanley Kubrickas
Stepheno Kingo romano ekranizacija apie Torranceų šeimą, kuri po mažu pasiduoda beprotystei per ilgą žiemą, yra vienas meniškiausių visų laikų siaubo filmų. Kingui ši adaptacija nepatiko: Manau [Kubrickas] filmu nori žmonės įskaudinti.
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 21, 18:02)
o kaip jūs vertinat "Pats baisiausias filmas"? suprantu, kad čia gaunasi komedija, nu bet vistiek gi ten žudo, dar ir kaip
man tai visai gerai žiūrėjosi, prisižvengiau iki valiai 

Aš, kai pirmą kartą žiūrėjau, vis bandžiau atsekti, kokius filmus parodijuoja. Šiaip man visai nieko

Na aš tai labai pasinešusi ant siaubo filmų, dabar net sunku jau rast tokį filmą. kuris tikrai išgąsdintų.
Šiaip pats baisiausias (bent man) "nešantys žinią" (the messengers), bet tik pirma dalis, antra dalis tai tokia be ryšio...
"našlaitė" irgi patiko labai, toks nebanalus ir labai nenuspėjamas. pabaiga tai nustebino mane
dar labai patiko "dešimt biblijos prakeiksmų". Toks labiau mitinis.
o tie, kur pagrinde taškosi kraujai, tai man kažkaip nelabai...
pavyzdžiui "nakvynės namai", ten ne kiek baisus, kiek šlykštus. Nors su drauge (mes siaubiakus visada kartu žiūrim), juokais jau kuriam vietų, kur tikrai nesilankysim sąrašą, ir po "nakvynės namų" Bratislava pirmauja

Šiaip pats baisiausias (bent man) "nešantys žinią" (the messengers), bet tik pirma dalis, antra dalis tai tokia be ryšio...
"našlaitė" irgi patiko labai, toks nebanalus ir labai nenuspėjamas. pabaiga tai nustebino mane

dar labai patiko "dešimt biblijos prakeiksmų". Toks labiau mitinis.
o tie, kur pagrinde taškosi kraujai, tai man kažkaip nelabai...

QUOTE(Misigule @ 2010 02 11, 14:41)
Vienas mano mėgstamiausių

Man irgi patinka siaubo filmai
Mano asmeninis favoritas tai "The Shining", tikrai man pats geriausias apskritai kada nors matytas filmas, ypač aktoriai
Kiti geriausi "The Last House On The Left" - naujoji versija, labai patiko, "Dark Water", "El Orfanato". Šiurpūs "The Strangers" ir "The Uninvited", geras senas "The Others", "Carrie", 2005 "Dawn Of The Dead" su zombiais - gan juokingas, bet irgi nieko
tokių kaip pagiežos, skambučiai stengiuosi nežiūrėt, nes jie mane labai paveikia
Labiausiai nepatiko "Ils". Labai norėčiau pamatyt tą garsųjį "Egzorcistą" ir apskritai dar daugybę siaubo filmų, nors po to bijau tamsos

Man irgi siaubo filmai prie širdies
Paskutinis kurį žiūrėjau `Paranormalus aktyvumas` verta pažiūrėti
Kažkur skaičiau straipsnį,jog filmas buvo keliose valstijose uždraustas,nes į kino sales iškart važiuodavo greitoji - kas nualpdavo,kam širdis tabaluot pradėdavo.
Žiūrėjau namie,bet su didžiausiu jauduliu,iš pradžių net nesupratau ar čia režisuota ar ne.
Siužetas: name gyvena pora.merginą nuo vaikystės persekioja bildukas,dvasia ar kažkas panašaus į tai. naujame name pradėjus girdėtis visokiems garsams jos vaikinas nuperka kamerą ir dieną naktį filmuoja namus,taip suerzina dvasią. daugumoj veiksmas vyksta naktį. Visas filmas toks `kaip nufilmavo kamera`
Tikrai šiurpių vaizdų...net mano vyras įsijautęs į filmą bijojo ir iki galo negalėjo visų vaizdų neužsidengęs žiūrėti
filmo ištraukos ir ŽMONIŲ REAKCIJOS kino salėje http://www.obuolys.l...l-activity.html

Paskutinis kurį žiūrėjau `Paranormalus aktyvumas` verta pažiūrėti

Kažkur skaičiau straipsnį,jog filmas buvo keliose valstijose uždraustas,nes į kino sales iškart važiuodavo greitoji - kas nualpdavo,kam širdis tabaluot pradėdavo.
Žiūrėjau namie,bet su didžiausiu jauduliu,iš pradžių net nesupratau ar čia režisuota ar ne.
Siužetas: name gyvena pora.merginą nuo vaikystės persekioja bildukas,dvasia ar kažkas panašaus į tai. naujame name pradėjus girdėtis visokiems garsams jos vaikinas nuperka kamerą ir dieną naktį filmuoja namus,taip suerzina dvasią. daugumoj veiksmas vyksta naktį. Visas filmas toks `kaip nufilmavo kamera`
Tikrai šiurpių vaizdų...net mano vyras įsijautęs į filmą bijojo ir iki galo negalėjo visų vaizdų neužsidengęs žiūrėti

filmo ištraukos ir ŽMONIŲ REAKCIJOS kino salėje http://www.obuolys.l...l-activity.html
THE GRUDGE - net ir antrąkart žiūrint buvo nemalonūs pojūčiai. Bet kaip tik dėl to jis ir patinka, nes kuo stipresnės emocijos, tuo filmas, aš manau, yra geresnis - nesvarbu ar tos emocijos teigiamos ar neigiamos.