Įkraunama...
Įkraunama...

kai kišenėse švilpia vėjai

QUOTE(hobo @ 2005 11 16, 14:50)
visos temos, kurias hobo sugalvoja yra super. ne taip kaip kokios elizabetos.... biggrin.gif

Būtent!

QUOTE(avia @ 2005 11 16, 16:24)
Paskutiniu metu kaikuriuose parduotuvėse ant etikečių mažomis raidelemis būna parašytakilogramo,litro,arba kito visiems priimtino mato kaina,atkreipkite dėmesi nes kaikurie gamintojai pvz.vietoj vieno litro pasiūlo 900ml (atsieit pigiau)

Pastaruoju metu visada atkreipiu į tą parašymą smulkiu šriftu, nes įvairių gamintojų įvairiose pakuotėse supakuotos prekės skirtingomis kainomis kartais tiesiog "veda iš kelio", tad nurodyta kilogramo kaina "pastato į vietą".
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2005 11 16, 14:45)
thumbup.gif  tema
As dar apie maista. Anksciau mesa pirkdavau tik turguje, nes ir pigiau, ir pasirinkimas didesnis, ir mesa sviezesne. Bet dabar i turgu einu tik to, ko nebuna pardeje. Pvz. liezuvio, jautienos krutineles ir pan. Tiesiog pastebejau, kad perku mesos savaitei, isleidziu apie 200 lt, bet namuose net nematyt, ka pirkau  doh.gif Pardavejos daug nusuka, gauasi brangiau nei parduotuvej  schmoll.gif Dabar mesyte perku salia esanciame Pliuse. Dazniausiai tiek, kiek reikia dienai - dviems. Ir dar, mes negyvenam taip turtingai, kad pirktume prasta mesa. Neapsimoka pirkti sonkauliu, sparneliu, nugaryciu, menciu ar kumpio su kaulu ir pan. Nes kaulu valgyti neimanoma. Geriau jau puse kilo karbonado i ta vieta  mirksiukas.gif

Aš tai, pirkdama maistą, nemoku taupyti visiškai, bet taupūs žmonės pataria, kad jei šeimyna nemaža ir visi mėsėdžiai, tai apsimoka pas ūkininką nusipirkti visą paršioką. Esą daug pigiau, nei kaskart pirkti parduotuvėje (žinoma, reik turėti, kur laikyti tą mėsą). Girdėjau, kad 1 kg kaina ~ 4 Lt. Kad skaniau, tai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 11 16, 17:52)
Aš tai, pirkdama maistą, nemoku taupyti visiškai, bet taupūs žmonės pataria, kad jei šeimyna nemaža ir visi mėsėdžiai, tai apsimoka pas ūkininką nusipirkti visą paršioką. Esą daug pigiau, nei kaskart pirkti parduotuvėje (žinoma, reik turėti, kur laikyti tą mėsą). Girdėjau, kad 1 kg kaina ~ 4 Lt. Kad skaniau, tai tikrai.

Tai jei valgot odas, lasiakus, zarnas su ju turiniu ir kaulus, tai apsimoka hah.gif
Geriau mesytes maziau, bet tikrai geros rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fijona @ 2005 11 16, 15:45)
O ir lempuciu pakeitimas, manau, problemos, neisspres. Tai tik lasas juroj, palyginus, kiek "suvalgo" buitine technika, ypac pasenusi.

Tikrai ne lašas. Žinoma, jeigu kambarys tik vienas, o jame vienintelis šviestuvas su viena lempute, tada gal ir lašas.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 11 16, 18:52)

Tai cia vadinamo gyvo svorio tokia kaina. Idomu kiek kainuoja gryna mesa, kai issipjausto, issivalo. Zinau, kad pigiau nei parduotuvej, bet vistiek idomu.
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2005 11 16, 17:56)
Tai jei valgot odas, lasiakus, zarnas su ju turiniu ir kaulus, tai apsimoka hah.gif
Geriau mesytes maziau, bet tikrai geros  rolleyes.gif

O kas sakė, kad valgo kas nors tokius daiktus?
Atsakyti
O kas sake, kad ju neismesi, o sunaudosi? Taupymas taupymu, bet kazi ar Hobo nores visa savaitgali praleist su parsioko skerdiena ant virtuves stalo laugh.gif bent as nenoreciau schmoll.gif Manyciau net taupyti reikia protingai, nes jei jau vien kruopom mist, tuleta nuoplovom nuleist, nu tai ka zinau... Cia jau vegetavimas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 11 15, 22:51)
Nežinau kur perki (kurio vietoj Kalvarijų turguj), bet 3 savaitgalius važiavau. Vieną kiaulienos iš viso negavau. Visus kitus po 13Lt. Vieną kartą liežuvius pirkau po 11Lt., bet kiaulės ir mažus.

Gal būtent kažkurią dieną važiuoji? Aš visada važiuoju sekmadienį.

nežinau, kaip paaiškint- yra toks bevaik "lariokas" prie rūlytų gaminių pavilijono sienos prisiglaudęs..Pensininkų visada eilė stovi... Štai ten liežuvius ir perku. Kol kas nenusivyliau. Jautienos, tiesa, ne visada būna. Kartą ten ir avienos kepenų pirkau už simbolinę kainą, o prekė-ekskliuzyvinė mūsų rinkoje, sakyčiau wink.gif

QUOTE(Agotukas @ 2005 11 16, 14:45)

Dar daug pinigu iseina ant varskyciu, jogurtu ir kitokiu marazmu  doh.gif Vakar seimyna sito gerio suede uz 8 lt, siandien turbut vel bus tas pats  g.gif

drinks_cheers.gif Yra didžiulis skirtumas, kokią sumą palieku parduotuvėj ( aš IKI klientė) ir kokią-turguje. Ir dar už skirtingus produktų kiekius. Esmė tame, kad IKi prisiperku visokio gražaus maistelio su gražiom etiketėm, o turguje-konceptualiai smile.gif , sakyčiau, "apsitavarinu"-bulvės, morkos, svogūnai, kopūstai, burokėliai, pomidorai-agurkai,salierai-porai-petruškos, mėsa. Lašiniai.Krienai. Sezono metu-uogos, dabar-obuoliai. Kartais duona, medus, varškė, sviestas, kaimiška 'smetona". Dviem savaitėm už tokią sumą, kurią palikus IKI, parsinešu vieną maišioką... Porai dienų.
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2005 11 16, 18:07)
O kas sake, kad ju neismesi, o sunaudosi? Taupymas taupymu, bet kazi ar Hobo nores visa savaitgali praleist su parsioko skerdiena ant virtuves stalo laugh.gif bent as nenoreciau  schmoll.gif Manyciau net taupyti reikia protingai, nes jei jau vien kruopom mist, tuleta nuoplovom nuleist, nu tai ka zinau... Cia jau vegetavimas  schmoll.gif

Nors temą ir hobo pasiūlė, bet netaikiau vien tik jai. Sakiau, jei šeimyna didelė... Net ir subproduktus išmetus (o taip gal visi ir daro), manau, grynos mėsos kaina būtų mažesnė nei parduotuvėje (reiktų paskaičiuoti).
Galų gale, jeigu yra žmonių, kuriems tenka vien kruopom mist, tuleta nuoplovom nuleist, tai gal ne iš gero gyvenimo. Džiaugiuosi, kad to neteko patirti nei Tau, nei man, bet niekada nesakau niekada.
Atsakyti
atsimenu iš vaikystės- tėvai pirko su seneliais per pusę paršą. Ir mes, ir jie butuose, blokiniuose...Kur darinėjo,pjaustė, kur rūkė-nežinau..Bet dešrų skanumėlis...Bet aromatas, nukėlus didžiulio puodo balkone, kuriame jos rinkėmis dailiai sugulusios, laukė savo eilės, dangtį , mano atminty -amžiams... Nei vienas rimtas veikalas tokių pėdsakų mano sąmonėje (o gal net pasąmonėje/) neįrėžė...

Proziškai- jei yra galimybė , vietos, laiko ir noro ( dar, beje, įgūdžių reiktų) , tai ir šiandien gerai būtų tą paršo kūną gaut. Pirkt. Ūkyje viskas 'sueina'...Kaulai ir odos-šunims sarginiams, mėsos-mums, valgytojams. Tačiau reikia nevertint pinigais savo laiko, darbo, galų gale-kitų apdorojimo procesų-rūkymas kainuoja, šaldymas-irgi, plius šviežiena sveikiau, nei šaldyta...ir skaniau...
Atsakyti
Labai įdomi tema thumbup.gif
Nors aš pati ne iš taupiųjų. Bet pastebėjau, kad, kaip daugelis minėjo, geriausia į parduotuvę eiti su sąrašiuku, o taip pat, bent maždaug apsiskaičiuota, pinigų suma. Nes man dažniausiai būna, kad perku tol, kol baigiasi pinigai arba panešu.
Ir stengiuosi būti atsargesnė su išpardavimais. Akcijos tai dar nieko, nes jeigu žinai daikto kainą, o šiandien jis pigesnis ir tau reikalingas, tai puiku. Bet kai būna išpardavimai, kai kalnai visokių niekučių už mažą kainą, atrodo, ai pigu, pravers, o poto gaunasi, be reikalo išleisti pinigai, arba niekam nereikalingi, o dažnai ir ne kokybiški daiktai.
Atsakyti
O ką darot su pietumis darbo metu? ax.gif Man tas geras atsieina po 7 - 10Lt. kasdien doh.gif Jei einam į kavinę - tada pavalgai bent jau kaip žmogus (dažniausiai užsisakau dienos patiekalus), bet jei einu į parduotuvę (o Maxima prie pat doh.gif ) atseit pigiau nei kavinėj, tai prisiperku visokių š... šokoladukų, sausainių, kas ne į gerą nei figūrai, nei skrandžiui, nes normaliai nepavalgau cry.gif
Kažkaip nėra pas mus tradicijos atsinešti pietų iš namų... nors sąlygos pavalgyti yra, bet visi traukiame į kavinę ar į Maximą. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuka: 16 lapkričio 2005 - 20:03