Įkraunama...
Įkraunama...

kai kišenėse švilpia vėjai

QUOTE(Galvojanti @ 2005 11 15, 21:00)
Beja dėl tų šviesą taupančių lempučių būtent dabar Maximoje jų kaina 6,99lt už vnt. jos yra Philips markės jei apie tai galvoji, gali nusipirkti ir išbandyti biggrin.gif
Tikiuosi, kad bent kiek pagelbėjau biggrin.gif

Jeigu nori tik taupančios lemputės, tai jos tiks (šviesos spalva ne pati geriausia, bet nieko), bet jei nori geresnės (ir gražesnės formos), tai teks pirkti šiek tiek brangesnes.

Beje, jos taupo ne šviesą, bet elektros energiją. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 11 15, 18:23)
apie mėsos kainų skirtumą- tarkim, jautienos liežuviai turguje ( Kalvarijų) po 17 lt, parduotuvėj - nuo 25. Kiaulienos turguje po 10, parduotuvėj - apie 15.

Nežinau kur perki (kurio vietoj Kalvarijų turguj), bet 3 savaitgalius važiavau. Vieną kiaulienos iš viso negavau. Visus kitus po 13Lt. Vieną kartą liežuvius pirkau po 11Lt., bet kiaulės ir mažus.

Gal būtent kažkurią dieną važiuoji? Aš visada važiuoju sekmadienį.
Atsakyti
labai ačiū už patarimus, tikiuosi jų daugės. kolei kas bandysiu pasinaudot pirmuoju, t.y. pasikeist lemputes, nes už elektrą moku tikrai daug.
beje mergičkos jei kažką sėkmingai nuspirksite, tai nepamirškit ir kitos temos.
Atsakyti
Pirkdami įvairias prekes skirtingi žmonės turi įvairius pirkimo įpročius,kurie skatina taupumą arba atvirkščiai išlaidumą tuo naudojasi pardavėjai skatindami įprotį kuo daugiau išleisti.Būdų yra labai įvairių paminėsiu kelis aktualiausius;

-čia daug kas rašė kad apsiperka reklaminių akcijų ,nuolaidų metų,noriu pabrėžti kad taip elgtis patartina tik žinant realią prekės kainą ,nes dažnai būna naudojami nesąžiningi reklamos triukai;užkeliama reali kaina,o po to jai pritaikoma “nereali”nuolaida,parduodama prekė su besibaigiančiu galiojimo laiku su defektais ir pan.

-Dauguma parduotuvių visokiom akcijom nuolaidom (netgi tikrom) sudaro įspūdį,kad toje parduotuvėje viskas pigu,nors iš tiesų bendras prekių kainų lygis yra užkeltas(reklama irgi kainuoja),o normalia arba žemesne kaina parduodami tik akcijiniai produktai

Dar noriu aprašyti vieną žmonių pirkimo įprotį; dažnai žmonės labai mažai dėmesio skiria įsigydami didelės vertės ir ilgo tarnavimo laiko prekes kaip pvz.galima kiekvieną dieną praleistį pusvalandį arba valandą renkantis paprastus kasdienius produktus nors jų vieneto (pvz.sūrelis 0,5-1lt.) arba viso krepšelio(20-30lt.)suma bus nedidelė,kai tuo tarpu įsigyjant didelės vertės ilgo naudojimo produktus(buitinė technika,baldai,nekilnojamas turtas,automobiliai ir pan.)nors jų kaina yra kelis šimtus ar tūkstančius kartų didesnė,jų pasirinkimui praktiškai neskiriamas dėmesys(arba skiriama labai mažai),ko pasekoje dažnai nusiperkamas nekokybiškas daiktas,kuri greitu laiku tenka keisti kitu t.y. dar karta sumokama didelė suma(bereikalingos išlaidos).
Patarimas-Ypač atidžiai rinktis ilgalaikes,brangias prekias,tokiu būdu sutaupyti pinigai leis daug lengviau gyventi kasdieniniame gyvenime

P.s.Labai sausai parašiau blush2.gif bet gal padės...
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 11 15, 16:52)
ai, į komentarus per daug nežiūrėkite - sąrašas skirtas vyrui, tai instrukcijas reikia tikslias duoti  biggrin.gif

Kiaušiniai 10 vnt. (1 indelis) (jei pirksi bazėse, pirk 30 padėklą, paprašyk antro padėklo ir uždengęs is viršaus padek bagažinėje, tik žiūrėk kad nieks neužvirstų ant viršaus)

Nors į komentarus prašei nekreipti dėmesio, bet butent šis komentaras labiausiai ir "veža" thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
man labai patinka vienas posakis: "Nebijok dideliu islaidu, bijok mazu pajamu" biggrin.gif

Su tais taupymais tai man kazkokia utopija, nezinau,mums niekas nesigauna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2005 11 15, 17:03)
tai aš nejungiu šildytuvo, o įpilu karšto vandens į plastikinį butelį ir einu su juo miegoti
šilta, greitai užmiegu ir eletros gadinti nereikia blush2.gif

Tik mano mamelė tą butelį užsnūdusi po savim paspaudė ir ... buvo šlapia bei šalta biggrin.gif
Atsakyti
informuoju apie nuostabią naują temą: žr. žemiau mano profilyje.
Atsakyti
Visai padeda požiūris taupyti visur ir visada. Aš, pavyzdžiui, nekreipiu dėmesio į tokius kainų skirtumus, kaip centas ar du, taupau tik ten, kur bent jau litas susitaupo. O anyta ir duoną, ir pieną, ir skalbimo miltelius pirkdama, žino kiek viskas kainuoja kitose parduotuvėse ir perka ten kur pigiausiai. Tai padeda, jei kelios parduotuvės yra šalia, kad neprisidėtų dar papildomai transporto išlaidos. Ne veltui sakoma "centas prie cento ir mašina susitaupo". Tiesa, dar galima derėtis visose parduotuvėse. Aš pati tam neturiu drąsos, bet yra tokių, kurie po kelis litus sugeba nusiderėti pirkdami baldus, buitinė techniką ir kt.
Mano taupus produktas- vietoj "venišo" dėmių valiklio naudoju lietuvišką "balį". Kainuoja perpus pigiau, o kokybė tokia pat.
Atsakyti
mes perkam pigiausią indų ploviklį ir jį skiedžiam vandeniu (į seną butelį įpilam skysčio ir vandens)

šiuo praskiestu skysčiu plaunam indus taip: ant kempinėlės užlašinu skysčio, pravalau visus indus ir tada indus praskalauju

mažiau susinaudoja, mažiau lieka ant išplautų indų chemijos (mažiau nuodinga, kt.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bajm: 16 lapkričio 2005 - 14:31
QUOTE(Ryziuke @ 2005 11 15, 16:34)
oi hobo gerą temą užvedei thumbup.gif Bet kai parašei savo pajamas tai  blink.gif Mes už 1000lt dviese išgyvendavom. na aišku dabar viskas pabrango, bet manau tavo alga gan normali kad dar ir pataupymui liktų.
Kaip mes taupome:
turime tokią programą- namų buhalteris vadinasi. Tai ten gali įvesti pajamas, išlaidas. Išlaidas galima dalinti: maistas, rūbai, cigaretės, alkoholis, katei, saldumynai, spauda, transportas ir t.t. Nu čia pagal save susikuri. Va per pirmus mėn pamatai kur be reikalo išleidi pinigus. Nors aišku šiek tiek pastangų reikia: nes parsinešus čekį reikia nepatingėti viską į kompą suvesti. Nu bet mums tai super taupyti padeda. vienu metu buvom metę ir nepildėm. tai ryškiai atsipalaidavom: šokoladai, riešutai, saldainiai ir t.t. Tai vėl prie suvedimo į tą prgramkę grįžom.
Kaip mes dar taupom?:
- visuose kambariuose tik taupios lemputės (man tai jos visai nieko, tik reikia geresnes pirkti)
- jei esam vienam kambari, tai visur kitur sviesu nepaliekam;
- skalbiu tik tada, kai prisikaupia balti, margi ar tamsus rubai (nu ta prasme kad po du rubelius skalbenkes nejungiu)
- i parduotuve einam visada tik su sarasu, tai padeda neisklysti is reikiamu produktu saraso
- karta per men darom didyji apsipirkima, kuomet perkame tuos negendancius produktus: makaronus, ryzius, alieju, kruopas, soja ir t.t. Ta prasme kad jau einam i kokia Norfa ar Super Netto. ten pigiausia ir perkam didesniais kiekiais (pvz ryziu 4kg ir pan. nes tada buna pigiau) Nu daugely parduotuviu yra parasyta pvz perkant tris vienetus bus po.....) Nu zodziu nezinau ar supratai, bet esme ta kad sutaupom ant siu produktu, nes jie negenda, gali ilgiau buti, ir naujus perkam tik kai tuos pabaigiam
-naudojames visuomeniniu transportu
-kartais uzsuku i devetu rubu parduotuves
-praktiskai visada gaminu pati, neperkam pusgaminiu. (na jei uzsimanom vistos, tai perku saldyta, o ne kokia ten itrinta)
- tavo mob saskaita super dideles  doh.gif gali uzsideti limita. pvz men tik 40lt (nors mano pacios saskaita 15lt) cia kaip kam. aisku uzdetas limitas pradzioje nervins kai uzblokuos saskaita, bet paskui priprasi sutilpti i tam tikra mazesne suma
- susikaupk ir mesk rukyti  mirksiukas.gif ir kiek sutaupysi ir kaip sveikatai padesi mirksiukas.gif
- einant i parduotuve visada nesuosi savo maisiukus. tada nereikia naujo pirkti
- pinigus nusiimu tik savo banko bankomatuose, kad ebutu papildomo mokescio uz nuemima
- mokescius moku paste, kad nereiketu moketi po 2lt uz lapeli

Lygiai taip pat ir aš darau. Maistui maždaug per mėn. išleidžiame apie 400 lt. Bet kartais būna nenumatytų išlaidų ir tai labai nervina -vaikui į darželį visokios rinkliavos, jeigu susergame tai vaistai irgi nemažai kainuoja cry.gif Vyras į darbą važinėja mašina. Tai kuras irgi kainuoja. O dar baisiau būna, kai sugenda mašina. Kažkoks "nususęs" varžgalis o kaina blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryziuke @ 2005 11 15, 16:34)
oi hobo gerą temą užvedei thumbup.gif Bet kai parašei savo pajamas tai  blink.gif Mes už 1000lt dviese išgyvendavom. na aišku dabar viskas pabrango, bet manau tavo alga gan normali kad dar ir pataupymui liktų.
Kaip mes taupome:
turime tokią programą- namų buhalteris vadinasi. Tai ten gali įvesti pajamas, išlaidas. Išlaidas galima dalinti: maistas, rūbai, cigaretės, alkoholis, katei, saldumynai, spauda, transportas ir t.t. Nu čia pagal save susikuri. Va per pirmus mėn pamatai kur be reikalo išleidi pinigus. Nors aišku šiek tiek pastangų reikia: nes parsinešus čekį reikia nepatingėti viską į kompą suvesti. Nu bet mums tai super taupyti padeda. vienu metu buvom metę ir nepildėm. tai ryškiai atsipalaidavom: šokoladai, riešutai, saldainiai ir t.t. Tai vėl prie suvedimo į tą prgramkę grįžom.
Kaip mes dar taupom?:
- visuose kambariuose tik taupios lemputės (man tai jos visai nieko, tik reikia geresnes pirkti)
- jei esam vienam kambari, tai visur kitur sviesu nepaliekam;
- skalbiu tik tada, kai prisikaupia balti, margi ar tamsus rubai (nu ta prasme kad po du rubelius skalbenkes nejungiu)
- i parduotuve einam visada tik su sarasu, tai padeda neisklysti is reikiamu produktu saraso
- karta per men darom didyji apsipirkima, kuomet perkame tuos negendancius produktus: makaronus, ryzius, alieju, kruopas, soja ir t.t. Ta prasme kad jau einam i kokia Norfa ar Super Netto. ten pigiausia ir perkam didesniais kiekiais (pvz ryziu 4kg ir pan. nes tada buna pigiau) Nu daugely parduotuviu yra parasyta pvz perkant tris vienetus bus po.....) Nu zodziu nezinau ar supratai, bet esme ta kad sutaupom ant siu produktu, nes jie negenda, gali ilgiau buti, ir naujus perkam tik kai tuos pabaigiam
-naudojames visuomeniniu transportu
-kartais uzsuku i devetu rubu parduotuves
-praktiskai visada gaminu pati, neperkam pusgaminiu. (na jei uzsimanom vistos, tai perku saldyta, o ne kokia ten itrinta)
- tavo mob saskaita super dideles  doh.gif gali uzsideti limita. pvz men tik 40lt (nors mano pacios saskaita 15lt) cia kaip kam. aisku uzdetas limitas pradzioje nervins kai uzblokuos saskaita, bet paskui priprasi sutilpti i tam tikra mazesne suma
- susikaupk ir mesk rukyti  mirksiukas.gif ir kiek sutaupysi ir kaip sveikatai padesi mirksiukas.gif
- einant i parduotuve visada nesuosi savo maisiukus. tada nereikia naujo pirkti
- pinigus nusiimu tik savo banko bankomatuose, kad ebutu papildomo mokescio uz nuemima
- mokescius moku paste, kad nereiketu moketi po 2lt uz lapeli

Lygiai taip pat ir aš darau. Maistui maždaug per mėn. išleidžiame apie 400 lt. Bet kartais būna nenumatytų išlaidų ir tai labai nervina -vaikui į darželį visokios rinkliavos, jeigu susergame tai vaistai irgi nemažai kainuoja cry.gif Vyras į darbą važinėja mašina. Tai kuras irgi kainuoja. O dar baisiau būna, kai sugenda mašina. Kažkoks "nususęs" varžgalis o kaina blink.gif
Atsakyti