Įkraunama...
Įkraunama...

kai kišenėse švilpia vėjai

QUOTE(Acacia @ 2006 01 11, 16:59)
Šalia mano darbo yra kepykla, kuri kepa visus tortus Norfai biggrin.gif
Tai joje dar pigiau, bijau pameluot dabar dėl tikslios kainos, bet man rodos Napoleono (ir kitų "įmantresnių") pyragų 1 kg ten kainuoja 12 lt, o kiti, paprastesni pyragai - po 10 Lt/kg.

Justiniškių Norfoje yra Napoleno pyragas ir plokštainis

vienas kainuoja beveik 10 Lt, kitas - beveik 12 Lt

tai kažin ar brangiau?

o šiaip Norfa pabrango doh.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo taupymo patirtimi, gal kam nors padės.
Pirma, į parduotuvę - tik su reikalingų pirkinių sąrašu. Nekibkite už "emocinių" prekių ir jokių akcijų - visa tai yra padaryta tam, kad jūs apsigautumėte.
Antra, elementarų muilą galima rinktis už 5 LT, bet galima ir už 1 Lt. Skirtumo jokio, gal pirmojo bus gamintojas žinomesnis ir pakuotė gražesnė. Tas pats pasakytina ir apie kitas higienos priemones, ir apie maisto produktus.
Trečia, naudinga įsigyti "Norfos" nuoladų kortelę. Patikėkite, labai naudinga.
Ketvirta, bulves galima ne tik kepti, bet ir gaminti bulvinius blynus, kugelį, žemaičių blynus, įvairius apkepus, košes... Pasitelkdamos išradingumą galite maitinti šeimą bulvėmis keletą kartų per savaitę ir jie nežiaugčios.
Penkta, SM Kulinarijos skyrelyje yra tema "Kaip pigiai pavalgyti". Patariu apsilankyti.
Sėkmės taupant. 4u.gif
Atsakyti
Prieš keletą dienų patirtas "nuotykis" privertė susimastyti apie pirkimo įpročius: apsipirkinėjau kaip visada, prisirinkau visko vos ne pilną vežimėlį ir į kasas, o ten siurprizas - kortelėje per mažas likutis! doh.gif Ką beveiksi, žinojau, kad ten ne fontanai, tačiau rinkdamasi prekes įsivaizdavau, kad dar šimtelį tai tikrai turiu, o iki atlyginimo kelios dienos, tai apsipirksiu ir išgyvensiu ax.gif Taigi gavau eiti atgal ir prarūšiuoti pirkinius, paliekant tik būtiniausius. Pramėčiau ir vėl sugrįžus į kasas sumokėjau apie 40 Lt pigiau!!!
Ir ką jūs manot - kad po to aš nors ko būčiau pasigedusi ir pasigailėjusi, kad nenupirkau - nieko panašaus, šeima soti, ūkis aprūpintas, žodžiu viskas savo vietose!
Esu baisiai savimi nusivylusi, o tuo pačiu ir džiaugiuosi, kad atsitiko tai, kas privertė labai rimtai įvertinti savo vaikščiojimo apie parduotuvių lentynas įpročius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 12 sausio 2006 - 12:08
QUOTE(Bajm @ 2006 01 12, 11:40)
Justiniškių Norfoje yra Napoleno pyragas ir plokštainis
vienas kainuoja beveik 10 Lt, kitas - beveik 12 Lt

tai kažin ar brangiau?
o šiaip Norfa pabrango doh.gif

Na nežinau, niekad Norfoje nepirkau tų tortų g.gif Tik pasakiau, kiek toje kepykloje kainuoja, galvojau, kad turėtų būti pigiau g.gif
Atsakyti
pasidalinsiu įspūdžiais, ką vakar mačiau Maximoj.
Šviežios mėsos skyriuje dažnai būna tipo akcijinės kainos faršui ar žaliai mėsai. Na, kai akcijos kaina, nuo perbrauktos skiriasi bent litu, visada pagalvoju, gal nusipirkt? g.gif
Vakar žiūriu, kad akcijos kaina kiaulienos faršui lyg 8,49 ir perbraukti skaičiukai irgi 8 ir po kablelio kažkokios kapeikos. Net neįžiūrėjau. Nepirkau, bet pagalvojau, na, kokiai močiutei ir 50ct mažiau yra gerai.
Po to žiūriu akcija- kiaulienos kumpis be kaulo- 8,99Lt. ir dar užrašas PIGIAU
Aš mėgstu troškinius gamint, pažiūriu, smulkiu smulkiu šriftu perbraukta kaina-8,99. Oba na, galvoju? Čia tai naglumas doh.gif doh.gif doh.gif

Pirmą kartą buvau tokia apakus gun_bandana.gif
Atsakyti
As pavyzdziui kaip taupau.Pinigus laikau ant korteles.Leidziu sau per menesi isleisti iki tam tikros sumos, t.y., kad saskaitoje liktu tokia ir tokia suma. Taip kas menesi kazkiek sutaupau, ypac dabar, kai dariausi remontus, o dabar perkuosi baldus ir duris. Prausiuosi kasdien, o maudausi karta per savaite.Taip isleidziama maziau vandens, ypac turint galvoje, kad skalbenke suryja daug salto vandens, o esant mazam vaikui, skalbiama daznai. sunu maudau po dusu, karta per savaite vonioje.Tai ne tik del taupymo, bet ir del nuovargio. Dabar kasdien i taupykle metu metalinius, kaip graza gautus pinigelius kiek galiu.Taupau vasaros atostogoms. Daiktus perkuosi gavusi alga, o jei pavyksta neisleisti pinigu iki nustatytos sumos, nusiperku uz tokia suma, kuri nevirsytu mano nusistatyto limito. Planuoju nuolat, nes si menesi taisiau masina, o sekantis didelis pinigu ismetimas bus dantims. Dirbu paplidomai, taupau elektra, indus plaunu prisileidus vandens i kriaukle ir ploviklio, kaip daro uzsienieciai. Ir neleidziu pinigu smutkems, neperku brangiu daiktu, kuriu atitikmeni galiu rasti daug pigesni.Be to darbe nesioju uniforma, tad pinigu nesvaistau rubams, kuriuos ne visada ir savaitgaliais turiu galimybe apsivilkti, nes del namu ruosos ir noro leisti laika namie, daznokai niekur neiseinu.Vat taip ir judu i prieki.Ir visai nieko.O esu vienisa mama.Gal gyvenimas ismokina tokiu gudrybiu.

Dar ka pridursiu:pinigu laikymas ant korteles jau savaime yra puikus budas taupyti.

Sekmes:)
Atsakyti
QUOTE(AgnePagne @ 2006 01 17, 11:13)
....Dar ka pridursiu:pinigu laikymas ant korteles jau savaime yra puikus budas taupyti.
Sekmes:)

na nebent tą kortelę laikyti giliai giliai seife po raktu tongue.gif
na iš manęs tai vyras vis kėsinasi atimti kortelę, wacko.gif nes kai turi visus pinigus prie dūšios, taigi bet kurią minutę gali sau leisti kažką pirkti blink.gif sutinku, kad įjungus protą galima sutaupyti, bet man atrodo su grynais to proto pastangų mažiau reikėtų - nešiojies kasdien tik būtiniausioms išlaidoms arba toms, kurios tikrai planuotos ir viskas OK. Na mano tai tokia nuomonė dėl kortelės
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 01 17, 12:03)
na nebent tą kortelę laikyti giliai giliai seife po raktu  tongue.gif
na iš manęs tai vyras vis kėsinasi atimti kortelę, wacko.gif  nes kai turi visus pinigus prie dūšios, taigi bet kurią minutę gali sau leisti kažką pirkti blink.gif  sutinku, kad įjungus protą galima sutaupyti, bet man atrodo su grynais to proto pastangų mažiau reikėtų - nešiojies kasdien tik būtiniausioms išlaidoms arba toms, kurios tikrai planuotos ir viskas OK. Na mano tai tokia nuomonė dėl kortelės

o man su kortele labiau tauposi. nes kai nusiimu grynu tai sast ir isleidau, o is kortos vis stengiuos kuo maziau nusiimt. kazkaip nusiimu 20lt ir tuoj tai ta tai ana, ir nebera.... bet jei nenusiimu, tai to ir ano su kortele kazkaip neperku.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2006 01 17, 13:34)
o man su kortele labiau tauposi. nes kai nusiimu grynu tai sast ir isleidau, o is kortos vis stengiuos kuo maziau nusiimt. kazkaip nusiimu 20lt ir tuoj tai ta tai ana, ir nebera.... bet jei nenusiimu, tai to ir ano su kortele kazkaip neperku.... mirksiukas.gif

matai aš stengiuosi nuo kortos apskritai nenuiminėti, tačiau praktiškai visur gi atsiskaityti ja galima, va taip man ir ištirpsta - įeinu į kokią parduotuvę akių paganyt ir prasideda velnio gundymai. Turbūt diagnozė aiški - pirkimo manija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 01 17, 14:08)
matai aš stengiuosi nuo kortos apskritai nenuiminėti, tačiau praktiškai visur gi atsiskaityti ja galima, va taip man ir ištirpsta - įeinu į kokią parduotuvę akių paganyt ir prasideda velnio gundymai. Turbūt diagnozė aiški - pirkimo manija doh.gif

Tuos pinigelius, kuriuos planuojate sutaupyti, patariu palikti ne ant kortos, o atsidaryti, pvz. kaupiamaja saskaita metams ir vis kiekviena menesi po algos inesineti tam tikra sumele, manau, nebus pagundos nuimti, nebent ekstra atvejais, nes ir saugiai guli, ir procentai auga.
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2006 01 18, 19:27)
Tuos pinigelius, kuriuos planuojate sutaupyti, patariu palikti ne ant kortos, o atsidaryti, pvz. kaupiamaja saskaita metams ir vis kiekviena menesi po algos inesineti tam tikra sumele, manau, nebus pagundos nuimti, nebent ekstra atvejais, nes ir saugiai guli, ir procentai auga.

drinks_cheers.gif va čia tai pritariu taip tai tikrai galima sutaupyti 4u.gif
Atsakyti
Kad nereiktų klydinėti po parduotuves- ateinančios savaitės TV programoje "Savaitė su TV" aprašytas tyrimas, kuris buvo atliekamas lyginant kainas didžiuosiuose prekybos tinkluose. Man tai patiko thumbup.gif . Rekomenduoju paskaityti. Beje, straisnis vadinasi "Ten pigu, kur mūsų nėra..." (Pagal juos, tai nėra didelio kainų skirtumo.)
Atsakyti