kai peršalu nepuolu pirkti vaistų
bandau gydytis natūraliais metodais
nesėdžiu iki nakties prie kompo ar teliko
einu anksti miegoti
varškę geriausiai pirkti turguj, mama perka po 6 Lt kg
o va parduotuvėje po 12 Lt
tik reikia rasti gerą pardavėją su gera varške
dar kai noriu arbatos, į virdulį pilu kiek reikia vandens + biškį daugiau, bet ne pilną virdulį
dar žinau, kad pažįstama taupo taip: kiekvieną rytą plauną galvą virš kibiro (pastatyto vonioje), o vandenį sunaudoja tualete
bandau gydytis natūraliais metodais
nesėdžiu iki nakties prie kompo ar teliko
einu anksti miegoti
varškę geriausiai pirkti turguj, mama perka po 6 Lt kg
o va parduotuvėje po 12 Lt
tik reikia rasti gerą pardavėją su gera varške
dar kai noriu arbatos, į virdulį pilu kiek reikia vandens + biškį daugiau, bet ne pilną virdulį
dar žinau, kad pažįstama taupo taip: kiekvieną rytą plauną galvą virš kibiro (pastatyto vonioje), o vandenį sunaudoja tualete
Tiesa, dar prisiminiau, kad kai labai labai reikėjo taupyti, tai vyro išgertų alaus butelių jau nebeišmetinėjau, o nešdavom priduoti. Šis įprotis liko iki dabar...
QUOTE(hobo @ 2005 11 15, 17:55)
ojej, kiek jus daug maisto perkat, nors aš jaučiu ant nesąmoniu išvaistau. šiaip jau dėl pietų ir vakarienės, tai pasižiūrėjau prie pigiai gaminti. o ką jūs valgot pusryčiams? ar kažką perkatės užkandžiams? visų klausiu.
aš pusryčių nevalgau. o vyras tai įv. varškę- grūdėtą, desertinę ir t.t. nors aišku čia ne pigiausias variantas
QUOTE(hobo @ 2005 11 15, 16:55)
ojej, kiek jus daug maisto perkat, nors aš jaučiu ant nesąmoniu išvaistau. šiaip jau dėl pietų ir vakarienės, tai pasižiūrėjau prie pigiai gaminti. o ką jūs valgot pusryčiams? ar kažką perkatės užkandžiams? visų klausiu.
Aš tiek daug neperku - sugestų.
Pas mus pusryčiai - kava ir buterbrodai: su sūriu, su paštetu, su krabų lazdelėm, su dešra - su kuo yra. Kartais, jei jau yra padaryta iš vakaro - silkė arba kokia mišrainė.
Perkant duonos gaminius visada reikia pasižiūrėti jų svorį. Pvz, aš neseniai radau batoną, kurio svoris 250 gr ir moku tik 1,30 Lt. O kad nepelytų, nelaikykit mašeliuose arba laikykite šaldytuve. Tas pats ir apie kitus maisto produktus, geriau juos laikyti induose, negu maišeliuose. Lėčiau genda.
Pusryčiams verdam košes. ir greitai ir sotu. Nors vyras geria tik kavą.
Pusryčiams verdam košes. ir greitai ir sotu. Nors vyras geria tik kavą.
QUOTE(hobo @ 2005 11 15, 16:55)
ojej, kiek jus daug maisto perkat, nors aš jaučiu ant nesąmoniu išvaistau. šiaip jau dėl pietų ir vakarienės, tai pasižiūrėjau prie pigiai gaminti. o ką jūs valgot pusryčiams? ar kažką perkatės užkandžiams? visų klausiu.
Jei mėgsti košes, tai pusryčiams galima pigiai košes valgyti. Tik reikia pasitreniruoti ir atrasti kokio tirštumo košę mėgsti ir kiek tokio tirštumo košei reikia pieno/vandens ir kruopų. O darosi labai paprastai iš vakaro- užvirini vandenį ar pieną (ar maišytą), supili kruopas ir paverdi (priklausomai nuo kruopų stambumo ir virimo laiko 5-15 min.). Tada puodą suvynioji į rankšluostį ir į vilnonį pledą ir statai kur ant fotelio. Ryte būna kaip tik išvirus ir pačios tinkamiausios temperatūros valgymui.
Dabar vaikams maitinu sūrelius (1 vnt. 1Lt , 2 vaikai - 4 sūreliai, t.y. maždaug 4 Lt). O sunkiais laikais pirkdavau varškę ir grietinę. Geros varškės pakelis ir gritinės pakelis susidaro tie patys 4 Lt, o užtenka 2-3 dienom pusryčiam. Labai skanu turint smukintuvą ar kombainą varškę ir gritinę išsukti iki vientisos masės, dar galima jei yra kokį bananą įtrinti. Šiaip namuos visada yra uogienės ant tokios varškės užpilti.
Man tai puikiai tinka ir daržovių salotos. Pavyzdžiui sutarkuota burokine tarka morka, česnakas, majonezas ir juoda duona. Aš taip pat nebrokinu sumuštinių su paprika ir truputį lašinukų. Vienos riekės duonos pusryčiams man užtenka.