Ai, pamiršau labai svarbų taupymo akcentą - artimiausia maisto prekių parduotuvė yra 3 km nuo mūsų namų, kad ir kaip norėtūsi ko nors skanaus, kai reikia 3 km pėdinti kažkaip tas noras susivynioja

Tarp kitko, ar žinot, kad perkant knygas galima sutaupyti ant jų svorio? Kažkur parduodamos sveriamos knygos. Pati niekur nemačiau, bet tikrai yra - pasakojo. Juk tokios pačios knygos svoris būna ne toks pats? Gal kas pirkot taip? Ar pasiteisna?
QUOTE(Papugele @ 2005 11 15, 14:27)
O aš labai nemėgstu elektrą taupančių lempučių.Nepatinka jų šviesa,kažkokia nejauki.Manau,kad jos tinka tik įstaigose.Pas vyrą darbe tokios yra,tai pasiūlė ir namie nupirkt,bet aš buvau prieš 

Nevisų elektrą taupančių lempučių šviesa būna nejauki. Yra įvairių rūšių. Vienų tikrai būna tokia mėlyna, kaip kad dienos šviesos lempų, kitų - nė kiek nesiskiria nuo kaitrinių lempučių, kitų vėl nei šiokia, nei tokia. Perkant reikia žiūrėti, kas parašyta ant pakuotės arba net patikrinti. Mes perkam, kur būna parašyta warm.
QUOTE(a79 @ 2005 11 15, 12:51)
Yra specialios.
Dega lygiai tris minutes, o paskui ... einama į parduotuvę ir vėl nusiperkama normalių.
Čia iš nuosavos praktikos. Po remontų nusipirkom keletą "taupančių" lempučių (joms, tipo, duodama pusės metų garantija), įsukom ir jos degė gal net nepilnai penkias minutes. Vat taip, vat. O čekiai per kraustymusis kažkur išgaravo.
Viena lemputė kainavo virš 15 Lt.
Žodžiu, PRITAUPĖM
Dega lygiai tris minutes, o paskui ... einama į parduotuvę ir vėl nusiperkama normalių.

Čia iš nuosavos praktikos. Po remontų nusipirkom keletą "taupančių" lempučių (joms, tipo, duodama pusės metų garantija), įsukom ir jos degė gal net nepilnai penkias minutes. Vat taip, vat. O čekiai per kraustymusis kažkur išgaravo.
Viena lemputė kainavo virš 15 Lt.
Žodžiu, PRITAUPĖM

Na, nežinau, pas mus visame bute tik taupios lemputės. Kurios pvz. šviečia kaip 100w, o sunaudoja 10w. Kai kurios yra 2m. senumo ir net nesiruošia perdegti.

QUOTE(aifa @ 2005 11 15, 18:06)
.
Dabar vaikams maitinu sūrelius (1 vnt. 1Lt
, 2 vaikai - 4 sūreliai, t.y. maždaug 4 Lt).
Dabar vaikams maitinu sūrelius (1 vnt. 1Lt

pirk surelius "magija", jie maximoj po 4 supakuoti tik 2.97lt, o sitie sureliais beveik uz visus kitus didesni..

QUOTE(Kristinka @ 2005 11 15, 16:32)
Kiekvieną šeštadienį važiuoju į turgų, kur perku mėsos produktus ir daržoves. Plius dar duoną naminę, kuri gal ir nepigiau gaunasi, bet man labai skanu. Gaunasi tikrai pigiau nei pirkti parduotuvėje.
Nesuvartotą batoną visada džiovinu. Visai nieko kartais prie arbatos, arba sumalus naudoti kepimams.
Nesuvartotą batoną visada džiovinu. Visai nieko kartais prie arbatos, arba sumalus naudoti kepimams.
Nenoriu nieko kritikiuoti, bet nežinau ar labai daug galima sutaupyti turguje perkant mėsą. Pvz. RIMI kiaulienos nugarinė kainuoja labai graži 14Lt., o turguj 13Lt. Liežuvių kainos

Čia mano nuomonė.
QUOTE(hobo @ 2005 11 15, 14:18)
prašom zigzag sukonkretinti. nes mane tos lemputės užkabino.
QUOTE(hobo @ 2005 11 15, 14:33)
nu gerai su lemputėm viskas aišku,
Jeigu aišku, tai labai trumpai: jeigu 15 W taupioji lemputė atitinka 75 W kaitriąją lemputę, tai paskaičiuok, kiek galima sutaupyti į šviestuvą sukant bent jau 3?
QUOTE(Papugele @ 2005 11 15, 14:41)
Hobo,tikrai tas lemputes esi mačius.Jos skirias nuo įprastų.Padarytos iš tokių suraitytų stiklinių vamzdelių,maždaug gero sprindzio ilgio.Dar vadinamos"dienos šviesos"lempomis.Šviestuvuose atrodo labai negražiai.Nors gal paskutiniu metu atsirado ir kitokių 

Jų yra visokiais cokoliais ir visokių formų. Tos, kur iš ilgų vamzdelių, tai jau prasčiausios. Yra savo forma visai nesiskiriančių nuo kaitrinių lempučių.
Apie savo taupymą galiu pasakyti tiek:
Rūbus perku tik su nuolaidom. Ir tikrai neprastose parduotuvėse, bet laukiu jau tokių kainų, kad...
Batus taip pat dažniausiai Danijoj, brangiausi mano batai kainuoja 150Lt. Rengiuosi normaliai, turiu omeny pakankamai gražiai. Grįžinėdama iš darbo į namus visada aplankau, bet vieną second hand-ą. Perku rūbus su etiketėmis, bet jų kainos paprastai nevišija 30Lt.
Maisto parduotuvėse žiūriu į kainas, akcijas, dažniausiai tai pasiteisina. Namuose ekonomiškos lemputės, rūbus skalbiu, jei nedaug ant programos kur eikvoja mažiau vandens. Po dušu prausiuosi dažnai, bet kaip muiluojuosi visada išjungiu vandenį.
Gal nieko naujo nepasakiau, bet gal kam ir pravers.
Rūbus perku tik su nuolaidom. Ir tikrai neprastose parduotuvėse, bet laukiu jau tokių kainų, kad...

Maisto parduotuvėse žiūriu į kainas, akcijas, dažniausiai tai pasiteisina. Namuose ekonomiškos lemputės, rūbus skalbiu, jei nedaug ant programos kur eikvoja mažiau vandens. Po dušu prausiuosi dažnai, bet kaip muiluojuosi visada išjungiu vandenį.
Gal nieko naujo nepasakiau, bet gal kam ir pravers.
Kai gyvenom apsipirkinėjimo maksimoje laikus
buvau atradusi akcijinės mėsos pirkimo taisyklę: ateini į parduotuvę, nueini pri emėsos stendo, pažiūri, kam siandien akcija ir jei randi pritaikymą - imi. Tą patį pakartoji su žuvies stendu. O po to jau susirenki likusią dalį produktų ant smūgio sugalvotam patiekalui
Šiaip labai pasiteisina, nes mėsai akcijos kainos maksimoje būna gerokai mažesnės. Tik va apsipirkinėti maksimoje taupant tai nežinau
Mes netaupom, bet perėjom į norfą, kai tik atidarė Aleksote. Negaliu sakyti, kad perkam tą patį, nes ne visi brandai, kurie būdavo maksimoje, yra norfoje, bet kažkaip jau atradom savoprekes ir kaip maksimoje, taip ir norfoje neribojam savęs. Tai savaitei 50 Lt ir daugiau litų mažesnės išlaidos gaunasi perėjus į norfą. Pažįstami tyčiojasi, kad dėl to, kad ten pasirinkimas mažesnis, tai kai nematai, tai ir nesinori. Nu gal, kažkaip kai nebevedu apskaitos, sunku pasakyti. Bet rezultatas džiugina, o abstinencijos tam prarastam pasirinkimui kol kas dar nepajutau

Šiaip labai pasiteisina, nes mėsai akcijos kainos maksimoje būna gerokai mažesnės. Tik va apsipirkinėti maksimoje taupant tai nežinau

Mes netaupom, bet perėjom į norfą, kai tik atidarė Aleksote. Negaliu sakyti, kad perkam tą patį, nes ne visi brandai, kurie būdavo maksimoje, yra norfoje, bet kažkaip jau atradom savoprekes ir kaip maksimoje, taip ir norfoje neribojam savęs. Tai savaitei 50 Lt ir daugiau litų mažesnės išlaidos gaunasi perėjus į norfą. Pažįstami tyčiojasi, kad dėl to, kad ten pasirinkimas mažesnis, tai kai nematai, tai ir nesinori. Nu gal, kažkaip kai nebevedu apskaitos, sunku pasakyti. Bet rezultatas džiugina, o abstinencijos tam prarastam pasirinkimui kol kas dar nepajutau

Ai, dar, aš irgi batus, rūbus stengiuosi pirkti sezonui pasibaigus per išpardavimus. Labai pasiteisina. Va vaikams vasarines striukes plonas nupirkau, kepures nuo saulės naujas prieš kokį mėnesį
.

QUOTE(CrazySun @ 2005 11 15, 15:39)
Priesais buvusia Media, dabar Maxima XX Kreves prospekte.