Sveiki o pas mus bus 2 metai kai pajungtas procesorius tik po Joniniu.

Sveikutės,
Gal kuri žinote kur dabar Gradauskienė gydytoja konsultuoja? Važiuojame sveikatėlės pataisyti į Santariškes tai tuo pačiu norim ir gydytoją aplankyti...
Gal kuri žinote kur dabar Gradauskienė gydytoja konsultuoja? Važiuojame sveikatėlės pataisyti į Santariškes tai tuo pačiu norim ir gydytoją aplankyti...
QUOTE(birute_biel @ 2010 02 20, 12:10)
vakar musu maziukui prasidejo didele sloga, ir kosulys... tai tikiuosi, kad del siu priezasciu mes uzavakar nepraejome OAE testo...
na bent jau as negaliu patiketi... nes mazylis reaguoja i garsus, ir guguoti pradeda, sypsosi.. o jei sutrikusi klausa, ar maziukai reaguoja i garsus ir guguoja? kokie dar "buitiniai" metodai klausai patikrinti?
mes esame is Kauno... pasiskaitinejau jusu pokalbius ir radusi telefona susiskambinau del pakartotinio testo padarymo KMUK... taigi kai tik praeis sloga - vaziuosim dar karteli.. tikiuosi kitokio rezultato.. arba bent jau issamesnio paaiskinimo...
kiekviena minute sukasi mintis - tai netiesa... ir tai tik itarimas, kuris nepasitvirtins...

mes esame is Kauno... pasiskaitinejau jusu pokalbius ir radusi telefona susiskambinau del pakartotinio testo padarymo KMUK... taigi kai tik praeis sloga - vaziuosim dar karteli.. tikiuosi kitokio rezultato.. arba bent jau issamesnio paaiskinimo...
kiekviena minute sukasi mintis - tai netiesa... ir tai tik itarimas, kuris nepasitvirtins...

sveiki, jusu mazyliui tik menuo, o reaguoja i garsus, juk paprastai i garsus sveiki mazyliai pradeda reaguoti siek tiek veliau. Atkreipkit demesi, kokiu budu reaguoja, jei pliaukstelite jam pries veida, jis gali sureaguoti ir i oro srove...zinoma, visai tiketina, kad jusu mazylis ir sveikas, t.y.girdi, o siaip, jei tik jauciate nerima, butinai tirkites, konsultuokites. Buvote klausiusi del BERA tyrimo, mums ji atliko 2 menesiu be narkozes miegant, bet nebuvo tiksli, nes vaikas nemiegojo tinkama laika ramiai, muistesi, nubusdavo, todel laukeme 4 menesiu, kad padarytu kokybiskai ir jau su narkoze. Taigi, nors pirma ir netiksli buvo, bet jau gyd. mate, kad problemeliu bus, tik reikejo dar nustatyti tiksliai, kokio lygio tos problemeles. Siulyciau nedelsti, nelaukti 6men, neprarasti tuo paciu ir vilties, o esant priezasciai, susiimti ir kuo greiciau kibti i darba padedant vaikui.
Beje, kaip rase Jusma, guguoja ir kurti vaikai.
QUOTE(vitaliux @ 2010 02 27, 19:58)
Sveikutės,
VILNIUJE SANTARIŠKIŲ 7 ATRODO, JI TEN KAIP SKYRIAUS VEDĖJA, JEI NEKLYSTU
Sudalyvavau Pagavos susirinkime. Smagu buvo ir aktualių klausimų panagrinėjom.
QUOTE(est @ 2010 03 03, 08:54)
Jusma,
gal gali smulkiau papasakoti ka aptaret?kokius sprendimus priemet?viskas labai idomu.Mums atvykti nebuvo kaip ,visa seima sergam
gal gali smulkiau papasakoti ka aptaret?kokius sprendimus priemet?viskas labai idomu.Mums atvykti nebuvo kaip ,visa seima sergam

Sveikatos jums

Susirinko nedaug, apie 15 žmonių. Patvirtinom valdybą, pirmininką (vis tie patys). Susimokėjom nario mokestį, kitus informuos. Papasakojo apie vykdomus projektus. Šiaip sakė, galima viską jų puslapyje paskaityti. Aš dar knygų nugriebiau, nes Pagavoj tai prieš 2 metus buvau buvus

Buvo viskas nmeformaliai, tai šiek tiek pasidalinom info ir tiek.
Sveiki
prisiminiau vieną dalyką ir smalsu pasidarė
Natali21, jūs berods, darėtės genetinius tyrimus. Koks jūsų atsakymas buvo, t.y. kuris genas pažeistas?

prisiminiau vieną dalyką ir smalsu pasidarė

Natali21, jūs berods, darėtės genetinius tyrimus. Koks jūsų atsakymas buvo, t.y. kuris genas pažeistas?
Sveikos, mamytės, koks nuostabus ir šiltas jūsų ratelis
Matau, kad jūsų implantuoti vaikučiai yra maži, o mano situacija yra tokia: aš esu tas vaikas, kuriam gydytojai rekomenduoja implantuotis. Kadangi man rudenį sueis 18 metų, vadinas, beveik nebeturiu laiko sprendimams. Mano dešinės ausytės klausa- 110db, kairės- 100db. Nešioju tik vieną aparatėlį, kadangi prie antro nepriprantu. Bet esmė yra tame, kad mano klausa blogėja ir gydytojų prognozės nedžiugina: žinoma, gali atsitikti taip, kad nustos blogėt, tačiau jeigu ne- vieną gražią dieną liksiu kurčia. Šiaip tokio amžiaus vaikams niekas nedaro implantacijos, bet kadangi mokausi bendrojo lavinimo mokykloje, kalbu, susišneku visai neblogai, tai aš esu išimtinis atvejis
Mano tėveliai tai labai nori viską padaryti, kad girdėčiau, tačiau sprendimą leido priimti man. O mano argumentai prieš yra tokie: aš puikiai moku skaityti iš lūpų, taigi susikalbėt galėčiau ir būdama kurčia, o mano ateities darbas ir planuojamas būtent su kurčiaisiais žmonėmis. Buvau labai nustebinta, jog mano amžiaus kurtieji yra laaaabai nusistatę prieš implantus ir implantuotus žmogiukus, todėl man čia lyg ir stabdis, bijau jų nuomonės, bijau pasirinkti klaidingą sprendimą. Žinoma, tas beribis garsų pasaulis labai vilioja, bet kita vertus, aš žinau, ką reiškia negirdėt ir tai nėra taip baisu. Tai va, esu labai pasimetus, turiu per savaitę apsispręst, kadangi kovo 15dienai esu užregistruota į Santariškes pas Gradauskienę. Galvoju, parašysiu čia, pasiteirausiu, ar nė viena mamytė nesigailėjo, kad implantavo savo vaikutį? Gal jūsų pasisakymai, man išties padės apsispręst. Ačiū iš karto ir gražios dienelės

Silmgreen,sujaudino mane tavo mintys.Labai ismintingai elgiasi tavo teveliai.Sprendima reikia piimt tau paciai,o ir yra sudetingiausia.Patart yra sunku,bet man uzkliuvo tavo mintis-prie antro aparatelio nepriprantu-kaip bus su implantu,kai pateksi i garsu jura?Manau,pati geriausia patareja siuo klausimu tau butu gyd. Gradauskiene.
Ir dar savo pasisakymu suteikei vilties. Mano sunus neimplantuotas,klausa labai panasi i tavo-TU KALBI
Tu ir tavo teveliai nuveiket milziniska darba,esi daug pasiekus,nes gebi mokytis bendrojo lavinimo mokykloje.
SEKMES TAU!
Ir dar savo pasisakymu suteikei vilties. Mano sunus neimplantuotas,klausa labai panasi i tavo-TU KALBI

SEKMES TAU!

Įdomi Tavo istorija,silmgreen.Galvoju,jei man tai būtų,aš tikrai daryčiau operaciją.Neįsivaizduoju savo gyvenimo be garsų.Vis gi,manau,kurtieji ir gi gali būti laimingi.Tikrai,kaip ir sakai,čia jau tik pati gali nuspręsti,ir įsivaizduoju,kaip tai sunku.Mūsų sūnus operuotas 1,6metukų.Kadangi visi mūsų šeimoje girdintys,tai net nekilo minčių neoperuoti.
O kurčiūjų nusistatymas prieš implantaciją,manau,su laiku tik mažės.Juk tiek puikių pavyzdžių,kaip tie implantai padeda
Sėkmės Tau.
Viskas iš lino
O kurčiūjų nusistatymas prieš implantaciją,manau,su laiku tik mažės.Juk tiek puikių pavyzdžių,kaip tie implantai padeda

Sėkmės Tau.
Viskas iš lino
Aš asmeniškiai šiandien tik džiaugiuos kad padarėm vaiikui operacija. jei yra galimybė kodėl nepabandyti. esu laiminga girdžiu "mama, tete" ir daug jau kitu zudeliu, pradžioj pagrinde pakartodavo tik prima raidele ar pirma skiemeni, o dabar jau girdziu kad dazniausia pavyksta istart du skiemenys babyte budavo "ba" o dabar jau "baby", dėliodamas puzle sako "tita" tai reiskia tinka, kviesdamas visada jau sako "atei" (ateik) tai nuostabu.
Aišku tu silmgreen turi apsisprest kas tau atrodo tinkamiausia, bet as daznai sakau kad geriau kažka tai padaryt ir gailėtis, negu nepadaryt ir gailėtis kad nepadarei.
Linkiu pasirinkt toki sprendima, kuris tau padės but savimi, kuriuo tu busi laiminga, o neklausysi ką sako kiti. Su implantu ar be jo gyventi turėsi tu. Koks bebūtų tavo pasirinkimas, čia esantys tave palaikys.
Aišku tu silmgreen turi apsisprest kas tau atrodo tinkamiausia, bet as daznai sakau kad geriau kažka tai padaryt ir gailėtis, negu nepadaryt ir gailėtis kad nepadarei.
Linkiu pasirinkt toki sprendima, kuris tau padės but savimi, kuriuo tu busi laiminga, o neklausysi ką sako kiti. Su implantu ar be jo gyventi turėsi tu. Koks bebūtų tavo pasirinkimas, čia esantys tave palaikys.