Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 5

Silmgreen,
Kokia tavo nuomone-ar gestu k. yra reikalinga?turiu minty,kaip sioks toks pradziamokslis,uzsiimant su vaiku,mokant ji kalbeti?
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 03 09, 17:19)
kaip gaila, akd tam vaikinui nepasisekė. nors gal iš kitos pusės, jis tai vertina kitaip.

Na su saule net nežinau kaip čia sakyt, kiek būnam saulėje, sūnus būna su kepure, nes baisiai nemėgsta, kad saulytė į akytes šviestų. bet turbūt kaip ir kiekvienas aparatas, jei jį laikysi ilgai ir tiesiai ant saulės, nelabai bus gerai.
Mums iki aukščiausio garso pajungė per mėnesį, tiksliau suprogramavimo per primą kartą, po to patys perjungdavom programas, po to lieka reguliavimas.

beje, jei norėtumėt susitikt ir pamatyt gyvai, visada prašom, tik iš anksto turiu atsiprašyti, kad nei aš, nei mano vyras nemokam gestų kalbos 4u.gif Kol kas jos neprireikė.

Na supratau, kad implanto priežiūra panaši kaip klausos aparato. Vadinas, nėra per daug vargo. Jei galit parašykit savo mobilų telefoną man į AŽ, mama domisi, gal norės pasiskambinti, daugiau pasiteirauti dėl reablitacijos ir viso kito, nes matau, kad jūs jau ilgai- beveik 2 metus turite, tai patirtis nemaža smile.gif

QUOTE(est @ 2010 03 09, 17:22)
Silmgreen,
  Kokia tavo nuomone-ar gestu k. yra reikalinga?turiu minty,kaip sioks toks pradziamokslis,uzsiimant su vaiku,mokant ji kalbeti?

Na manęs tai niekas nemokino tokiu metodu, gestų kalbą išmokau tik prieš kelis metus savo iniciatyva. Na o iš tiesų, aš manau, jei nepadeda paveikslėliai ir kitokie būdai išmokti kalbėti, kodėl gi ne.. Bet tokiu atveju, lieka tikimybė, jog vaikui priimtinesnė pasirodys gestų kalba ir jis prisiriš prie jos. Kad ir kaip apmaudu būtų, kartais atsitinka taip, kad vaikas neišmoksta kalbėt, o dėl to, kad jam neleido vartoti gestų kalbos, dar ir negauna daug informacijos. Sunku dabar pasakyt.. Žinau daug atvejų, kai gestų kalba padėjo išmokt kalbėti, visgi tai vaizdinė priemonė, tačiau jei yra galimybė išsisukti be jos ir svarbiausia- jei vaikas bent su aparatėliu girdi garsus, juos supranta ir gali atkartoti, gal ženklų kalba ir nėra reikalinga.
Atsakyti
QUOTE(silmgreen @ 2010 03 07, 14:22)
Sveikos, mamytės, koks nuostabus ir šiltas jūsų ratelis  4u.gif Matau, kad jūsų implantuoti vaikučiai yra maži, o mano situacija yra tokia: aš esu tas vaikas, kuriam gydytojai rekomenduoja implantuotis. Kadangi man rudenį sueis 18 metų, vadinas, beveik nebeturiu laiko sprendimams. Mano dešinės ausytės klausa- 110db, kairės- 100db. Nešioju tik vieną aparatėlį, kadangi prie antro nepriprantu. Bet esmė yra tame, kad mano klausa blogėja ir gydytojų prognozės nedžiugina: žinoma, gali atsitikti taip, kad nustos blogėt, tačiau jeigu ne- vieną gražią dieną liksiu kurčia. Šiaip tokio amžiaus vaikams niekas nedaro implantacijos, bet kadangi mokausi bendrojo lavinimo mokykloje, kalbu, susišneku visai neblogai, tai aš esu išimtinis atvejis smile.gif Mano tėveliai tai labai nori viską padaryti, kad girdėčiau, tačiau sprendimą leido priimti man. O mano argumentai prieš yra tokie: aš puikiai moku skaityti iš lūpų, taigi susikalbėt galėčiau ir būdama kurčia, o mano ateities darbas ir planuojamas būtent su kurčiaisiais žmonėmis. Buvau labai nustebinta, jog mano amžiaus kurtieji yra laaaabai nusistatę prieš implantus ir implantuotus žmogiukus, todėl man čia lyg ir stabdis, bijau jų nuomonės, bijau pasirinkti klaidingą sprendimą. Žinoma, tas beribis garsų pasaulis labai vilioja, bet kita vertus, aš žinau, ką reiškia negirdėt ir tai nėra taip baisu. Tai va, esu labai pasimetus, turiu per savaitę apsispręst, kadangi kovo 15dienai esu užregistruota į Santariškes pas Gradauskienę. Galvoju, parašysiu čia, pasiteirausiu, ar nė viena mamytė nesigailėjo, kad implantavo savo vaikutį? Gal jūsų pasisakymai, man išties padės apsispręst. Ačiū iš karto ir gražios dienelės  ax.gif

Svaeika, as pati esu smarkiai neprigirdinti. Klausa prasteti pardejo taip pat paauglysteje. Suprantu kaip jautiesi. Man taip pat siule detis implanta. Atsiasakiau. Kodel? Todel, kad as ismokau skaityti is lupu, klausos aparatas man dar siek tiek padeda, ismokau gestu kalba. Tiesa, kurtieji nusistate pries kurciuju implantavima, taciau prie implantutus zmones ne. Juk kurciuju mokyklose yra vaiku su implantais. Kurtieji nemegsta tu implantuotu ir neimplantuotu zmoniu, kurie niekina kurciuosius, gestu kalba ir kultura . Kodel kurtieji nemegsta implantu? Todel, kad daznai vaikai nesugeba priprasti prie implantu. Antra priezastis, implantuoti vaikai negali patys apsisprestiu ar nori buti implantuoti. Jus pati rasete, kad aparatas jus erzina. Aparata Jus galite issiimti, o implanto paparsatai neissimsite.
Is tikruju sis klausimas implantuotis ar ne yra labai sunkus ir sukeliantis daug diskusiju. Is tikro sprendima priimti turi pats zmogus. Linkiu Jums sekmes, kad ir koki sprendima priimtumete. Beje, Jusu labai grazios svajones ir idejos del specialybės. Galbūt būsime kolegės vieną dieną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rosa86 @ 2010 03 09, 19:34)
Tiesa, kurtieji nusistate pries kurciuju implantavima, taciau prie implantutus zmones ne.

Rosa, pagalvok, ką parašei. Implantuoja tik kurčius, tad gaunasi, kad jei kurčiasis implantuotas, tai kurtieji ir nusteikę prieš juos, nes girdinčių nieks neimplantuoja. taip yra atvejų, kai žmonės apkursta po ligos, bet tada jie irgi tampa kurčiais ir gali būti impalntuojami, todėl mintis ta pati.

Ir dar dėl implanto neišėmimo - galima nusiimti procesorių ir nieko negirdėsi mirksiukas.gif Gi be procesoriaus vien vidinė dalis negelbsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jusma: 10 kovo 2010 - 09:12
Turejau omenyje, kad kurtieji nusistate pries tuos kurciuosius, kurie niekina gestu kalba , kultura ir panasiai.Tai kurtieji atsiskyre nuo kurciuju kulturos ir nebutinai jie yra implantuoti. As pastebejau, kad girdintieji daznai mano, kad kurtieji niekina implantuotus vaikus ir suaugusiuosius, neva kurtieji prisigalvoja gestu , zeminancius tuos, kurie implantavosi. Taciau as, asmeniskai nesu susidurusi su tokiūa nuomone.
Kita grupe yra girdintys taip pat nusistate pries kurciuosius, as neturejau omenyje, kad girdintieji yra implantuoti.Galbut ne taip issireiskiau Taigi nera ko pykti 4u.gif
O del implanto. Anksciau ar veliau ji teks issiimti, jei prie jo nepriprasi. Cia juk nera zaidimas - papildomos operacijos ir t.t. Na mano nuomone yra tokia. Kaip jau minejau sioje srityje kiekvieno nuomone yra kitokia, kiekviena puse turi savo argumentu ir kiekviena yra savaip teisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosa86: 10 kovo 2010 - 18:04
[quote=Jusma,2010 03 10, 10:11]
Implantuoja tik kurčius

Implantuoja ne tik kurcius, apie implantus jau pradedama galvoti, jei KA kompensuoja 55-60 decibelu, tai yra su KA girdi apie 55-60, jau gali siulyti implantuotis, taip bent jau yra kitose salyse, manau, kad pas mus panasiai, nors aisku, kad tokiu atveju yra gyvenanciu ir be implantu.
Atsakyti
Sveikos. Mano sūneliui 5 mėn. Gimė išnešiotas, sveikas. Prieš gal mėnesį pastebėjom, kad vaikutis nereaguoja į garsus. O šiaip ir šypsosi, ir guguoja, mėgsta spygauti, tęsiamai sako garsą aaaaaaaaaaaaaaaa, ghhh, bpf, bet kažkaip neramu buvo, kad nelabai reaguoja į garsus. Kai šauki vardu ar šiaip garsiai ką saki prie ausies, neatsisuka, toks vaizdas, kad negirdi. Prieš porą dienų buvom KMUK tyrimams. Kai sėdint prieš tokius TV jis nesureagavo į patį garsiausią stimulą, apsiverkiau. Dar nelabai žinau visų tyrimų pavadinimus. O ir ko paklausti LOR gydytojos tuo metu nelabai susivokiau. Dabar kyla visokiausių klausimų, kurių jau kelinta diena ieškau pas jus. Tiesa, vakar kaukštelėjus su šaukšteliu į tuščią puodelį virš galvos - krūptelėjo.

Žodžiu, išraše rašoma, kad OAE neigiamas apibus. Timpanogr. AI-C tipo, AD-B tipo, Būgneliai pilki, mažai judrūs. Kitko nelabai įskaitau. O to kas parašyta, nesuprantu. O tada iš to streso, nesusiprotėjau normaliai išsiaiškint. Dar rodė kažkokias diagramėles, kurių rezultatai vienos -122, kitos dar didesnis, nebepamenu.

Paskirta LOR kontrolė po 2 mėn, t.y. vaikučiui bus jau 7 mėn. Kiek gyd. sakė, kad jisai dar mažiukas, gali būti nesusiformavusi klausa, nors jinai pati yra. Ir siekia 60 db su klaustuku (čia kaip suprantu, audiogramos rezultatai?). Nežinau, ar laukti tuos mėnesius, ar registruotis pas Gradauskienę BERA tyrimui? Ar pagal turimus duomenis reikia KA, ar implantų? Nesinori gaišti laiko. O ką daryti nebežinau.

Dar klausė, ar nesirgom sloga. Nu kad ne. Nuo paburkimo išrašė sirupo dviem savaitėm. Nieko nesuprantu.

Sorry, jei labai chaotiškai čia viskas surašyta, bet būtent taip pas mane galvoj dabar viskas - chaotiška. Iš anksto dėkui už atsakymus.
Atsakyti
Labas visiems wink.gif

Aš vis dar apsisprendimo būsenoj. Atrodo, nusprendžiu- dėsiuos implantą ir iš karto sukausto kažkokia baimė- o jei blogai pasirinksiu, jei be reikalo įsidėsiu.. Bijau, labai bijau. Juk ir pinigėliai nemaži, tėvai liepia negalvot apie juos ir šį reikalą palikt jiems spręst, bet mane sąžinė užgrauš smile.gif Ar verta sukišti tiek pinigų tam, kad girdėčiau? Mažiems vaikams, neabejoju, kad taip. Bet aš jau moku kalbėt, suprantu nemažai, taigi.. Beje turiu šiek tiek klausimų. Ar prieš operaciją nuskuta plaukus? O kaip su siūlų traukimu, ar reikia paskui važiuot dar kartą, kad ištrauktų ar begulint ligoninėj juos ištraukia?

Rosa, ačiū, kad parašei, aš tave suprantu, mano kontrargumentai tokie pat. Nepyk, bet turiu šiek tiek tau paprieštarauti. Tu sakei, kad kurtieji nenusistatę prieš implantuotus žmones, bet kai aš prasitariau keliems savo negirdintiems draugams apie mano planus, tai buvau vos ne į šuns dienas išdėta. Jie pasakė, kad padarysiu didžiausią klaidą, vėliau pasigailėsiu ir esu tikrai kvaila, jeigu įsidėsiu - taip supratau, kad jie nebenorės su manim bendrauti. Buvo skaudu- aš jiems noriu padėt, o jie manęs nebepriims į savo būrį. Aišku aš tikiuos, kad ne visi kurtieji taip galvoja. Taigi mano argumentai ne iš oro traukti, aš tikrai taip galvoju ne dėl kažkokių gestų, kurie kažką žemina ir panašiai. Be to dar man įstrigo tavo sakinys: "Turejau omenyje, kad kurtieji nusistate pries tuos kurciuosius, kurie niekina gestu kalba , kultura ir panasiai." Kaip kurtieji gali būti nusistatę prieš gestų kalbą, jeigu jie patys negirdi ir ja naudojasi? Nebent turėjai omeny neprigirdinčius, kurie bendrauja žodine kalba.
O šiaip aš tikrai suprantu, kodėl tu atsisakei implanto. Kai man pirmą kartą ji pasiūlė prieš du metus, aš buvau šoko būsenoj ir iš karto nusistačiau prieš implantavimą. Bet dabar ramiau į viską žiūriu, labai noriu girdėti ir suprasti radiją, televizorių, be vargo suprasti kitų žmonių kalbą. Tačiau niekada nebūsiu nusistačius prieš kurčiuosius, jie mano gyvenimo dalis.

Belekur, man atrodo, kad Jusma turėjo omeny, kad kurtieji- tai visi negirdintys žmonės. Kai kuriems padeda aparatai, kitiems nebe. Oficialiai, pagal decibelus aš jau kurčia, bet stipraus aparato pagalba, aš galiu girdėti.

Horoskopija, sveikute, visų pirma noriu palinkėti ištvermės, apkabinu stipriai. Labai sunkus gyvenimo etapas.. Pagal tai, jog jūsų mažiukas girdi 60db užtektų ir klausos aparatėlių, bet patarčiau nepult į viską stačia galva. Gydytoja minėjo, kad gali būti neišsivysčiusi klausa, tai tegul ir būna tas siūlas, laikykitės už jo ir tikėkit- gal čia tik laikina. 2 mėnesiai nėra mažai, gal kokį mėnesį stebėkit, ar niekas nesikeičia ir keliaukit pas gydytoją, kad paskui nebūtų per vėlu. Bet svarbiausia- nusiraminkit ir žinokit, kad ir jeigu atsitiktų taip, kad jūsų vaikiukas negirdės, šiuolaikinė medicina yra pažengus, aparatėliai arba implantai jam gali padėti gyventi visavertį gyvenimą. Laikysiu kumštukus, kad viskas baigtųsi kuo geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silmgreen: 11 kovo 2010 - 15:22
horoskopija, manau kad laukdami galit kreiptis pas gradauskiene, blogiau nebus o ir patiems bus ramiau. Mums kaunas pasiulė tik KA o šiandien jau esam su implantu. O kai po mėnėsio nuvažiavom pasiimti KA mums visiškai nieko nepaaiškino tik kaip ijungt ir kaip išjung KA ir viskas. Tad nusiraminkit ir važiuokit pas gradauskiene išgirst dar viena nuomone, tada ir klausinėt bus lengviau (aš prieš važiuodama raminamuju gėriau, nes tik pagalvojus ašaros upeliais riedėjo).
Smilgren mano sunui plaukelius skuto toj pusėj kut pjovė, išgulėjom dvi savaites, prieš išleidžiant namo tik patrumpino galuose esančius siulus ir viskas. Tada liepė atvažiuoti po savaites, tada ištraukė tik mazgeli, kurs buvo tik prikibes jau, o kitas siulo galas jau buvo nukrites pats. Tada liepe pasirodyt mėnesiui praėjus po pajungimo, pasirodėm, na sako dabar mes jus išsikviesim kai patys norėsim jus pamatyti ir viskas.
Atsakyti
silmgreen ačiū už nuoširdų palaikymą. Vyras laikosi už to siūlo gan stipriai, aš vos vos kabau. Šiandien ir nuverkiau posmą, nes taaaaaip liūūūūūdna pasidarė. Šakės.

Jurgitele - turbūt ir aš kokios raminančios arbatėlės paimsiu (nes dar maitinu MP), nes ašaros tvenkiasi ir kalbėt kaip žmogus nelabai galiu...

Dabar man įdomu, nuo kokio neprigirdėjimo laipsnio siūlomi implantai, nes kaip suprantu, pirmiausia reikės KA, o tik po to KI? Kaip vaikutis reaguoja, kai pirmą kartą jį uždeda? Kaip žinoti, ar jis gerai girdi, t.y. ne per garsiai? Ar galęsiu pati išgirsti, kad kažkas ne taip? O kiek laiko praeina po tarkim BERA tyrimo, kai deda KA? KIek kainuoja? O reikia vieno ar dviejų? Nu gerai, matau užsiverčiau klausimais. AInu pasidomėsiu viešojoj erdvėj.

Atsakyti
Sveika Horoskopija. Nepergyvenk taip 4u.gif cia visada rasi palaikyma ir atsakymus i klausimus.
KA suderinami pagal audiograma ir nustatomi paciu silpniausiu rezimu,paskui pratinates prie KA,vel darot audiograma(po 3men.)ir tada truputi pastiprina garsus. Visa ta laika stebi savo kruopyte,kaip jis reaguoja i naujus garsus-duru skambuti,nukritusi daikta,jei vaikas krupcioja-vadinasi per garsu,jei matai reacija i garsa-tada saunu,jam atsiveria garsu pasaulis.KA skiria ligoniu kasos,uz juos moket nereikia. Tai pakankamai geri skaitmeniniai KA,juos galima keist kas 5m.Paprastai jei klausa sutrikus reikia 2 KA,kaip ir akytes abi turi matyt,taip ir ausytes turi girdet. Viska parodys audiograma.BERA tyrimas dar tikslesnis.Vaiko reakcija i garsa-akutemis iesko jo saltinio,pasuka galvele i garso puse.Del to ar pati galesi suprast,kad kazkas ne taip-manau,tik is vaiko reakcijos stebejimo.Del KA skyrimo-jei paaiskeja,kad klausa pazeista aparatus gaunate gydytojo kabinete(jau po BERA tyr.)apmoko ,kaip naudotis,kaip prie ju pratintis, ir t.t.
Jei kyla dar klausimu,klausk.Atsakymu ir patarimu cia gausi ivairiu,o sprendimus reiks primti paciai.Tik dabar nusiramink,stenkis kuo greiciau rast atsakymus i rupimus klausimus,o tada imkis "GELBEJIMO DARBU" group.gif
Atsakyti
est , dėkui už info. Kaip viskas darosi aiškiau ir aiškiau ir ne taip baisu.

Dabar mąstau, ar važiuoti dėl BERA Vilniun jau kitą savaitę, ar luktert iki kol sueis 6-7mėn. Vienž, dar pirmadienį einam pas pediatrę svertis ir matuotis. Pasitarsim.
Atsakyti