Pasisakysiu ir aš
QUOTE(rosa86 @ 2010 03 10, 18:01)
Turejau omenyje, kad kurtieji nusistate pries tuos kurciuosius, kurie niekina gestu kalba , kultura ir panasiai.
Rosa, pykti čia niekas nepyksta. Turbūt vis tiek išliks nesusipratimų tarp girdinčių ir neprigirdinčių/kurčiųjų, nes mūsų pasaulė-iūra skiriasi, daugelį dalykų matome ir suprantama savaip.
Kita vertus, perskaičius šią tavo mintį man į galvą atėjo tik tai - nors mūsų šeima nenusistačiusi prieš kurčiuosius, auginam kurčią implantuotą berniuką, kuris nemoka gestų kalbos, jos nemokam ir mes. taip išeitų, kad tikrieji kurtieji (sorry, kad toks terminas tačiau nelabai randu tinkamų žodžių) mūsų vaiką laikys kokiu tai išdaviku, nes jis būdamas kurčias nemoka gestų kalbos. Va tą žinoti, man kaip motinai, yra skaudu, nors mūsų priimtais sprendimasi mes siekiame tik geresnių galimybių savo vaikui.
QUOTE(horoskopija @ 2010 03 11, 14:09)
Sveikos. Mano sūneliui 5 mėn. Gimė išnešiotas, sveikas. Prieš gal mėnesį pastebėjom, kad vaikutis nereaguoja į garsus. O šiaip ir šypsosi, ir guguoja, mėgsta spygauti, tęsiamai sako garsą aaaaaaaaaaaaaaaa, ghhh, bpf, bet kažkaip neramu buvo, kad nelabai reaguoja į garsus. Kai šauki vardu ar šiaip garsiai ką saki prie ausies, neatsisuka, toks vaizdas, kad negirdi. Prieš porą dienų buvom KMUK tyrimams. Kai sėdint prieš tokius TV jis nesureagavo į patį garsiausią stimulą, apsiverkiau. Dar nelabai žinau visų tyrimų pavadinimus. O ir ko paklausti LOR gydytojos tuo metu nelabai susivokiau. Dabar kyla visokiausių klausimų, kurių jau kelinta diena ieškau pas jus. Tiesa, vakar kaukštelėjus su šaukšteliu į tuščią puodelį virš galvos - krūptelėjo.
Jūsų istorija, kaip daugumos čia. Tik, pvz., mes pastebėjom kad sūnus negirdi, kai jam buvo 1 mėn. Šokas, ašaros ir darbai.
Siūlau nedelsti ir važiuoti pas gyd. Gradauskienę. Vis tiek pirmo vizito metu nieks jums BERA nedarys, tam skiriamas laikas, o laikas jums dabar pinigai. Mums BERA buvo atliktas 5,5 mėn. amžiaus. O sulaukę 1 metų ir 5 dienų jau gulėjom ant operacinio stalo

Sūnui dabar 3 metai, o jis jau sakinukais kalba, nors dar ir ne visai taisyklingai. manau tokia istorija jus turėtų paskatinti judėti greičiau pirmyn
QUOTE(horoskopija @ 2010 03 12, 20:59)
Aš ir neįsivaizduoju, kaip reikės pripratinti prie KA, nes jam bus kaip svetimkūnis. Pastebėjau, kad kairė ausytė išvis nereaguoja į garsč, o su dešine -- tik į stiprų garsą. O maudantis turbūt reikia nuimti? O mes svajojom leisit mažiuką į baseiną. Ai...
Priprasit, nieko čia baisaus. Kažkuri mama rašė, o kaip vaikai su akinukais vaikšto, prie ortopedinių batų pripranta ir t.t. O į basieną galėsit leisti, tiesog jis ten negirdės. Tačiau tokie vaikai labai gerai prie visko prisitaiko. Mes irgi planuojam leisti į baseiną, bet dar laukiam, kad ūgteltų ir geriau suprastų paaiškinimus prieš liapnt į vandenį. Vaikas viską galės daryt, na gal tik kontaktinio sporto vengti.
Mes va galvojam sūnų į šokių būrelį kokį tai leisti, gal nuo rudens, nes taip šokti patinka