QUOTE(ibiza27 @ 2010 07 11, 22:57)
sveikutes
norejau paklausti mamyciu kuriu vaikuciai implantuoti..po kiek laiko po implanto pajungimo pradejo reaguoti i varda? Klausiu, nes mano pupa dar vis nereaguoja (na tik kartais, bet daugiau i garsa, o ne i varda). Pajungtas implantas pries 3 savaites, na o pries kelias dienas pagarsino truputi. Man paciai tai atrodo tarsi normalu, nes juk mazyle normaliai girdi taip trumpai, tuo labiau kad ir KA vos pora menesiu nesiojom. Bet va surperdagoge uzvakar nuejom pirma karta po pajungimo, tai laaaaaaaabai nustebo kad nereaguoja

Net pasijauciau nejaukiai, negi cia reikia tiketis kad per toki trumpa laika girdejimo mano dukryte turi zinoti koks jos vardas? Gal yra kokiu pratimu tam vardui ismokinti?
o siaip gyvenam gerai, procesoriu nesioja puikiai, kol kas visai nepriestarauja ir nenusiimineja

Tik velgi ta reakcija i garsus tokia keistoka - kartais reaguoja, kartais nereaguoja. Kartais sureaguoja net i tokius tylius kaip duru rakinimas, nors anksciau su KA apie tokia reakcija galejau tik pasvajoti. Bet siaip matosi kad ji NESUVOKIA ka tie garsai reiskia, ir matyt jos galvoje chaosas, todel ne visada sureaguoja. Nezinau kiek decibelu girdi dabar, eisim audiograma darytis uz savaites, bet teoriskai sake, kad mazdaug 45-50 turetu buti. Siaip skamba neblogai....bet ....oi, nu matyt pati kalta as, tikejausi kad girdes iskart tobulai ir reaguos ir tt.t. bet ne taip viskas paprasta
Mūsų Emilijus į vardą pradėjo reaguoti anksti, po 3 savaičių. Sakau "anksti", nes, kiek pamenu, buvo sakoma, kad tai gali užtrukti iki 1-1,5 mėn. po pajungimo.
jei matai, kad vaikas reaguoja į garsą, vesk prie to garso, rodyk ir aiškink, kas ir kaip, kad pradėtų skirti, koks čia grasas ir ką jis reiškia. Gerai pamenu, kaip turbūt praėjus 2-3 mėn po pajungimo, žaidėm kambaryje, buvo vasara, o pro šalį važiavo mašina ir sūnus pasakė "brrrrr". bet tą reikia išmokinti. ir dabar būna keistų garsų, kurių sklidimo vietą vustato, bet pvz., nemato ir klausia, kas čia. Pvz., buvom pas mano mamą, pas kaimynus gręžia, o jis dairosi ir sako "kas čia". Tada aiškinu, kad čia pas kaimynus viršuje gręžia. Kitą kartą jau pats man paaiškina
O šiaip viskam savas laikas, kiekvienas vaikas individualus ir labai nuoširdžiai patariu turėti realias viltis bei neskubinti vaiko