Sveikos visos mamos bendramintes

Kaip žinia, vasara toks smagus metas, kad "tenka" palikti miestą

Bet džiugu, kad ši tema neišsisemia
Mes jau po keturias valandas kasdien nešiojam KA. Kiek kur buvom konsultuotis prieš pirkdami, visi klausė, ar mums nesiūlo implantacijos. Tai net nežinau, o turėjo pasiūlyti? Kaip supratau, su implantu girdima daugiau ir geriau? Ir reikia kuo greičiau griebtis šito reikalo?
Dėl spalvos mes su vyru irgi ilgai delsėm (nelabai ilgai, tik paskui kai išsirinkom neutralią, mašinoj sprendėm ar negrėžt pakeist

) . Kažkaip užsimaniau tamsiai mėlyno - na kaip būna mėlyni Subaru...Bet paskui apsisprendėm, kad kol patys iki galo nesusigyvenom su sūnaus klausa, neskatinsim ypatingo aplinkinių dėmesio. O paskui, kada vėliau, jei pats norės, galės išsirinkti ne tokį nuobodų...
QUOTE(Jusma @ 2010 07 02, 10:48)
dabar dažnai save pagaunu, kad gyvenimas lyg ir teka sena vaga, iš kurios lyg ir nebūčiau išklydus, lyg ir nebūtų buvę visiško fiasko savyje.
man irgi taip atrodo, bet dar prieš akis aplinkiniai ir jų reakcjos bei mano reakcijos į jų reakcijas, nes artimi žmonės jau žino. O mano uošviai ne tokie monstrai, kaip maniau
QUOTE(Jolitele @ 2010 07 02, 14:10)
Kažkaip įpranti tų rankų nenuleisti, man daug sunkiau negailėti dukrytės, nejausti nuosjkaudos dėl jos tokio likimo....
aš irgi galvoju, kaip čia to vaiko per daug neišlepinti, nes dabar norisi prie savęs glausti ir nepaleist....
QUOTE(gravi @ 2010 07 07, 23:44)
Jos radau adresu www.melfon. Yra daug info, nereikia blaškytis po firmas.
dėkui, kiek pavėluotai, aišku, bet pravers. dabar, kiek prisėdu prie kompo, norisi info apie darbą su tokiais vaikais, apie KA nešiojimą. Ir dar, reiks pradėti ieškotis surdopedagogo kur Kaune. Gal kas turi rekomendacijų?
Papildyta:
QUOTE(Jusma @ 2010 07 12, 12:03)
Mūsų Emilijus į vardą pradėjo reaguoti anksti, po 3 savaičių. Sakau "anksti", nes, kiek pamenu, buvo sakoma, kad tai gali užtrukti iki 1-1,5 mėn. po pajungimo.
jei matai, kad vaikas reaguoja į garsą, vesk prie to garso, rodyk ir aiškink, kas ir kaip, kad pradėtų skirti, koks čia grasas ir ką jis reiškia. Gerai pamenu, kaip turbūt praėjus 2-3 mėn po pajungimo, žaidėm kambaryje, buvo vasara, o pro šalį važiavo mašina ir sūnus pasakė "brrrrr". bet tą reikia išmokinti. ir dabar būna keistų garsų, kurių sklidimo vietą vustato, bet pvz., nemato ir klausia, kas čia. Pvz., buvom pas mano mamą, pas kaimynus gręžia, o jis dairosi ir sako "kas čia". Tada aiškinu, kad čia pas kaimynus viršuje gręžia. Kitą kartą jau pats man paaiškina
O šiaip viskam savas laikas, kiekvienas vaikas individualus ir labai nuoširdžiai patariu turėti realias viltis bei neskubinti vaiko
Labai gera info
Iš pradžių, kai uždėdavom KA, net nežinodavau, ką daryti, ką sakyti, kaip sakyti, net kalbėdavau tyliau

aišku, dar buvo panikos, kai reikėjo uždėti KA, rankos dreba, prakaitas muša

O paskui tą valandą kaip nesavas - šoki, trepsi, dainuoji, kalbi neužsičiaupdama, galvoji gal reikia kokius skiemenis kartot, gal atskirus žodžius????... viskas praeina, praėjo ir tai... dabar jau ramiau. tik norisi praktinių patarimų, ką ir kaip, kada ir su kuo etc etc.