Įkraunama...
Įkraunama...

MRU nuotolinės studijos

QUOTE(Gilberta @ 2012 05 15, 09:27)
Aš sąžiningai ruošiuosi CT bigsmile.gif

kuriai daliai? man 6dieni tarpinis CT spec. dalies smile.gif tai turesiu ka veikti po notariato egzamino... doh.gif

mama Egle, kursiniai pranasauja mokslu finiso tiesiaja thumbup.gif kokios temos kursiniu? o terminai kursiniam nustatyti? ax.gif varyk, nepasiduok- nedaug liko wink.gif

uzdavinius ziuri? doh.gif cia tai naujiena! o as juos zodziu issprendziu po temu skaitymo.. reikes parasyt smile.gif nors jauciu su kruva neakivaizdininku laikysiu, tai gal netikrins blush2.gif O apie ta tarptautine lotyniskojo notariato sajunga UINIL ar notariato istorine raida buvo klausimu? nes sitie man toooookie neidomus dalykai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2012 05 15, 14:04)

mama Egle, kursiniai pranasauja  mokslu finiso tiesiaja thumbup.gif  kokios temos kursiniu? o terminai kursiniam nustatyti?  ax.gif varyk, nepasiduok- nedaug liko wink.gif

uzdavinius ziuri?  doh.gif cia tai naujiena! o as juos zodziu issprendziu po temu skaitymo.. reikes parasyt smile.gif nors jauciu su kruva neakivaizdininku laikysiu, tai gal netikrins  blush2.gif O apie ta tarptautine lotyniskojo notariato sajunga UINIL ar notariato istorine raida buvo klausimu? nes sitie man toooookie neidomus dalykai  doh.gif

jau tiesioji ax.gif lieka praktika ir keli egzaminai ir galėsiu valstybinius laikyti doh.gif dar tiesa kursinius apsiginti reikės doh.gif o temų labai daug, kiekviename fakultete jų yra. Prisijungti reikia prie katedros psl. ir iš ten rinktis. Tik labai gaila, kad visa tai galima padaryti tik būnant MRU bash.gif:

Kaip žiūri.... būna žiūri būna ne. Mano nežiūrėjo, o žinau pas ką ir klausė ar juos padarė. Ne, tokių nebuvo klausimų, daugiau iš Notariato įstatymo, Žemės įstatymo.
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2012 05 15, 20:05)
jau tiesioji  ax.gif lieka praktika ir keli egzaminai ir galėsiu valstybinius laikyti  doh.gif dar tiesa kursinius apsiginti reikės  doh.gif o temų labai daug, kiekviename fakultete jų yra. Prisijungti reikia prie katedros psl. ir iš ten rinktis. Tik labai gaila, kad visa tai galima padaryti tik būnant MRU bash.gif:

Kaip žiūri.... būna žiūri būna ne. Mano nežiūrėjo, o žinau pas ką ir klausė ar juos padarė. Ne, tokių nebuvo klausimų, daugiau iš Notariato įstatymo, Žemės įstatymo.

Ilga finiso tiesioji smile.gif as nusiteikus kad tik ruosiantis valstybiniams bus tiesioji.. smile.gif nes iki tol dar tiek darbu atrodo smile.gif
as apie temas domejausi kokias tu pasirinkai smile.gif smalsauju ax.gif blush2.gif
As tikiuosi, kad tokiu klausimu apie istorija ir pan nebus.. ruosiuos praktiskai vien is istatymu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2012 05 16, 06:13)
Ilga finiso tiesioji smile.gif as nusiteikus kad tik ruosiantis valstybiniams bus tiesioji.. smile.gif nes iki tol dar tiek darbu atrodo smile.gif
as apie temas domejausi kokias tu pasirinkai  smile.gif  smalsauju  ax.gif  blush2.gif
As tikiuosi, kad tokiu klausimu apie istorija ir pan nebus.. ruosiuos praktiskai vien is istatymu  g.gif

Kol kas kursinius rašyti ir praktiką atlikti negalima nuotolinėse, tai nori nenori reikia ankščiau pereiti. Kursiniai kaip kursiniai, susikaupus gal ir galima parašyti per 2-3 savaites, o vat praktika 10 savaičių, jos pradžia nuo tada kai sumoki už ją. Nebent dirbi teisinį darbą ir darbą užskaitys kaip praktiką. Tada kitas reikalas.
O kursiniai abu iš Administracinės teisės katedros. Vienas iš AT "Administraciniai pažeidimai ir baudžiamieji nusižengimai. Panašumai, skirtuma, pavyzdžiai", kitas iš Aplinkosaugos, dar tiksliniuosi temą.
Atsakyti
Man dilema dabar doh.gif .. vienam semestrui dalyku turiu pasilikusi, maniau praktika ir kursinius galima kartu doh.gif nenoriu as i neakivaizdini pereit, nes ten kai kurie destytojai sako nori, kad lankytu paskaitas studentai blush2.gif noreciau viska pasibaigti nuotolinese, kad liktu tik koks 1-2 egzaminai, kuriu negaliu islaikyt nuotolinese ax.gif O kokia tavo patirtis su neakivaizdiniu, Egle?
Reikes skambintis metodininkei ir klausti kaip geriausia butu padaryt, nes iki siol nesidomejau apie kursinius ir praktika- atrode dar taip toli smile.gif

Speju, kad valstyubinis antras tavo bus Administracine teise? pagal kursinius darau isvada blush2.gif : lotuliukas.gif

Beje, man ruosiantis egzaminui notariato klausimas kilo, gal tu issiaiskinai ar destytoja minejo- gali uzsienieciai pirkt zeme po 2011 geguzers 1d. ar ne? draudimas kaip ir baigesi, bet kiek skaiciau tai vieni sako galima,o notaru rumai pernai rekomendavo notaram neregistruot tokiu sandoriu, nes nepakeista konstitucija... o kaip viskas issiprende ir nerandu unsure.gif :
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 16 gegužės 2012 - 10:02
Sveikos merginos...
sakykit ar nesigailit kad pasirinkot nuotolini mokymosi buda? ar nera cia vien pinigu plovimas? vis mastau mastau ka pasirinkti ar neakivaizd. moksla ar nuotolini bandyti g.gif pasuflerokit drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos,
apsisprendziau, kad stosiu i nuotolini. Dabar galvoju, ar lengva i ji istoti - ta prasme del egzaminu balu? blink.gif Ir ar liepa padavus prasymus nebus per velu?
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2012 05 16, 09:01)
Man dilema dabar doh.gif .. vienam semestrui dalyku turiu pasilikusi, maniau praktika ir kursinius galima kartu  doh.gif nenoriu as i neakivaizdini pereit, nes ten kai kurie destytojai sako nori, kad lankytu paskaitas studentai blush2.gif  noreciau viska pasibaigti nuotolinese, kad liktu tik koks 1-2 egzaminai, kuriu negaliu islaikyt nuotolinese  ax.gif O kokia tavo patirtis su neakivaizdiniu, Egle? 
Reikes skambintis metodininkei ir klausti kaip geriausia butu padaryt, nes iki siol nesidomejau apie kursinius ir praktika- atrode dar taip toli  smile.gif

Speju, kad valstyubinis antras tavo bus Administracine teise? pagal kursinius darau isvada  blush2.gif  : lotuliukas.gif
Beje, man ruosiantis egzaminui notariato klausimas kilo, gal tu issiaiskinai ar destytoja minejo- gali uzsienieciai pirkt zeme po 2011 geguzers 1d. ar ne? draudimas kaip ir baigesi, bet kiek skaiciau tai  vieni sako galima,o notaru rumai pernai rekomendavo notaram neregistruot tokiu sandoriu, nes nepakeista konstitucija... o kaip viskas issiprende ir nerandu  unsure.gif :

Žiūrint kokius dalykus pasilikai. Jeigu sutaps su grupe, tai reikės kartu laikyti, o jeigu ne - būsi laisvas studentas, pati tarsies su dėstytojais. Sakai jiems, kad iš nuotolinių perėjai ir visai kitaip žiūri.
O mano praktika tokia: šiuo metų ant dviejų kėdžių sėdžiu hihihi.gif ir nuotolinėse, ir neakivaizdinėse. Manau toks gana neblogas variantas, nes gali vienu metu viską daryti.

Valstybinis greičiausiai bus AT, sako jisai vienas iš paprastesnių. Nes užteks ruošimosi Konstitucinės egzui......

Dėl notariato nežinau blush2.gif gal parašyk jai į forumą ir pasiklausk, vis kada atsakys.

QUOTE(Danielitaa @ 2012 05 16, 11:49)
Sveikos merginos...
sakykit ar nesigailit kad pasirinkot nuotolini mokymosi buda? ar nera cia vien pinigu plovimas? vis mastau mastau ka pasirinkti ar neakivaizd. moksla ar nuotolini bandyti  g.gif  pasuflerokit  drinks_cheers.gif

Aš nesigailiu schmoll.gif mano atveju (gyvenu ne Lietuvoje) tai pats geriausias būdas. O dėstytojų yra labai įvairių, vieni labai nuoširdžiai dirba ir dažnai prisijungia, atsako į klausimus, užduoda namų darbus, o kiti rečiau. Bet nemanau, kad tie kurie retai prisijungia daugiau dirba su neakivaizdininkais. Ir dar čia yra paprasčiau, kad nėra griežto egzaminų grafiko ir mokymosi tempo. Pats matai pagal sugebėjimus, finansinę padėtį tuo metu.
Atsakyti
Turiu klausima - kaip rinktis dalykus pirmam semestrui? nedirbu tai laiko mokytis turesiu, dabar ziurau i nuolatiniu studiju plana ten isvardinti sitie:
1 Teisės teorija
2 Teisės istorija
3 Logika ir mokslo metodologija
4 Filosofija
5 Profesinė užsienio kalba (anglų, vok., pranc.)
6 Specialybės kalba
Alternatyviai pasirenkami
7 Etika
7 Psichologija
7 Retorika
7 Politologija
gaunasi 30 kreditu pusmeciui - ar nebus per daug, turiu omeny ar susidorosiu? 4u.gif
kokia jusu patirtis? ir kiek tu alternatyviai pasirenkamu reikia pasiimti?
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2012 05 16, 14:02)
Žiūrint kokius dalykus pasilikai. Jeigu sutaps su grupe, tai reikės kartu laikyti, o jeigu ne - būsi laisvas studentas, pati tarsies su dėstytojais. Sakai jiems, kad iš nuotolinių perėjai ir visai kitaip žiūri.
O mano praktika tokia: šiuo metų ant dviejų kėdžių sėdžiu hihihi.gif ir nuotolinėse, ir neakivaizdinėse. Manau toks gana neblogas variantas, nes gali vienu metu viską daryti.

Valstybinis greičiausiai bus AT, sako jisai vienas iš paprastesnių. Nes užteks ruošimosi Konstitucinės egzui......

O as AT bijau, man kazkaip sunku prisiversti ji mokytis buvo, konstitucine lengviau buvo.. smile.gif
dvi kedes vienu metu gerai thumbup.gif ir as taip noreciau, tik matyt cia kiekvienas atvejis individualus, pagal dalykus kurie like (kaip ir minejai). issiaiskinsiu ir as siandien viska- bus aiskiau.. smile.gif

del stojimo i nuotolines kazkas klause, tai stojamojo balo, bent kai as pradejau mokintis- nebuvo, trereikejo paduoti prasyma, susimoketi ir viskas (nebent nuo kitu metu kazkas keiciasi).. rekomenduoju del visu klausimu kreiptis i metodininke nuotoliniu studiju, kurios tel yra pateiktas puslapyje mru- labai puikiai viska isaiskina thumbup.gif

BlackDhalia, tris dalykai yra vienodu numeriu (7) is ju renkiesi viena.. cia alternatyvus dalykai is kuriu tik vienas reikalingas. o del tempo, kiekvienas skirtingai gali, be to ir kaina nuo kreditu priklauso ir mokymosi apkrova nuo destytoju, vieni reikalauja daug- kiti mazai.. jei bijai, kad nespesi- gali imti maziau, susipazinsi su studiju specifika, kita pusmeti jau zinosi savo galimybes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 16 gegužės 2012 - 14:27
Sveikos,

Gal kuri turit šeimos teisės konspektus iš Moodle parsisiuntus? Gal galėtumėt pasidalinti? Būčiau dėkinga.
Atsakyti
Tada noreciau pasmalsauti, po kiek dalyku jus imate per pusmeti? Ir kiek galetumete patarti pradziai, kad ne butu per mazai ir per daug? 4u.gif (mokslo nebijau, noretusi kuo greiciau studijas pasibaigt) smile.gif
Atsakyti