Įkraunama...
Įkraunama...

Miežiai!!!

QUOTE(Konsultantas @ 2003 04 15, 00:16)
reiktų atlikti imunologinius tyrimus, ar nėra imuniteto sutrikimo. Ir tik tada, turint rezultatus galima skirti imunostimuliatorius.

o kokie yra tie imunoliginiai tyrimai?
Atsakyti
Sveikos mamos,

Taigi norėjau paklausti gal buvot kas nors susidūrę su šaltu miežiu ir jo gydimu? Nieko konkretaus nerandu...

Sūnui 18 metų.. jau kokius 3-4 metus ant apatinio voko turi šaltą miežį, niekad dėl to labai nepergyvenom, bet matau, jog jam jis jau baigia atsibosti. Nusprendžiau, kad reiktų kažkaip gydyti. Žinau, kad yra visokių tepalų ir kompresų, bet sūnus ne iš tokių kurie ilgai kas vakarą su jais žaistų. Manau, jog geriausia būtų operacija, kiek teko apie tai girdėti ji labai paprasta ir neskausminga.

Norėčiau sužinoti, kur reikėtų visų pirmą kreiptis? Eiti pas šeimos daktarę ir klausti ką ji patartų ar iškarto kreiptis į privačią kliniką? Peržiūrėjau kelių privačių klinikų kainas ir operacija kainuotų ~400lt, svarstau galbūt būtų pigiau, eiti pas šeimos daktarę ir prašyti, kad nukreiptų į valstybines klinikas? Ar tokios operacijos ten atliekamos ir kiek jos kainuoja? Ir išvis kur būtų geriausia kreiptis dėl šios operacijos Panevėžio rajone?
Atsakyti
Sveikos mamytes, turime mes taip pat saltasji miezi abiejose akytese, ant apatinio voko verysad.gif Vienoje akyte pulinukas isiverze i virsu ir truko, tai labai apsidziaugiau, bet kad guziukas neskuba mazeti g.gif Gal kas susidurete su tuo, ar taip ir turi buti, ar mums ne visi puliukai isbego? 4u.gif Buciau labai dekinga, jei pasidalintumete patirtimi. Ir dar kokias alaus mieles duodate svao maziukams, nes vaistinje sake, kad tik nuo 3 metuku galima, tai nepirkau...
Atsakyti
Man šią vasarą išoperavo šaltąjį miežį. Operacija su narkoze, ligoninėje praleidau 3 dienas ir poto gydytoja išrašė 5 dienas lašint vaistukų. Viskas buvo gerai tik neramu dėl to, kad po mėnesio operacijos vis dar yra paburkimas, nors daktarė sakė kad jau po mėnesio galiu nešioti kontaktinius lęšius. Reiks turbūt dar apsilankyti pas gydytoją. schmoll.gif O dėl patarimų, tai geriausias variantas apsilankyti pas akių gydytoją. Šiaip pati skaičiausi, jog reikia dėti karštą bulvę, kiaušinį arba šiaip karštus kompresus ant akies tik svarbu, kad jie nebūtų šlapi. Taip pat yra įvairių tepaliukų vaistinėse. Vieni miežiai pratrūksta ir pūlinukai išeina, o kitus turbūt reikia operuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feidi: 21 rugpjūčio 2011 - 20:05
Mano dukrytei pirmieji šalti miežiai išdygo praeitą rugsėjo... Beveik metus laiko gydėm visokiais tepaliukais, masažavau ir laukėm. Buvo jau beveik pranykę ir še tau kad nori, vėl ant abiejų akyčių išdygo verysad.gif Neviltis jau varo iš proto. Nežinau kaip dar galėčiau dukrytei padėti.
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2011 08 24, 20:05)
Mano dukrytei pirmieji šalti miežiai išdygo praeitą rugsėjo... Beveik metus laiko gydėm visokiais tepaliukais, masažavau ir laukėm. Buvo jau beveik pranykę ir še tau kad nori, vėl ant abiejų akyčių išdygo  verysad.gif Neviltis jau varo iš proto. Nežinau kaip dar galėčiau dukrytei padėti.

mano vaikui buvo salti mieziai, viena teko operuoti, kitas isdyges po pusmecio mane sokiravo, vel pjauti? taip kas puse metu narkoze??? nu jau ne...
po 2 sav kazkokiu lasiuku kurso, kurie nepadejo, nutariau daryti, kaip mane vaikysteje gyde:
pirkau vyshnevskio ir ichtiolo tepalu, pirma ryte ir vakare dejau ichtiolu kol pradejo puliai savaime eiti per blakstenas, paskui vysnevskiu, tas jau trauke tuos puliukus po lasiuka per blakstenu tarpelius, plauti su juoda nesaldinta sveizia arbata preis kiekviena perrisyma. per 2 sav viskas praejo, zinoma i darziuka nejome, lauke vaikstinejome su raisciu, vaikui 5 metai buvo kazkaip vienodai jam toks "papuosimas" atrode. pleistras toks ruloninis popierinis, gerai nusiima nuo veiduko.

pasakiau pedaitrei savo "taktika", ta i mane kaip i durne paziurejo, sako tik neikam nesakykite, nes sitie dalykai LT nebenaudojami tuolab vaiku gydymui. man dzyn mano vaikui padejo, mane taip gyde, ar jus taip darysite JUMS SPRESTI!
DAR kelis menesius diena dienoje valgem alaus meliu tabletes (camelijos vaistineje didele dizute pigiausiai man iseidavo). jau pora metu mieziu nebera 4u.gif ryboti salduminus.

sekmes 4u.gif
Atsakyti
Karvute, aš kažkaip neturiu jokio medicininio išsilavinimo, todėl šiuos atveju pati tikrai neekspermentuosiu su vaistais, ir tuo labiau dvimečiui vaikui schmoll.gif Pasitikiu gydytojais. Mūsų akių gydytoja tikrai labai gera, jauna, todėl domisi naujais gydymo būdais ir t.t. Todėl pasitikiu ja. Bet suprantu, kad ir medicina ne visada visagalė. Na bus matyt.
Atsakyti
Pakonsultuokite ir mane prasau kas. Ziuriu i vaika ir asaros bega is akiu. Mieziai jau kartojasi ketvirtas menuo is eiles , turbut jau koks penktas ar sestas miezis auga, ant desines akies voko. Si karta isaugo lb didziulis, beveik zirnio dydzio. Dukrelei 10 menesiu tik, o sia problema turime nuo 5 menesiu kazkur. Gyvenu ne lt kas baisiausia, daktarai ziuri pro pirstus, jiems tas pats cia nieko baisaus ir vsk, antibiotiku israse. lasinu bet nieko nepadeda. Ejome pas akiu gydytoja, patare darytis tyrimus kraujo ir cukraus, tai ryt darysimes, o akele baisi pas mergaite. Ar tai labai pavojinga patarkite prasau ka darote, nes sirdis plysta ziurint i tokia vaiko aki , tikrai negraziai atrodome ;(;(;(
Atsakyti
QUOTE(kupsciukas @ 2011 09 26, 11:37)
Pakonsultuokite ir mane prasau kas. Ziuriu i vaika ir asaros bega is akiu. Mieziai jau kartojasi ketvirtas menuo is eiles , turbut jau koks penktas ar sestas miezis auga, ant desines akies voko. Si karta isaugo lb didziulis, beveik zirnio dydzio. Dukrelei 10 menesiu tik, o sia problema turime nuo 5 menesiu kazkur. Gyvenu ne lt kas baisiausia, daktarai ziuri pro pirstus, jiems tas pats cia nieko baisaus ir vsk, antibiotiku israse. lasinu bet nieko nepadeda. Ejome pas akiu gydytoja, patare darytis tyrimus kraujo ir cukraus, tai ryt darysimes, o akele baisi pas mergaite. Ar tai labai pavojinga patarkite prasau ka darote, nes sirdis plysta ziurint i tokia vaiko aki , tikrai negraziai atrodome ;(;(;(

siuskites is LT alaus meliu, duokite butinai zuvu tauku, nes mieziai yra B grupes vitaminu trukumas, ziurekite internete, kuriose produktuose gausu ju. taip pat mazinkite cukraus, suprantu, kad dar kudikis, ar dar maitinate??? tuomet jums paciai reikia pagerti alaus meliu, per pienuka gautu vitamina. zinoma stebekite vaika, ar nepasireiks aelrgijos.

as patarciau Vysnevskio tepala naudoti, bet jis taip pat kartais alergizuoja (mano vaikui nebuvo alergiju, jam buvo 4 metukai) BET tai yra grinas jusu pacios experimentas, mano visa vaikyste praejo su Vyshnevskiu ant akiu. nemanau ar koks gydytojas pritartu tokiam gydymui uzsienyje!!! net LT oficialiai tokiu aptarimu neduoda schmoll.gif nes LT meiziam patvirtinti antibiotikai iri operacijos (kas laikina, musu praeita ir tas ir anas) kai po operacijos praejus 4 men vel isdygo miezys, tai po skalpeliu atsisakiau vaika duoti, gydziau Ichtiolo tepalu, ir vyshnevskiu. jusu sprendimas, gal paguleejs saldytuve, kada subresite tokiam gydymui g.gif

tagis laikykites ir
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 09 26, 21:20)
siuskites is LT alaus meliu, duokite butinai zuvu tauku, nes mieziai yra B grupes vitaminu trukumas, ziurekite internete, kuriose produktuose gausu ju. taip pat mazinkite cukraus, suprantu, kad dar kudikis, ar dar maitinate??? tuomet jums paciai reikia pagerti alaus meliu, per pienuka gautu vitamina. zinoma stebekite vaika, ar nepasireiks aelrgijos.

as patarciau Vysnevskio tepala naudoti, bet jis taip pat kartais alergizuoja (mano vaikui nebuvo alergiju, jam buvo 4 metukai) BET tai yra grinas jusu pacios experimentas, mano visa vaikyste praejo su Vyshnevskiu ant akiu. nemanau ar koks gydytojas pritartu tokiam gydymui uzsienyje!!! net LT oficialiai tokiu aptarimu neduoda schmoll.gif  nes LT meiziam patvirtinti antibiotikai iri operacijos (kas laikina, musu praeita ir tas ir anas) kai po operacijos praejus 4 men vel isdygo miezys, tai po skalpeliu atsisakiau vaika duoti, gydziau Ichtiolo tepalu, ir vyshnevskiu. jusu sprendimas, gal paguleejs saldytuve, kada subresite tokiam gydymui g.gif

tagis laikykites ir

Ne nebemaitinu as jau iki8 menesiu maitinau tik. Buvome siandiena pas gydytoja eme krauja istirs, ir tai issireikalavau kad istirtu. Sakau cia visi atsipute uzsienyje visiems vsk nusisvilpti, vos ne pati atejusi aiskinu ka skaiciau internete ir ttt.Ka reikia daryti ir panasiai. As apie mieliu tabletes irgi galvojau manau ju ir cia gal yra eiisu nusipikrsiu, bet kaip tokiam kudikiui iduoti, manau reikia sumalti jas ar sutrinti.
Atsakyti
QUOTE(kupsciukas @ 2011 09 27, 10:18)
Ne nebemaitinu as jau iki8 menesiu maitinau tik. Buvome siandiena pas gydytoja eme krauja istirs, ir tai issireikalavau kad istirtu. Sakau cia visi atsipute uzsienyje visiems vsk nusisvilpti, vos ne pati atejusi aiskinu ka skaiciau internete ir ttt.Ka reikia daryti ir panasiai. As apie mieliu tabletes irgi galvojau manau ju ir cia gal yra eiisu nusipikrsiu, bet kaip tokiam kudikiui iduoti, manau reikia sumalti jas ar sutrinti.

aps mus tabletes labai kietos, tai labai sutrinti reiks, BET su salyga kad nebus alergijos, labai retai bet pasitaiko, po pirmos tabletes pastebekite. tiesa kakalas pasikeis, igaus rugstu kvapa, gali padazenti kakojimas. nu zodziu su doze pati reguliuojate, nes cia "rekomenduoja" po 15 tab, apie vaikiskas dozes nepamenu nieko. mano pirmas viakas valge mielai alaus meliu, antram neikisu schmoll.gif , bet ir mieziu dar neturejo, zuvu taukais apseinu g.gif gal ir jus vaikiskus zuvu taukus duokite, o alaus meiles vandenuke saukstelyje pamirkykite, berods suminksteja ax.gif
parasykite kaip jums seksis 4u.gif
Atsakyti
Nu žinokit baisu su tais miežiais. Geria mano dukrytė B grupės vitaminus atskirai, žuvų taukus, alaus mielių tabletes, C vitaminą, imunitetui stiprinti sirupą, bet miežiai nepalieka mūsų sad.gif Jau penktas per metus laiko. Ir svarbiausia, kad šaltieji miežiai dygsta, kurie būna nuo poros mėn iki pusės metų blink.gif Jau baigiu susitaikyti kad taip ir bus kol išaugs, nes jau viskas išbandyta unsure.gif
Atsakyti