O aš tv žiūrėjau, pamačiau kaip valgo bulvytes fri ir užsimaniau
tai lėkiau bulvių skustis ir keptis
Ryte brandinti kopūstai su pieniškomis dešrelėmis, paskui iškepiau morkų pyragą, o dabar kepu kopūstų kotletukus su grybų ir grietinės padažu
Pusryciai - manu kose su slyvu uogiene
Pietus - ceburekai, o vakariene valgeme pas mama - vedaru
Stai receptas plikytu sausainiu:
1 stiklinė miltų,
100 g sviesto,
1 stiklinė vandens,
4 kiaušiniai.
Kremui:
180 g sviesto,
225 g cukraus,
100 g pieno,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis prieskonių (vanilinio cukraus, citrinos ar apelsino tarkuotos žievelės).
Vanduo užvirinamas su sviestu. Šiuo karštu skysčiu užplikomi miltai ir intensyviai maišoma, kol tešla atšoka nuo dubenėlio kraštų. Tada po vieną įmušami kiaušiniai. Paruošta tešla neblogai išlaiko formą (būna neperskysta ir nekieta). Ant riebalais išteptos skardos drėgnu šaukštu kas 10 cm sudedami ar konditeriniu švirkštu išspaudžiami plikytiniai. Kepami 25 minutes, kol gražiai iškyla. Į susidariusią tuščią ertmę įspaudžiamas kremas. Kremui kiaušinis ištrinamas su cukrumi ir užplikomas verdančiu pienu. Dubenėlis su šia mase įstatomas į kitą dubenį su vandeniu ir kaitinama intensyviai maišant, kol sutirštės (neužvirinama). Sutirštėjęs bei atvėsintas kremas ir prieskoniai sukrečiami į išsuktą sviestą. Plikytinius galima apibarstyti miltiniu cukrumi , aplieti glajumi. Vietoj saldaus kremo į vidų galima dėti įvairių salotų.
As juos dariau su saukstu, nes kond. svirksto neturejau, bet ir taip labai gerai isejo.
Pietus - ceburekai, o vakariene valgeme pas mama - vedaru
Stai receptas plikytu sausainiu:
1 stiklinė miltų,
100 g sviesto,
1 stiklinė vandens,
4 kiaušiniai.
Kremui:
180 g sviesto,
225 g cukraus,
100 g pieno,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis prieskonių (vanilinio cukraus, citrinos ar apelsino tarkuotos žievelės).
Vanduo užvirinamas su sviestu. Šiuo karštu skysčiu užplikomi miltai ir intensyviai maišoma, kol tešla atšoka nuo dubenėlio kraštų. Tada po vieną įmušami kiaušiniai. Paruošta tešla neblogai išlaiko formą (būna neperskysta ir nekieta). Ant riebalais išteptos skardos drėgnu šaukštu kas 10 cm sudedami ar konditeriniu švirkštu išspaudžiami plikytiniai. Kepami 25 minutes, kol gražiai iškyla. Į susidariusią tuščią ertmę įspaudžiamas kremas. Kremui kiaušinis ištrinamas su cukrumi ir užplikomas verdančiu pienu. Dubenėlis su šia mase įstatomas į kitą dubenį su vandeniu ir kaitinama intensyviai maišant, kol sutirštės (neužvirinama). Sutirštėjęs bei atvėsintas kremas ir prieskoniai sukrečiami į išsuktą sviestą. Plikytinius galima apibarstyti miltiniu cukrumi , aplieti glajumi. Vietoj saldaus kremo į vidų galima dėti įvairių salotų.
As juos dariau su saukstu, nes kond. svirksto neturejau, bet ir taip labai gerai isejo.
Ryte karsti sumustiniai, virti kiausiniai su majonezu,arbata, kava.
Isemiau mesingu sonkauliuku , veliau kazkokia sriuba isvirsiu , yra dar truputi vakarykstes burokeliu sriubos.Saldytuve sureliu yra, is norfos nupirkau sveriamu nebrangiu skaniu sausainiu
Isemiau mesingu sonkauliuku , veliau kazkokia sriuba isvirsiu , yra dar truputi vakarykstes burokeliu sriubos.Saldytuve sureliu yra, is norfos nupirkau sveriamu nebrangiu skaniu sausainiu
vakar:
pusryciai:kiausiniene, sumustiniai su lydytu sureliu
pietus: brandinta burokeliu sriuba, makaronai su kalakutiena, pekino-agurko salotos su majonezu
vakariene: perliniu kruopu kose su tarkem ir spirguciu padazu
pusryciai:kiausiniene, sumustiniai su lydytu sureliu
pietus: brandinta burokeliu sriuba, makaronai su kalakutiena, pekino-agurko salotos su majonezu
vakariene: perliniu kruopu kose su tarkem ir spirguciu padazu
Sveikutės, taip seniai pas jus bebuvau, pasiilgau visų..
Parašau ką mes šiandien taupiai valgom, o tada jau lėksiu skaityt, ką praleidau ir kokių taupių receptukų pridėjot..
pusryčiams - varškė su žalumynais(krapai, petražolės, raug. agurkas) su duona, kava, arbata
pietums vakarykščiai mėsos kukuliai troškinti su morkom,paprika ir svogūnais, bulvių košė
vakarienei liko dar bulvių košės, tai padarysiu silkutės su svogūnais ir virsiu grybų sriubą.
geros ir skanios dienos
Parašau ką mes šiandien taupiai valgom, o tada jau lėksiu skaityt, ką praleidau ir kokių taupių receptukų pridėjot..
pusryčiams - varškė su žalumynais(krapai, petražolės, raug. agurkas) su duona, kava, arbata
pietums vakarykščiai mėsos kukuliai troškinti su morkom,paprika ir svogūnais, bulvių košė
vakarienei liko dar bulvių košės, tai padarysiu silkutės su svogūnais ir virsiu grybų sriubą.
geros ir skanios dienos
šiandien:
pusryčiai: kava ir pyrago likučiai
pietūs: nieko nenorėjau, bet mama privertė suvalgyt kažką, tad pora sumuštinių su duona ir dešra, arbata žalioji su jazminų žiedais
vakarienė: troškinta višta (višta, svogūnas, pienukas, prieskoniai, smulkintas brokolis
)ir garnyras (neapsisprendžiu-ryžiai, makaronai ar bulvės)
pusryčiai: kava ir pyrago likučiai
pietūs: nieko nenorėjau, bet mama privertė suvalgyt kažką, tad pora sumuštinių su duona ir dešra, arbata žalioji su jazminų žiedais
vakarienė: troškinta višta (višta, svogūnas, pienukas, prieskoniai, smulkintas brokolis
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 01 25, 17:05)
na va koks taupus ir man atrodo labai skanus patiekalas
Mano šiandienos meniu:
I- vištienos kotletai, duona, rauginti kopūstai (paskutinius kotletus suvalgiau
II- dešrelės, duona, raugintas agurkas
III- keptos bulvės, dešelės, rauginti kopūstai.
Pietums pabaigėm kopūstų blynelius, vakarienei pieniška makaronų sriuba ir brandintos bulves pakeptos su rūkytais lašinukais ir kiaušiniu
QUOTE(deimapov @ 2010 01 25, 18:18)
siaip visai skaniai gavosi , labai sotus , pigus ir toks kaimiskas patiekalas
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 01 25, 22:28)










