Na kadangi esame svečiuose tai meniu nerašysiu, galiu tik pasierzinti: ką tik šašlykų privalgiau
Grįšime tik po ilgojo savaitgalio tai mewniu iš manęs nelaukite
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 13, 18:25)
Is savo patirties galiu pasakyt, kad pasitaiko, jog ir "nieko neturint" kelias dienas galima pragyvent. Tiesiog reikia tustinti saldikli. Paprastai vis ko nors neblogo ten buna
QUOTE(joliteee @ 2010 02 13, 18:13)
tai va vakarienei pasiskolinau is mickute7 recepta
bulviu kose klojau ant vaflio, ir ivyniojau desrele
Niu ir kaip ? maniskiai tai patenkinti sukapojo
taip ir sukames
Koses siandien dar liko, tai bus balandeliai is kameros
dar galvoju koki nors pyraga issikept
QUOTE(mickute7 @ 2010 02 14, 14:37)
Niu ir kaip ? maniskiai tai patenkinti sukapojo
dar MB ejo su reikalais pas kaimyna, tai sakau ir tam pora nunesk, na mes kartais vienas kitam ka nors skanesnio
o jis pasirodo vakar vire saltiena, tai sake, siandien mums bliudeli atnes
taip ir sukames
Koses siandien dar liko, tai bus balandeliai is kameros
dar galvoju koki nors pyraga issikept
taip ir sukames
Koses siandien dar liko, tai bus balandeliai is kameros
dar galvoju koki nors pyraga issikept
Na labai patiko, vis kazkas naujesnio is tu paciu produktu
Pusryciai - sumustiniai su desra
Pietus - brandinta bulviu - morku sriuba, ceburekai su cesnakiniu padazu
Vakarienei taip pat bus ceburekai, nes daug prikepiau
QUOTE(joliteee @ 2010 02 14, 15:15)
Na mes šiandien visi namie, tai biški daugiau susivalgo, dar teko mišrainės burokėlių-marinuotų agurkų su majonezu padaryt ir dariau čia saldumynu temoje zefyriukus nusižiūrėjau
Na mes šiandien visi namie, tai biški daugiau susivalgo, dar teko mišrainės burokėlių-marinuotų agurkų su majonezu padaryt ir dariau čia saldumynu temoje zefyriukus nusižiūrėjau
O galima receptuka? Buvau macius saldumynu temoje, bet kad neissisaugojau
Na ryt sunaus gimtadienis, tai is vakaro pasidariau zele, pudinga. Dar vakarienei pakepiau ryzius su picos desra, valgeme su burokeliais
QUOTE(joliteee @ 2010 02 14, 20:19)
va prasom :
Zefyrai
1 kg. cukraus
25 gr. (2.5 v.š.) želatinos
18 gr (1 v.š.) citrinos rūgšties
6 gr (1 a.š.) vanilinio cukraus
5 gr. (1 a.š.) sodos
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti Skanaus!
P.S. Pirmą kartą darydama pabandymui ėmiau tik trečdalį nurodytų produktų (išėjo 35 vnt.). Zefyrai išėjo labai skanūs! Kitą kartą būtinai darysiu visą porciją
siandien meniu .
Ryte - virti kiausiniai su duona,sviestu,kava.
Pietums - picerijoj buvom po pica, vaikui dar sultys .
Vakarienei -kotletai + makaronu kose.
Ryte - virti kiausiniai su duona,sviestu,kava.
Pietums - picerijoj buvom po pica, vaikui dar sultys .
Vakarienei -kotletai + makaronu kose.
Pusryčiams - arbata su varškė
Pietums - balandėlių likučiai
Vakarienei - morkų -obuolių-česnakų salotos
Pietums - balandėlių likučiai
Vakarienei - morkų -obuolių-česnakų salotos
Šiandien meniu:
Pusryčiai - tik jogurtas;
Pietūs - pievagrybių kotletai (skanumėlis
)
Vakarienė - arba kepsim blynų, arba bus bulvės su silke.
Pusryčiai - tik jogurtas;
Pietūs - pievagrybių kotletai (skanumėlis
Vakarienė - arba kepsim blynų, arba bus bulvės su silke.







