Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(dzeine01 @ 2010 02 11, 12:57)
reikėtų pabandyti,ačiū už mintį :4u:
Papildyta:
o ką darote su kiaulienos stora skūra,išmetat ar ką? :geda2:

Aš panaudoju, kai darau kepenų paštetą. Išverdu, sumalu ir sumaišau su maltomis kepenimis, svieste pakepintu svogūnu ir virta morka. Dažniausiai paštetą gaminu tada, kai verdu šaltieną, nes tinka į paštetą įpilti skysčio, kuriame ji verda, būna tvirtesnis.
Papildyta:
QUOTE(Rudnosiene @ 2010 02 11, 11:05)
O ka darot su ta dalim bulves, kuri isskobta? Ismetat? Ar kokia kose verdat is ju?  g.gif

Sudedu į sriubą
Atsakyti
Šiandien:
Pusryčiai: vakar vakare išvirta raugintų kopūstų sriuba, karšti sumuštiniai
Pietūs: traškučiai, raugintų kopūstų sriuba, karštas sumuštinis, karštai rūkyta silkė, duona.
Vakarienė: brandinta kepta višta, bulvės, obuolys.
Atsakyti
QUOTE(KRUČKĖ @ 2010 02 11, 18:00)
Aš panaudoju, kai darau kepenų paštetą. Išverdu, sumalu ir sumaišau su maltomis kepenimis, svieste pakepintu svogūnu ir virta morka. Dažniausiai paštetą gaminu tada, kai verdu šaltieną, nes tinka į paštetą įpilti skysčio, kuriame ji verda, būna tvirtesnis.
Papildyta:

Sudedu į sriubą

Apie sriuba nepagalvojau smile.gif Mano padruske mesdavo lauk, uztai ir klausiu cool.gif Man jei reikia ka nors ismest ar panaudot tik dali (pvz tik baltyma be trynio ir pan.), tai toks receptas netinka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudnosiene @ 2010 02 11, 19:18)
Apie sriuba nepagalvojau smile.gif Mano padruske mesdavo lauk, uztai ir klausiu cool.gif Man jei reikia ka nors ismest ar panaudot tik dali (pvz tik baltyma be trynio ir pan.), tai toks receptas netinka  rolleyes.gif

aha mane ir nervina kai trynį reikia o baltymo ne arba atvirkščiai, tai nervina, aišku gali išsikepti batono su kiaušiniu ar pan, bet va jei gamini kažką tai jau to batono kaip ir nebereikia biggrin.gif
Atsakyti
Šiandienos meniu:
Pusryčiai: burokėlių sriuba;
Pietūs: vyras pribaigė burokėlių sriubą, kotletai su džiovintų slyvų įdaru;
Vakarienė: virti kiaušiniai su majonezu, batonas.
Užkandžiams: obuoliai, pasukos su bananais.
Atsakyti
Siandien abu namie, tai nieko negaminau, valgom, kas nuo vakar like smile.gif
Pusryciai - kava, as dar desrele su duona ir blynu valgiau
Pietus - brandinti balandeliai su pakeptom bulvem, blynai su saldytom braskem
Vakariene - po paskutini balandeli su duona ir gal dar ka nors veliau sumastysim jei noresis g.gif
Atsakyti
niu ka siandien pusryciai kavute, pietus valgo kas sau vaikas darzeli, vyras darbe, man pietums buterbrodziukas, vakarienei suku galva ka is mesytes padaryti, supjausciau kubeliais ir pamarinavau su prieskoniais, stovi laukia kas bus daroma, gal kas mesteles kokiu ideju, ka cia skanaus padarius g.gif niu dar sriubytes bus agurkines vakarienei, ale ka su ta mesyte daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelija_ma @ 2010 02 12, 11:00)
niu ka siandien pusryciai kavute, pietus valgo kas sau vaikas darzeli, vyras darbe, man pietums buterbrodziukas, vakarienei suku galva ka is mesytes padaryti, supjausciau kubeliais ir pamarinavau su prieskoniais, stovi laukia kas bus daroma, gal kas mesteles kokiu ideju, ka cia skanaus padarius  g.gif niu dar sriubytes bus agurkines vakarienei, ale ka su ta mesyte daryti  g.gif

mano seima tai labai megsta troskini - pakept mesyte , subert bulves kubeliais, morkas tarkuotas riekutem, supjaustytas svogunas, ir raugint kopustai ,uzpilt vandeniu ir viska troskinti, valgom su pomidoru padazu , nu kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 12 vasario 2010 - 10:10
QUOTE(aurelija_ma @ 2010 02 12, 11:00)
niu ka siandien pusryciai kavute, pietus valgo kas sau vaikas darzeli, vyras darbe, man pietums buterbrodziukas, vakarienei suku galva ka is mesytes padaryti, supjausciau kubeliais ir pamarinavau su prieskoniais, stovi laukia kas bus daroma, gal kas mesteles kokiu ideju, ka cia skanaus padarius  g.gif niu dar sriubytes bus agurkines vakarienei, ale ka su ta mesyte daryti  g.gif

Aš vakar dariau patiekalą iš mėsytės kubeliais pamarinuotos. Prieš kepimą apvoliojau 2-3 šaukštuose krakmolo, tada greitai keptuvėje ant maximalios ugnies pakepinau. Sudėjau į ugniai atsparų indą, po mėsyte sudėjau šiaudeliais pjaustytų morkų, užpyliau vandenuku, įdėjau kelis šaukštus grietinės, prieskonių. Troškinau orkaitėje 200 temp, karts nuo karto aplaisčiau mėsytę tuo pačiu sultinuku kuriame troškinosi. Mėsos gabaliukai tokie sultingi. Paprasta, bet skanu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2010 02 11, 12:45)
o aš tai ją dabar nupjoviau nuo mėsos,supjauščiau labai mažučiais gabaliukais ir pakepinau,gavosi labai skanūs spirgučiai,jais reikės pagardinti plovą 4u.gif

drinks_cheers.gif galima kiek ir i saltiniena idet arba i koki kepenu pasteta isvirus sumalt
Atsakyti
Vakar neparašiau, taigi vakar valgėm:
pusryčiams - virti kiaušiniai su majonezu, kava, arbata
pietums dariau kelis žemaičių blynus iš likusių virtų bulvių su vištienos ir morkų įdaru, kompotas
vakarienei - barščiai su keliais vištienos gabaliukais, varškės apkepas su džemu

šiandien:
pusryčiams - pabaigėm varškės apkepą su džemu
pietums išviriau spagečių, valgėm su sūrio/bazilikų padažu + barščiai
vakarienei bus cepelinų balius, nes nusipirkau bulvių maišioką, reik išbandyt. biggrin.gif Kaupiuosi jau morališkai tooookiam darbui.. rolleyes.gif biggrin.gif

Gražaus, ilgo, skanaus savaitgalio visoms 4u.gif
Atsakyti
Na pas mus pusryčiams niekas nevalgo antrujų patiekalų ,kaip sriubos ar ten likusių cepelinu kotletų ir panašiai
Pusryčiam renkamės Dešrelės(sasyskos) įvairiai pagaminti kiaušiniai ir pagrindas sumuštiniai su kava
Pietus Sriuba ir antras Šendiena Burokeliu sriuba (Su Lečių) Bulviniai blynai
Vakarienė Taip pat gaminu kokia košią Šendiena manų Kita diena blynus kepsiu būna silkute mišraine na kaskas lengvesnio+būna per dieną uškandžių Vakarienei tinka mūms varške su daržovemis ušpylta aliejum thumbup.gif
Atsakyti