Sveikos, gal kas galite patarti. Kepiau keksa su baltuoju sokoladu, kuri turejau istirpinti. Tirpinau kaip ir nurodyta recepte virs garu kitame puode ir pradzioje viskas buvo neblogai, pradejo sokoladas tirpti, bet kai pamasiau sauktuku, susimete i kietus gabaliukus ir nebetirpo. Gal zinote kodel taip atsitiko? Gal per karsta buvo, gal turi viskas vykti leciau? Ar galbut galejo buti nekokybiskas sokoladas? Pirkau pigiausia, bet kitokio balto be priedu nebuvo.
Labai reikia patarimo, nes siandien Sachertorte daryti, o ten reikes vel lydyti sokolada.
Gal ne i tema, bet neradau kur ideti.
Gal kartais šaukštukas drėgnas buvo? Į tirpinamą šokoladą negali pakliūti nė lašo vandens ar garų, kitaip jis sušoka į gumulus. Ir visur rašo, kad tirpinimui reikia naudoti labai kokybišką baltą šokoladą.