Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 9

Pas mus siandien ryte buvo -26. Rytais vakarais kuriam katila.
Musu vamzdis matyt irgi i salcio tilta prie pamatu pateko, is po nakties buna uzsales. Ryte su fenu atsildom. Vis tikiuosi, kad nukritus salciui nereikes taip vargti. Kaip taisysim iki kitos ziemos dar neaisku. Bet mintis dauzyti plyteles ir betona - visai nezavi.
Turim talkos tai darbai greiciau juda. Pirmam aukste vienam kambaryje baige grindis ir siena. Liko tik grindu danga, tapetai ir sienas impregnuoti. Cia jau as daug galesiu pati pasidaryti, kad tik laiko viskam uztektu.
Iki ikurtuviu liko menesis ir savaite. Tikiuosi spesiu ir virtuve uzsakyti. Vakar 2 valandas meistriukai matavo ir 100 klausimu uzdave. Vis dar dideliuose apmastymuose del kai kuriu detaliu, nes sunku apsispresti, kai biudzetas ribotas.

Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 01 27, 16:49)
kuku smile.gif

kuku kuku. atšildei vamzdį ar pavasario lauksi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 26, 20:11)
paklausyk ką Naglis Šulija šiąnakt žada daugiau nei minus dvim. Bent jau sostinėj...  unsure.gif

Kaltas. Atsikėlėm šįryt, lauke -30 biggrin.gif , ir nuotraukas įrodančias turiu wink.gif
Atsakyti
...o as itariu, kad pas mane termometras kaip ir pas Gorada - 4 laipsniais maziau rodo... lotuliukas.gif sian rodo -9
Atsakyti
QUOTE(Nida0511 @ 2010 01 28, 07:58)
...o as itariu, kad pas mane termometras kaip ir pas Gorada - 4 laipsniais maziau rodo...  lotuliukas.gif sian rodo -9

pas mane -15 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 27, 21:05)
kuku kuku. atšildei vamzdį ar pavasario lauksi? smile.gif

kuku.... bandem sildyt.... per visa nakti laikem paleista maza srovele begti salta vandeni (buvo hipoteze, kad tas vanduo visgi kokiu +7, todel tretu salia esantis vamzds atsilit.... - nepasitvirtino)
aciu protui uz indaplove, o kai reik koki pomidora nuplauti - nebetoks saltas tas vanduo atrodo lotuliukas.gif

QUOTE(Nida0511 @ 2010 01 28, 09:58)
...o as itariu, kad pas mane termometras kaip ir pas Gorada - 4 laipsniais maziau rodo...  lotuliukas.gif sian rodo -9

hahaha tai greiciausiai bus tapati kokybiska firma lotuliukas.gif
blyn kas cia sutais orais darosi.... uzsalsim uzsnigs mus... nzn kas nutiko bet pas mane ofise sildymas isjungtas.... salti radijatoriai. temperatura +10. fontastika
Atsakyti
Atrodo, kad pas jus skaiciau, kaip skubiai atsildyti vamzdzius 4u.gif Gal galit pakartoti? Pora dienu neleidom vandens, ir siandien jo nera name. doh.gif Tikimes, kad beda kazkur vamzdziuose garaze, o ne zemeje isalo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 28, 13:27)
Atrodo, kad pas jus skaiciau, kaip skubiai atsildyti vamzdzius 4u.gif Gal galit pakartoti? Pora dienu neleidom vandens, ir siandien jo nera name. doh.gif Tikimes, kad beda kazkur vamzdziuose garaze, o ne zemeje isalo unsure.gif

cia tie reikalai aptarti vienas-du lapai atgal, viskas labai sviezia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 26, 17:04)
tai tu pūsk ne į grindis, o į vamzdį ties grindim. Karšto oro pūtiklis kaitins patį vamzdį ir jame šildys vandenį. Jei pas tave dar tas vamzdis ir su folija viduj (kaip pas mane), tai ta folija kaisdama dar geriau šildys ir ilgiau laikys karštą vamzdį. Beje, grindyse juk nelaikai 60 temperatūros, o tas pūtiklis gerai kepina... Pabandyk. Aš taip šalto vandens vamzdžius pas save atšildžiau.

As sita buvau radusi.
O uztenka pusti i viena vieta? Kad atsiltu visas vamzdynas? Nes siaip jis pas mus garaze visas apvyniotas vata, nezinau kiek sluoksniu, storai siaip jau, gal koks 40cm. Tai plesti ja lauk? Ar tiketis, kad uzsalo ties iejimo per betonines grindis is lauko? mastau.gif
help.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 22, 23:04)
Ties pamatu išlenda apie metrą ir namuose eina pusmetrio gyly po žeme. Tai ties pamatu metro gyly ir užšalo. Ryte kaip ir veikė viskas, bet va po darbo - kaput... Reikės rytoj kišt šlangą ir tirpint...

Pas mus panasiai. Nelabai supratau, ka kur kisot? Ir per kur? blush2.gif

QUOTE(Nida0511 @ 2010 01 23, 14:22)
Tai vidui po betonu, arciausiai pamato matyt persalo. Nes pakaitino toj vietoj su fenu apie 10 min ir to uzteko.

Tai su plauku fenu sildet vamzdi prie pamato? Mes ijungem dabar sildytuva-ventiliatoriu ir pastatem prie vamzdzio, kur jis garaze is po pamato islenda. Garazas nesiltintas, betonine siena net apserksnijusi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 28, 12:41)
Pas mus panasiai. Nelabai supratau, ka kur kisot? Ir per kur? blush2.gif
Tai su plauku fenu sildet vamzdi prie pamato? Mes ijungem dabar sildytuva-ventiliatoriu ir pastatem prie vamzdzio, kur jis garaze is po pamato islenda. Garazas nesiltintas, betonine siena net apserksnijusi... unsure.gif

kokia maždaug schema pas jus? iš gręžinio/šulinio eina per kur ir kiek metrų. Kur patogiausia būtų kišti šlangą į tą vamzdį (ateinantį iš gręžinio/šulinio)?
Trumpai aprašykit, nes nelabai supratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 28, 14:13)
kokia maždaug schema pas jus? iš gręžinio/šulinio eina per kur ir kiek metrų. Kur patogiausia būtų kišti šlangą į tą vamzdį (ateinantį iš gręžinio/šulinio)?
Trumpai aprašykit, nes nelabai supratau  g.gif

Miesto vandentiekis, 100 metu viskas buvo gerai, pries kelis metus siek tiek keitem krypti, tai vandentiekio vamzdi tiesem per garaza, t.y. pasikasem po garazo pamatais ir iskilom garazo viduje. Ta skyle privarem putu(makrofleksas), o vamzdzius, einancius per garazo siena apsiltinom su vata, kaip sakiau, kokius 40cm. Vyras ciupinejo po vata pasikases vandentiekio vamzdzius, sako, nesalti. Vadinasi, blogybe bus kazkur tarp betoniniu grindu, kur tas vamzdis nueina i zemes. Pastate dabar sildytuva salia tos sienos ir grindu, ale idomu, sugebes apsildinti visa 50kv garaza, kai tas net iledejes unsure.gif

Mastau, o gal nuimti vamzdzio ten, kur sklende(vanduo juk nebegs), atverti vamzdzio vidu, ir pilti i ji karsto vandens? Gal tokiu budu pramus, jei kur yra ledas? Nepykit, cia as taip bobiskai blondiniskai mastau blush2.gif 4u.gif Ar pakaktu su kokia viela pabaksnoti? O gal pilti is vidaus kokio spirito? Ar neuzsalancio skyscio? Juk paskui vis tiek po spaudimu prasiplaus visi chemikalai? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 28 sausio 2010 - 13:58