Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 9

Kazkoks vaiku darzelis pas cia pas jus, labai atsiprasau, kad paklausiau ar parasiau jusu darzelyje.

Dziaugiuosi uz jus, kad gimete jau zinodami jog norite rastinio namo, ir apie kitoki net negalvojote, kad nesigilinote i namu pliusus ir minusus, o jei gilinotes tai radot specialius patarejus nes statybininkai pasirodo tikrai ne tie zmones kurie ismano apie namus ir nieko patarti negali. Ju gink dieve negalima trukdyti, nes neduok dieve pamatysi kad jis tikrai nusimano savo darbe ir tapsi jo uzsakovu.
Statybininkai jums turbut taip pat dekingi kad ju nerekomenduojate. Gal net prase nerekomenduoti blink.gif
Beje prasiau ir architektu rekomendaciju.
Taip pat buvau nurodes net su pavizdziu kokio stiliaus nama noretume statyti.
Rodos pirmu savo postu nieko is jusu neizeidziau beto, kad Gorata galetu nuspresti ir patvirtinti ar tinkamoje vietoje ruosiames statyti rasti nama (nors ir rasiau, kad vietoj seno rastinio) siuliau ideti savo esamos situacijos nuotraukas.

Dar kart atsiprasau, kad sutrukdziau jusu guru oria ramybe. Kad nenurodziau kiek is anksciau esu variantu isanalizaves ir kiek "namu darbu" atlikes iki siol.

Gal kiek grieztokai, bet sako ozka - ne gyvulys, boba - ne zmogus ...

Gero jums gyvenimo rastinukuose. thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Darrka @ 2010 02 21, 17:05)
Ismananciu meistru radimas kurie dar pries statant gali dar ir patarti ivariais klausimai stipriai prisideda prie apsisprendimo statyti rastini nama ar nerastini.
Del derejimo aplinkoje gali atvykti ivertinti, mes manome, kad deretu.

Nu jo, Jus cia keistai mastot. smile.gif Sakot meistrai patars.
Taip, patars, murininkas - murini nama, rastininkas - aisku rastini.
Iejot i rastiniu namu tema ir klausiat ar statytis? Tuomet patariu - NESISTATYKITE ! (as rimtai).

GORADA - varteliai super, dabar dar reikia stalo koju ir liustros tokio stiliuko.
Atsakyti
utiti koki mes izeidus
QUOTE(Darrka @ 2010 02 21, 19:47)
1 Kazkoks vaiku darzelis pas cia pas jus, labai atsiprasau, kad paklausiau ar parasiau jusu darzelyje.
2 Dziaugiuosi uz jus, kad gimete jau zinodami jog norite rastinio namo, ir apie kitoki net negalvojote, kad nesigilinote i namu pliusus ir minusus,
3 o jei gilinotes tai radot specialius patarejus nes statybininkai pasirodo tikrai ne tie zmones kurie ismano apie namus ir nieko patarti negali. Ju gink dieve negalima trukdyti, nes neduok dieve pamatysi kad jis tikrai nusimano savo darbe ir tapsi jo uzsakovu.
4 Statybininkai jums turbut taip pat dekingi kad ju nerekomenduojate. Gal net prase nerekomenduoti  blink.gif
5 Beje prasiau ir architektu rekomendaciju.
6 Taip pat buvau nurodes net su pavizdziu kokio stiliaus nama noretume statyti.
7 Rodos pirmu savo postu nieko is jusu neizeidziau beto, kad Gorata galetu nuspresti ir patvirtinti ar tinkamoje vietoje ruosiames statyti rasti nama (nors ir rasiau, kad vietoj seno rastinio) siuliau ideti savo esamos situacijos nuotraukas.
8 Dar kart atsiprasau, kad sutrukdziau jusu guru oria ramybe. Kad nenurodziau kiek is anksciau esu variantu isanalizaves ir kiek "namu darbu" atlikes iki siol.
9 Gal kiek grieztokai, bet sako ozka - ne gyvulys, boba - ne zmogus ...

1 sakai vaiku darzelis? o galvoji nenusibosta kiekvienam uzklydusiam ziopliui aiskinti kas ka su kuo uz kiek pas ka.... tamsta dar bent nespejo paklaust kiek kainavo...
2 tai kad tamsta neprase info apie pliusus ar minusus tik kontaktu....
jeigu "nerviški šaliat" gal reiktu is vis pagalvoti ar uzteks ju statybom blush2.gif
3 zmogau, jeigu pats nezinai ko nori tai ka tu su tais statybininkais diskutuosi? nu ar tamsta tikrai toks naivus ar as kazko nesuprantu? kaip tu isivaizduoji? ateini pas muririnka ir sakai "neapsisprendziu ka daryt toki ar toki" ir kaip tau atrodo ka jis atsakys? aisku kad daryk murini... nuejes pas rastininka aisku isgirsi, kad daryk rastini... jau kur maziausiai objektyvumo gausi tai pas statybininkus. o turint omeny kad gal statysi rastini eit pas murininkus ir klaust apie saramu murijima - sutik irgi nesamone
4 tarp kitko brigada staciusi man, prase, kad nedalinciau numerio kiekvienam ziopliui, kuris vakare nosi krapstydamas ir sededamas internete pagalvojo, o visai idomu butu....
5 o mes gal privalom cia kiekvienam uzejusiam visus savo kontaktus nusiusti? ar privalom i kiekviena posta atsakineti? ar privalom kiekvienam milijonini karta kazka aiskinti, kas jau aptarta turbut 8 temose
6 tai ka mum su tuo pavyzdziu daryti? ar tai klijuoti rastai? naturalus? apipjauti? o gal apvalus domina? ranku darbo ar tekinti? o gal frezuotom pozom? kokia informacija mum tas namas pateikia? nugi paveiksliukas.... kai zmogus nori tikslios informacijos jis taip ir raso....
7 seip jau statant moderniu namu kvartale as tikrai pamastyciau kaip tas mano rastinukas atrodys - na argi ne naudinga informacija planuojant nama?
8 nera cia ko atsiprasineti, mes ne toki jautrus kaip tamsta
9 dar karta pamastyk ar uzteks nervu statybom.

mes esam bendraujantys zmones, mus vienija rastiniai namai. rastinis namas TAIP skiriasi nuo murinio, kad keistai skamba svarstymas ka statyti. kaip jau sakiau.... mes neprivalom kiekvienam naujai uzklydusiam savo gyvenimo istorijos pasakoti....

turi klausimu ar argumentu, prasom juos kloti, padiskutuosim, patarsim. bet atsakymo i klausima "kas geriau murinis ar rastinis" cia ko gero nerasi

jeigu tamstai atrodo, kad as cia uzsipuoliau... pabandyk nueiti i koki dziperiu foruma ir parasyti "noriu masinos, bet nezinau kokios, ka man daryti" doh.gif
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2010 02 21, 20:11)
Iejot i rastiniu namu tema ir klausiat ar statytis? Tuomet patariu - NESISTATYKITE ! (as rimtai).

GORADA - varteliai super, dabar dar reikia stalo koju  ir liustros tokio stiliuko.

oi prajuokinai lotuliukas.gif

o del varteliu... jau kuriu vizija kas pas mane dar cia tokio deretu...... irankiai prie zidinio grazu - bet baisiai nepatogu, jie sunkus buna, tos ilgos rankenos... o tik del vaizdo statyt irgi nelabai. dar nzn koki baldai bus prieskambary, bet manau nestatysiu ten spintos (dar vienos, nes kairej viska uzdengs spintos durys) taip kad kabykla kazkokia.... laikui begant gal tureklus i kaltinius pakeisciau, lengvesni tie mano laiptai atrodytu....
Atsakyti
QUOTE(Darrka @ 2010 02 21, 18:47)
Dar kart atsiprasau, kad sutrukdziau jusu guru oria ramybe. Kad nenurodziau kiek is anksciau esu variantu isanalizaves ir kiek "namu darbu" atlikes iki siol.
Gal kiek grieztokai, bet sako ozka - ne gyvulys, boba - ne zmogus ...

Tamstai reiktų rimtai susirūpinti dvasine ir smegeninės sveikata.

Geros dienos ir pačiam.
Atsakyti
Na visvien nezinau kur cia jums rastininkai neitikau.
Tiesiog manau kad nervai paire ne man o jums, nes esu traktuojamas kaip eilinis durnas naujokas uzduodantis kvailus klausimus. Tuo tarpu as esu uzdaves vieninteli ir net ne klausima, o rekomendaciju prasyma.
Paziurekim:

QUOTE(Darrka @ 2010 02 21, 13:33)
Sveiki
Priimkite i tema.  4u.gif

Mandagiai pasisveikinau ir pasiprasiau buti priimtas.

Domimes ir mes rastiniu namu.

Manau pataikiau i tinkama tema

Pirkome Kaune Kleboniskije grazu sklypa su pusimis ir senu rastiniu apsildintu namuku. Kadangi neatitinka musu poreikiu, manome ji griauti ir statyti kita.

Nupasakojau situacija ir kodel norime statyti rastini nama. Jei rastiniai mums is principo nepatiktu, nepatikru rastiniu namu ideja, visi jusu pamineti dziaugsmai su plysiais, sedimais, poksejimais ir etc. tokios galimybes apskritai nesvarstytume.

Kol kas dar apsisrendimo stadijoje smile.gif

Taip, pilnai dar nepasisprende, nes visur rasoma, kad labai svarbu tinkamas rastiniu architektas, dar svarbiau meistrai. Deja neturime kas is draugu pazistamu mums tokius rekomenduotu. skirtingai negu muriniui namui. Rinktis siaip per interneta nebutinai pataiskysi ant gero vadinasi ir rastinio namo nestatysime.

is vaizdelio labai patinka sis projektas:
http://www.ekspertai..._namas_gintaras

Pasdalinau, kokio tipo namai mums patinka. Sis beje yra panasus i esama, tik kiek didesnis ir atidengtais rastais, senasis kaip minejau apsildintas.
As neprasiau jusu nuomones, tiesiog pasidalinau. Rodos apie vartelius nuomones visu irgi nera klausiama tik siaip pasidalinta.

Ileistumete i galerija ideciau musu senoliuko foto su labai graziomis ziemos nuotraukomis.

Draugiskai sutinkau pasidalinti savo turimomis nuotraukomis. Jei butumete leide, nekiltu klausimu kokioje vietoje stovetu namas nereiktu rasyti isvedziojimu apie modernius kvartalus (matyt tik tokius Kleboniskyje matete).

Jei kas buvote patenkinti savo rastinio namao meistrais ar architektais prasome parekomenduoti.

Vienintelis prasymas mano poste. Nei daugiau nei maziau. Konkretus ir aiskus. Statybinku ir architektu rekomendaciju.
Neturite arba nenorite rekomenduoti, tai ir nera reikalo traukti per danti naujoku. Tiesiog neatsakote. Nesivarginate atsakyti ir tiek. Kur beda?

O siaip mielai pas ka nors uzsuktume i svecius gyvai pasneketi rastiniu ir eklogisku namu tema.

Sis sakinys gimes is vakarykscio pokalbio su vienais nepazistamais iki vakar zmonemis, kurie nors ir turedami ilgai "gimdyta" murinio namo projekta kuriam isleido daug pinigu, persiverte,ir nusprende statyti rastini. Projekta jau turi, statyti ruosiasi pavasari-vasara.

iki

P.s. atsakyti galite nesivarginti, sunku matau cia jums viskas.
Tuom mano dalyvavimas pas jus baigesi.
Deja negaliu pasakyti "buvo malonu".
Atsakyti
QUOTE(Darrka @ 2010 02 21, 21:07)
P.s. atsakyti galite nesivarginti, sunku matau cia jums viskas.
Tuom mano dalyvavimas pas jus baigesi.
Deja negaliu pasakyti "buvo malonu".

Na tai sekmes, kaip atejo taip isejo... tiek prirasyta o zmogus neskaito....
Atsakyti
Sveiki
1Domimes ir mes rastiniu namu. Pirkome Kaune Kleboniskije grazu sklypa su pusimis ir senu rastiniu apsildintu namuku.2Kadangi neatitinka musu poreikiu, manome ji griauti ir statyti kita.
Kol kas dar apsisrendimo stadijoje smile.gif
3Ileistumete i galerija ideciau musu senoliuko foto su labai graziomis ziemos nuotraukomis.

Jei kas buvote patenkinti savo rastinio namao meistrais ar architektais prasome parekomenduoti.

O siaip mielai pas ka nors uzsuktume i svecius gyvai pasneketi rastiniu ir eklogisku namu tema.

Gerbiamas Dariau (pagal niką sprendžiu),

Ar būtina iškarto moralizuoti? pažiūrėkim ką pats parašei:
1. Domisi daug žmonių, ypač naujokų smile.gif
2. Jei dabar rąstinis namas neatitinka poreikių, tai kaip gali kitas atitikti? Juk rąstinis namas gyvas, vaikšto, sėda, krypsta ir t.t.
3. Yra nemokamų svetainių, kuriose galima įkelti nuotraukas, o linkus sumesti čia. Viskas paprasta ir elementaru.

Be to, tas tavo kitas postas, kurį prieš tai savo poste pacitavau, leidžia man teigti, jog 99,9% statysi ne rąstinį namą.

O jei neduokdie susigalvosi statyti rąstinuką, tai LAAAABAI įdėmiai perkaityk visas devynias temas.

Sėkmės gyvenime.
Atsakyti
idomios diskusijos cia unsure.gif
och kaip butu gerai, kad ateiti i bet kokia tema , bet ko klausineji, dar visiskai neisigilines i esme ar bent elementariausiai pvz rastu tipa - ir visi kad puola patarineti.........

gorada, puikios groteles. as kazko panasaus dairausi zidiniui. jis atviras pas mus, buvo apvali malka ir isriedejo kazkaip blink.gif reiktu va kazko tokio grazaus bent apatinei zidinio erdves daliai.

kolegos, priminkite man prasau, o kodel yra blogai apsiltinti rastinuka is vidaus ? pvz 15 cm vata ir lentos ant viraus, kad atrodytu kaip kad tikras rastas.
(dar nesiruosiam to daryti, tik svarstom)
nes jei siltinti is lauko mums - tada visa nama reiktu. o jei siltintume is vidaus - tada tik kelias pagrindines sienas, nes yra nemazai ploto viduje, kur yra sienos jungiancios su katilne ar kokiu koridorium, ten jau atkrenta vidiniu sienu siltinimas.

o po menesio darysim dar viena finta lotuliukas.gif tik nenugriukite prasau doh.gif
rudeni susidejom grindis, dar gerai, kad nespejom nusislifuoti ir nusilakuoti. jos padziuvo ir atsirado nemazi tarpai, tai ruosiames grindis islupti ir is naujo sudeti. dabar mastau, o gal tarp betono ir mediniu grindu i ta tarpa visur koki 10 cm vatos ikisti per visa plota ? ar nesamone sneku ? girdejau taip daro zmones,
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2010 02 21, 21:52)

kolegos, priminkite man prasau, o kodel yra blogai apsiltinti rastinuka is vidaus ? pvz 15 cm vata ir lentos ant viraus, kad atrodytu kaip kad tikras rastas.
nes jei siltinti is lauko mums - tada visa nama reiktu. o jei siltintume is vidaus - tada tik kelias pagrindines sienas, nes yra nemazai ploto viduje, kur yra sienos jungiancios su katilne ar kokiu koridorium, ten jau atkrenta vidiniu sienu siltinimas.

o po menesio darysim dar viena finta  lotuliukas.gif  tik nenugriukite prasau  doh.gif
rudeni susidejom grindis, dar gerai, kad nespejom nusislifuoti ir nusilakuoti. jos padziuvo ir atsirado nemazi tarpai, tai ruosiames grindis islupti ir is naujo sudeti. dabar mastau, o gal tarp betono ir mediniu grindu i ta tarpa visur koki 10 cm vatos ikisti per visa plota ? ar nesamone sneku ? girdejau taip daro zmones,

kodėl blogai? aš pats galvoju apšililtinti iš vidaus dušą keliais cm.. Žmonelė tarkuoja, kad šalta...

deda ne vatą, o polistirolą wink.gif pats dėjau desėtką cm apačioj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2010 02 21, 22:52)
idomios diskusijos cia  unsure.gif
och kaip butu gerai, kad ateiti i bet kokia tema , bet ko klausineji, dar visiskai neisigilines i esme ar bent elementariausiai pvz rastu tipa - ir visi kad puola patarineti.........

gorada, puikios groteles. as kazko panasaus dairausi zidiniui. jis atviras pas mus, buvo apvali malka ir isriedejo kazkaip  blink.gif reiktu va kazko tokio grazaus bent apatinei zidinio erdves daliai.

o po menesio darysim dar viena finta  lotuliukas.gif  tik nenugriukite prasau  doh.gif

neshiltink tu sienu... juk rastai toks grozis... sutaupysi an silumos 100 lt per sezona, bet viduj dings dvasia visa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 21, 22:58)
kodėl blogai? aš pats galvoju apšililtinti iš vidaus dušą keliais cm.. Žmonelė tarkuoja, kad šalta...

deda ne vatą, o polistirolą wink.gif pats dėjau desėtką cm apačioj smile.gif

ooo, dziugini shadow man.
as neprisimenu, uzmusk kur, bet skaiciau, kad rastinuka sildyti tik is lauko, nes kitaip supudysi nama. tas giliai ilindo i galva. tik nesuprantu, kodel jis turetu puti, apsildytas is vidaus.

o kodel polistirola, nes pigiau ? kokius 5 cm storio planuotumet ?
Papildyta:
QUOTE(Bazzz @ 2010 02 21, 23:02)
neshiltink tu sienu... juk rastai toks grozis... sutaupysi an silumos 100 lt per sezona, bet viduj dings dvasia visa smile.gif

bazzz klysti...... jei butu 100 ar net ir visi 200 - butu vienodai...
bandysim derinti tiek grozi, tiek siluma.

as bijau sakyt net, kiek isleidom per pirmaji menesi sildymui, tai protu nesuvokiama suma. toliau tikimes, kad bus maziau, nes pareguliavo katilus, atjungem kai kuriuos kambarius. bet taip neturi buti ! turi buti sildoma viskas ir neleidziama kosminiu sumu.
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2010 02 21, 23:09)

as bijau sakyt net, kiek isleidom per pirmaji  menesi sildymui, tai protu nesuvokiama suma. toliau tikimes, kad bus maziau, nes pareguliavo katilus, atjungem kai kuriuos kambarius. bet taip neturi buti ! turi buti sildoma viskas ir neleidziama kosminiu sumu.

Kuom sildotes ??
Atsakyti