Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 10

QUOTE(nnastute @ 2010 07 29, 11:55)
O ką žiūrėti? g.gif Aš tai įsivaizduoju, kad prie lako bus pridėtas kietiklis ir parašyta kaip juos maisyti. Ar ne taip galvoju? rolleyes.gif Ar pačiam reikia atskirai nusipirkti kietiklį? Tik jei namukas žiemą nekūrenamas, kaži kokį laką geriau naudoti?

Priklauso nuo firmos. Aš pirkau - man paaiškino, pažįstamas pirko - ne. Tai jis 1/2 praskiedė, o man pasakė, kad reikia 1:10 skiest. Na, bet čia ne esmė.

namukas nekūrenamas pridrėks ir visa kita.. nežinau, ar verta laką dėti.. neatsilups? Ir šiaip... Aš tai paprastai dažyčiau... Laiptus vienareikšmiškai - dvikomponenčiu... Rąstus - dažais, bet ne laku...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 07 29, 17:27)
... Rąstus - dažais, bet ne laku...

Ne rąstus, o grindis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinocka @ 2010 07 28, 10:33)
virsus karkasinis pas mus  ax.gif Skaitosi vieno auksto su mansarda. O vien sienos rastines kainavo 42 000
cia namukas matosi, kazko neina ikelt
http://public.fotki....o/dsc-1815.html

Labai gražus namukas 4u.gif O kiek kvadratų gaunasi pirmas aukštas?

Na ir tokia kainos sienos tai nesakyčiau kad yra labai brangu, juolab kad beveik nereiks apdailos. Kelių cm rąsto storis?
Atsakyti
tiesa tiems kas nori sandarinti kertes,rastus akrilais ir permachinkais ir tt
išbandžiau akryla skirta rastams kuri minėjau anksčiau
suprantama kad rezultatai bus matomi po metu ar kitu tačiau kas sakė kad kietas ar blogai tepasi patikėkit netiesa ir tepasi gerai ir limpa puikiai.
jei laikys gerai tai patikėkit dukart triskart brangesnio chinko ar wetherallo pirkti bus neverta..... jei abejojete del darbo patogumo.....
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2010 07 30, 11:45)
suprantama kad rezultatai bus matomi po metu ar kitu tačiau kas sakė kad kietas ar blogai tepasi patikėkit netiesa ir tepasi gerai ir limpa puikiai.
jei laikys gerai tai patikėkit dukart triskart  brangesnio chinko ar wetherallo pirkti bus neverta..... jei abejojete del darbo patogumo.....

sakyciau ir pavargti verta, tik va daba kelis metus reiks laukti kaip tas hermetikas elgsis. as va savo permachinka jau daugiau kaip metai stebiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2010 07 30, 10:45)
jei laikys gerai tai patikėkit dukart triskart  brangesnio chinko ar wetherallo pirkti bus neverta..... jei abejojete del darbo patogumo.....

Jei nesunku, gal dar karta galima butu apibudinti koki akryla minit? Cia tiems, kurie zioplesni ir neranda aprasymo anskciau 4u.gif
Atsakyti
Dar i ta pacia tema apie hermetikus. Stai ka radau:
Hermetikas

Kaip suprantu apie panasiu savybiu akryla kalbat - taciau ar jis juda kartu su medziu?
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2010 07 09, 14:28)
Namui išsirinkau Einza lazūrą, daug spalvų bandžiau iš Altaxin, Liuks Decor, visos kaip murzinos, dengiasi negražiai, pinigų pabandymams nemažai išleidau, o su šitais lygu lygu ir spalvytė  wub.gif nereikėjo po puslitrį pirkti ir bandyti, parduotuvėj padažė ant mano dailylentės. Aišku, kaina atitinkama  doh.gif

Mes irgi su Einza dažėm savo rąstinuką. Prieš gerus metus bandžiau užklausti ar kas ką žino apie šiuos dažus mūsų temoj, bet nieks net grdėję nebuvo, o ir apskritai nelabai ką lietuvių kalba radom apie juos... Tačiau iš visų išžiūrinėtų variantų labiausiai jie mus kabino, o ir spalvos vienintelių tikrai patiko. Gan spontaniškai pirkom iškart visą reikiamą kiekį, net nepabandę ant savo rąstų ir to visai nesigailim- spalva fantastiška, labai maloniai tepasi. Žiūrėsim koks bus vaizdas už kelių metelių, bet praėjus vieneriems tikrai nieks nepakito, tad,manau, neprašovėm
Atsakyti
QUOTE(Ievuuska @ 2010 08 02, 23:19)
Mes irgi su Einza dažėm savo rąstinuką. Prieš gerus metus bandžiau užklausti ar kas ką žino apie šiuos dažus mūsų temoj, bet nieks net grdėję nebuvo, o ir apskritai nelabai ką lietuvių kalba radom apie juos... Tačiau iš visų išžiūrinėtų variantų labiausiai jie mus kabino, o ir spalvos vienintelių tikrai patiko. Gan spontaniškai pirkom iškart visą reikiamą kiekį, net nepabandę ant savo rąstų ir to visai nesigailim- spalva fantastiška, labai maloniai tepasi. Žiūrėsim koks bus vaizdas už kelių metelių, bet praėjus vieneriems tikrai nieks nepakito, tad,manau, neprašovėm

Aš irgi jokių atsiliepimų internete neradau, tačiau tikrai užkabliavo, aš atsinešiau į parduotuvę savo dailylentės dalį ir ant jos padažė kelias spalvas, taip ir išsirinkau. Dabar namas dar tik vieną kartą dažytas, o jau gerai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
mielieji, kas man galit pasakyt - 240 kv. m sienoju apipjautu 20 cm rastu - kiek cia bus kubiniu metru medienos daug maz ?. ir antras klausimas kai jus pasakysite skaiciu - tai jis bus apvaliais rastais tas kiekis ? jei taip - tai trecias klausimas - o kai rastai apipjaunami - lieka medienos gi. ar ja statybose kur galima dar panaudot ?
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2010 08 03, 10:58)
mielieji, kas man galit pasakyt - 240 kv. m sienoju apipjautu 20 cm rastu - kiek cia bus kubiniu metru medienos daug maz ?. ir antras klausimas kai jus pasakysite skaiciu - tai jis bus apvaliais rastais tas kiekis ? jei taip - tai trecias klausimas - o kai rastai apipjaunami - lieka medienos gi. ar ja statybose kur galima dar panaudot ?

Mano skaičiavimu išeina apie 151 m3 medienos, skaičiuojant, kad rąstai apvalūs, 20 cm skersmens.
Iš tų nupjovimų esu mačiusi, kad apkala kokius kitus kiemo statinius, išeina kaip apvali dailylentė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2010 08 03, 14:17)
Mano skaičiavimu išeina apie 151 m3 medienos, skaičiuojant, kad rąstai apvalūs, 20 cm skersmens.
Iš tų nupjovimų esu mačiusi, kad apkala kokius kitus kiemo statinius, išeina kaip apvali dailylentė  smile.gif

normaliam namui turetu buti gerokai daugiau, nes is 20cm apvalaus rastuko iseis tik piestukas sienai 4u.gif kas is apipjautu statesi? nepamenu kokio storio reikia imti apvalu rasta, kad gautusi dvidesimtukas apipjauto. kazkiektai plongalyje.. o kiek nepamenu.
Atsakyti