QUOTE(Pasaulė @ 2007 11 16, 21:23)
Turiu rimtą klausimą: ant ko orkaitėje geriausia statyti silikoninę formą? Ar nesideformuos pastačius ant grotelių? O jei pastatyčiau ant skardos, tai ar nedegs man pyrago apačia, kai skarda įkais? Nes kai kepiau keksiukus, stačiau ant skardos - apačia susvilo. Ta net nežinau dabar kodėl, gal tiesiog orkaitė per karšta buvo?
Turiu tokį apmokymo bukletą apie silikonines formas. Jame rašo :
Orakatėje formą uždėkite ant grotelų. o ne ant kepimo sakrdos. , nes šiluma aplink jį ir formą pasiskirsti daug tolygiau. Dėl to kepimo rezultatai bus daug geresni.
Niekada nedėkite formos tiesiai nat dujinės orkaitės dugno. Dėl to gali perkaisti ir pati forma ir jos turinys.Nerekomenduojama naudoti karšto apipūtimo funkcijos.
Ruošdami patiekalus, kuriuose yra daug šokolado ar beta karotino, stebėkite , kad orkaitėje temperatūra neviršytų 180 C
Veikiant temperatūrai, didesnei nei 220 C, ant silikoninių formų gali atsirasti rudų dėmių.Jos ar pakitęs atspalvis visiškai nekeičia funkcinių formų galimybių.