Įkraunama...
Įkraunama...

Palėpės išpirkimas/projektavimas/įrengimas

QUOTE(Ugniaplaukė @ 2008 06 11, 11:07)
ne maziau 4.5 metru, pati ten neuzlipau, tik pro skyle ziurejau (siaura sijona devejau biggrin.gif). bet draugas nulipes pasake: "kaip baznycioje".

pasidomejau, kad namas imtusi padengti lygiai irproporcingai stogo tvarkymo islaidas, butina 50 proc +1 savininko sutikimas. na, kaimynai antrame aukste abiejose laiptinese susitvarke stogus, tad pirmam aukstui stogas rupes kaip pernykstis sniegas, tikrai niekas nenores papildomu islaidu. liekam ant ledo. unsure.gif
tvarkytumeme stoga patys, bet kazin kaip ten bus, kai pradesim su palepe aiskintis...
Tiesa, yra pora pazistamu, kurie gyvendami senamiestyje turejo tokios praktikos: suremontavo stoga virs savo buto, norejo isirengti palepe. kaimynai priestaravo. taigi, pasirinktas teismas. zmones prisiteise visa palepe mainais i stogo sutvarkymo islaidas  g.gif. taigi, precedentas kaip ir yra..
belieka jau beviltisku atveju juo pasinaudoti. aisku, pries tai reikia surinkti parasus, kad kaimynai atsisako prisideti prie stogo remonto.
o po to jau susipyksti su kaimynais.... unsure.gif, taip kad....kaip toliau isirengti ja? : ty surinkti parasus, kad galetumete isirengti palepe Jusu pageidaujamoje vietoje.  neisivaizduoju  g.gif turbut tai tinka tuo atveju, kai Jums priteisia visa palepes plota...

Mano pusseserė butent taip ir padarė tongue.gif . Susirinko parašus, kad kaimynai atsisako prisidėti prie stogo remonto. Nuėjo į (gal valdybą) ir jai jos sutikimu, kad ji pati investuos savo lėšas (kurios yra tikrai nemažos blink.gif ) prie būto plano pridėjo palėpę. Ji dabar gyvena per du aukštus.
Atsakyti
[quote=SVT,2008 06 12, 13:47]
Papildyta:
[quote=SVT,2008 06 12, 13:44]

Sveikos, as suprantu paduoti i teisma tam, kad kaimynas uzregistruotu savo dali ir tuo netrukdytu kitiems tvarkytis toliau, bet priversti parduoti kazkaip neetiska. Tas pats priversti parduoti buta, jei zmogus to nenori.
[/quote]

taip galima nes stogas kiauras o kaimynas atsisako remontuoti, tada teismas sprendzia ar sumokesite kaimynui kompensacija uz jo dali arba ipareigoja ji prisideti prie stogo remonto.
Papildyta:
QUOTE(Kramberis @ 2008 06 11, 22:59)
Mano pusseserė butent taip ir padarė  tongue.gif . Susirinko parašus, kad kaimynai atsisako prisidėti prie stogo remonto. Nuėjo į (gal valdybą) ir jai jos sutikimu, kad ji pati investuos savo lėšas (kurios yra tikrai nemažos  blink.gif ) prie būto plano pridėjo palėpę.  Ji dabar gyvena per du aukštus.

taip bet turbut visi 100 % pasirase. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Verute333 @ 2008 06 12, 19:30)
taip galima nes stogas kiauras o kaimynas atsisako remontuoti, tada teismas sprendzia ar sumokesite  kaimynui kompensacija uz jo dali arba ipareigoja ji prisideti prie stogo remonto.
Papildyta:

taip bet turbut visi 100 % pasirase. g.gif

Taip visi pasirašė, kai pasakė kokia suma turės prisidėti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(luxs @ 2008 06 09, 22:34)
kazko nesuprantu, ta pati dalyka kiekvienas kitaip interpretuoja.
O ar su teisininkais derinote, advokatais ir pan.

siandien buvau pletros departamente savadu skyriuje. tai va reike 100% visu palepes bendraturciu N O T A R I S K A I verysad.gif patvirtinu sutikimu del palepes daliu pasidalijimo tiksliau KIENO ir kurioje vietoje bus tie kvadratai, ir 50+1 % butu savininku sutikimu statyboms ! tada galima minti takelius savivaldybese, pas mane name du palepes bendraturciai nesutinka tai rytoj einu pas advokate ir duosiu i teisma o poto bus matyt verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Kramberis @ 2008 06 12, 18:32)
Taip visi pasirašė, kai pasakė kokia suma turės prisidėti.  ax.gif

o mano kaimynai apie remontus sako paprastai (pas mus nebega) o kai as prasau ju sutikimo kad mano dalis palepes butu virs mano buto atsakymas dar paprastesnis mokek pinigus ir pasirasysiu, suma kraupi geda net rasyti,
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2008 06 11, 09:46)
Ugniaplauke, o jūs negalit keisti dalies stogo, tik toj vietoj, kur bus jūsų palėpė  g.gif

mes tai neplanuojam visiem kaimynam stogo keisti  schmoll.gif

stogo aukštis turi būti brėžiny pažymėtas, pas mus 4,5  mirksiukas.gif

na, matai, gaunasi, kad mums priklausanti palepe juk zymiai mazesne uz stogo plota virs musu buto, o jis kiaurokokas.. schmoll.gif

QUOTE(Kramberis @ 2008 06 11, 21:59)
Mano pusseserė butent taip ir padarė  tongue.gif . Susirinko parašus, kad kaimynai atsisako prisidėti prie stogo remonto. Nuėjo į (gal valdybą) ir jai jos sutikimu, kad ji pati investuos savo lėšas (kurios yra tikrai nemažos  blink.gif ) prie būto plano pridėjo palėpę.  Ji dabar gyvena per du aukštus.

Labas Kramberi smile.gif
kaip sekasi?

na vat tik idomu, o parasus renkant notaro reik? ir kur ji po to nuejo su tuo? g.gif tos insitucijos su savo pavadinimais vezi varo doh.gif biurokratai dry.gif
Papildyta:
jauciu greiciau skyles makroflex uzpurksti ir ziema pratraukti biggrin.gif nei parasus surinkti is kaimynu biggrin.gif
Atsakyti
Ugniaplauke, reikia kviesti komisija, kuri konstatuos stogo būklę. Pasakys išvadas ar įmanoma taisyti, ar reikia keisti. Su tuo sprendimu galima kreiptis į teismą ax.gif
Atsakyti
noretusi su kaimynais viska graziuoju susitvarkyti, nes dar norisi veliau palepe isisirengti, o jei iskart po teismus pradesi tampytis, tai nezinau kaip su kaimynais susitarti eisis veliau...
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2008 06 13, 11:56)
na, matai, gaunasi, kad mums priklausanti palepe juk zymiai mazesne uz stogo plota virs musu buto, o jis kiaurokokas.. schmoll.gif
Labas Kramberi smile.gif
kaip sekasi?

na vat tik idomu, o parasus renkant notaro reik? ir kur ji po to nuejo su tuo?  g.gif tos insitucijos su savo pavadinimais vezi varo  doh.gif biurokratai  dry.gif
Papildyta:
jauciu greiciau skyles makroflex uzpurksti ir ziema pratraukti biggrin.gif nei parasus surinkti is kaimynu biggrin.gif

Klausiau, tai vat kaip buvo, kažkas teisingai pasakė, kad turi turėti sąmatą, kurią padaro statybos organizacija, patvirtinta arba dar galima ekspertę, bet ir sąmatos pakanka. O del Notarų jai nereikejo, kadangi sudarė sąrašą ir visi geranoriskai sutiko ir ji paprastai ranka parašė, kiekvienam butui sumą. O kur nuėjo jau nebepamenu.

O sekasi, tai įvairiai, su H2O nesutariu labai stipriai. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kramberis: 24 birželio 2008 - 20:14
sveikos, palepiu koleges. 4u.gif Na, o as jau galima sakyti susipirkau reikiama plota, liko nebedaug, uz poros savaiciu tikiuosi iforminsiu ir paskutinius trukstamus kv. m.
na, tik didelis klaustukas, ar bus is to naudos - dar laaabai ilgas kelias laukia. Gal tik nuostoliai... Ale apetitas kai kuriu kaimynu - Dievo visai nebijo. Na, laime, kad man nedaug m2 reikejo pripirkti, o kaimynu daug, tai dauguma ir liko issizioje, bet neatsikande.
jau pradejau su advokatu kontora derinti tolesnius veiksmus, tai idomu, ka jie patars, kaip 'perkelti' mano metrus virs mano buto. Tai pradziai tiek. Sekmes ir kantrybes visoms.
Atsakyti
QUOTE(luxs @ 2008 06 24, 21:20)
sveikos, palepiu koleges.  4u.gif  Na, o as jau galima sakyti susipirkau reikiama plota, liko nebedaug, uz poros savaiciu tikiuosi iforminsiu ir paskutinius trukstamus kv. m.
na, tik didelis klaustukas, ar bus is to naudos - dar laaabai ilgas kelias laukia. Gal tik nuostoliai... Ale apetitas kai kuriu kaimynu - Dievo visai nebijo. Na, laime, kad man nedaug m2 reikejo pripirkti, o kaimynu daug, tai dauguma ir liko issizioje, bet neatsikande.
jau pradejau su advokatu kontora derinti tolesnius veiksmus, tai idomu, ka jie patars,  kaip 'perkelti' mano metrus virs mano buto. Tai pradziai tiek. Sekmes ir kantrybes visoms.

palepiu kolege kvadratus susipirkti tai juokas va juos naudoti virs savo buto tai kita beda, gerai kad pas advokatus kreipeisi, jie tikrai pades tik pinigine teks ismesti nes nebus ka i ja po advokatu paslaugu ideti, zodziu juokai juokais bet daznai kaimynai nebuna geranoriski, as priestai buvau savivaldybeje man pasake kad reike naudojimosi tvarka tvirtinti notariskai, dabar gi buvau sako kad nereike zodziu jie patys nezino ko nori, siaip uztenka tureti reikemus kvadratus , visu palepes bendraturciu parasu ant brezinuko kur tavo tie kvadratai bus (bet butina kad visi uzregistruotu savo palepes dali registru centre,nes savivaldybeje ziuri i registru pazymejima ir i brezini ar tikrai visi pasirase,nes registru centro pazymoje rasosi jai kazkas neuzregistraves savo dalies), seniunijos sutikimo ir pries projektini pasiulyma ji daro architektas , tada gausi savada projektui poto ji suderinsi su visomis instancijomis ir gausi leidima. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Muli@ @ 2008 06 13, 10:05)
Ne, mes nevertėm jo savo dalies parduoti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Mūsų tikslas buvo, kad jis užregistruotų ir pasirinktų, kur nori pasilikti savo dalį (galėjo rinktis bet kur, mums tas nebuvo svarbu, nes projekto dar neturėjom) arba parduotų.

gal kas zinote koki architekta kad palepe suprojektuotu ?
Atsakyti
Sveikutes

Aš norėjau paklaust iš kitos pusės (kaip kaimynė bigsmile.gif ). Namas iš trijų įėjimų, virš viršutinių aukštų yra palėpės. 1 įėjimas yra notariškai susitvarkęs savo palėpės plotą kaip nuosavybę ir kažkaip išsidalino.
Mes gyvename irgi viršutiniame aukšte, kaimynas užsimanė virš savo buto darytis palėpę. Atskaičiavo plotą ir pasakė, kad mūsų dalis palėpės virš jo buto ir keli kvadratai, ir prašo juos parduoti. Aš noriu paklaust, jei aš jam parduosiu tuos kvadratus, ateity jei norėsiu keltis palėpę virš savo buto tai man jau priklausys tais keliais kvadratais mažiau ir aš juos turėsiu vėl nusipirkt? Ir kam priklauso palėpė įėjimui ar visam namui?
Atsakyti