Įkraunama...
Įkraunama...

Palėpės išpirkimas/projektavimas/įrengimas

Sveikos, mergaites.. 4u.gif issikvepe musu forumas, regis. O as su gera zinia. thumbup.gif Tarp kitko, ne toks vilkas baisus, kaip ji piesia. Istatymai irgi, tik reikia juos LABAI gerai moketi aiskinti. Mano palepes reikalai eina i pabaiga, dekui advokatui. Pasirodo, baisieji visi visu sutikimai ir pan. nera butini, jeigu skiria kap. siena. Tada reikia tik tu kaimynu, su kuriais ribojasi norima palepe. O jeigu dar giliau pasikapstyti, tai dar paprasciau viska galima. Ypac paprasta tiems, kurie jau turi palepe, bet nori pasididinti, tada tik buto rekonstrukcijos projektas reikalingas ir dzin kaimynai. Vienu zodziu, taupykite pinigelius geram teisininkui ir ikurtuvems, o ne slibinams devyngalviams kaimynams.
Parasykite, kaip sekasi, sekmes visoms
Atsakyti
luxs, kaip aš tau pavydžiu blush2.gif

mes jau turim sutikimą statybom, bet neturim atsidalinimo, aš jau neberandu epitetų kaimynams apibūdinti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(alina @ 2008 11 19, 14:46)
luxs, kaip aš tau pavydžiu  blush2.gif

mes jau turim sutikimą statybom, bet neturim atsidalinimo, aš jau neberandu epitetų kaimynams apibūdinti  blush2.gif

o tu iš kokio miesto ax.gif jeigu iš Vilniaus, gal parašyk į až kontaktus advokato?
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2008 11 19, 16:50)
luxs, kaip aš tau pavydžiu  blush2.gif

mes jau turim sutikimą statybom, bet neturim atsidalinimo, aš jau neberandu epitetų kaimynams apibūdinti  blush2.gif
Papildyta:
o tu iš kokio miesto  ax.gif  jeigu iš Vilniaus, gal parašyk į až kontaktus advokato?

Alina, uzjauciu, suprantu del kaimynu, nenuleisk nosies. Pasiskaityk sita straipsni, jeigu neskaitei.
Nesuderinusi su adv. negaliu duoti kontakto, as prie progos pakalbesiu, bet gal pati paieskok, esi uzvesta ant kelio... g.gif
Tik jeigu eisi pas adv., pasirenk moketi uz valanda maziausiais 300 Lt. doh.gif

http://www.delfi.lt/...php?id=19273763
Atsakyti
QUOTE(luxs @ 2008 11 19, 15:31)
Alina, uzjauciu, suprantu del kaimynu, nenuleisk nosies.  Pasiskaityk sita straipsni, jeigu neskaitei.
Nesuderinusi su adv. negaliu duoti kontakto, as prie progos pakalbesiu, bet  gal pati paieskok, esi uzvesta ant kelio...  g.gif
Tik jeigu eisi pas adv., pasirenk moketi uz valanda maziausiais 300 Lt.  doh.gif
http://www.delfi.lt/...php?id=19273763

dėkui mirksiukas.gif šito straipsnio nebuvau skaičiusi ax.gif

o jums teistis neprisiėjo ane unsure.gif

ir dar turiu vieną klausimą atsidalijimo projektą patys darėtės ar jums architektai darė, ar yra ten kokia privaloma forma?

kada pradėsit statybas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2008 11 19, 18:57)
dėkui  mirksiukas.gif  šito straipsnio nebuvau skaičiusi  ax.gif

o jums teistis neprisiėjo ane  unsure.gif

ir dar turiu vieną klausimą atsidalijimo projektą patys darėtės ar jums architektai darė, ar yra ten kokia privaloma forma?

kada pradėsit statybas  rolleyes.gif

Alina, as n kartu atsimusiau i siena kalbedamasi su kaimynais pati. Paskui pasamdziau advokata, o jie - savo architekta. Ir stengiausi nesidometi daugiau, t. y. nesikisau, nes mano nervai buvo paire nuo kaimynu izulumo... Kai advokatas surase ir issiunte kaimynams pranesimus apie visa eiga, teises, pareigas, busimus teismus ir pan., 90 proc. 'blogieciu' atleke pas notara pasirasyti visu leidimu, sutikimu, etc. Su keliais derino, o 2 buvo paduoti i teisma. Viskas mazdaug issisprende. Apie projekta - mums architektas viska dare, derindamas su teisininkais. Kaip sakiau, as nebesikisu, nes nervai nelaiko. verysad.gif
Atsakyti
luxs, gal jau pasidarėt projektą? Mūsų kančios su kaimynais irgi baigėsi (ačiū Dievui advokato neprireikė), dabar paišom projektą ax.gif būtų įdomu pasidalinti kūrybinėm idėjom blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, reikia patarimo. Gyvename 2-jų aukštų name. Aš antrame, po manimi kaimynai. Virš manęs yra neįrengta palėpė, kuri priklauso man. Klausimas: kam priklauso stogas? Kiek žinau, namų be stogų nebūna ir jis priklauso viso namo gyventojams. Stogas yra kritinės būklės, keletą kartų bėgo vanduo, teko padėti keletą kibirų, kad neužlietų manęs ir apatinio kaimyno. Name gyvena 4 šeimos, o pagal įstatymus, jis kvalifikuojamas kaip daugiabutis. Stogas pagal įstatymą yra viena iš pagrindinių pastato dalių (kaip ir pamatai, perdengimai). Kaimynui pasiūliau keisti stogo danga lygiomis dalimis (aišku jam dzin). Ar jis privalo tai daryti ir kaip priversti jį keisti stoga. Vienam, truputį skausminga. Ačiū
Atsakyti
2krista:
Stogas priklauso visiems namo Bendrasavininkiams.

Kaip priversti:
1.Variantas: Įrodyti kad tai būtinas remontas (statybos experto pažyma). Jei vistiek atsisakys, bus galima išlaidas per teismą išieškoti.
2.Variantas: Tamstos buto grindyse išgręžti skylutę
, įstatyti leiką (toje vietoje kur vanduo nuo kiauro stogo laša).
smile.gif

Atsakyti
QUOTE(k.r.i.s.t.a @ 2009 06 05, 22:39)
Sveiki, reikia patarimo. Gyvename 2-jų aukštų name. Aš antrame, po manimi kaimynai. Virš manęs yra neįrengta palėpė, kuri priklauso man. Klausimas: kam priklauso stogas?

Bendrosios dalinės nuosavybės teise pagal CK 4.82 straipsnį namo butų ar kt. patalpų savininkams priklauso pagrindinės namo konstrukcijos, t. y. ir stogas smile.gif

Jei name įkurta Daugiabučių namų savininkų bendrija, tai jos Įstatuose turi būti parašyta, kaip valdyti, prižiūrėti ir remontuoti bendro naudojimo objektus. Jei bendrijos nėra, savivaldybės sprendimu gali būti skiriamas namo administratorius, kuris įgyvendina visas teises, susijusias su turto valdymu ir naudojimu.

Taigi, jei namą prižiūri administratorius, reikia kreiptis į jį, jei patys, turit sušaukti susirinkimą ir balsų dauguma ( 50%+ 1 ) nuspręsti remontuoti arba pakeisti stogo dangą. Jūsų atveju "už" turi balsuoti 3-jų butų savininkai, ir nebūtinai visi jie turi norėti pakeisti visą stogo dangą. Pirmam aukštui gali atrodyti, kad stogą užtenka paremontuoti minimaliomis sąnaudomis, o jūs, būdami palėpės savininkai, norit pasinaudoti ir jų sąskaita atnaujinti stogą.

Todėl geriausia būtų rasti kompromisą, nebūtinai lygiomis dalimis skaičiuojant išlaidas. Įrodyti, kad būtinai reikia keisti visą stogą ir priversti kaimyną už tai mokėti, galėtumėt teisme, be to jo sprendimas gali būti ir jūsų nenaudai. Rezultatas- sugaištas laikas, išleisti pinigai, sugadinti nervai.
Atsakyti
skaitau skaitau ir baisu darosi kokia sudėtinga procedūra...
Papildyta:
Klausimas:

Kolkas iš visos ilgos procedūros yra atliktas tik kadastrinis matavimas, visiems kaimynams padalinta palėpė. Ar aš dabar galiu įsigyti kaimynės dalį? (šių punktų nėra: 2) įregistruotą Nekilnojamojo turto registre kaip atskira nuosavybė - neįrengtos palėpės dalis (objektas) ir 3) nustatytą palėpės dalies vietą bendrame palėpės plane.) ir paskui sujungti su savo virš esamo buto? ar kol nėra planelio - negalima pirkimo-pardavimo procedūra?
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2009 08 02, 23:17)
skaitau skaitau ir baisu darosi kokia sudėtinga procedūra...
Papildyta:
Klausimas:

Kolkas iš visos ilgos procedūros yra atliktas tik kadastrinis matavimas, visiems kaimynams padalinta palėpė. Ar aš dabar galiu įsigyti kaimynės dalį? (šių punktų nėra:  2) įregistruotą Nekilnojamojo turto registre kaip atskira nuosavybė - neįrengtos palėpės dalis (objektas) ir 3) nustatytą palėpės dalies vietą bendrame palėpės plane.) ir paskui sujungti su savo virš esamo buto? ar kol nėra planelio - negalima pirkimo-pardavimo procedūra?

tikrai galima, mes pradžioj supirkom reikiamą plotą iš kaimynų ir tik tada atsidalinom mirksiukas.gif pagalvok ant kiek jums neparanku pradžioj atsidalinti, kadangi pirkti jūs galėsite tik šalia esančius plotus, o jeigu tie kaimynai nesutiks parduoti, o sutiks kaimynas esantis kitam palėpės gale unsure.gif

tačiau prieš perkant, kaimynas kuris parduoda, privalės savo plotą įsiregistruoti registrų centre. Na o preiš atsidalinimą, visi turi įsiregistruoti savo palėpės dalį ax.gif

mes jau antrus metus tampomės, bet ačiū Dievui perėjom "į antrą lygį" lotuliukas.gif su kaimynais viską išsiaiškinom, dabar su savivaldybe dėl projekto kariaujam doh.gif
Atsakyti
Visi turi įregistruoti, paskui visi pasidalinti, reikia, kad dalis kaimynų sutiktų parduoti už protingą kainą wacko.gif
na, o paskui prasideda kovos su valdininkais, sutikimai, leidimai, draudimai.... wacko.gif

Čia tokia ilga ir paini procedūra, kad daug kam, tik pradėjus, rankos nusvyra doh.gif
O kas turi ryžto ir kantrybės, tampa tikru ekspertu palėpių klausimais, ane alina mirksiukas.gif

O mes jau išsikapstėm iš šito košmaro karsta.gif tikiuosi

Tylu čia kažkaip....kaip sekasi kitiems ax.gif

Atsakyti