Įkraunama...
Įkraunama...

Palėpės išpirkimas/projektavimas/įrengimas

QUOTE(Muli@ @ 2006 01 20, 23:56)
Geriausia kreiptis į teisininkus,jie ir pasakys,ką daryti.Palėpė yra jūsų ir jūsų kaimynų bendra dalinė nuosavybė,kurią visada galima atidalinti.Tik neaišku, ar tai bus naudinga,kiekvienas atvejis individualus.

Mums advokato konsultacija kainavo 50 lt.,tai tikrai nedaug, palyginus su tuo,kiek ruošiamės investuoti  smile.gif .

Kad kiekvienas atvejis individualus, tas tiesa. Advokatą mes jau turim, dabar bandysim gauti leidima statyti, tiesmo keliu bigsmile.gif , o kai reikės ją priregistruoti kadastre, vėl bus atskira istorija, ir bus mūšis su vėjo malūnais mirksiukas.gif
Atsakyti
O pas mus šiuo metu reikalai einasi vat kaip:
- nusipirkom is vienų kaimynų jų palėpes plotą 1000 Lt/m2, bet dar truksta apie 25 m2, tai deramės su kitais, bet už tokią kainą daugiau niekas kol kas neparduoda.
- išsiaiskinom (kulturos vertybiu apsaugos departamente), kad musu namas saugotinas, bet ne taip jau baisiai ir, kad bent jau veluksus tai galima sudėti tikrai, ir, kad greičiausiai leistų sudėti ir tūrinius langus. (Jei leistų sudėti tik veluksus mes visai neužsiimtume palėpės įrengimu, nes koks tai gyvenimas, kai pro langa matai tik dangų.)
- dabar ieškom architekto, kuris parengtų preliminarų palėpės rekonstrukcijos projektą (dar prieš tai Miesto plėtros departamente reikia išsimti kažkokias tai išankstines projektavimo sąlygas). Pasirodo senamiestyje ne visi architektai gali projektuoti, o tik tie kurie turi kažkokias licenzijas.
g.gif
Atsakyti
o pas mus visai sustojo palepes dokumentu tvarkymas, nes registras atsisako pagal CK skaiciuoti palepes dalis, del vieno "zmogeno" nelegaliai irengtos palepes!!! doh.gif sau zmogelis isirenge palepe, jos neiregistravo, nemoka absoliuciai jokiu mokesciu, registru centras turi visa info, bet matyt ju tai nei kiek nedomina schmoll.gif irs stabdo kitu zmoniu ketinimus!!!
turim du kelius, eiti sneketi su "ponuliu" tegu glaisto registre kaip nori, kad mums tik paskaiciuotu, arba kreiptis i statybu inspekcija, o ji jau savo ruoztu tegu griauna ar ka daro doh.gif g.gif nu bet nesinori tokiu karu su kaimynais, velnias nezianu ka cia dabar daryt blink.gif g.gif
gal kam teko su panasia situacija susidurti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Muli@ @ 2006 01 21, 22:24)
Nesuprantu, ar tie keli pensininkai yra palėpės bendraturčiai,ar tik nepritaria palėpės rekonstrukcijai ?
Jeigu jie neturi savo dalies palėpėje,tai jums sutrukdyti negali,nes rekonstrukcijai užtenka 50 %+1 žm..Jei ir jiems priklauso palėpės dalis,tai jūs butinai turit su jais
pasiskirstyti,kur kuriam priklauso.Jei nesileidžia į kalbas,pasiskirstote teisme.

Kuo toliau i mišką, tuo daugiau medžių blink.gif Man atrodo kad, aš jau nieko nesuprantu bigsmile.gif Turiu kvadratūra, kuria susipirkau iš kaimynų, turiu projektą, neturiu leidimo jos įsirenginėti. Mano duomenimis , kad gauti leidimą statyti, reikia savo turima kvadratūrą priregistruoti, kadastre, tam reikia visų 100% kaimynų parašų. verysad.gif
Atsakyti
Dar klausimas: jei kazkokie kaimynai nera iregistrave kadastre savo palepes dalies ar jie gali mums duoti sutikima isirengineti palepe (kitaip: ar tingu kaimyna uztenka nutempt pas notara, kad jis leistu mums irengineti palepe, ar dar pries tai ir i kadastra uz rankos reikes nuvesti g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Muli@ @ 2006 01 23, 22:16)
Reikės jam nueiti į registrų centrą,jis turi užregistruoti savo dalį,po to pas notarą ją parduoti,vėliau jūs vieni - į registrų centrą, užregistruoti nupirktą dalį savo vardu biggrin.gif

Oi ne, mes neperkam is VISU kaimynu, mes issiperkam tik is 2 kaimynu ir padengiam plota virs savo buto (viso yra kazkur 15 kaimynu). O i registra registruoti ju dali reikes tempti ir kaimynus is kuriu nieko neperkam ir kurie apskritai miega?
(kai apklausem zodziu tai lyg ir niekas nepriestarauja, kad mes isirenginetume virs savo buto)
Atsakyti
Labas, aš gyvenu Senamiestyje ir mes taip pat ruošiamės išsipirkti palėpę. Bet kai dabar pasiskaitinėjau, tai supratau, kad manęs laukia vargo vakarienė.
Nuo ko patartumėt man pradėti, ar apeiti kaimynus ir pažiūrėti kaip jie nusiteikia ? Ar kažkur kitur kreiptis ? Kokie ten atidalijimai aš irgi nežinau, pas mus jau žmonės yra įsirengia palėles, tai turbūt jau paskaičiuota kas kam kiek priklauso. Turbūt pradžiai reikės kreiptis į savivaldybės teisininkus dėl bendros informacijos.
Ką siūlote, kurios turėjote su tuo reikalų ?
Atsakyti
QUOTE(zeme @ 2006 01 24, 11:53)
Labas, aš gyvenu Senamiestyje ir mes taip pat ruošiamės išsipirkti palėpę. Bet kai dabar pasiskaitinėjau, tai supratau, kad manęs laukia vargo vakarienė.
Nuo ko patartumėt man pradėti, ar apeiti kaimynus ir pažiūrėti kaip jie nusiteikia ? Ar kažkur kitur kreiptis ? Kokie ten atidalijimai aš irgi nežinau, pas mus jau žmonės yra įsirengia palėles, tai turbūt jau paskaičiuota kas kam kiek priklauso. Turbūt pradžiai reikės kreiptis į savivaldybės teisininkus dėl bendros informacijos.
Ką siūlote, kurios turėjote su tuo reikalų ?

Manau, kad esi visiskai teisi smile.gif pas kaimynus butina eiti, kad suzinoti nusistatyma, be to jau isirenge kaimynai turi tureti kadastrinius palepes matavimus ir atidalijima (kiek kvadratu kuriam butui, tame tarpe ir jusu, priklauso), be to reikia uzregistruoti kadastre jums priklausancia palepes dali, jei dar to nepadarete, na ir pradedi su kaimynais derybas smile.gif . Pasikonsultuoti (juolab, kad tai nemokama) su savivaldybes teisininkais irgi nepakenks. Na ir ieskokit architekto kuris dirbes su palepem - tikrai suzinosit daug inf. apie palepiu irengima.
Bet vat kelias dienas vaikstau po senamiesti uzvertus nosi - ziurineju i namu stogus - nelabai linksma situacija - netaip jau daug apgyvendintu palepiu, reiskia tai padayti nera lengva g.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 01 24, 17:52)
Manau, kad esi visiskai teisi smile.gif pas kaimynus butina eiti, kad suzinoti nusistatyma, be to jau isirenge kaimynai turi tureti kadastrinius palepes matavimus ir atidalijima (kiek kvadratu kuriam butui, tame tarpe ir jusu, priklauso), be to reikia uzregistruoti kadastre jums priklausancia palepes dali, jei dar to nepadarete, na ir pradedi su kaimynais derybas  smile.gif . Pasikonsultuoti (juolab, kad tai nemokama) su savivaldybes teisininkais irgi nepakenks. Na ir ieskokit architekto kuris dirbes su palepem - tikrai suzinosit daug inf. apie palepiu irengima.
Bet vat kelias dienas vaikstau po senamiesti uzvertus nosi - ziurineju i namu stogus - nelabai linksma situacija - netaip jau daug apgyvendintu palepiu, reiskia tai padayti nera lengva  g.gif

Ačiū už patarimus. Senamiestyje nedaug palėpių, nes sudėtinga jas išpirkti. Atseit sugadinsi kultūrinį paveldą ir kitokie dalykai. Dar neaišku ar mums kas nors gausis. Kai pradsiu šį reikalą.tai paimformuosiu.
Atsakyti
Aš gyvenu palepėje, ačiu Dievui sulaukiiau šito gyva ir sveika, dabar ne už ka to nesiimčiau. man dar pasiseskė prie 4-3 metus nereikėjo registruoti palepės ir juos išsipirkinėti, bet reikėjo 100 pr parašų ........vargo vakarienė .......... skundai .........policija.........inspekcija..........vagystės..........muštinės......... oo.
bet ir dabar ne lengviau. O palepių dabar tikrai mažai kas įrenginėją, nes valdininkų dėka tai pasidarė labai jau sudetinga ir brangų, dar ilgai teks nervus gydytis. blink.gif
Bet rimtai nusitekius ir jei kaimynų ne labai daug tai sekmės mirksiukas.gif
Atsakyti
o kazin kaip jei pasisamdzius nekilnojama turto agentura, sumokejus aisku grazaus pinigo (bet juk nervai svarbiau umn.gif ) ir tegu jie tvarko popierius visus, eina i mustynes box.gif bet palepe lai iregistruoja uzsakovui!!!kazin teikia kas nors lietuvoj tokias paslaugas g.gif g.gif
Atsakyti
Ištraukiu vel palėpių temą į viršų, gal atsiras daugiau besidominčių.

Taigi mūsų situacija: nusipirkom iš pirmo-antro aukštų kaimynų virš 100 kv. metrų palėpės ploto, tačiau virš mūsų buto telpa tik 76 kv.m. Kyla klausimas - kur padėti likusius 30 kv.m. , nes, jei tik pabandysim projektuoti palėpę virš kurio nors kito trečio aukšto kaimyno buto - jis protestuos, sakys imkit kur tik norit tik ne virš manęs. g.gif
Teko girdėti, kad galima atsidalinti teismuose: kažkokie architektai ekspertai pasiūlo keletą variantų kur mums pasiimti turimą plotą, ir, jei kaimynai vis prieštarauja, tai kreipiesi i teismą ir teisme išrenka viena variantą ir priteisia. Bet bylinėtis teisme su kaimynais doh.gif
Taigi dabar visaip deramės su trečio aukšto vienu butu - jei jie parduotų mums savo kvadratus ir leistų prasiplesti virš jų buto - išsisprestų visos problemos. Bet pakolkas neparduoda, taigi laukiame...
smile.gif
Atsakyti