Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

QUOTE(Dai'na @ 2010 02 21, 20:33)
o man idomu kur galima nusipirkt tokia forma auksta,kad tas sviestas nebegtu g.gif kiek dairiausi pardese...nieko panasaus neuzmaciau

kazkada maximoj buvo akcija kepimo formom stiklinem su dangciu, tai nusipirkau, iki siol turim, iki penktadienio biggrin.gif nes i uzsieni isvarom, nesivezam indu biggrin.gif tai va gili ta troskintuve, nededu dangcio, pakankamai uztenka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 02 21, 21:25)
nusipirkau maximoj formeliu, ir kai sudejau lakstus, nupjoviau krastus, kurie storesni, is ju iskociaujau laksta ispjociau zvaigzdes, patepiau vandeniu ir priklijavau thumbup.gif  thumbup.gif

thumbup.gif nu fainai, labai graziai gavosi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2010 02 21, 02:56)
Na va paragavom!!!
Kalorijų bomba !!!
Labai riebu ir labai saldu... reikės ryt kai šaltas bus paragauti... dabar sunku suprasti...

o kad ištekėjo toks kalnas sviesto? ar turėjo ištekėti, kita vertus kas būtu buvę jei neištekėtu? būtu mirtinai riebus?

o šiaip skanus, bet nesupratau ar panašus į šimtalapį... per daug razinų gavosi ir jos per didelės...

tai va laukiu specialistų vertinimo smile.gif))


Kaip supratau valgei dar karsta... doh.gif Zinok skaniausias jis buna, kai pastovi 3 dienas mirksiukas.gif good.gif Manau, kad vietom subatonejes... rolleyes.gif Ir reikia palaikyti skardoje kol praausta, kad sviestas susigertu bigsmile.gif
Atsakyti
skaičiau skaičiau senas temas, bet jau pervargau, tai ir neradau ats. verysad.gif blush2.gif

Ar galit pakartot, kur laikyti jau iškeptą jei norėsiu palaikyt dvi dienas pvz. jei sugebėsim,aišku. kuom jį apdengti?

recepte rašo 25 g. šviežių mielių, tokių neturėsiu,bus sausos, tai sausų išeina 8,33 g. ane? g.gif

ir dar dabar susimąsčiau, kad pas mane stalas medinis ir nelakuotas, kaži nesudirbsiu aš jo su sviestu g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 22 vasario 2010 - 00:46
QUOTE(*dew* @ 2010 02 21, 21:04)
kazkada maximoj buvo akcija kepimo formom stiklinem su dangciu, tai nusipirkau, iki siol turim, iki penktadienio biggrin.gif nes i uzsieni isvarom, nesivezam indu biggrin.gif tai va gili ta troskintuve, nededu dangcio, pakankamai uztenka thumbup.gif



turiu as toki nemaza stiklini inda...ale vis tiek man pro ji bega doh.gif reiks ieskoti dar aukstesnio smile.gif
Atsakyti
[quote=grange,2010 02 22, 02:42]
skaičiau skaičiau senas temas, bet jau pervargau, tai ir neradau ats. verysad.gif blush2.gif

Ar galit pakartot, kur laikyti jau iškeptą jei norėsiu palaikyt dvi dienas pvz. jei sugebėsim,aišku. kuom jį apdengti?
[/quote]

Aš vynioju į maistinę plėvelę, kai kas, kiek skaičiau, deda į maišelius ir užriša

[/quote]
recepte rašo 25 g. šviežių mielių, tokių neturėsiu,bus sausos, tai sausų išeina 8,33 g. ane? g.gif[/quote]

pakelis sausų mielių (11g) skirta 1 kg miltų. Jei kepsi iš 0,5 kg miltų, naudok apie pusę pakelio mielių

[/quote]
ir dar dabar susimąsčiau, kad pas mane stalas medinis ir nelakuotas, kaži nesudirbsiu aš jo su sviestu g.gif unsure.gif
[/quote]

Aš specialiai pirkau klijuotės per stalo potį, tai visada apkloju stalą - ir stalui nekenkia, ir man patinka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 22 vasario 2010 - 08:32
Gal galit pasidalinti savo patirtimi: pirmas lakšas išsitampė labai plonai ir gražiai (tik viena skylė gavosi blush2.gif ), bet kiti lakštai visai nebesitapmė doh.gif tai vadinasi, perkildinau? g.gif
Jau kai dariau, galvojau, kad dabar jau ilgai nebenorėsiu kepti šimtalapio, bet kai vakar beveik visą ir sulapnojom, supratau, kad noriu daaar - nepaisant visų vargų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2010 02 22, 07:30)


labai ačiū už ats 4u.gif 4u.gif aš ir galvoju apie klijuotę kad reiks, nerizikuosiu...

vakar prisiskaičiau, nereikia klaust, ką naktį sapnavau doh.gif iš pirmo karto nepavyko biggrin.gif nes nesumaliau aguonų ir nedėjau cukraus, o iš antro tampės gerai ir atrodė gerai,ir sapne komentavau, va nereikėjo nagų kirpt, nesuplyšo, o sakė kad plyš lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 02 21, 10:24)


o kam sviesto? į tešlą josk riebalas nededamas, minkant rankas drėkini aliejum.  4u.gif
jis turi ištekėti, bet nupilti nuo pyrago nereikia - jis tame svieste turi pravėsti, kad sugertų - sutraukia beveik visą sviestą> mirtinai riebus jis nebus, pamatysi, kt dieną skonis visai kitas.

O šiaip beveik normalus šimtalapis  drinks_cheers.gif  mirksiukas.gif


o mes sumušėm 2 kiaušinius, nes pagalvojau kad kita pusė skirta aptepimui, bet jau nebeaptepinėjom kai padariau...

sviesto šaukštą įpylėm, nes tešla lipo, na, kad rankų nemirkyti, juk nuo rankų vis vien atsidurs tešloje o ne kur nors kitur,...

o riebus atrodė ir nupylus sviestą... baisiai sotus, ir saldus...
kitą sykį mažinčiau cukraus kiekį ir sviesto kiekį...
bet skanulis gavosi, ir jau jo nebėra... tik razinų kalnelį vaikai paliko... smile.gif
tai razinų reik į dalį iš vis nedėti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 02 17, 09:48)
Tai kad jie abu labai skiriasi viens nuo kito. Tos pačios kepėjos darbas? g.gif

Aš gi parašiau, kad su blykste spalvos sudurniavo, kontrastą padidino, patamsino. Galit pagal foną pažiūrėt, ant to paties stalo fotkinta. Antrasis gal vos vos tamsesnis realiai buvo. Tos pačios kepėjos. Pirmas mažesnis, antras didesnis.
Papildyta:
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 02 19, 18:51)
O galit paaiškint stebuklingą sutapimą, kad šitos foto yra skelbiu.lt skelbime? juk jei jūs pirkot ir valgėt, galima nufotografuoti pirkto šimtalapio kitą foto?  g.gif
dew, skanus vaizdelis  thumbup.gif


Viskas paprasta. Foto mano, kepėjos prašymu nusiunčiau ir jai, ji įdėjo į savo skelbimą. Gali gi žmogus ir fotiko neturėt.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 02 22, 00:42)
recepte rašo 25 g. šviežių mielių, tokių neturėsiu,bus sausos, tai sausų išeina[b] 8,33 g. ane? g.gif[/B]


Jau atsake, bet pasisakysiu ir as mirksiukas.gif Manau, kad priklauso kokios firmos sausas mieles naudosite. Skaitykite informacija parasyta ant pakelio. As, asmeniskai, naudoju sausas Dr. Oetker mieles, ju pakelyje buna 7 gr, atitinka 25 gr slapiu mieliu ir skirti yra 1 kg miltu. Tai kad ir sausos mieles sausom nera lygios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 02 22, 19:23)
Jau atsake, bet pasisakysiu ir as  mirksiukas.gif  Manau, kad priklauso kokios firmos sausas mieles naudosite. Skaitykite informacija parasyta ant pakelio. As, asmeniskai, naudoju sausas Dr. Oetker mieles, ju pakelyje buna 7 gr, atitinka 25 gr slapiu mieliu ir skirti yra 1 kg miltu. Tai kad ir sausos mieles sausom nera lygios  mirksiukas.gif

nežinojau,kad tarp sausų mielių būna skirtumas doh.gif
bet tai įdomiai tada kaip čia su tais miltais, jei skirta 1 kg. bet čia miltų dedas mažiau o mielių reikia pakučio ir dar vieno gramo plius g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 02 22, 21:13)
nežinojau,kad tarp sausų mielių būna skirtumas  doh.gif
bet tai įdomiai tada kaip čia su tais miltais, jei skirta 1 kg. bet čia miltų dedas mažiau o mielių reikia pakučio ir dar vieno gramo plius  g.gif

g.gif nu jo g.gif bet bandeles kai kepu, tai ir gaunasi 25 gramai ar 7 gramai mielu kilogramui miltu g.gif o vat simtalapiui jau kitaip
Atsakyti