Nu ką, šiandien ta diena, kai pribrendau šimtalapiui, ar bent jau teoriškai taip turinčiam būti.
Tešla minkėsi gerai,sakyčiau, dariau iš pusę porcijos, tos, nurodytos pirmame psl.
Minkiau apie 40 min, sproginėjo,pukšėjo, ir kibo prie rankų. vis tepiau aliejum, ir jo taip susinaudojo jau į tešlą nemažai.
Kai suskirčiau į 5 dalis atrodė taip

po pusvalandžio pakilo gražiai

gal dar mažai buvo, bet jau tokie puručiai.
Na ir ką,prasidėjo... aguonas jau buvau susiblenderiavus, sumaišiau jas su keliais šaukštais cukraus.
Cukrų maišiau su cinamonu,man patinka kai jo yra
ir išsitirpinau sviestą.
Nežinau kokio riebumo jis pas mane, toks pakelis gudras, kad rašo tik gramus
Pradėjau "tampyt"... aišku nieko man nesigavo. tešla nežmoniškai plyšo, žinoma, mano ilgi nagai tam nepagelbėjo,bet nesinorėjo kirpti tiek augintus.
kol dar kočioju ant stalo tempės lyg ir gerai, plonytė buvo, bet tik pakėliau į rankas ir pasidarė skylės. aišku,pas mane miltai dar įtakojo, nes naudojau tuos pačius, kur ir naudoju kepti duonai, nėra čia taip su raidėm. kai padedu atgal ant stalo, tempias gražiai, bet tik kai sudėjau vieną ant kito ir su sviestu,jie taip kaip ant tamprios gumos ir traukias į vidurį ir kraštai palieka tokie storoki

nu ir palikau dar pakočiojus.
Sviestas džiuvo normaliai, aš dar keliuose sluoksniuose pyliau aguonų ir cukrus ėjo su cinamonu.
Vienas sluoksnis atrodė išsitampė gerai,plonas, ale vėl padėjus susitraukė
na ant paskutinio sluoksnio kaip ir priklauso dėjau šiek tiek razinų ir likusias aguonas. Bandžiau sukt. Plyšo apatinis lapas, nors buvo patepta aliejum. nu bet nieko, susisuko.

tada dėjau į skardą ir palikau pakilt.
Čia prieš pakylant,

o čia jau po 45 min.

Bet dabar matau kur dar padariau didelę klaidą. geriau reikėjo imt mažesnę skardą ir jis būtų tada kilęs į viršų, o dabar taip išsiplėtė į šonus, galas tik vienas taip daugiau į viršų pakilęs. dėjau ir skardinę, kad visai nepasidarytų apvalus blynas. jei dar kada daryčiau,tai dabar jau žinosiu. bet pabijojau, kad bus per maža skarda, bėgs ar dar ką
per pirmas 10 minučių nerealiai pakilo ir išsiplėtė, ir tik tuo metu išbėgo daugiausiai sviesto. po to ir uždengiau jau folija, vis tą sviestą apliedama.

bet daugiau man nebebėgo tiek, kiek galėjau įsivaizduot

tai kaži kodėl, viskas pasiliko ten. tik pabėgo aguonų,jos su cukrum padarė tokią tasią karamelę... o jau kvapas, žudantis
tai va, o čia jau ištrauktas ir apibarstytas cukraus pudra, mano išsiplėtelis. ir dar aišku,reikėjo jau traukt 10min anksčiau,pažiūrėjau,ai dar ne, o dabar žiūriu kad gal jau ir per daug parudavo.

ir prie popieriaus neprikibo

palaikiau apie 10 min ir perkėliau ant padėklo...

Nu bus matyt kas per skonis gavos. kaip bebūtų, bus valgomas.
Pjūvis bus tik rytoj, su žvake uždegus
tiek mano reporto
o šiaip, pats tešlos išminkymas nesunkus, sunkiausia dalis čia - tas ištampymas.
ir iš pusės duotos normos sočiai užtenka pirmam kartui paragauti.
p.s. šimtalapio nesu nei ragavus nei tuo labiau darius, čia pirmas kartas.