Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

QUOTE(*dew* @ 2010 02 22, 20:46)
g.gif nu jo g.gif bet bandeles kai kepu, tai ir gaunasi 25 gramai ar 7 gramai mielu kilogramui miltu g.gif o vat simtalapiui jau kitaip

tai jo ir galvoju kaip čia.
aną dieną dariau serbišką duoną,tai ir mielių pakelis (7 gr) bet miltų tai buvo tik 3 stiklinės g.gif
Atsakyti
Laikik uzdengta su medziagine servetele arba su ranksluosciu.
QUOTE(grange @ 2010 02 22, 01:42)
skaičiau skaičiau senas temas, bet jau pervargau, tai ir neradau ats.  verysad.gif  blush2.gif

Ar galit pakartot, kur laikyti jau iškeptą jei norėsiu palaikyt dvi dienas pvz. jei sugebėsim,aišku. kuom jį apdengti?

recepte rašo 25 g. šviežių mielių, tokių neturėsiu,bus sausos, tai sausų išeina 8,33 g. ane? g.gif

ir dar dabar susimąsčiau, kad pas mane stalas medinis ir nelakuotas, kaži nesudirbsiu aš jo su sviestu  g.gif  unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 02 22, 01:42)

Ar galit pakartot, kur laikyti jau iškeptą jei norėsiu palaikyt dvi dienas pvz. jei sugebėsim,aišku. kuom jį apdengti?




As iskepta suvynioju i maistine plevele, tada ir neapdziusta, ir gerai issilaiko mirksiukas.gif victory.gif
Atsakyti
QUOTE(liucijabalt @ 2010 02 25, 13:32)
As iskepta suvynioju i maistine plevele, tada ir neapdziusta, ir gerai issilaiko  mirksiukas.gif  victory.gif

as i maximos krepsi kisu ir uzrisu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 02 20, 13:38)
Pakloti du lapai:
user posted image
dar nebaigtas tampyti - kraštai storoki:
user posted image

Tampomi kraštai:
user posted image
Prieš susukant:
user posted image
Paruoštas:
user posted image
4u.gif Gal per drąsu buvo kišt tas foto, bet kažkodėl man taip norisi.  blush2.gif


Labai jau taisyklingi Jusu lakstai gaunasi. Gal turit kokia teslos tampymo paslapti?
Atsakyti
QUOTE(gutegute @ 2010 02 27, 19:41)
Labai jau taisyklingi Jusu lakstai gaunasi. Gal turit kokia teslos tampymo paslapti?

jei atkriepėt dėmsį, jie nebūna taisyklingi, kai kloju ant stalo, tempiu į kampus. Jokios paslapties, deja, nėra biggrin.gif nebent paslaptimi būtų galima laikyti tai, kad kočiodama stengiuos formuoti stačiakampį, nors vėliau tampomas jis labai dažnai netenka tos formos biggrin.gif
Atsakyti
Nu ką, šiandien ta diena, kai pribrendau šimtalapiui, ar bent jau teoriškai taip turinčiam būti.

Tešla minkėsi gerai,sakyčiau, dariau iš pusę porcijos, tos, nurodytos pirmame psl.
Minkiau apie 40 min, sproginėjo,pukšėjo, ir kibo prie rankų. vis tepiau aliejum, ir jo taip susinaudojo jau į tešlą nemažai.
Kai suskirčiau į 5 dalis atrodė taip

user posted image

po pusvalandžio pakilo gražiai g.gif

user posted image

gal dar mažai buvo, bet jau tokie puručiai.
Na ir ką,prasidėjo... aguonas jau buvau susiblenderiavus, sumaišiau jas su keliais šaukštais cukraus.
Cukrų maišiau su cinamonu,man patinka kai jo yra smile.gif
ir išsitirpinau sviestą.
Nežinau kokio riebumo jis pas mane, toks pakelis gudras, kad rašo tik gramus doh.gif

Pradėjau "tampyt"... aišku nieko man nesigavo. tešla nežmoniškai plyšo, žinoma, mano ilgi nagai tam nepagelbėjo,bet nesinorėjo kirpti tiek augintus.
kol dar kočioju ant stalo tempės lyg ir gerai, plonytė buvo, bet tik pakėliau į rankas ir pasidarė skylės. aišku,pas mane miltai dar įtakojo, nes naudojau tuos pačius, kur ir naudoju kepti duonai, nėra čia taip su raidėm. kai padedu atgal ant stalo, tempias gražiai, bet tik kai sudėjau vieną ant kito ir su sviestu,jie taip kaip ant tamprios gumos ir traukias į vidurį ir kraštai palieka tokie storoki g.gif nu ir palikau dar pakočiojus.
Sviestas džiuvo normaliai, aš dar keliuose sluoksniuose pyliau aguonų ir cukrus ėjo su cinamonu.
Vienas sluoksnis atrodė išsitampė gerai,plonas, ale vėl padėjus susitraukė schmoll.gif

na ant paskutinio sluoksnio kaip ir priklauso dėjau šiek tiek razinų ir likusias aguonas. Bandžiau sukt. Plyšo apatinis lapas, nors buvo patepta aliejum. nu bet nieko, susisuko.

user posted image


tada dėjau į skardą ir palikau pakilt.
Čia prieš pakylant,
user posted image

o čia jau po 45 min.
user posted image

Bet dabar matau kur dar padariau didelę klaidą. geriau reikėjo imt mažesnę skardą ir jis būtų tada kilęs į viršų, o dabar taip išsiplėtė į šonus, galas tik vienas taip daugiau į viršų pakilęs. dėjau ir skardinę, kad visai nepasidarytų apvalus blynas. jei dar kada daryčiau,tai dabar jau žinosiu. bet pabijojau, kad bus per maža skarda, bėgs ar dar ką doh.gif

per pirmas 10 minučių nerealiai pakilo ir išsiplėtė, ir tik tuo metu išbėgo daugiausiai sviesto. po to ir uždengiau jau folija, vis tą sviestą apliedama.

user posted image

bet daugiau man nebebėgo tiek, kiek galėjau įsivaizduot g.gif tai kaži kodėl, viskas pasiliko ten. tik pabėgo aguonų,jos su cukrum padarė tokią tasią karamelę... o jau kvapas, žudantis biggrin.gif wub.gif

tai va, o čia jau ištrauktas ir apibarstytas cukraus pudra, mano išsiplėtelis. ir dar aišku,reikėjo jau traukt 10min anksčiau,pažiūrėjau,ai dar ne, o dabar žiūriu kad gal jau ir per daug parudavo. doh.gif

user posted image

ir prie popieriaus neprikibo g.gif palaikiau apie 10 min ir perkėliau ant padėklo...
user posted image

Nu bus matyt kas per skonis gavos. kaip bebūtų, bus valgomas.

Pjūvis bus tik rytoj, su žvake uždegus smile.gif

tiek mano reporto biggrin.gif

o šiaip, pats tešlos išminkymas nesunkus, sunkiausia dalis čia - tas ištampymas.
ir iš pusės duotos normos sočiai užtenka pirmam kartui paragauti.

p.s. šimtalapio nesu nei ragavus nei tuo labiau darius, čia pirmas kartas.

essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 27 vasario 2010 - 19:19
Na, is savo patirties galiu pasakyt, kad simtalapio kepimo visi etapai svarbus: gali gerai istampyt ir viska sugadint perkeliant i skarda. Pastebejau, kad simtalapi kepant svarbu neduot jam daug "laisves", nes tada jis pradeda plestis, sonai suyra ir issilieja visas vidus i skarda.
Pati kazkada forume klausiau, ka daryt, kad prie stalo nepriliptu simtalapio lapai- pasirodo miltai daug geriau uz alieju. Na, maniskis dar tik kepa- pabandziau is 1kg miltu. iki siol viskas gerai- lauksiu pjuvio. mirksiukas.gif
Atsakyti
nu jo dėl skardos ir pati klausiau, bet kai pažiūrėjau ką turiu,suabejojau ar tilps, kai pamačiau koks didumo gavos jau susuktas.
Na, ne gyvenimą prarasiu, pabandžiau, žinosiu kas čia per daiktas yra ir kaip daromas, o kada nors tikiuos paragausiu tikro, kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 02 27, 21:27)
nu jo dėl skardos ir pati klausiau, bet kai pažiūrėjau ką turiu,suabejojau ar tilps, kai pamačiau koks didumo gavos jau susuktas.
Na, ne gyvenimą prarasiu, pabandžiau, žinosiu kas čia per daiktas yra ir kaip daromas, o kada nors tikiuos paragausiu tikro, kaip atrodo  smile.gif


JAu antra karta kai kepsit, manau jis tikras ir gausis, o skonis ir dabar tikras turetu buti. ko gero kokia virs desimt simtalapiu reikia iskepti, kad perprastum visas "plonybes". Svarbiausia, kad azartas nedingtu.
Atsakyti
nea kaži ar daugiau kepsiu...
Nemažai darbo ir labai jau rie bus reikalas.. smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 02 27, 20:16)


nu saunu, grange, kad ryzaisi ploja.gif ir dar taip vaizdziai good.gif manau, kad perkildinai tesla, todel ir plyso tau mirksiukas.gif ir skaniausias jis buna po 3 dienu essen.gif
Atsakyti