Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

Dar viena dalyka pastebejau: naudojant lenkiska cukru gaunasi maziau karameles.
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 03 04, 16:01)
man tai asmeniskai maziau susideda miltu  g.gif

tai va. matyt del to man ir gaunasi kietoka mase doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 03 04, 18:44)
tai va. matyt del to man ir gaunasi kietoka mase doh.gif

tai man irgi tada taip...
Iškepiau, aušta, tik kaip į šonus išsiplojo... Gavos toks plokščias, be vaizdo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2010 03 04, 20:06)
tai man irgi tada taip...
Iškepiau, aušta, tik kaip į šonus išsiplojo... Gavos toks plokščias, be vaizdo  doh.gif


I sonus issiplete, nes per didele skarda buvo. Dar laisvai riebaluose bevirdamas ir prakiura, tada pasiskleidzia aguonos. As skardoje nepalieku vietos pletimuisi i sonus.
Atsakyti
KLAUSIMĖLIS - aguonas visada maliau sausas, jūs, kaip suprantu, jas plikote ir malat šlapias. Ar pyragas neišplęra? ką duoda aguonų šlapumas? ar malant nepradeda skirtis aguonų pienas? žinau, kad neprotingai klausiu, bet va rūpi labai, ir viskas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 03 05, 15:51)
KLAUSIMĖLIS - aguonas visada maliau sausas, jūs, kaip suprantu, jas plikote ir malat šlapias. Ar pyragas neišplęra? ką duoda aguonų šlapumas? ar malant nepradeda skirtis aguonų pienas? žinau, kad neprotingai klausiu, bet va rūpi labai, ir viskas.  4u.gif

Aguonos plikomos del kelių priežąsčių:
1. kad išnyktų kartumas, nusiplautų. Plikant didesni kieki žvyriukas pasilieka inde...
2. kad aguonos geriau isskirtų savo skonį.

Neišplęra pyragas jei gerai jas nuvarvini ir gerai sumali. Tuomet aguonos šimtalapyje buna nebyrančios ir joms nereikia nei kiaušinio baltymo nei krakmolo nei dziuvesiu, be to toks pyragas gali drasiai ilgiau stoveti.
Šiaip dauguma pramoniniu šimtalapių bei visokios bandeles ir aguoniniai vyniotiniai yra gaminami su "trendu". Tai maltu aguonų, saldiklio, džiuvėsių mišinys. Jį tereikia užpilti vandenuku, jis pabrinksta ir ... pirmyn.
Atsakyti
As kiek tryniau aguonas su blenderiu,vis tiek ne kokios gaunasi,reikes jauciu su mesmale malti g.gif .Kurios malat su mesmale,sakykit kiek kartu malate?
Papildyta:
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 03 05, 15:51)
KLAUSIMĖLIS - aguonas visada maliau sausas, jūs, kaip suprantu, jas plikote ir malat šlapias. Ar pyragas neišplęra? ką duoda aguonų šlapumas? ar malant nepradeda skirtis aguonų pienas? žinau, kad neprotingai klausiu, bet va rūpi labai, ir viskas.  4u.gif

O ka darai toliau su tomis sausai sumaltomis aguonomis?
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 05, 18:01)
Aguonos plikomos del kelių priežąsčių:
1. kad išnyktų kartumas, nusiplautų. Plikant didesni kieki žvyriukas pasilieka inde...
2. kad aguonos  geriau isskirtų savo skonį.

Neišplęra pyragas jei gerai jas nuvarvini ir gerai sumali. Tuomet aguonos šimtalapyje buna nebyrančios ir joms nereikia nei kiaušinio baltymo nei krakmolo nei dziuvesiu, be to toks pyragas gali drasiai ilgiau stoveti.
Šiaip dauguma pramoniniu šimtalapių bei visokios bandeles ir aguoniniai vyniotiniai yra gaminami su "trendu". Tai maltu aguonų, saldiklio, džiuvėsių mišinys. Jį tereikia užpilti vandenuku, jis pabrinksta ir ... pirmyn.

Niekada nedėdavau nei trynio, nei dar ko nors, ir jos tikrai nebyrėjo, pjaunant ir likdavo gabalėlyje. unsure.gif o varvint turbūt ant kokio sietelio reikėtų? bandysiu malt kada šlapias... g.gif

O valdiško šimtalapio nė burnoj neturėjau, tai nelabai galiu ką ir pasakyt, bet jūsų poste tai kažkaip neskaniai nuskambėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2010 03 05, 18:10)
As kiek tryniau aguonas su blenderiu,vis tiek ne kokios gaunasi,reikes jauciu su mesmale malti  g.gif .Kurios malat su mesmale,sakykit kiek kartu malate?


As asmeniskai mesmale aguonas permalu 1 karta. Uztenka. Jei nori dar smulkiau - tada 2 kartus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 03 05, 18:13)
O valdiško šimtalapio nė burnoj neturėjau, tai nelabai galiu ką ir pasakyt, bet jūsų poste tai kažkaip neskaniai nuskambėjo  blush2.gif

Valdiskas ir lieka "valdisku"... doh.gif Vienakart valgiau, tai ne is tolo neprimena simtalapio... unsure.gif Taip ir pradejau pati kepti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liucijabalt: 05 kovo 2010 - 23:51
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 03 05, 18:13)
Niekada nedėdavau nei trynio, nei dar ko nors, ir jos tikrai nebyrėjo, pjaunant ir likdavo gabalėlyje.  unsure.gif o varvint turbūt ant kokio sietelio reikėtų? bandysiu malt kada šlapias... g.gif

O valdiško šimtalapio nė burnoj neturėjau, tai nelabai galiu ką ir pasakyt, bet jūsų poste tai kažkaip neskaniai nuskambėjo  blush2.gif

Aš asmeniškai malu 2 kartus per smulkų sieteli. Man taip labiau patinka. Nusausinu per sieteli. Darbas ilgesnis, bet... mirksiukas.gif verta.
Kas liečia valdiška -niekas su juo ten nesicackina, be to produktai "valdiški":)
paskaiciuokit savikaina kokia, o kiek kainuoja pardej. Juk uz dyka nieks nedirba reikia ir gamintojams ir pardavejams... Kaip ant bulkuciu tokios maržos neuzdesi...
Be to šimtalapis, mano giliu įsitikinimu, progų bei švenčiu patiekalas. Visi nori tik ka iskepto. O pastovejusi uz didelius pinigus nesinori pirkt.
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 06, 13:26)
Aš asmeniškai malu 2 kartus  per smulkų sieteli. Man taip labiau patinka. Nusausinu per sieteli. Darbas ilgesnis, bet... mirksiukas.gif  verta.
Kas liečia valdiška -niekas su juo ten nesicackina, be to produktai "valdiški":)
paskaiciuokit savikaina kokia, o kiek kainuoja pardej. Juk uz dyka nieks nedirba reikia ir gamintojams ir pardavejams... Kaip ant bulkuciu tokios maržos neuzdesi...
Be to šimtalapis, mano giliu įsitikinimu, progų bei švenčiu patiekalas. Visi nori tik ka iskepto. O pastovejusi uz didelius pinigus nesinori pirkt.

visiskai pritariu
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 06, 13:26)
Be to šimtalapis, mano giliu įsitikinimu, progų bei švenčiu patiekalas. Visi nori tik ka iskepto. O pastovejusi uz didelius pinigus nesinori pirkt.

drinks_cheers.gif
Atsakyti