Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

QUOTE(GUTA @ 2010 10 06, 14:19)
O MANO JAU ORKAITEJ KEPA.


mano dar tik kilimo stadijoj rolleyes.gif
Atsakyti
LABAI GRAZIAI KEPA, JAUCIU, KAD PASISEKE JAU MAN, NE TAIP KAIP PIRMA KARTA lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . O KAZIN KUR GERIAU ISJUNGUS ATVESINT, AR ORKAITEJ PALIKT, AR ISIMT?
Atsakyti
aš palieku orkaitėj, bet praveriu orkaitės dureles, kad be reikalo nedžiūtų jis ten, nes gi jau iškepęs būna. Ir orkaitėj palaikau kokias 15-20 min, o tada išimu ant stalo. Kadangi aš kepu išardomoj tortinėj formoj ir mano šimtalapis visada būna su skyle viduryj, tai išėmus ant stalo dar paciokinu, ar toj vietoj, kur skylė, dar yra nesusigėrusio sviesto, ar jau visas susigėręs. Jei dar yra, tada dar kokia valanda palieku ramybėj nenuardžius tortinės šonų, kad nepribėgtų ištirpusio sviesto ant stalo (nes valgytojų tai mikliai atsiranda, o padėjėjų virtuvę sutvarkyt kažkaip nelabai g.gif lotuliukas.gif ).
O jei sviesto skylėj jau nesimato, tai nuardau iškart tortinės šonus ir palieku tik dugną su sviestiniu popierium, o ant normalaus padėklo perkeliu tik kitą dieną, kai būna pilnai atšalęs, tada lengviau jį perkelt, tvirtesnis jau būna, kadangi sviestas viduje jau sustingęs - gal kam padės mano komentarai 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau ir manasis jau orkaitėje,nežinau,bet jaučiu išėmus iš orkaitės atvėsinsiu,pirma kartą kepu ir neturiu jokios praktikos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GUTA @ 2010 10 06, 13:31)
LABAI GRAZIAI KEPA, JAUCIU, KAD PASISEKE JAU MAN, NE TAIP KAIP PIRMA KARTA lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . O KAZIN KUR GERIAU ISJUNGUS ATVESINT, AR ORKAITEJ PALIKT, AR ISIMT?

Mano manymu,kad orkaiteje jis bereikalo dziusta paliktas,as tai isemusi palaikau kol susigers sviestas ir tada isemu is formos thumbup.gif .
Laukiame foto ax.gif 4u.gif
Atsakyti
ale iškilo klausimas,kaip aš sužinosiu kad jis perkepė ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuks30 @ 2010 10 06, 14:10)
ale iškilo klausimas,kaip aš sužinosiu kad jis perkepė ? blink.gif

kepu 50-60 min ir visada iskepes buna,o karta kepiau 1.20min tai jau toks gerokai apkepes buvo ir sausokas schmoll.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 10 06, 15:16)
kepu 50-60 min ir visada iskepes buna,o karta kepiau 1.20min tai jau toks gerokai apkepes buvo ir sausokas  schmoll.gif  cool.gif


tada puiku 16,00 turi buti iškepes
Atsakyti
Man tai zinokit jau sikna dega vel kept simtalapi blink.gif nu noriu isbandyt kept 50 minuciu...kad butu dregnas, riebus ir saldus lotuliukas.gif
Atsakyti
Dabar galiu pasakyti kokiu klaidų pridariau,
visu pirma idėjau i užsegama forma ir neapžiurėjau kad negerai užsidarė,todėl pradėjo bėgti sviestas i orkaite,aišku kažka reikėjo daryti,tai pradėjusi kepti gavau ištraukti lauk ir gavo proga pakristi ,bet nieko baisaus išskyrus tai kad gavosi sausas,kažkiek susidarė karamelės,bet itariu kad vidui jos nelabai ir bus.
bet bandysiu ir vėl,vistiek turi pavykti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuks30 @ 2010 10 06, 17:18)
Dabar galiu pasakyti kokiu klaidų pridariau,
visu pirma idėjau i užsegama forma ir neapžiurėjau kad negerai užsidarė,todėl pradėjo bėgti sviestas i orkaite,aišku kažka reikėjo daryti,tai pradėjusi kepti gavau ištraukti lauk ir gavo proga pakristi ,bet nieko baisaus išskyrus tai kad gavosi sausas,kažkiek susidarė karamelės,bet itariu kad vidui jos nelabai ir bus.
bet bandysiu ir vėl,vistiek turi pavykti doh.gif


Visos atidaromos formos leidzia skysti... kad ir kaip butu uzdaryta... reik det kepimo popieriu..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 06, 18:05)
Visos atidaromos formos leidzia skysti... kad ir kaip butu uzdaryta... reik det kepimo popieriu..


popieriu tai aš buvau idėjusi,bet ji idėjau taip kaip biskvitui,bet galiu pasakyti gavosi neblogas ir karamelės buvo vidui (nes jau visi puoliem ragauti vos tik pravėso) ir negavosi sausas,tik forma gavosi negraži nes dėjau i keturkampę forma ir visa neužsipildė,tai gavosi vienu šonu žemesniu. dar toks klausimas man iškilo,kokiu mieliu reikia dėti,sausu ar tu kur buna pjaustomos tuos pakeliuose?
Atsakyti