Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

Pasivaiduoklenam mirksiukas.gif tik sorry už kokybę foto smile.gif
user posted image
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
pirmą kartą kepiau šimtalapį, tikėjausi, kad išeis "šventinė bulka", bet gavosi tikras šimtalapis, tik su pora trūkumų.. biggrin.gif
Pirma, kai suviniojau šimtalapį ir palikau pakilti prieš padedant kepti jis įplyšo g.gif
ir kepant ištežo, nors kepiau nedidelėje bletelėje..tai kaip jūs darot, kad išvengiat šių problemų? g.gif
Atsakyti

 ! 
Draudžiama bet kokia reklama ir komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti / pagaminti ?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo, o dalyviams skirti vieši įspėjimai.
Atsakyti
Bandysiu ir aš šitą gėrį iškepti smile.gif Pažystama juos kepa ir pasakė paslaptį lotuliukas.gif kambaryje tampant tešla turi būti šilta, jei šalta ar kokie šalti vėjo gūsiai sklando tai tešla plyšinėja, ji mėgsta šilumą smile.gif gal kam padėsiu, o gal kas ir užginčys smile.gif
Atsakyti
Bandžiau į pyragą dėt meduolio prieskonių, spalva iškepus tirkai buvo tamsesnė, bet jau tamprumas kaip nukentėjo, tai bjauruma bausuma... doh.gif ir keikiaus, ir mest žadėjau, bet šiaip ne taip ištampiau. doh.gif

O dėl šilumos, vakar gi buvo labai karšta buvo, bet plyšinėjo žiauriai, vos įprašiau ant popieriaus, baudėsi ir suvyniotas perplyšt.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2010 08 07, 16:33)
Bandžiau į pyragą dėt meduolio prieskonių, spalva iškepus tirkai buvo tamsesnė, bet jau tamprumas kaip nukentėjo, tai bjauruma bausuma...  doh.gif ir keikiaus, ir mest žadėjau, bet šiaip  ne taip ištampiau.  doh.gif

O dėl šilumos, vakar gi buvo labai karšta buvo, bet plyšinėjo žiauriai, vos įprašiau ant popieriaus, baudėsi ir suvyniotas perplyšt....  doh.gif

O kam tuos prieskonius dėjai? Kad tamsesnis būtų ar tiesiog eksperimentavai su skoniu?
Aš vakar irgi kepiau. Turėjau užsakymą, tad nuo 7 ryto kepimu užsiėmiau. Tokiu metu dar ne taip karšta. O dieną tai nekas kepimu užsiimt, kai sviestas per visus kraštus teka, tešlos pagaut neįmanoma doh.gif
jau geriau naktį kept doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 07 rugpjūčio 2010 - 19:09
QUOTE(elfė @ 2010 08 07, 20:08)
O kam tuos prieskonius dėjai? Kad tamsesnis būtų ar tiesiog eksperimentavai su skoniu?
Aš vakar irgi kepiau. Turėjau užsakymą, tad nuo 7 ryto kepimu užsiėmiau. Tokiu metu dar ne taip karšta. O dieną tai nekas kepimu užsiimt, kai sviestas per visus kraštus teka, tešlos pagaut neįmanoma  doh.gif
jau geriau naktį kept  doh.gif

kaip idomiai, ana savaitgali pas mus 30 karščio buvo iškepiau 6 šimtalapius ir neturėjau problemu nei su tampymu nei su sviestu g.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2010 08 07, 19:08)
O kam tuos prieskonius dėjai? Kad tamsesnis būtų ar tiesiog eksperimentavai su skoniu?

jau geriau naktį kept  doh.gif

norėjosi išbandyti ir dėl spalvos, ir dėl skonio, galiu pasakyti, kad kvapas tai tikrai nepakartojamas drinks_cheers.gif o skonio nepasakyčiau, kad kas būtų pasikeitę g.gif

sutinku. drinks_cheers.gif Man mažiukas namuose, tai būna pragaras - ir šiaip karšta, ir orkaitė dega, tai vaikas siunta ir nežino, kaip bepykti..... unsure.gif todlė stengiuos iškept per jo ilgąjį miegą, o tada iškėlus eiti į lauką.....
Atsakyti
QUOTE(M&V @ 2010 08 07, 21:46)
kaip idomiai, ana savaitgali pas mus 30 karščio buvo iškepiau 6 šimtalapius ir neturėjau problemu nei su tampymu nei su sviestu g.gif

Na, manau, kad dar daug kas prikauso nuo temperatūros patalpoje, kur gamini ax.gif mano langai į pietinę pusę, todėl per karščius virtuvė jau nuo vidurdienio įšyla iki 35-37 laipsnių doh.gif o kai orkaitė įkaista, tai net termometras nerodo, kokia temperatūra virtuvėje doh.gif Prie tokio karščio niekaip negali stengt sviestas, todėl iš bėga per visą stalą, kai vyniot reikia. O tešla per 10 min. jau būna peraugus
Taigi dėl šių priežasčių ir kepu labai anksti ryte
Atsakyti
Atnesu ir as savo simtalapi
user posted image
blush2.gif
Atsakyti
na ka užsiminkiau ir aš šimtalapį biggrin.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti pagal kuri recepta reik gaminti, ką reikia daryti, kad šimtalapis būtų tikras drėgnas šimtalapis o ne bulka su aguonom sad.gif nematinka man kai jaučiasi mielinės tešlos skonis sad.gif ir dar tas bulkiškumas doh.gif

aš kantriai lauksiu jūsų atsakymo.. ir tik tada gaminsiu tongue.gif
Atsakyti