Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgštis nėštumo metu

Gėriau, kai planavom žirniuką, tai du mėnesius vartojau ir kaip tyčia baigėsi, sakau, gal nebepirksiu, bet sužinojau, kad pastojau ir nusipirkau, nes esu girdėjusi ir skaičiusi ir draugių klaususi, kad reikia pirmus mėnesiukus pagerti, na bentjau daug kas geria, tai nusipirkau vėl, ir geriu jau beveik du mėnesiukus, jaučiu šią savaitę padarysiu pertraukėlę ir negersiu, nes pykina man atrodo mane nuo tos folinės doh.gif Grįšiu į LT kitą savaitę, einu pas gydytoją ir pasakys, gerti, negerti..
Atsakyti
Mums jau 11 savaite eina nestuke.gif is pradziu geriau foli, bet pastarasias savaites nuo daug ko labai pykina, o nuo vitaminu ypac, tad nieko nebegeriu. Kazkuri mergina jau cia rase - padaryta pramone is visu papildu, o gydytojai irgi savo ruoztu bruka tuos vitaminus. Todel man kaip tik atmetimo reakcija gauanasi. Musu mamos ir mociutes be jokiu papildu vaikelius nesiodavo ir tikrai negimem kvailesni ar kazkokie kitokie. Aisku cia jau kita tema, bet tas vitaminu ir vaistu pastovus kisimas bet kokiu atveju kaip tik didina organizmo neatsparuma.

Jau seniai maitinuosi kitaip, vitaminu gaunam is savu uzaugintu darzoviu, be to vasara ateina, tad uogu, vaisiu bus. Tai daug naudingiau nei koks nors folis ar kiti cheminiai vitaminai smile.gif
Atsakyti
O kiek laiko reikia gerti folio rūgšti. Aš ne nuo pradžių gėriau, nuo antro mėnesiuko pradėjau, tai man daktarė liepė griežtai po vieną tabletyte kiekviena diena. buvau užvakar kaip tik nuėjus ir pamiršau paklaust ar man dar gert ta foli ar jau nebe, nes man jau 16 savaitėliu. Dar kelios tablietkos liko, gal pabaigt sugert? Šiaip kita savaite vėl varau pas daktare, tai jei nieko blogo ta folio rūgštis nepridarys, tai gal dar pagert savaitėle?
Atsakyti
Sveikos, as su pirmu geriau nuo antro menesiuko, dabar geriu nuo pradziu. Folio rugstis reikalinga pirma trimestra, kai formuojasi leliuko stuburiukas, ji atsakinga uz kazkoki nervini vamzdeli ar kazka pan., nelabai pamenu. Jei is maisto kas diena gaunate min 200, o dar geriau 400 ug, tai papildomai jos galite ir nevartoti 4u.gif Vienos gydytojos skiria ja gerti pirma trimestra, kitos visa nestuma... As vartojau tik pirma trimestra.
Atsakyti
Man gydytojas liepė gerti folio rugštį, dar planavimo metu, pasak jo reikia gert tris mėnesius iki nėštumo ... išrašė gert net po 800 mg iki kol sužinosiu kad laukiuosi... 4u.gif nežinau ar man tai nepakenks? g.gif (pašalinio poveikio nejaučiu jokio, geriu jau trečia mėnesį) verysad.gif
Atsakyti
Su pirmu nestuke.gif geriau tik vitaminus MAterna ( tokiu dabar jau nera doh.gif ) bet manau, buvo ten folio rugsties g.gif , planuojant si nestuma, pradejau gerti is anksto po 400 vv ax.gif ir geriau iki 11.5 sav 800 vv, o dabar geriu Omega-3 , ten irgi yra kazkiek jos ax.gif bet kitu maisto papildu gydytoja sake nevartoti. Tik kartais isgeriu Magnesium Diasparalio, jei jauciu sunkuma pilvuke ir jei skauda galva.
Atsakyti
na, o aš folį vartoju 4 mėnesiai iki pastojant, nes lb laukiam mažylio wub.gif daugiau gydytoja sakė nieko nereikia. daržovės, vaisiai- natūralūs vitaminai
Atsakyti
man 6sav eina smile.gif pradėjau vartoti folio rūgšty vos tik sužinojau,kad laukiuosi smile.gif 1 tabletę į dieną ryte po valgio smile.gif ir patarė vartoti 1mėnesi. 3 mėnesius galima gerti planuojant.
Atsakyti
geriau folio rugsti su abiem nestumais.
Atsakyti
O as negeriau ir man gydytoja net nebuvo uzsiminus, kad reiktu.
Atsakyti
Po to, kai paminėjau, kad planuojam neštumą, tai iš karto pradėjo kalbėti apie folio rūgštį. Kad reikia gerti ir prieš, ir pastojus dar kažkiek laiko... jau nebepamenu doh.gif tai ją ir geriu.
Atsakyti
QUOTE(x.sima @ 2012 09 22, 20:12)
Po to, kai paminėjau, kad planuojam neštumą, tai iš karto pradėjo kalbėti apie folio rūgštį. Kad reikia gerti ir prieš, ir pastojus dar kažkiek laiko... jau nebepamenu doh.gif  tai ją ir geriu.



Aš ir prieš geriau ir dabar per nėštumą geriu mirksiukas.gif
Atsakyti