o aš verdu rūgštynių sriubą be mėsos ir man tikrai skanu, aš isšvis į šią sriubą dedu tik druskos ir bulvių bei rūgštynių. Valgom su grietine, ai dar vegetos tipo prieskonių.
o as verdu rugstyniu sriuba taip: i vandeni idedu smulkiai pajustytas bulves, morkas, svoguna i pabaiga virimo rugstynes ir isplaktus 2 kiausinus supilu maisant. AI dar druskos truputeli ir vsio i kiekviena lekste po sauksta grietines niam kaip skanu
Aš irgi rūgštynių sriubą verdu tik su rūkyta mėsyte ar šonine, man taip skaniau
O rūgštynių NIEKADA nenuplikau, man tuomet sriuba būna beskonė - fe. Ir rūgštynes dedu tik tada, kai bulvės jau visai išvirę, dar aišku svogūnų, džiovintų morkų įmetu, virto kiaušinio įpjaustau, bet irgi tik baigiant virti. Valgom su grietine.
Skanaus
O rūgštynių NIEKADA nenuplikau, man tuomet sriuba būna beskonė - fe. Ir rūgštynes dedu tik tada, kai bulvės jau visai išvirę, dar aišku svogūnų, džiovintų morkų įmetu, virto kiaušinio įpjaustau, bet irgi tik baigiant virti. Valgom su grietine.
Skanaus
QUOTE (Ajuss @ 2004 05 04, 09:40) |
Aš irgi rūgštynių sriubą verdu tik su rūkyta mėsyte ar šonine, man taip skaniau O rūgštynių NIEKADA nenuplikau, man tuomet sriuba būna beskonė - fe. Ir rūgštynes dedu tik tada, kai bulvės jau visai išvirę, dar aišku svogūnų, džiovintų morkų įmetu, virto kiaušinio įpjaustau, bet irgi tik baigiant virti. Valgom su grietine. Skanaus |
Man irgi su rukyta mesyte Tik as svogunu is veis nededu, o morkas nedziovintas dedu... Ooiiiiii, kaip dabar noreciau...
Ar jus zinot kad labai kenksminga valgyti rugstynes, rabarbarus??? Jus ka senatvej sanariu skausmus norit kentet???
Man parūgštiniauti savaitgalį nelabai pavyko, vos saujelę prisiskyniau, bet dilgėlių netrūksta. Dabar jos sriubai kaip tik. Man dilgėlių sriuba su trupučiu rūgštynių daug labiau patinka nei vienų rūgštynių. O ir vertingesnė kur kas.
Ash be mesos verdu, nes man ta virta mesa juodai nepatinka, o pas mus darbe pasirodo visas sriubas be mesos verda, bet pirshtus tikrai apsilaizyti gali. Ir viena patarima musu vireja dave: svogunus su morkom trumpai apkepti, priesh dedant i puoda. O shiaip viskas taip pat, kaip chia kazkas jau rashe.
QUOTE (almuke @ 2004 05 04, 13:00) |
Ar jus zinot kad labai kenksminga valgyti rugstynes, rabarbarus??? Jus ka senatvej sanariu skausmus norit kentet??? |
Nu cia kas per nesamone???
Tai tikra nesamone,kad valgant rugstynes,sanarius skaudes
Mano mama ,70metu valgo-ir nieko.
As 42metus-irgi nesiskundziu sanariais
REIKIA DAUGIAU JUDETI
Mano mama ,70metu valgo-ir nieko.
As 42metus-irgi nesiskundziu sanariais
REIKIA DAUGIAU JUDETI
Nu, darykit kaip ismanot!!!!
QUOTE (ulaa @ 2004 05 04, 19:40) |
Nu cia kas per nesamone??? |
Jūs neteisingai sakot, kad rūgštynes valgyti visai gerai. Rūgštynes valgyti nėra labai kenksminga, bet mažiems vaikams verčiau rūgštynių sriubos ir rabarbarų kompoto dažnai neduokite. Teisingai sako, ne tik kenkia sąnariams, bet nustatyta, kad rūgštynėse ir rabarbaruose esantis labai didelis oksalatų kiekis gali padėti formuotis inkstų akmenims Visiškai teisinga informacija ir tai būtina žinoti.
Kas linkęs į insktų akmenligę, beje tuo pačiu pasakysiu turi vengti ir sojos pupelių, sojos pieno, sojos varškės, dėl tos pačios priežasties..Sojos produktai turi daug oksalo rūgšties druskų, kurios nesuyra termiškai apdorojant ar ruošiant patiekalus iš sojos