

vakar viriau pagal pirmą receptą (kitų dar neparašę buvot), tai labai skaniai gavos, bet reiks būtinai pabandyt ir su mėsyte
As irgi labai megstu rugstyniu sriubyte:as verdu taip
uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines
skanaus

uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines

skanaus
QUOTE(gutė pinkutė @ 2007 04 06, 23:16)
As irgi labai megstu rugstyniu sriubyte:as verdu taip
uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines
skanaus

uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines

skanaus



Reik būtinai su ryžiais pabandyti, o kaiušinis tai keistai man

Pabandyk su tuo kiausinių jis iskart gaunasi virtas, na kaui kiausinienė, na man ir mano šeimynai tai skanu

QUOTE(noir1 @ 2007 04 01, 09:25)
Kai išverda bulvės sudedu rūgštynes nes man mama sakė,kad jei sudėsi anksčiau tai bulvės pasidaro kietos.
Jos buna ne kietos, bet apsitraukia kieta plevele (cia nuo rugsties). Tai vie is mano megstamiausiu srubu. Uzverdu vandeni, idedu ka nos rukyto (kumpio, skuros nuo lasiniu, tai ka turiu), supjaustytas bulves, sultinio. Kai viskas isverda - pjaustytu ar konservuotu rugstyniu, lauro lapai, pipirai, kartais prieskoniu sriubai (tai dziovintos ivairios darzoves), jei vasara - sviezi baziliko, salavijo, mairuno ir kt lapeliai (suristi, po to as juos isimu is sriubos), taip pat supjaustytu virtu kiausyniu. Atrodo viskas, seniai dariau

Beje, jei truksta rugstingumo pilu balto arba raudono vyno acta, taip pat jei truksta skonio dedu "Vorcesterio" padazo.
QUOTE(gutė pinkutė @ 2007 04 06, 23:16)
As irgi labai megstu rugstyniu sriubyte:as verdu taip
uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines
skanaus

uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines

skanaus
Aš darau lygiai taip pat, tik vietoj ryžių pilu miežinių kruopų. Labai skanu. Man be kruopų

Nieku nerandu rugstyniu pikrti, gal koks nesezonas, sakau?
As irgi kai nelabai turi laiko ar noro ilgai stoveti prie vyrykles tai kiausini plakta tiesiai i baigiancia virti sriuba supilu
ir zinoma grietinytes


QUOTE(svetelis @ 2007 04 23, 14:21)
Nieku nerandu rugstyniu pikrti, gal koks nesezonas, sakau?
Visais sezonais yra rūgštynių pirkti, tik kartais išperka ir neušveža. Būna IKI tokiais mažais indeliais, reikia dvieju sriubai ir norfoj rasdavau.
Dažnai verdu rugštynių sriuba: indelis sudytų rugštynių, (jei mažas tada du), bulvės, morkos, kiaušinis žalias. Pirmiausiai paverdame daržoves, po to supylame rugštynes, galiausiai plakta kiaušinį, pabaigtuvėm pagal skonį prieskonių ir sultinio kubelių. Gardiname grietine. Skanaus !!!!