Pasidalinsiu ir aš savo, tiksliau, vyro receptuku. kol jo nepabandžiau, rugštynių sriubos nemėgau.
Reikės: Parukytų lašinukų su kumpiu (mes dar verdam parukytą karką, iš kaimo nušvilpiam

), kiaušinių šiaip imu kiek žmonių tiek kiaušinių,bet čia skonio reikalas, grietinės, agurkų šviežių, svogūno laiškų, šviežių krapų ir rugštynių. Bulves verdu atskirai.
jei verdu lašinukus tai juos smulkiai supjaustau (šiaudeliais), jei naudoju sūdytas rugštynes jas nuplaunu, druskos pagal skonį, jei trūksta. kai mėsytė su rugštynėmis išverda, nukaičiu puodą ir sudedu grietinę, pjaustytus virtus kiaušinius, pjaustytą agurką, svogūnų laiškus ir krapus. ir skanaus. beja valgoma karšta sriuba su šaltomis bulvėmis...
P.S. žiemą naudoju šaldytus krapus ir svogūnų laiškus iš savo daržo. skonis beveik kaip šviežių.