Įkraunama...
Įkraunama...

Teddy meškiukai ir jų draugai - X-ta tema

O, Im-bear, užveisei naują virusą - blogo rašymas lotuliukas.gif Man jaudulys kaip prieš kokį konkursą thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Liepsnike, ačiū už pamokėles
Atsakyti
As Zhuvyciai porą klausimų:
1. Ar teisingai supratau, kad pagal verslo liudijimą pajamų mokestį moki fiksuotą ir iš anksto o pagal individualią veiklą moki už gautas pajamas 15 arba 24 procentus?
2. O kaip daugiavaikei gal nereikia sodrai mokėt su individualia veikla? na bent jau su verslo liudijimu man nereikia, minimalia pencija man valstybė užtikrina.
Atsakyti
vaikščiojau galvojau ir dar pagrindinis klausimas apie individualią veiklą. Jeigu negausiu nei vienos sutarties tarkim tai nereiks man mokesčių mokėt ar visgi yra kažkokia dalis fiksuota?

Įlindau į blogą ax.gif . Šiaip faina labai, kad Im-bear taip sugalvojo. Kada jau galvojat galima paskelbt apie jį savo bloguose, pakviest apsilankyt kitus?
Atsakyti
Ziurint kokia veikla uzsiimsi,jei verslo liudijima imsi,ten is anksto sumokama,zinau,kad dabar registruotiems darbo birzoje kompensuoja 80%,bet turi metams issipirkti. Metu pabaigoje reiks pateikti metine pajamu deklaracija.
Individuali veikla pagal pazyma taip pat deklaruojama uz praejusius metus.
Privalomas mokestis abieju PSD po 72 lt. Sodra taip pat reik moketi.
Yra dar autorine sutartis. Geriausiai butu nueiti i VMI i konsultacini centra,ten viska paaiskins.
Cia geras forumas,ten daug info yra,tik paieskoti reikia
forumas
ir dar cia
http://www.supermama...howtopic=431900
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulle: 03 kovo 2010 - 21:12
QUOTE(dragonfly* @ 2010 03 03, 21:36)
As Zhuvyciai porą klausimų:
1. Ar teisingai supratau, kad pagal verslo liudijimą pajamų mokestį moki fiksuotą ir iš anksto o pagal individualią veiklą moki už gautas pajamas 15 arba 24 procentus?
2. O kaip daugiavaikei gal nereikia sodrai mokėt su individualia veikla? na bent jau su verslo liudijimu man nereikia, minimalia pencija man valstybė užtikrina.
3. Jeigu negausiu nei vienos sutarties tarkim tai nereiks man mokesčių mokėt ar visgi yra kažkokia dalis fiksuota?

Na, bijau čia ką nors dabar tau pripainioti, bet parašysiu ką žinau.
1. Dėl šito tai teisingai - IV vykdant nėra jokio fiksuoto mokesčio VMI, tačiau Sodrai privalai mokėti vis tiek. Kadangi aš auginu mažametį vaiką, man nereikai mokėti tų 9 proc., tačiau kažkokį ten procentą nuo minimalios algos reikia, per mėn gaunasi apie 300 lt doh.gif

2. Dėl daugiavaikiškumo tai taip - už kiekvieną vaikiuką neapmokestinama po 100 lt (tik už pirmą 50, tačiau ši suma padalinta iš dviejų - tarp manęs ir vyro, taigi, iš viso gaunasi mūsų šeimai net 900 Lt per mėnesį neapmokestinamų), o Sodrai, kaip sakiau - 9 proc mokėti nereikia, o visa kita - mokame kaip paprasti Lietuvos piliečiai.

3. Dėl mokesčio VMI tai taip, kiek žinau, nereikia nieko mokėti, jei neuždirbi, bet jau Sodrai Spdrelei tai mokėk iš kur nori, net jei ir nieko neuždirbi. Šiais metais viskas taip apsivertė, kad VMI pasidarė visai joks baubas, jai tereikia (bent jau man) mokėti 10 ar tai 15 proc (kažkaip man net šviečiasi 10), bet va Sodra - čia tikrasis baubas blink.gif Labai tikiuosi, kaip jau girdėjau kalbant, kad kitąmet bus bandoma ją reformuoti, tą sodrą.

Ką čia dar norėjau apie IV pažymėjimą g.gif A, kas gerai, kad gali nurašyti išlaidas iki 5000 Lt., tai aš pvz šiais metais ruošiuosi pirkti kompą, tai man jau ir bus visa suma, vis mažiau reiks mokesčių mokėt.

O kas dar tame gero tai ir nežinau. Pagal dabartinę mokesčių sistemą tai visai nesinori nieko legaliai daryti. Jaučiat, fainiausia, kai ėjau dėl nemokamo maitinimo vaikams mokykloje, man moterėlė pasakė, kad paprastai vykdantiems ind. veiklą arba su verslo liudijimais neduoda nemokamo maitinimo, nes juk jie visi slepia pajamas doh.gif Vos nenugriuvau doh.gif Laimė, mes su vaikų skaičiumi nuolat neblogai išvažiuojam.
Atsakyti
Man tai iš vis jokio noro neliko ką nors veikti verysad.gif
Maniau, kad UAB'us spaudžia, bet čia tai iš viso apiplėšimas viduryje dienos....
Atsakyti
QUOTE(Pedingtonas @ 2010 03 04, 00:20)
Man tai iš vis jokio noro neliko ką nors veikti verysad.gif
Maniau, kad UAB'us spaudžia, bet čia tai iš viso apiplėšimas viduryje dienos....

Tai jau tikrai, tai jau tikra tiesa. Raminuosi tik tuo, kad jei neturėčiau mokėti mokesčių, reiškias visai neuždirbčiau lotuliukas.gif Bet meškiukams siūti tai tikrai, ramiakas, dar ilgai nesipirksiu jokių verslo liudijimų.
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2010 03 03, 21:49)

na aprašei siaubingai, bet man rodos maišai tu , mums nereikia tų 72 privalomo mokėti, o reik 9proc nuo pelno tik...., bent mano žiniomis unsure.gif , čia auginantimes, vaikus, turintiems darbą kitą, arba studentams ir t.t

o imant veiklą galima gi daug rūsšuų į ją įsirašyti, visas muges, siuvims ir dar bala žino ką unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 04 kovo 2010 - 00:05
QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 04, 01:05)
na aprašei siaubingai, bet man rodos maišai tu , mums nereikia tų 72 privalomo mokėti, o reik 9proc nuo pelno tik...., bent mano žiniomis  unsure.gif , čia auginantimes, vaikus, turintiems darbą kitą, arba studentams ir t.t

o imant veiklą galima gi daug rūsšuų į ją įsirašyti, visas muges, siuvims ir dar bala žino ką  unsure.gif

Žinok, aš buvau jau šiemet ir VMI ir Sodroi, man ten viską suskaičiavo, sudėliojo ir t.t. Aš pati tai nieko nesusiskaičiuoju, todėl nuėjau tiesiai ten. Gal taip yra todėl, kad aš esu niekur nedirbanti, aš tik už vaikus gaunu iš valstybės tuos po 93 lt ir IV pažymą turiu. Kurios dirbate ir turite plius IV pažymėjimą tai kitaip vėl viskas. Na, žodžiu, kai aš klausinėjausių draugų ir draugių, kaip ten yra, irgi viskas atrodė ne taip baisu, o kai nuėjau pati į tas įstaigas sužinojau, kad pvz už pernai metus iki gegužės mėn man teks sumokėti 1/3-iąją to, ką uždirbau. O šiemet dar daugiau. Tik dabar būsiu prtingesnė, kas mėnesį atidėdinėsiu, kad po metų nebūtų šoko.
Atsakyti
QUOTE(Zhuvycia @ 2010 03 04, 00:21)
Žinok, aš buvau jau šiemet ir VMI ir Sodroi, man ten viską suskaičiavo, sudėliojo ir t.t. Aš pati tai nieko nesusiskaičiuoju, todėl nuėjau tiesiai ten. Gal taip yra todėl, kad aš esu niekur nedirbanti, aš tik už vaikus gaunu iš valstybės tuos po 93 lt ir IV pažymą turiu. Kurios dirbate ir turite plius IV pažymėjimą tai kitaip vėl viskas. Na, žodžiu, kai aš klausinėjausių draugų ir draugių, kaip ten yra, irgi viskas atrodė ne taip baisu, o kai nuėjau pati į tas įstaigas sužinojau, kad pvz už pernai metus iki gegužės mėn man teks sumokėti 1/3-iąją to, ką uždirbau. O šiemet dar daugiau. Tik dabar būsiu prtingesnė, kas mėnesį atidėdinėsiu, kad po metų nebūtų šoko.

na ne tau taip pat nereik mokėt tų 72 litų, tik 9 proc nuo pelno sodrai, nes esi socialiai drausta, juk augini vaikutį ..ar nesi vaiko auginimo atostogose g.gif

dabar daug naršiau ir daug žiūrėjau, aišku nieks neaišku iki galo, bet..... šiaip tiesa visuomet reik atsidėti, nes paskui šokas gali būti, bet suma sumarum 34 proc nuo pelno už 2009 metus atrod su IV unsure.gif , negasdinkit čia manęs karsta.gif , jaupanikuoju, nes reiks teikti deklaracijas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 04, 01:05)
na aprašei siaubingai, bet man rodos maišai tu , mums nereikia tų 72 privalomo mokėti, o reik 9proc nuo pelno tik...., bent mano žiniomis  unsure.gif , čia auginantimes, vaikus, turintiems darbą kitą, arba studentams ir t.t

o imant veiklą galima gi daug rūsšuų į ją įsirašyti, visas muges, siuvims ir dar bala žino ką  unsure.gif

Naktibalda, 72 lt privalomojo sveikatos draudimo - tai ir yra 9 procentai nuo minimalios algos - man siandien taip Mokesciu inspekcijoje paaiskino. Moketi juos butina, o stai metu pabaigoje, kai deklaruosi pajamas, gal kazkiek valstybe ir grazins unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Im-bear: 04 kovo 2010 - 01:12
QUOTE(Im-bear @ 2010 03 04, 00:56)
Naktibalda, lt privalomojo sveikatos draudimo - tai ir yra 9 procentai nuo minimalios algos - man siandien taip Mokesciu inspekcijoje paaiskino. Moketi juos butina, o stai metu pabaigoje, kai deklaruosi pajamas, gal kazkiek valstybe ir grazins  unsure.gif

šito negrąžins ką būsi įmokėjus avansu, šiaip jei esi dar dirbantis, ar vaiko auginimo atostogose, ar studentas tik 9proc be jokių nustatytų ribų , juk aš teisi...tikiuosi unsure.gif , tai mano supratimas toks jei turi pelno 100 tai moki 9 lt sodrai, bent aš taip supratau , čia kalbu apie dirbančius ir kitus papuolančius į valstybės draustus piliečius unsure.gif , tikiuosi aš teisi ................., nors visose skaičiuoklėse tai priskaičiuoja .....bl....tą nesąmonę nu dar reik pasidomėt kaip iš tikrųjų, nes skaičiuoklėse neleidžia pasirinkti,pvz,kad esi draustas kitur unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 04 kovo 2010 - 01:01