QUOTE(sabalia @ 2010 02 23, 10:05)
aha as irgi nesuprantu. vieni sako kad 350, kiti kad 525.

savivaldybeje vieni sako taip, kitos sako dar kitaip. Man kazkaip eme paskutinius tris menesius, susumavo, padalino ir gavosi daugiau nei
350, tai pasake kad niekas nepriklauso. Mano vaikui puse metuku. Jei vaikui butu daugiau nei du metai, tada skaiciuotusi kitaip, imtu vel paskutinius tris menesius, sumuotu dalintu ir tada jei butu maziau nei
525 tada priklausytu tas "damokejimas"
na jau keliais postais auksciau buvo atsakyta, jog tuo atveju, kai:
1. seimos pajamos vienam asmeniui nesiekia
350 lt, tada priklauso soc. pasalpa.
2. seimos pajamos vienam asmeniui nesiekia
525 lt, tada priklauso kompenscija uz sildyma ir vandeni bei maisto paketai, vaiko pinigai (97 lt iki 2 metu ir toliau 52 lt).
Jusu atveju jums nepriklauso tik soc.pasalpa, nes seimos pajamos virsija 350 lt vienam asmeniui. bet priklauso viskas, ka paminejau 2 punkte.
Papildyta:
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 02 23, 10:09)
tai jeigu mano pajamos daleiskime tik 650 db mokoma ir gyvenu tik as su sunumi.tai kiek mums priklausytu soc pasalpos?jeigu rasote kad 1zmogui 350lt tai per du bus 700lt,tai mums tik 50lt priklauso soc pasalpos?
jusu atveju:
seimoje 2 asmenys. VRP (valstybes remiamos pajamos) vienam asmeniui 350 lt. jums gautusi 350 x 2 = 700 lt.
jus gaunat 650 lt, tai skirtumas nuo VRP 700 lt - 650 lt = 50 lt
valstybe moka 90% skirtumo nuo VRP, vadinasi jums priklausys 50 lt x 0,9 = 45 lt soc. pasalpos.
taip pat turit teise i kompensacijas uz sildyma, vandeni, maisto paketus.
dar yra visokiu niuansu, jei gyvenate be vaiko tevo. tada jau priklauso ar gaunat alimentus ir panasiai.