Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos, Lengvatos

QUOTE(ksiusinka @ 2010 02 23, 00:35)
o gal man kas atsakys as cia skaitineju ir nesuprantu nieko kiek turi zmogui priklausyti norit soc pasalpa gauti?vieni sako 350 per tv sake kad 550lt nesuprantu g.gif

aha as irgi nesuprantu. vieni sako kad 350, kiti kad 525. 4u.gif savivaldybeje vieni sako taip, kitos sako dar kitaip. Man kazkaip eme paskutinius tris menesius, susumavo, padalino ir gavosi daugiau nei 350, tai pasake kad niekas nepriklauso. Mano vaikui puse metuku. Jei vaikui butu daugiau nei du metai, tada skaiciuotusi kitaip, imtu vel paskutinius tris menesius, sumuotu dalintu ir tada jei butu maziau nei 525 tada priklausytu tas "damokejimas" g.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 02 23, 10:12)
pasalpa skiriama visiems vienodai.vieno asmens pajamos neturi virsyti 350lt(soc sumoka 315lt)
norint gaut socialine pasalpa,vienam asmeniui pajamos neturi virsyti 350lt
norint gaut maisto paketus,vienam asmeniui pajamos neturi virsyti 525lt

tai jeigu mano pajamos daleiskime tik 650 db mokoma ir gyvenu tik as su sunumi.tai kiek mums priklausytu soc pasalpos?jeigu rasote kad 1zmogui 350lt tai per du bus 700lt,tai mums tik 50lt priklauso soc pasalpos?
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2010 02 23, 10:05)
aha as irgi nesuprantu. vieni sako kad 350, kiti kad 525.  4u.gif  savivaldybeje vieni sako taip, kitos sako dar kitaip. Man kazkaip eme paskutinius tris menesius, susumavo, padalino ir gavosi daugiau nei 350, tai pasake kad niekas nepriklauso. Mano vaikui puse metuku. Jei vaikui butu daugiau nei du metai, tada skaiciuotusi kitaip, imtu vel paskutinius tris menesius, sumuotu dalintu ir tada jei butu maziau nei 525 tada priklausytu tas "damokejimas" g.gif

na jau keliais postais auksciau buvo atsakyta, jog tuo atveju, kai:

1. seimos pajamos vienam asmeniui nesiekia 350 lt, tada priklauso soc. pasalpa.
2. seimos pajamos vienam asmeniui nesiekia 525 lt, tada priklauso kompenscija uz sildyma ir vandeni bei maisto paketai, vaiko pinigai (97 lt iki 2 metu ir toliau 52 lt).

Jusu atveju jums nepriklauso tik soc.pasalpa, nes seimos pajamos virsija 350 lt vienam asmeniui. bet priklauso viskas, ka paminejau 2 punkte.
Papildyta:
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 02 23, 10:09)
tai jeigu mano pajamos daleiskime tik 650 db mokoma ir gyvenu tik as su sunumi.tai kiek mums priklausytu soc pasalpos?jeigu rasote kad 1zmogui 350lt tai per du bus 700lt,tai mums tik 50lt priklauso soc pasalpos?

jusu atveju:

seimoje 2 asmenys. VRP (valstybes remiamos pajamos) vienam asmeniui 350 lt. jums gautusi 350 x 2 = 700 lt.
jus gaunat 650 lt, tai skirtumas nuo VRP 700 lt - 650 lt = 50 lt
valstybe moka 90% skirtumo nuo VRP, vadinasi jums priklausys 50 lt x 0,9 = 45 lt soc. pasalpos.

taip pat turit teise i kompensacijas uz sildyma, vandeni, maisto paketus.

dar yra visokiu niuansu, jei gyvenate be vaiko tevo. tada jau priklauso ar gaunat alimentus ir panasiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 23 vasario 2010 - 09:38
labas rytas!merginos,pas mane truputeli kitokia padetis,gal kas galetu mano atveju pasakyt,kaip cia skaiciuojasi,tvarkiausi soc pasalpa,stoviu DB jau virs metu,vyras 2 gr invalidas,gauna invalidumo 535 lt.,uz vaikus jau nebegaunu 52 lt.lankiau kursus per byrza,gaudavau stipendija 560(cia buvo iki gruodzio 7 d.) ir apmokedavo kelione,bet dabar jau kaip negaunu jokiu pajamu,man paskaiciavo soc pasalpa 352lt,nes mano manymu man turejo paskaiciuoti truputeli daugiau,nes mes auginam bendra mergaite,ir socialiniam kaip klausiau mazdaug kiek man priklausytu,tai jos ir sake,ziurint kaip skaiciuos,jei su mergaite,tai tureciau gauti apie 600lt.,ir man dabar iskilo toks klausymas,kaip jie cia skaiciuoja,juk sudejus musu seimos pajamas,mum neiseina minimalus pragyvenimo lygis g.gif ,taip iseina pagal juos kad jie skyre tik man pasalpa,bet dukrai ne....ir dar tuo atveju,jei jos tetis yra darbyngas tik 30 %,ar jei nepriklausytu kazkoki pinigeliai? ar galiu kazka reikalauti tokiu atveju? gal kas zinote?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Ruošiuosi keliauti į seniuniją dėl soc pašalpos.
Jei aš dar nesusitvarkiusi dok dėl vaiko išlaikymo, tai kaip suprantu, pašalpa priklauso tik vaikui, ar teisingai galvoju?

Dar iškilo klausimas kaip ten su ta pažyma apie pajamas? Jei aš registruota DB jau daugiau nei 6 mėnesius, paskutinės pajamos iki gruodžio buvo iš DB ir vaiko pinigai (52lt) iki sausio men, tai iš kur man tą pažymą apie pajamas pasiimti? iš DB, iš Sodros ar dar iš kažkur?

Būsiu labai dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnių_mergaitė: 23 vasario 2010 - 10:21
mergaites, as irgi turiu klausima. gal zinancios atsakys.

prie reikalavimu, kam skiriama soc. pasalpa, yra nurodytas toks punktas:

"per 3 mėnesių laikotarpį dirbo ne mažiau kaip du trečdalius maksimalios darbo laiko trukmės, ir jiems apskaičiuota darbo užmokesčio ne mažiau už minimalią mėnesinę algą arba minimalų valandinį atlygį proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui";

man neaiski paryskinta vieta. 2/3 maksimalios darbo laiko trukmes - kiek tai yra etato israiska? 0,7 etato? ar kiek?

tiksliau, kokiu minimaliu etatu dirbdamas zmogus jau pretenduoja gauti soc.pasalpa ir jam nebereikia stoti i DB (kaip pvz yra dirbant 0,5 etato). ir kokiu etatu dirbant jau nebepretenduoja?

tikiuosi nelabai cia sumaliau klausima.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 02 23, 10:31)
"per 3 mėnesių laikotarpį dirbo ne mažiau kaip du trečdalius maksimalios darbo laiko trukmės, ir jiems apskaičiuota darbo užmokesčio ne mažiau už minimalią mėnesinę algą arba minimalų valandinį atlygį proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui"; 

man neaiski paryskinta vieta. 2/3 maksimalios darbo laiko trukmes - kiek tai yra etato israiska? 0,7 etato? ar kiek?

Tai jei imant paskutinius 3 mėn maksimalus darbo laikas buvo:
lapkritis 168 val
gruodis 174 val
sausis 160 val

(168+174+160)/3 x 2 = 334 val. Vadinasi turėjo išdirbti apie 334 valandas.
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 02 23, 11:51)
Tai jei imant paskutinius 3 mėn maksimalus darbo laikas buvo:
  lapkritis 168 val
  gruodis 174 val
  sausis 160 val

(168+174+160)/3 x 2 = 334 val. Vadinasi turėjo išdirbti apie 334 valandas.

aciu labai 4u.gif

su darbo valandom aisku. bet ar yra kazkokia israiska etatais?

ta prasme, jei zmogus dirba 0,5 etato, tai kad gautu soc.pasalpa, privalo stoti i DB. o jei dirba 0,7 etato? tada jau priklauso soc.pasalpa? ar vis dar reikia stoti i DB?
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 02 23, 10:56)
aciu labai  4u.gif

su darbo valandom aisku. bet ar yra kazkokia israiska etatais?

ta prasme, jei zmogus dirba 0,5 etato, tai kad gautu soc.pasalpa, privalo stoti i DB. o jei dirba 0,7 etato? tada jau priklauso soc.pasalpa? ar vis dar reikia stoti i DB?

Etatai čia išlikę iš senų laikų, dabar tokio dalyko nebėra, viskas apsprendžiama darbo valandomis. Bet pagal tą seną 0,7 etato tai yra 30 val per savaitę, manau užtenka išdirbamo laiko ir į DB nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 02 23, 12:01)
Etatai čia išlikę iš senų laikų, dabar tokio dalyko nebėra, viskas apsprendžiama darbo valandomis. Bet pagal tą seną 0,7 etato tai yra 30 val per savaitę, manau užtenka išdirbamo laiko ir į DB nebereikia.

labai didelis aciu uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 02 23, 10:12)
pasalpa skiriama visiems vienodai.vieno asmens pajamos neturi virsyti 350lt(soc sumoka 315lt)
norint gaut socialine pasalpa,vienam asmeniui pajamos neturi virsyti 350lt
norint gaut maisto paketus,vienam asmeniui pajamos neturi virsyti 525lt

BET paskaiciavus 1170/5 asmenu gaunasi 234lt vienam asmeniui........taj juk maziau nei 315lt....kodel ji tik tiek gauna g.gif
Atsakyti
Labai džiugiu, kad Jūs esat ir dalinatės savo žiniomis ir patirtimi 4u.gif
Šiuo metu neramina toks klausimas, pagal dabartines pajamas, o jos nulinės turiu teisę prašytis soc., pašalpos dėl savęs, kaip ir aišku atstovėjau biržoje pusmeti. Bet dėl sūnaus jam bus ketveri metukai pavasarį ar už jį aš turiu galimybę gauti taipogi blush2.gif Turiu draugus jie susituokę žmona motinystės atostogose, o vyras šiuo metu bedarbis jis soc., remtinas gauna pašalpa už save ir už abu vaikučius.
Mano sūnaus tėtis gimimo liudijime įrašytas, mes gyvename nesusituokę. Aš vakar atėjau į seniuniją iš kart manęs klausė kur tėvas doh.gif Tai man neaišku kabinsis jos kur tas tėvas juk jį mes turim ir labai mylim wub.gif Nesuprantu aš tik to niuanso kada ir vaikučiui priklauso tie pinigėliai blush2.gif
Atsakyti