Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN (6 tema)

QUOTE(mumrikas @ 2010 03 01, 02:10)
Antraji sunu gimdziau VGN mokamoj gimdykloj-palatoj, o dabar teko girdet, kad yra jau ir kelios mokamos pogimdymines palatos. Gal kam teko tokioje gulet - kaip ir kas ten yra, ar jos seimynines g.gif

Mes gulejom mokamoj pogimdyvinej. Ten yra dvi lovos, viena skirta vyrui, jei nori likti. Palatoje yra mikrobangine, saldytuvas, arbatinukas, lovyte, vystymo stalas, dusas su tuliku. Kaina 200 Lt, jei lieka vyras, 250 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 03 01, 23:15)
Mes gulejom mokamoj pogimdyvinej. Ten yra dvi lovos, viena skirta vyrui, jei nori likti. Palatoje yra mikrobangine, saldytuvas, arbatinukas, lovyte, vystymo stalas, dusas su tuliku. Kaina 200 Lt, jei lieka vyras, 250 Lt.

Mes taip pat gulejome sioje palatoje,tai galim pasakyti tikrai superine thumbup.gif Beje, panasu, kad mes ten isikrausteme is karto po jusu, atsizvelgiant i dienu skirtuma tarp vaikuciu biggrin.gif
Su dukrytes gimimu jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fabula @ 2010 03 01, 22:04)
na jau ne geriau as ilgiau uzdelsiu ir apgraibomis ir veidrodelio pagalba nusidepiliuosiu negu vyro prasysiu , na kazkaip nezinau  rolleyes.gif

Na aš taip pat geriau kaip nors pati bandysiu nei vyro prašysiu, o jei nesigaus tai testa taip ir lieka.
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 02 02, 08:26)
Del nuskausminimo as galiu papasakot. Gimdziau VGN gruodzio viduryje, kadangi neatsidarinejo kaklelis, tai pradejo skatint gimdyma  doh.gif  taigi paprasiau epidurinio nuskausminimo  smile.gif  ir ka jus manot?? nesutiko daryti  schmoll.gif  pasiule, o veliau ir suleido kazkokiu vaistuku i vena, nuo kuriu apsisuko galva, skausmas gal vos vos apmazejo kokiu 10 min ir daugiau jokio efekto  schmoll.gif taigi prasikankinau su skatinamaisiais nuo 10 ryto iki 6 vakaro  doh.gif  gimdziau nesitarusi (ir niekam nemokejau), gal todel ir negavau nuskausminimo  doh.gif  arba gal tiesiog reikejo savo epidurini rinkini atsivezt  g.gif  aisku dabar jau dziaugiuosi, kad to epiduro nedare, nes niekada nezinai kokiu gali buti komplikaciju po to  blush2.gif  Taip kad planuojancios vaziuoti nesitarus ir norincios epidurinio nuskausminimo zinokite, kad yra tikimybe jo negauti, net jeigu ir prasysite  doh.gif  aisku nebutinai taip bus, bet mano patirtis butent tokia  blush2.gif  beje gimdziau pas jauna gydytoja Julija Diomina ir akusere Bozena (kuri visa laika vis kartojo, kad padarys sarasiuka ka reikia atpirkti doh.gif  )  smile.gif

Man lygiai tokia pati situacija buvo (gimdziau vasario 11) . Prasiau epiduro. Is pradziu sake, kad duos. Laseline pastate ir pan. O po to tik i vena nospos suleido. Gimdziau nesitarus. Tai jeigu norit gimdyt su epiduru, rekomenduociau atsivest epiduro rinkini.
Papildyta:
QUOTE(GSS @ 2010 02 28, 20:51)
Ne visai teisingai rašot. Duoda ir įrankius, ir puoduką, jeigu jau neturi atsivežusi moteris. Tik pasakyti reikia.

hmm.. man nedave nei irankiu, nei puoduko. Ir is vis, tos kur maista vezioja tai jau tokios nemalonios buvo (kaip kazkas jau rase - virsininkes didziausios).
Atsakyti
As kai buvau tartis del gimdymo, tai man akusere sake, jei noresi epiduro-gausi, bet nerekomenduoja jinai jo...geriau vaistuku i vena ir kuo naturaliau...pasekmes negeros gali buti, kiekvienas organizmas skirtingas....matyt moteriske zino ka sako...
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 03 02, 13:13)
As kai buvau tartis del gimdymo, tai man akusere sake, jei noresi epiduro-gausi, bet nerekomenduoja jinai jo...geriau vaistuku i vena ir kuo naturaliau...pasekmes negeros gali buti, kiekvienas organizmas skirtingas....matyt moteriske zino ka sako...

tie vaistukai i vena - paprasciausia nospa, kuri nesumazina joko skausmo, na tik viena ar du saremius siek tiek numalsina ir be to, dar burnoj kartu pasidrao .....
Atsakyti
siaip tai jo, kai skauda tai apie nieka daugiau negalvoji, kaip nuskausminamu gauti...kokios dar pasekmes, kai is skausmo staugti noris.

vienzodziu paskaicius mamyciu komentarus-darau isvadas...vaziuoji gimdyt, viska turek savo, lyg gimdytum namuose...nuo tualetkes iki sakutes unsure.gif
tai cia jau ne tasike gaunas o pilnas lagaminas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emanuel: 02 kovo 2010 - 13:29
sveikos. gal galetumet papasakoti tos, kurios dare CP. kaip ten viskas vyksta, kada pargrazina i normalia palata (i ta mokama seimynine ar kita), kada leliuka atiduoda? ir kur leliukas buna, kol mama dar toj po operacinej palatoj (ar kaip ten ji vadinasi?)? turbut kad teveliui lelium rupintis, kol mamos dar nera, neleidzia, o isnesa ji prie kitu leliuku?
ar vyrui leidzia dalyvauti operacijoje?

ir ar reikia tartis su kazkuo, jei noretume nuvaziuoti apziureti palatu?

beje, kazkas rase, kad vyksta isores remontas - ar dienom (ir ankstyvais rytais) nebuna triuksmo?

buciau labai dekinga uz ats.... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 03 02, 14:13)

o negeros pasekmes tai kokios nuo to epidurinio??? g.gif nes seip aisku jeigu koks netikes anestezeologas daro ta epidurine tai ir pasekmes bunanekokios, bet kiek teko girdeti aisku nuskausminamieji visi ne i gera bet maziausiai zalos mamai ir leliukui buna nuo epidurinio.
As manau jeigu paprasysi epidurinio ir pasakysi kad uz ji iskarto gali susimoketi (na kad ji duotu arba kad nereiketu atpirkineti) tai manau ras jau ta rinkini mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fabula @ 2010 03 02, 00:32)
As manau jeigu paprasysi epidurinio ir pasakysi kad uz ji iskarto gali susimoketi (na kad ji duotu arba kad nereiketu atpirkineti) tai manau ras jau ta rinkini  mirksiukas.gif

jo jo, mes sakem, kad atpirksim. Bile tik duotu, bet nieko nedave unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Emanuel @ 2010 03 01, 23:27)
-siaip tai jo, kai skauda tai apie nieka daugiau negalvoji, kaip nuskausminamu gauti...kokios dar pasekmes, kai is skausmo staugti noris.

-vienzodziu paskaicius mamyciu komentarus-darau isvadas...vaziuoji gimdyt, viska turek savo, lyg gimdytum namuose...nuo tualetkes iki sakutes  unsure.gif
tai cia jau ne tasike gaunas o pilnas lagaminas  doh.gif

- as jau dejavau is skausmo (tikrai skausmingi saremiai tesesi 6 val), o man akusere sako "ko cia taip triuksmauji, visos su sitais vaistais cia gimdo ir nieko". O kad jau staugt norejos doh.gif

- drinks_cheers.gif Taip, reik viska turet. Net paluciu jiems gaila buvo doh.gif Pastoviai zodziai "atpirkt" lydejo. Aisku, nieko mes ten neatpirkom po visko hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(MamytėEvelina @ 2010 03 01, 23:25)
tie vaistukai i vena - paprasciausia nospa, kuri nesumazina joko skausmo, na tik viena ar du saremius siek tiek numalsina ir be to, dar burnoj kartu pasidrao .....

vyras sake, kad as nuo tos nospos kaip kokia narkomane pasidarydavau. Akys tik apsiblausdavo, tarp saremiu isvis issijungdavau. O per saremius kaip nesava buvau unsure.gif
Atsakyti
Merginos paskaitai cia apie gimdyma ir taip baisu baisu baisu pasidaro....nieko jau nebenoriu..vaiksciociau su pilvuku ir vaiksciociau, kad tik gimdyti nereiketu...

P.S. nusisneku jau...
Atsakyti
sveikos,

mums jau laikas gimdyti, o vaikas vis nenori.... o man jau stogas vaziuoja nuo to laukimo......

penktadieni, gavau siuntima i ligonine, tai vakar nuvaziavom i vgn abziurai, prieme kazkoks gyd Snurovas atrodo, negirdejau forume apie ji nieko...
pasake laukti iki penktadienio, paklause tonusus...

tik man neramu, nebezinau ka daryti...
vakar nuvaziavau nes visa diena, kas 2-3 val, kazkas lasejo is gimdos, galvojau gal vandenis, bet gyd pasake kamstis... idomus kamstis, nu bet jei jau gyd pasake, tai tikiu...
o siandien is ryto ir visa diena su pertraukom lasina kazkas viel, tik daug daugiau, jau 3 always sunaudojau, nebezinau, tai kamstis toks bespalvis ir vandieninis ar cia vanduo.... gal sonines vandienis....
o siaip nieko nejauciu, tik vaiksciuot sunkoka, kaip zase vaikstau:)smile.gif

jei vandienis nubega, tai ju daug buna?
gal kas gymde ir gali kazka patart? nes nelabai noriu vel vaziuoti ir isgirsti del ko jus cia, ai cia gi nieko tokio , tik kamstis...
Atsakyti