Įkraunama...
Įkraunama...

KT užsienyje

Susiduriau su šita problemėle prieš 3 m Airijoje. Teko eiti pas gydytoja, paiiškinau jam kad baigėsi kt, ir reikia recepto. Išrašė, bet kainavo 30 eu. Receptas galiojo 6 mėn, ty 6 kt pakuotės. Kai reikėjo vėliau, draugė siuntė iš Lt.
Atsakyti
QUOTE(Angeliukas @ 2006 03 04, 16:04)
Susiduriau su šita problemėle prieš 3 m Airijoje. Teko eiti pas gydytoja, paiiškinau jam kad baigėsi kt, ir reikia recepto. Išrašė, bet kainavo 30 eu. Receptas galiojo 6 mėn, ty 6 kt pakuotės. Kai reikėjo vėliau, draugė siuntė iš Lt.

Nu aisku,kad reikejo moket bigsmile.gif nes tikriausiai gyvenai ne Siaurinej Airijoj,kur medicina nemokama g.gif pvz UK irgi nereik moket,o Siaurine Airija priklauso UK smile.gif
Atsakyti
jei gyveni anglijoj ir tau reikia KT gali nesiregistruoti pas jokius seimos daktarus!tik suzinok kur yra seimos planavimo namai,nueik,uzsiregistruok ir tau daktare duos norimus KT.zinau is savo patirties.
Atsakyti
QUOTE(orinta @ 2006 03 08, 15:55)
jei gyveni anglijoj ir tau reikia KT gali nesiregistruoti pas jokius seimos daktarus!tik suzinok kur yra seimos planavimo namai,nueik,uzsiregistruok ir tau daktare duos norimus KT.zinau is savo patirties.

kaip angliskai ta istaiga vadinas? nes ketinu isvykti tai jau suku galva ka cia reiks su tais KT daryt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visiskai_rami: 08 kovo 2006 - 17:42
QUOTE(krisstute @ 2005 11 17, 15:15)
Monela tu nepergyvenk ir uzsipirk tu kontraceptiku, praeis pro muitine. As asmeniskai jav esu, pas mus be recepto orgi neparduoda, tai mama man siuncia po 6-kartais ir metams 12 dezuciu, tai normaliai ir pastu praeina.

QUOTE(svajoklis @ 2005 12 08, 19:48)
O Norgej irgi kt be recepto negausi ir net tie patys kainuoja 3kart brangiau negu Lietuvoj.Tai as kai atostogauju tai ir uzsiperku kokiam pusmeciui ar metams.Odel muitines pakolkas niekas net nesusidomejo kas ten perdo tebletes.

As irgi perkuosi lietuvoj.. pusmeciui ar metams.. ir pigiau ir ramu.. O airijoj va kaip jau minejo kad dave man 6men receptuka, bet as nesipirkau, nes brangiau kainavo, o ir i LT jau suplanavus kelione buvau, tai zinojau kad nusipirksiu..
Kiek teko girdeti ir airijoje galima gauti KT nemokamai tuose centruose.. bet asmeniskai man tai nepatiktu kas 3 men vazinet kazkur.. mano laisvadienis dazniausiai tik sekmadienis.. tai prasinetis is darbo... nieee.. ax.gif man priimtinesnis budas uzsipirkti.. 4u.gif cia jau kaip kam geriau manau.. aisku nemokamai KT gauti irgi geras dalykas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ambermammy @ 2005 12 20, 22:38)
Ziuriu,kad daugelyje saliu kt yra mokamos unsure.gif tai dziaugiuosi,kad pas mus nereik moket,uztat ir patinka man si salis,kad daug kas cia nemokama thumbup.gif net ta pati Mirena yra nemokama thumbup.gif uztenka tik prisiregistruot pas seimos gydytoja,po to nueit i planning centra ir psio thumbup.gif vienzo,visa kontracepcija nemokama thumbup.gif man tas laaaaaaaaaabai patinka biggrin.gif o vaistinej be recepto tikrai nenusipirksi,kt duoda tuose planning centruose,pasiimi 3 pakuotes,po 3men vel turi ateit smile.gif

Laba ambermammy,
as ir gyvenu anglijoj ir irgi buvau girdejus apie nemokamus kt, bet nelabai isivaizduoju kaip ju gaut....gal gali tiksliau paaiskint, pas gydytoja esu seniai uzsiregistravus, bet apie jokius planavimo centrus nesu girdejus, gal del to, kad gyvenu labai mazam miestely?Kaip juos surasti?Aplinkui yra daug dideliu miestu, gal ten rasciau?Ka ten nuejus sakyt reikia?

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Gita66 @ 2005 12 20, 10:04)
as vokietijoje is kontraceptiku tik pleistra meginau isigyt, tai vaistininkes puole aiskinti, kad cia harmoninis preparatas, kuriam reik recepto. nepardave  verysad.gif

Yep, Vokietijoj visi KT tik su receptu. Ir visi mokami. Negana to, norėdamas gauti receptą dar turi susimokėti ale "klinikos mokestį" (kartą į ketvirtį). Tad iš Lietuvos žymiai žymiai pigiau vežtis ax.gif
Kanadoj irgi tik su receptu, bet jei turi gerą med. draudimą tai apmoka thumbup.gif
Atsakyti
O Prancūzijoje kaip? Ar reikia receptų?
Ypač domina, ar galima be recepto įsigyti spiralę Mirena ir kokia maždaug jos kaina?
Atsakyti
QUOTE(visiskai_rami @ 2006 03 08, 15:41)
kaip angliskai ta istaiga vadinas? nes ketinu isvykti tai jau suku galva ka cia reiks su tais KT daryt doh.gif

tie centrai turi savo pavadinimus,bet bendras pavadinimas yra ''family planing centre''.miestai turi rajonus,kaip ir lietuvoj,ir kiekvienas rajonas turi savo centra.
kai atvaziuosi i anglija,pasiziuresi i telefonu knyga ''yellow pages'' ir susirassk artimiausia centra.
Atsakyti
Na o Kanadoje kontraceptitkus doh.gif tik su gydytojo receptu parduoda, bet ir kainos g.gif nemazos. O tiems, kuriu pajamos mazos arba menkos uz visus vaistus reikia moketi maziau negu puse sumos thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(deine @ 2006 03 09, 10:29)
Laba ambermammy,
as ir gyvenu anglijoj ir irgi buvau girdejus apie nemokamus kt, bet nelabai isivaizduoju kaip ju gaut....gal gali tiksliau paaiskint, pas gydytoja esu seniai uzsiregistravus, bet apie jokius planavimo centrus nesu girdejus, gal del to, kad gyvenu labai mazam miestely?Kaip juos surasti?Aplinkui yra daug dideliu miestu, gal ten rasciau?Ka ten nuejus sakyt reikia?

Aciu

Jei esi užsiregistravusi pas gydytoją (GP), tai jokių centrų nereikia ieškoti. ax.gif
Tiesiog pasiskirk susitikimą (gydytojo net nereikia, kontraceptikus 'suorganizuoja' med.seselės), pasakyk, kad dėl KT ('pills'). Gausi receptą trims mėnesiams, su juo į artimiausią vaistinę ir atsiimsi visiškai nemokamas KT. 4u.gif
Kol pati neišbandžiau, nepatikėjau, kad tikrai nemokamai duoda thumbup.gif

Mano patirtis buvo tokia: nuėjau pas sesutę, ji su manim pakalbėjo, paklausė, ką iki šiol vartojau. Kadangi tų tablečių (Harmonet) UK nėra, pagal sudėtį parinko artimiausias. Atsiėmiau receptą, ir vaistinėje gavau KT pakuotę trims mėnesiams.

Taigi jei jau esi UK ir net pas gydytoją užsiregistravusi, pirmyn į jo kabinetą recepto, jei jau nemokamai duoda, reikia naudotis 4u.gif
Atsakyti
As butent taip ir padariau, nuejau pas daktara, nes itariau, kad maniskiai man jau pardejo netikt, jis man israse recepta, bet as su juo dar nebuvau nuejus i vaistine...bet tikrai rim tai nemokamai?-negali buti? doh.gif kazkaip nesitiki.... doh.gif
Atsakyti