Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie miegą

QUOTE(vetra72 @ 2007 10 16, 18:13)
sveikos mamytės,

mano mergyte jau kelinta diena visai nenori miegoti dienos miegelio. atsikelia ryte apie 9 val ir iki vakaro 8 val niekaip nesiduoda užmigdoma. pirmoj dienos pusėj tai dar nieko, nes būna linksma, bet nuo kokiu 4 val tikra kančia, nes ji jau pavargsta - trina akytes, kniurza, turiu nuolat būti šalia, kad neverktų. migdyt bandžiau visaip. ir nešiojau, ir supau, ir savo lovoj migdžiau, ir jos lovytėj, ir lopšinių klausemės ir t.t.
beje, naktį irgi pradėjo labai jautriai miegot. tik pameta soskute ir jau verkia.

gal kuriai nors taip buvo? Lauksiu patarimų ar pasiūlymų 4u.gif

gal ji pradejo sedet, ropot, aktyvesne pasidare? tai pereinamasis laikotarpis, kai pasidaro viskas taip idomu, kad nera kada miegot.

padovanojo man labai gera knyga apie vaiku miega, tai ji mums padejo, kai iskilo problemos su uzmigdymu - svarbiausias dalykas iki mazdaug 8 men, o ir veliau - nelaukti, kol vaikas pervargsta, o migdyt jau pries tai. nes kai pervargsta, pradeda gamintis hormonai palaikantys budrumo busena, ir kuo toliau, tuo labiau trukdo uzmigti, net ir labai pavargus. ir nakti jie niekur nedigsta, todel pervarges vaikas ir nakti blogiau miega. tai realiai nera taip lengva is pradizu,bet paskui labai greit palengveja, kai pradedi pataikyt laiku migdyt. kai tik pamatai pirmus nuovargio simptomus, is karto pereiti prie ramiu zaidimu ir migdymo.

beje, kudikiai megsta ritualus, todel tie patys ritualai pries miega padeda ( ta pati lopsine, muzika, pasupavimas ant ranku, maudymasis, etc.).

beje, kiekvienam kudikiui buna paroj valandos, kai jis lengviausiai uzmiega, ir jas pastebejus - migdykit butent tuo laiku, pamatysit kaip palengves. mums pvz dabar 10 men., ir jei nepraziopsai 10.30 ir 15.00, +/-15 min , tai uzmiega per 5 minutes. aisku, keiciasi tas tvarkarastis daznai, nes vaikas auga, iki 8 men kazkur miegodavo 3 kartus per diena, tai budavo kitaip. bet verta pastangu...

kartais galima ir isvaziuot masinoj uzmigdyt, kai matos, kad kitaip vel gresia visas vakaras zirzimo, tik ne per daznai,nes kitaip paskui tik masinoj ir miegos...

mums problema buvo kai sunui buvo 4 men, tai tuo metu reikejo stengtis, kad budravimas nebutu ilgesnis nei 2 valandos, retai - 3 val., nes ilgiau tokio amziaus kudikis negali isbuti nepervarges. nepamenu tiksliai, atrodo iki 6 men tai galioja, po to po truputi pradeda ilgeti tarpai.

tikiuosi jums musu patirtis irgi pades. sekmes!
Atsakyti
labai aciu uz patarimus 4u.gif
kas del 'miego tvarkarascio' tai anksciau viskas buvo tvarkoj - iedavom miegucio 3 kart dienoj (10val, 14val ir pusvalandukui apie 18val). Ir dabar bandau tuo laiku migdyt, bet ne per kur. O va dabar nuo 18.00 ir jau ji visai pervargus - daug ziovauja, trina akytes, tai bandysiu dar pakankint truputuka, ismaudyt, pamaitint ir migdyt.

Kaip minejai, ji tikrai pervargus ir as tai matau, ir del to greiciausiai ir nakti neramiai miega, bet sandien gal isimaudzius nurims ir geriau miegos...

tikiuosi tik kad taip nesites ilga laika, nes vargina ir vaika ir mane...

dar karta aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 16, 20:29)
labai aciu uz patarimus 4u.gif
kas del 'miego tvarkarascio' tai anksciau viskas buvo tvarkoj - iedavom miegucio 3 kart dienoj (10val, 14val ir pusvalandukui apie 18val). Ir dabar bandau tuo laiku migdyt, bet ne per kur. O va dabar nuo 18.00 ir jau ji visai pervargus - daug ziovauja, trina akytes, tai bandysiu  dar pakankint truputuka, ismaudyt, pamaitint ir migdyt.

Kaip minejai, ji tikrai pervargus ir as tai matau, ir del to greiciausiai ir nakti neramiai miega, bet sandien gal isimaudzius nurims ir geriau miegos...

tikiuosi tik kad taip nesites ilga laika, nes vargina ir vaika ir mane...

dar karta aciu 4u.gif

Tai aišku, kad nesitęs 4u.gif
Beje, gal jums tiesiog miego tvarkaraštis keičiasi, ir dėl to viskas išsiderino, o kai iš įpročio bandot migdytis tuo pačiu metu, tai ir nepavyksta.

kai pradeda trint akytes, tai ilgai nekankink, geriau bandyk anksčiau išmaudyt, ir migdytis. o jei prieštarauja - tai žaisti ramius žaidimus, su minkštais, netriukšmingais, neryškiais žaisliukais.

Mūsiškis šiaip labai aktyvus, jam iki pat vakaro energijos pilna. tai jau kai laikas miegot, įsikeliam į savo lovą ir leidžiam daryti ką nori - tai jis eina, zuja, verčias, sėdas stojas, kol vieną kartą ima ir nulūžta.

o anksčiau buvo sugalvojęs 7-8 vakaro eiti nakčiai miegot - ir ką, išmiegodavo iki 6-7 ryto (bet kokiu atveju ilgiau nemiegodavo), ir gan ilgą laiką taip ir būdavo. tiesą sakant labai džiaugdavausi - turėjau vakarais daug laiko sau.

taigi, vaikai nesilaiko stereotipų smile.gif
Atsakyti
Mums taip pat buvo ... doh.gif Tai truko kokias tris dienas, bet po to vel viskas savaime gryzo i savo vezias. Pirma diena po bemiegiu dieneliu labai gerai ir daug miegojo, tad ir as atgavau jegas lotuliukas.gif Tad kantrybes ir viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
na pasirodo, ne mano vienos diena miegui protesta paskelbe tongue.gif vyras juokauja, kad reikia dziaugtis, jog nemiega diena, o ne nakti lotuliukas.gif tai vat si mintis ir suteikia daug kantrybes. Vakar pries miegeli daviau atsigerti ramuneliu arbatytes, tai bent nakti, tik kokius 6 kartus buvo prabudus tongue.gif o siandien vel nuo ryto duodas. Buvo pradejus akytes trinti, tai paguldziau i lovyte, jau atrode pradeda snausti, bet po keliu minuciu vel atsigavo ir teko atgal i 'zaidimu aikstele' kraustytis doh.gif mano mergyte irgi labai aktyvi, viska ima, visada juda,ramiai nepabuna. Gal cia taip hiperaktyvumas reiskias? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 17, 13:00)
na pasirodo, ne mano vienos diena miegui protesta paskelbe tongue.gif  vyras juokauja, kad reikia dziaugtis, jog nemiega diena, o ne nakti lotuliukas.gif  tai vat si mintis ir suteikia daug kantrybes. Vakar pries miegeli daviau atsigerti ramuneliu arbatytes, tai bent nakti, tik kokius 6 kartus buvo prabudus tongue.gif  o siandien vel nuo ryto duodas. Buvo pradejus akytes trinti, tai paguldziau i lovyte, jau atrode pradeda snausti, bet po keliu minuciu vel atsigavo ir teko atgal i 'zaidimu aikstele' kraustytis doh.gif  mano mergyte irgi labai aktyvi, viska ima, visada juda,ramiai nepabuna. Gal cia taip hiperaktyvumas reiskias? blink.gif

hiperkatyvumas diagnozuojamas ne anksčiau 3 metų, o iki to laiko - norma:) nenormalu - nejudrus vaikas...

beje, nusnaudimai iki 30 minučių nesiskaito miegas. bet jei kitaip neišeina, tai bent ramus pagulėjimas ar kelių minučių nusnaudimas jau suteikia poilsio. bent jau tiek smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Irongė @ 2007 10 17, 12:42)
hiperkatyvumas diagnozuojamas ne anksčiau 3 metų, o iki to laiko - norma:) nenormalu - nejudrus vaikas...

beje, nusnaudimai iki 30 minučių nesiskaito miegas. bet jei kitaip neišeina, tai bent ramus pagulėjimas ar kelių minučių nusnaudimas jau suteikia poilsio. bent jau tiek smile.gif

na va, ieškau problemų kur jų nėra. lotuliukas.gif per daug judrus vaikas - negerai, per mažai irgi, per daug miega dieną jaudinuos, kad naktį nemiegos, o jei visai dieną nemiega - irgi kažkas ne taip tongue.gif įdomu čia visoms mamytėms su pirmagimiais panašiai? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 16, 18:13)
sveikos mamytės,

mano mergyte jau kelinta diena visai nenori miegoti dienos miegelio. atsikelia ryte apie 9 val ir iki vakaro 8 val niekaip nesiduoda užmigdoma. pirmoj dienos pusėj tai dar nieko, nes būna linksma, bet nuo kokiu 4 val tikra kančia, nes ji jau pavargsta - trina akytes, kniurza, turiu nuolat būti šalia, kad neverktų. migdyt bandžiau visaip. ir nešiojau, ir supau, ir savo lovoj migdžiau, ir jos lovytėj, ir lopšinių klausemės ir t.t.
beje, naktį irgi pradėjo labai jautriai miegot. tik pameta soskute ir jau verkia.

gal kuriai nors taip buvo? Lauksiu patarimų ar pasiūlymų 4u.gif

Su mano mazyle,toks pat vargelis.Okoasnedariau,net su masina veziojau,kad uzmiktu. niekas nepadeda,jei per visa dien a1val ismiega,tailabai gerai. o judrumas jos,ramaii nei sekundele nepabus. doh.gif doh.gif doh.gif
Naktimis prabudienja kas 2valpavalgyti,o kur dar soskiuko ieskojimas,labai nerami. NE VIENOS TOKS MAZYLIS
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 17, 15:30)
na va, ieškau problemų kur jų nėra.  lotuliukas.gif per daug judrus vaikas - negerai, per mažai irgi, per daug miega dieną jaudinuos, kad naktį nemiegos, o jei visai dieną nemiega - irgi kažkas ne taip tongue.gif įdomu čia visoms mamytėms su pirmagimiais panašiai? g.gif  biggrin.gif

turbut visom mirksiukas.gif man baigesi jaudinimosi laikotarpis, kai pradėjau dirbt - nebėra kada jaudintis smile.gif
Atsakyti
Labadiena,
mano dukrytei 8,5 men, bet ji tokia nemiegale-diena pamiega kokius 2 arba 3 kartus po pusvalandi, o nakti keliasi kokiu 10-15 kartu, vis atsibunda, tai soskyte iskrenta, tai siaip gal ka susapnuoja, buna, kad naktimis kokias 2 valandas lovyteje stoviniuoja, juokiasi, kalbasi. Maitinu nakti 1 karta MP. Jau net nebezinau, kada ateis tas laikas, kai mazyle ismiegos visa nakti g.gif Bijau, kad man paciai su sveikatele gali buti blogai. Beje, voneles raminancios nepadeda. gal kas turite kokia patirti su tokiais "nemiegaliais"? Aciu 4u.gif
Atsakyti
laba, va va mes ir susidurem su tokia problemele, kai tik ismoko ropoti ir prasidejo: maniske(greit 9men) tai bent jau diena miega o nakti tai po n kartu kelesi ir ropineja po lovyte, isbandem ir pas save guldomes, nepadeda, tik apsivercia ant pilvo ir jau keliasi kazkur eiti mat jai reikia, vargstam doh.gif verysad.gif nezinom ka daryt? verysad.gif eisim pas daktare.
Atsakyti
Tokia pat beda ir as turiu su savo mergaite,nei diena,nei anti gerai nemiega doh.gif
Bet ar gydt gali ka nors tokiam vaikui padeti g.gif g.gif g.gif mIGDOMUJU,TAI NEISRASYS smile.gif vIENI VAIKUCIAI ramus,kiti nelabai,juk ne ilgam toks vargelis,vaika sauga,keiciasi
Atsakyti