Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės V tema,

QUOTE(Margareta @ 2010 03 23, 20:31)
as skalbiu indus su milteliais ne tabletem, ir niekad nepilu to skyscio  schmoll.gif mano galva jis bereikalingas chemikalas... viskas ir taip svaru buna.  smile.gif

Aš kol kas tik su tabletėm esu plovus indus. O kokia to skalavimo skysčio funkcija išvis? Juk skalauja vanduo, ne chemija, tai kaip chemija gali skalaut?
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2010 03 23, 09:59)
Jei teisingai suprantu, magnetinis laukas, pakeicia vandens molekuline struktura ir tada jau isskalbia svariai smile.gif Atseit ta pati daro ir chemija, tik siuo atveju procesas vyksta be chemijos. cia ju puslapis http://www.lifenatural.com/

jei gerai atsimenu, tai kazkuri mama isigijo tuo paciu principu veikiancius kitokius rutulius is korejos, per pazystama. kaina berods zymiai mazesne... bet atsiliepimu kaip skalbia lyg tai veliau nebuvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2010 03 23, 11:59)
Jei teisingai suprantu, magnetinis laukas, pakeicia vandens molekuline struktura ir tada jau isskalbia svariai smile.gif Atseit ta pati daro ir chemija, tik siuo atveju procesas vyksta be chemijos.

Bent jau kiek žinau iš Greenwalk kompanijos magnetų aprašymų (bet jie naudojami su skalbimo milteliais be fosfatų), kad suskaido kalcio molekules ir vanduo tampa minkštesnis, tada skalbimo miltelių reikai žyyyymiai mažiau ir skalbti galima mažesnėje temperatūroje -tauposi pinigai ir laikas.

Beje ir nebegali nusėsti ant skalbinių, skalbimo mašinų šildymo elementų bei vamzdžių sienelių, todėl naudoja ir siekiant išvengti kalkių nuosėdų susidarymo (nebereikia Calgon/Finish).

Kaip dar papildomai veikia šitas principas, kai tik jie vieni naudojami - nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 03 23, 20:33)
Aš kol kas tik su tabletėm esu plovus indus. O kokia to skalavimo skysčio funkcija išvis? Juk skalauja vanduo, ne chemija, tai kaip chemija gali skalaut?

prasme ta kad blzgetu taures ir nesimatytu vandens likuciu. mus viena kart indaploviu meistras paprotino. sako nenaudokit jo, jis putoja, jei per daug ipili buna sumaiso plovyklei prota tos putos ir ji rodo gedima. sako galit nebet pries baliu naudoti, kad sveciam pasirodyt kaip tviska taures biggrin.gif jei pili sio syscio tai galutiniam skalavime skalauja vanduo su juo. kaip ir skalbiniai su audiniu minkstikliu, tik is skalbiniu mes nevalgom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 03 24, 12:15)
prasme ta kad blzgetu taures ir nesimatytu vandens likuciu. mus viena kart indaploviu meistras paprotino. sako nenaudokit jo, jis putoja, jei per daug ipili buna sumaiso plovyklei prota tos putos ir ji rodo gedima. sako galit nebet pries baliu naudoti, kad sveciam pasirodyt kaip tviska taures  biggrin.gif jei pili sio syscio tai galutiniam skalavime skalauja vanduo su juo. kaip ir skalbiniai su audiniu minkstikliu, tik is skalbiniu mes nevalgom  biggrin.gif

Ai tai va galvoju kodel taip šlykščiai atrodo taurės, kai su Sonnet/Almawin tabletėm plaudavau. Kažkokios dar purvinesnės ir nučiupinėtos, nei prieš plovimą. Vakar išploviau su Uvert, nu stebuklas, taurės blizga, nors skalavimo skysčio nenaudoju. Gal dėl to kad ant 70C ploviau.

Vakar išskalbiau baltus skalbinius su eco balls. Nu naujų dėmių tikrai neliko (įsisenėjusių tai niekas neišskalbia). Vadinas, skalbia gerai, esu visai patenkinta. Bet mb paprotino, sako gi reik pilt ir Calgono, nes apeis kalkėm viskas (vanduo žiauriai kalkėtas pas mus). Kaip jūs manot, ar reik to Calgono?
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 03 24, 15:24)
Kaip jūs manot, ar reik to Calgono?

Ne, nereikia. Praplauk kas kiek laiko mašiną su citrinos rūgštim (įberk pakelį ir prasuk tuščią padariusi aukšąiausią temperatūrą) ir viskas.
Atsakyti
matai..as plaunu tik su milteliais ir man jos blizga jie koks lasas buna tai nu ranksluosciu pavalau ax.gif
cia gal del jusu kieto vandens? unsure.gif bet juk druska tai pilat vandeniui minkstinti?... g.gif
Atsakyti

QUOTE(pikkolo @ 2010 03 24, 15:55)
Ne, nereikia. Praplauk kas kiek laiko mašiną su citrinos rūgštim (įberk pakelį ir prasuk tuščią padariusi aukšąiausią temperatūrą) ir viskas.

O kiek g. tas pakelis turetu buti ir kas kiek laiko, kas koki menesi, du? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 03 24, 16:17)
O kiek g. tas pakelis turetu buti ir kas kiek laiko, kas koki menesi, du? Aciu  4u.gif

Nežinau kiek pakelyje gramų, gal 25? Pirkau PC, jie ten visi vienodo išfasavimo buvo. Kas kiek laiko tai čia jau pačiai reiktų nuspresti, nežinau kaip užsineša jūsų skalbimo mašina. Paprastai matosi ant būgno baltos nuosėdos. Piktnaudžiauti irgi nereikėtų, manau kartą metuose užtektų.
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 03 24, 15:55)
matai..as plaunu tik su milteliais ir man jos blizga jie koks lasas buna tai nu ranksluosciu pavalau  ax.gif
cia gal del jusu kieto vandens?  unsure.gif bet juk druska tai pilat vandeniui minkstinti?... g.gif

Labai kietas vanduo, kranus ir viską reik kasdien valyt, baisu. Druską į indaplovę pilam, be abejo. Bet vis tiek kartais tos taurės kaip kalkėtos. Žiūrėsim, gal dabar su Uvert taip nebus.

Dėl patarimu su citrinos rūgštim išplaut skalbyklę - dėkui. Pabandysiu ir aš.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 03 24, 16:55)

drinks_cheers.gif meistras mums irgi taip patare, sake pinigu ismetimas tas calgonas doh.gif
Atsakyti
mums meistras liepė citrinos rūgšties pilti apie pusė stiklinės. tai aš du pakučius nuperku smile.gif
Atsakyti