Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės V tema,

QUOTE(*Angel @ 2010 01 30, 22:06)
Sveikos,
susidomejau muilo riesutais. Gal kas bandete, kokie butu atsiliepimai?

Aš naudoju muilo riešutus, pirkau didyjį maišelį praėjusių metų kovo mėnesį, na jau visai baiginėju jį 4u.gif Man pasiteisino, pirkčiau ir dar kartą, naudoju juos juodiems tamsiems rūbams skalbti visada ir kai jau baigiasi skalbimo milteliai, kol užsiperku naujų (to daryti neskubu mirksiukas.gif )visiems rūbams skalbti. Didelio skirtumo tarp muilo riešutų ir specialiu eko skalbimo priemonių nepastebiu, tik žinoma kvapas, jo išskalbus muilo riešutais tiesiog nėra.

QUOTE(truth @ 2010 01 31, 23:43)
As turbut naudoju tuos, kur su papildymu. Idomu pasidare, o kokie tavieji? Gal imestum nuoroda, kur apie juos daugiau raso? ax.gif

Ar patenkinta užpildomais skalbimo rutuliais, jų skalbimo galia? Ar patartum juos pirkti ir ar pirktum dar karta pati?
Atsakyti
QUOTE(*Angel @ 2010 01 30, 22:06)
Sveikos,
susidomejau muilo riesutais. Gal kas bandete, kokie butu atsiliepimai?

Muilo riešutai man puikiai tinka netepliems skalbinias, rankšluoščiams, patalynei.. Kaip merginos minėjo, po jų nereikia jokių minkštiklių, skalbiniai minkšti pasakiškai thumbup.gif
Bet vaikų rūbams su maisto, žolės dėmėm jie man visiškai netiko schmoll.gif neišskalbdavo ir prakaito kvapo iš vro baltinių, bei jo kostiminių šviesių kelnių, jei dėmelė kokia rolleyes.gif visad reikėdavo įtrinti tulžies muilu ax.gif
Bet tarkim almawin milteliai man taip pat skalbdavo kaip muilo riešutai, tai šiuo atveju už muilo riešutus.
Pati naudoju ecover thumbup.gif super ir žemoj temperatūroj neapvilia 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi jau kartosiuos, bet ne visi skaito senas temas
Skalbiu muilo riešutais
Pliusai: pigu, ekonomiška, minkšti skalbiniai, nėra kvapo {norint galima pačiai kvėpint mėgiamu eteriniu aliejum}
Minusai: jei dėmių neįtrinsiu muilu, jos dažniausiai ir liks,, neišplauna vyr. prakaito
Dar nežinau kaip dėl baltų drabužėlių, bent manieji dar neparudavo smile.gif
Šiaip nieko naujo nepasakiau, tą patį ką ir kitos,, dar nežinau ar kitą kart kartosiu, bet turbūt, nes didžiausią pliusą dedu minkštumui.
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2010 02 01, 11:20)
visad reikėdavo įtrinti tulžies muilu  ax.gif
Bet tarkim almawin milteliai man taip pat skalbdavo kaip muilo riešutai, tai šiuo atveju už muilo riešutus.
Pati naudoju ecover  thumbup.gif super ir žemoj temperatūroj neapvilia  4u.gif

violence, o kokį tulžies muilą naudoji, gal Sonnet?

Ir kurie Ecover tau gerai skalbia, tie kur spalvotiems skirti ar kur spalvotiems ir baltiems? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 02 01, 13:26)
violence, o kokį tulžies muilą naudoji, gal Sonnet?

Ir kurie Ecover tau gerai skalbia, tie kur spalvotiems skirti ar kur spalvotiems ir baltiems? 4u.gif

naudojau iki šiol ringuvos žinok blush2.gif bet turiu jau įsigijus sonnet gabalinį bigsmile.gif skystas nepatiko schmoll.gif labai greit sunaudojau, nemokėjau taupiai.
šviesiems rūbams dažniausiai prie miltelių įpilu sonnet bleach complex pusę kaušelio, apie 10ml. Tarkim dukra vyšniom ištepus buvo bliuzelę, tai po geros savaitės pamerkaiu tame bleach complek, puikiai thumbup.gif piešinėliai ir puikiai išliko smile.gif
O ecover manau universalūs pas mane, perku iškart 10kg pakuotę iš violey, ten tik vienų toks pasirinkimas smile.gif Dabar įsigijau sonnet ir ecover skystų skalbiklių, žiūrėsiu kokia išeiga.
Tarkim ecover 10kg man užteko 6mėn, darant 3-4 skalbimus savaitėj blink.gif mirksiukas.gif artimiausias pirkinys - talpi ir ekonomiška skalbyklė, nes dabar tik 4,5kg. be 8kg sakiau net nekalbu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2010 02 01, 14:06)
naudojau iki šiol ringuvos žinok  blush2.gif bet turiu jau įsigijus sonnet gabalinį  bigsmile.gif skystas nepatiko  schmoll.gif labai greit sunaudojau, nemokėjau taupiai.
šviesiems rūbams dažniausiai prie miltelių įpilu sonnet bleach complex pusę kaušelio, apie 10ml. Tarkim dukra vyšniom ištepus buvo bliuzelę, tai po geros savaitės pamerkaiu tame bleach complek, puikiai  thumbup.gif piešinėliai ir puikiai išliko smile.gif
O ecover manau universalūs pas mane, perku iškart 10kg pakuotę iš violey, ten tik vienų toks pasirinkimas smile.gif Dabar įsigijau sonnet ir ecover skystų skalbiklių, žiūrėsiu kokia išeiga.
Tarkim ecover 10kg man užteko 6mėn, darant 3-4 skalbimus savaitėj  blink.gif  mirksiukas.gif  artimiausias pirkinys - talpi ir ekonomiška skalbyklė, nes dabar tik 4,5kg. be 8kg sakiau net nekalbu biggrin.gif

Ačiū kad pasidalinai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2010 02 01, 15:06)
naudojau iki šiol ringuvos žinok  blush2.gif bet turiu jau įsigijus sonnet gabalinį  bigsmile.gif skystas nepatiko  schmoll.gif labai greit sunaudojau, nemokėjau taupiai.

Ir as Ringuvos naudojau ir dar vis turiu, bet sestadieni jau Sonnet nusipirkau gabaleli- buvau toj Sauletekio eko parduotuveje- dar paemiau Urterkam dantu pasta su arbatmedziu. Reke MB ant viso namo- koki cia batu tepala padejai??? doh.gif lotuliukas.gif Nu man imanoma priprasti, nera kad labai jau skanu butu, bet pakenciama...
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2010 02 01, 12:13)
Ar patenkinta užpildomais skalbimo rutuliais, jų skalbimo galia? Ar patartum juos pirkti ir ar pirktum dar karta pati?

jau rasiau, kad nuvyle. paskutiniu metu beveik nenaudoju, nes kai purvinesni drabuziai, neissiskalbia. apie rimtas demes ir prakaita isvis patyliu. pildyt kol kas nepildziau, nes parasyta, kad po 700 skalbimu reik pildyt, kai zenkliai sumazeja rutuliuku, kol kas dar ju pakankamai daug. aisku, dar ir nuo skalbiankes daug kas priklauso - rutuliais patariama skalbti temperaturoj iki berods 60 laipsniu ir nelabai ilgai. Tai as tik viena tokia programa turiu - 30 min 30 laipsniu. Gal jie nieko ir nespeja iskalbt
per ta laika. g.gif
galvoju isbandyti muilo riesutus, manau, kad skalbs panasiai, o gal net ir geriau, nes juos naudoti galima aukstesnej temperaturoj.
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 01, 16:29)
jau rasiau, kad nuvyle. paskutiniu metu beveik nenaudoju, nes kai purvinesni drabuziai, neissiskalbia. apie rimtas demes ir prakaita isvis patyliu. pildyt kol kas nepildziau, nes parasyta, kad po 700 skalbimu reik pildyt, kai zenkliai sumazeja rutuliuku, kol kas dar ju pakankamai daug. aisku, dar ir nuo skalbiankes daug kas priklauso - rutuliais patariama skalbti temperaturoj iki berods 60 laipsniu ir nelabai ilgai. Tai as tik viena tokia programa turiu - 30 min 30 laipsniu. Gal jie nieko ir nespeja iskalbtper ta laika. g.gif
galvoju isbandyti muilo riesutus, manau, kad skalbs panasiai, o gal net ir geriau, nes juos naudoti galima aukstesnej temperaturoj.

Aš supratau, kad neaukštoj temperatūroj ir trumpai rekomenduojama su jais skalbti ne todėl, kad negalima, o todėl, kad kuo ilgesniam laikui užtektų jų užpildo.

Tie eko rutuliai kuo aukštesnėje temperatūroje naudojami, tuo daugiau ploviklių išskirtų ; aš taip suprantu, taigi darau prielaidą, kad ir išskalbtų geriau g.gif (aukštesnė temperatūra + daugiau skalbiklio) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zalios_akys @ 2010 01 25, 18:01)
ir dar vienas klausimukas is mano puses: o su kuo skalbiate vilnonius rubelius? 4u.gif

QUOTE(Saulužė @ 2010 01 25, 18:45)
Sonett neutraliu skysčiu spec. šilkui ir vilnai kur skirta

Ir as Sonnet plaunu, kito nebandzia... siaip tai patiko smile.gif
QUOTE(Saulužė @ 2010 02 01, 13:02)
Aš irgi jau kartosiuos, bet ne visi skaito senas temas
Skalbiu muilo riešutais

O kur perki tuos riesutus? ax.gif Cia koks gamintojas? g.gif
Man kaip tik baigiasi skalbimo milteliai Bonux blush2.gif
Tiasa pasakius tai viska neekologiska jau baigineju, net prieskonius Santa Marijos ismeciau su E621,
Gal kas turi kokiu geru patarti kur nusipirkti...
Atsakyti
o as atradau labai faina skysta skalbikli user posted image, gerai isskalbia drabuzius, net minkstiklio nelabai reikia, viena karta pamirsau ipilti, tai nebuvo kieti rubai thumbup.gif raso 1l - 13skalbimu, bet pamirsau uzsisaryt kiek skalbiau biggrin.gif doh.gif sudetis: 15-30% Non-Ionic Surfactants , 5-15% Anionic Surfactants, Soap* , Also Contains: Dimethylol Glycol, Perfume*, Eugenol, Geraniol, Limonene , *The Cleaning Ingredients in this product are derived from Coconut & Palm .
dabar pabandymui uzsisakiau toki user posted image, sudetis: 15 to 30% Phosphates , 5 to 15% Oxygen Based Bleaching Agents , Less than 5% Non-ionic Surfactants, Anionic Surfactants , Contains Optical Brightener, Perfume (Lilial) .
Idomu kuri geresne? nelabai dar gaudausi siuose reikaluose blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, o as indus plaunu tiesiog aukstoj temperaturoje indaploveje apskritai be jokiu milteliu, skalavimo skysciu ir t.t.t.t. Zinokite svarus buna.
Atsakyti