Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės V tema,

QUOTE(Ugvilė @ 2010 02 03, 11:28)
Contains Optical Brightener

Eko su optiniais balikliais? Kažkaip keistai skamba, nors lyg tais gėlė yra. Parašyk kas gamintojas.
Atsakyti
Ar matėt Rimi šalia Soneto atsirado Green Force. Kas čia per firma?
Nusipirkau purškiamą įvairių paviršių valiklį. Valo normaliai, nei tai labai gerai, nei tai labai blogai. Bet kvapas. Kai išpurškių vonią neįmanoma būti. Graužia kvėpavimo takus. Vyras užėjo į vonią, sako kažkos amoniakas.
Sudėtis (parašyta tik tiek):Be kitų ingredientų
mažiau nei 5proc.: Nonionic Surfactants, Cationic Surfactants.
Yra: Methylisothiazolinone (and) Benzisothiazolinone, Perfume, Limonene.
Ir rašo kad valančios medžiagos išgautos iš kokoso, kukurūzų ir cukraus
Taip pat, kad kvapai 100 proc. natūralus.
Yra Vegan ženkliukas.
Tai geras čia daiktas ar ne? Bet aš šito purškalao bet kuriuo atveju daugiau nepirksiu, vien dėl to kvėpavimo takų graužimo
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2010 02 03, 13:36)
Yra: Methylisothiazolinone (and) Benzisothiazolinone,

Tiek vienas , tiek kitas yra biocidas, koncervantas. Pasižymi alerginėm savybėm. Paskutiniais duomenimis - neurotoksinas. Kosmetikoje, turinčioje tiesioginį sąlytį su oda (kremuose), naudojami tik mažomis dozėmis.
Atsakyti
Sveikos,
isbandziau ir as muilo riesutus. Man patiko. Dabar pamerkiau juos vandenukyje su eteriniu aliejumi, tai gal kita karta skalbiant ir kvapas malonesnis bus. O kazin prakaito kvapas neisnyksta, jeigu skalbiant riesutais i skalbykle eterinio aliejaus ipilciau? Lapelyje raso, kad taip galima. Dar pasidariau ju nuoviro, bandysiu pasigaminti sampuna ir indu plovikli.
Atsakyti
QUOTE(*Angel @ 2010 02 03, 16:48)
Sveikos,
isbandziau ir as muilo riesutus. Man patiko. Dabar pamerkiau juos vandenukyje su eteriniu aliejumi, tai gal kita karta skalbiant ir kvapas malonesnis bus. O kazin prakaito kvapas neisnyksta, jeigu skalbiant riesutais i skalbykle eterinio aliejaus ipilciau? Lapelyje raso, kad taip galima. Dar pasidariau ju nuoviro, bandysiu pasigaminti sampuna ir indu plovikli.

O eterinis aliejus neplaukioja virsuje kaip riebalas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 03, 15:56)
O eterinis aliejus neplaukioja virsuje kaip riebalas?  g.gif

Ne, neplaukioja, as tik keleta lasu ilasinau, tik del kvapo.
Atsakyti
QUOTE(*Angel @ 2010 02 03, 17:00)
Ne, neplaukioja, as tik keleta lasu ilasinau, tik del kvapo.

I kur reik lasinti - i bugna ar stalciuka? g.gif
Atsakyti
Aš bandžiau eukaliptų ea lašinti, tai nieko aš nepajutau, kad būtų koks kvapas drabužių
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2010 02 02, 11:48)
Aš supratau, kad neaukštoj temperatūroj ir trumpai rekomenduojama su jais skalbti ne todėl, kad negalima, o todėl, kad kuo ilgesniam laikui užtektų jų užpildo.

Tie eko rutuliai kuo aukštesnėje temperatūroje naudojami, tuo daugiau ploviklių išskirtų ; aš taip suprantu, taigi darau prielaidą, kad ir išskalbtų geriau g.gif (aukštesnė temperatūra + daugiau skalbiklio) rolleyes.gif

Gal ir skalbtu geriau, bet tada yra kitu niuansu. Mano atveju, skalbiankej, jei nustatau daugiau laipsniu programa, tai skalbia maziausiai valanda. Jei taip skalbsiu - tai, visu pirma, nezina, kaip ilgai bugnas atlaikys tu rutuliu dauzymasi po tiek ilgai kiekviena karta... O antra, pasimesiu beskaiciuodama rutuliu panaudojimo kartus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 03, 17:05)
I kur reik lasinti - i bugna ar stalciuka? g.gif

As nudotus riesutus su maiseliu pamerkiau iki kito karto i vandeni su eteriniu. O skalbiant parasyta, kad galima i stalciuka ipilti.
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2010 02 03, 14:13)
Sveikos, o as indus plaunu tiesiog aukstoj temperaturoje indaploveje apskritai be jokiu milteliu, skalavimo skysciu ir t.t.t.t. Zinokite svarus buna.

blink.gif o geras, nesugalvojau taip....
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giletaite @ 2010 02 03, 13:13)
Sveikos, o as indus plaunu tiesiog aukstoj temperaturoje indaploveje apskritai be jokiu milteliu, skalavimo skysciu ir t.t.t.t. Zinokite svarus buna.

Neturiu indaplovės, bet šiais laikais, kai visur naudojama tiek visokių priemonių, turbūt irgi pradžioje pirmiausia išbandyčiau šį variantą, kars nuo karto įberdama druskytės smile.gif

Beje pasinaudojusi kažkurios patarimu, jau keli mėnesiai vietoj skalbinių minkštiklio į stalčiuką pilu paprasčiausios druskos, niekuo ne prasčiau už tuos minkštiklius thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 04 vasario 2010 - 12:26