Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės V tema,

QUOTE(belle femme @ 2010 06 13, 19:46)
o kur Vilniuje Klar priemonių pirkti?  ax.gif

Šv. Stepono g. 6 parduotuvėje ŽaliaŽalia esu mačiusi 4u.gif
Atsakyti
sakykite, kas jau mėginote,
kurie skalbikliai pasiteisino? ar/gal yra geresnių alternatyvų?
user posted imageskystas tulžies muilas
user posted imagelyginimo skystis
user posted imageypač veiksmingi skalbimo milteliai
user posted imageskalbimo skystis vilnai ir šilkui - aciliepimai apie šį, ypač domina bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Žm@nytė @ 2010 06 14, 08:53)
user posted imageskalbimo skystis vilnai ir šilkui - aciliepimai apie šį, ypač domina  bigsmile.gif

Turėjau šio mažutę pakuotę pabandymui nusipirkusi, man nepatiko, nieko jis neskalbia(kalbu apie dėmeles), visiškai neputoja taigi dar ir neskalsus, nekartočiau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 14 birželio 2010 - 10:00
QUOTE(Žm@nytė @ 2010 06 14, 07:53)

Tulžies muilą dar turiu, nieko gero. Vaikiškų dėmių neišima arba aš nemoku naudot. Man geriau veikia balikliai
user posted imageskalbimo skystis vilnai ir šilkui - aciliepimai apie šį, ypač domina  bigsmile.gif

Aš skalbiu ne rankom, o mašina, tai visai normaliai skalbia. Aišku, jei jau kokios dėmės nuo uogų ar riebalų, tai lieka
Atsakyti
o ką naudoti tuomet vilnai ir šilkui ypač kūdikių reikaluose - rūbeliai, kepurytės, sauskelnės?
būt gerai vienas produktas ir vilnai ir šilkui, ir aišku - skalbimo mašinoje blush2.gif rankiniu režimu smile.gif

o jeigu vilnai iš šilkui.. muilo riešutai? g.gif bet vilnai reik lanolizavimo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žm@nytė: 15 birželio 2010 - 15:03
Vilnos lanolizavimui yra kita sonett priemone,sita man atrodo nelanolizuoja unsure.gif .
As muilo riesutus dabar naudoju vilnoniams ir silkiniams drabuziukams.Lanolina,sikart ,LanaCare pirkau,man jis labesnis,nei sonett`o.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 15 birželio 2010 - 18:59

gal nieko, bet as shito muilo kazkaip nemoku taupiai naudoti, geriau paprasti gabaliniai ringuvos, nors ir ne eko  blush2.gif

shitas nepatiko labai, nieko neskalbia schmoll.gif ir su mashina plaunu ir rankom, kazkaip man jis schmoll.gif o dar tokia didele bonka nusipirkau doh.gif

kalbant apie muilo rieshutelius, nu man jie laaabai labai wub.gif tik nezhinojau kad galima ir vilnonius skalbt g.gif bet shiaip labai man jie pasiteisino, daba tik juos ir naudojam
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 06 14, 10:59)
Turėjau šio mažutę pakuotę pabandymui nusipirkusi, man nepatiko, nieko jis neskalbia(kalbu apie dėmeles), visiškai neputoja taigi dar ir neskalsus, nekartočiau schmoll.gif

As Almawin vilnai naudoju ir esu patenkinta.
O skalbimui pati naudoju Skystaji juodaji muila, tiksliau sakant jis universalus ir tinka visiems darbamsprie ukes thumbup.gif
Droge ekologiskas sluostes radau, dar ieskojau sveistuku/kempineliu indams plauti, bet nemaciau schmoll.gif Pasidalinkite patirtimi, kas kokias kempineles indams naudojate.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asara1: 15 birželio 2010 - 21:07
QUOTE(asara1 @ 2010 06 15, 22:06)

O skalbimui pati naudoju Skystaji juodaji muila, tiksliau sakant jis universalus ir tinka visiems darbamsprie ukes  thumbup.gif

gal galima plačiau apie jį ax.gif
Atsakyti
Šioje temoje mačiau kelis užklausimus apie šią magnetinę skalbimo sistemą, tik nebuvo atsiliepimų. Labai gundausi nusipirkti, bet neaišku ar tikrai veikia
user posted image
aprašymas
"..Dviejų patentų saugoma, laboratorijoje išbandyta ir patvirtinta moderni skalbimo sistema, labai patogi ir paprasta naudoti. Taupo pinigus, laiką, vietą namuose ir, svarbiausia, neturi jokių dirginančių ar potencialiai dirginančių chemikalų.

Ypač rekomenduojama naudoti skalbiant alergiškų, jautrių žmonių, vaikų ir kūdikių rūbus ir patalynę. Skalbiant cheminėmis priemonėmis, jų lieka patalpose ir rūbuose, todėl gali sudirginti ir kitus žmones, tiesiogiai neskalbiančius ir tų rūbų nedėvinčius. O be to nereikės kaskart rūpintis skalbiklių pirkimu.

Į komplektą įeina du magnetai ir naudojimo instrukcija. Tarnavimo laikas neribotas!
Laikykite atokiau nuo elektros įrengimų: TV, kompiuterių, audio-video juostų, kompiuterių išorinių laikmenų, širdies stimuliatorių, magnetinių kortelių ir pan.

Skalbiant tiesiog įdėkite magnetus į mašiną kartu su skalbiniais. Galima įkišti juos į skalbiamus rūbus, pvz., kojines. Skalbinių dėkite normalią porciją, magnetus patalpinkite skirtingose būgno pusėse. Naudokite reikiamą skalbimo programą.

- Galima skalbti bet kokioje temperatūroje (aukštesnėje temperatūroje išskalbia geriau),
- Galima naudoti baliklius, minkštiklius, kvapiklius ir dėmių valiklius - rinkitės ekologiškus!

Kadangi nenaudojami chemikalai, galima praleisti antrą skalavimą - kai kuriose mašinose tai galima padaryti rankiniu būdu, kai kuriose galima užprogramuoti. Taip Jūs sutaupytumėte nemažai elektros ir vandens.

Pagaminta JAV.."

Dar radau ekologišką indų plovimo šluostelę,
user posted image
Pagamintas iš Sago palmių pluošto. Šis unikalus indų plovimo šepetėlis savo tvirtumu prilygstantis plastikiniams šepetėliams, idealiai tinka plauti puodams, keptuvėms ir stalo įrankiams. Tai dvipusio naudojimo šepetėlis, jo viršutinioji dalis gali būti naudojama sunkesniam plovimui bei šveitimui. Jis puikiai papildo lufos kempinėlę indų plovimo procese.

Priežiūra: Po naudojimo praskalauti ir leisti, pakabinus, natūraliai išdžiūti. Šis gaminys yra labai patvarus, jo naudojimas gali trukti net iki metų. Susidėvėjus gali būti išmetamas į kompostą.

Gamintojas The Health Comapny Ltd JK
Ar kas naudojote, ar atitinka aprašymą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sotto: 16 birželio 2010 - 14:19
user posted imagelyginimo skystis
user posted imageypač veiksmingi skalbimo milteliai

tulžies tą muilą naudoju, tai rimtų dėmių neišima, tik kai kurias.

miltelius almawin ilgai naudojau, normalūs visai, man nepatikdavo tik kad žemoj temp jei lb netirpūs, būdavo randu išskalbtuose skalbiniuose grūdelių blink.gif . tada pakeičiau sonett skystų skalbikliu su levandom. va šituo esu absoliučiai patenkinta, nieko geresnio skalbimui iš ekopriemonių nesu turėjus.

o kam tas lyginimo skystis? blink.gif

klausimas naudojančioms - ar muilo riešutai normaliai skalbia???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 16 birželio 2010 - 19:52
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 16, 20:51)
sonett skystų skalbikliu su levandom. va šituo esu absoliučiai patenkinta, nieko geresnio skalbimui iš ekopriemonių nesu turėjus.

o jis baltus kaip? kaip spalvotus veikia?
ar baltų nepilkina?

va radau aprašymą jo
Skalbimo skystis SONETT, 2l
Tinka visiems baltiems ir spalvotiems audiniams pagamintiems iš natūralių pluoštų (medvilnės, lino ir kanapių) ar maišytų su sintetiniais audiniais. Skalbti 30-95°C vandenyje. Netinka vilnai ir šilkui. g.gif

manau su muilo burbulais reikia papildomo baliklio, skalbiant baltus, tik va neišsirenku kokį mėgint ir neprašaut, nes mėgstu išsyk pirkti didelę pakuotę (nes jos kaip žinia ir pigiau gaunas)

gal kas skalbia su muilo riešutais, ką naudojat baltiems skalbiniams prie jų?
deguonies baliklius? kokių firmų?
ačiū
Atsakyti