balti skalbiniai su bet kuo skalbiant laikui bėgant pilkėja, jei nebalini. o ekologiško gero baliklio nesu dar pataikius. bandžiau klar ir sonett, bet nieko jie nebalina man. tai aš kažkaip stengiuos neimt į galvą, kad nėra akinančio baltumo, o kai jau nebeapsikenčiu, tai su kokiu cheminiu išbalinu.
dėl vilnos ir šilko: šilko neturiu, tik 1 skarelę, tai ją ūkiniu muilu rankom išplaunu. vilnos turiu tik megztų daiktų, tai skalbiu tuo pačiu sonettu su levandom. nžn kodėl jis gali netikt, na aišku lanolino ten nėra, bet man ir nereikia kažkaip.
QUOTE(Žm@nytė @ 2010 06 16, 22:51)
va radau aprašymą jo
Skalbimo skystis SONETT, 2l
Tinka visiems baltiems ir spalvotiems audiniams pagamintiems iš natūralių pluoštų (medvilnės, lino ir kanapių) ar maišytų su sintetiniais audiniais. Skalbti 30-95°C vandenyje. Netinka vilnai ir šilkui.
Skalbimo skystis SONETT, 2l
Tinka visiems baltiems ir spalvotiems audiniams pagamintiems iš natūralių pluoštų (medvilnės, lino ir kanapių) ar maišytų su sintetiniais audiniais. Skalbti 30-95°C vandenyje. Netinka vilnai ir šilkui.

Tiek vilna, tiek šilkas yra priskiriami prie biologinės kilmės pluoštų, todėl jų priežiūra skiriasi nuo natūralių.
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 16, 23:13)
dėl vilnos ir šilko: šilko neturiu, tik 1 skarelę, tai ją ūkiniu muilu rankom išplaunu. vilnos turiu tik megztų daiktų, tai skalbiu tuo pačiu sonettu su levandom. nžn kodėl jis gali netikt, na aišku lanolino ten nėra, bet man ir nereikia kažkaip.
Tiek vilnai, tiek šilkui rinkitės priemones su nejoninėmis paviršiaus aktyviomis medžiagomis (todėl dauguma skalbiklių yra skysti), nes kitaip sugadinsite audinį. Šiuo atveju netinka ūkinis muilas, nes jis ne tik kad anijoninis PAM, bet dar ir silpnai šarminis. Vilnai atnaujinti kas kiek laiko reiktų panaudoti skalavimo skystį su lanolinu, kad vilna atgautų švelnumą. Bet tikrai nebūtina kaskart. Būna specialūs minkštikliai ar skalavimo skysčiai vilnai.
QUOTE(pikkolo @ 2010 06 17, 08:16)
Tiek vilna, tiek šilkas yra priskiriami prie biologinės kilmės pluoštų, todėl jų priežiūra skiriasi nuo natūralių.
Tiek vilnai, tiek šilkui rinkitės priemones su nejoninėmis paviršiaus aktyviomis medžiagomis (todėl dauguma skalbiklių yra skysti), nes kitaip sugadinsite audinį. Šiuo atveju netinka ūkinis muilas, nes jis ne tik kad anijoninis PAM, bet dar ir silpnai šarminis. Vilnai atnaujinti kas kiek laiko reiktų panaudoti skalavimo skystį su lanolinu, kad vilna atgautų švelnumą. Bet tikrai nebūtina kaskart. Būna specialūs minkštikliai ar skalavimo skysčiai vilnai.
va, matau žmogus išmano šitą reikalą

pasakyk, prašau, kokius skalbiklius rekomenduoji?

nes ne tik kleckiukų mūsų drabužėliai vilnoniai, bet ir mano vyras ypač mėgėjas, net vasarą vilnonių megstinių, ir jie taip ... nu nuo perwoolio

o dabar kaip tik naujam šeimos nariui atsirasiant, noriu visus skalbiklius pasikeisti į draugiškus tiek žmogui tiek gamtai

ačiū

QUOTE(Žm@nytė @ 2010 06 17, 08:28)
va, matau žmogus išmano šitą reikalą
nes ne tik kleckiukų mūsų drabužėliai vilnoniai, bet ir mano vyras ypač mėgėjas, net vasarą vilnonių megstinių, ir jie taip ... nu nuo perwoolio
skysto
o dabar kaip tik naujam šeimos nariui atsirasiant, noriu visus skalbiklius pasikeisti į draugiškus tiek žmogui tiek gamtai
ačiū

ačiū

Tai, kad aš pati nelabai naudoju ekologiškus skalbiklius, negaliu ką patarti. Tik apie sudėtis galiu pakalbėti

QUOTE(pikkolo @ 2010 06 17, 07:16)
tai kad sonet skystam levandų skalbikly nėra jokių PAM

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 06 17, 18:27)
tai kad sonet skystam levandų skalbikly nėra jokių PAM
. sudėtis: 5-15 proc rapsų aliejaus muilas, 5-15 proc cukraus surfaktantai, 5-15 proc riebiųkų r alkoholio sulfatai,

O kas čia jūsų nuomone? Visi muilai (nepriklausomai nuo to iš ko jie padaryti) yra anijoninės PAM, kaip ir visos riebiųjų rūgščių druskos. Polisacharidai (šiuo atveju cukrai) yra nejoninės PAM.
Tai,kad neapsimoka siustis,Demetrijoj 55lt kilas ir dabar 20proc nuolaida.
QUOTE(Silvy @ 2010 06 22, 10:05)
Tai,kad neapsimoka siustis,Demetrijoj 55lt kilas ir dabar 20proc nuolaida.
aha, gaila Kaunas

nieko nesuprantu
,dabar paziurejau Demetrijos tinklalapi ,tai kaina skalbiamuju riesutu parasyta 65lt.

Dvieju rusiu yra pas juos,vieni Lietuvoj fasuoti,kiti Vokietijoj man rodos.Vokiski pigesni.Pati naudoju vokiskus,as puse kilo pirkau,esu labai patenkinta.
labai idomu cia tie riesutai, o sakykit kvapa jie panaikina? na pvz. vystyklu ar pan.
kad nekvapia isskalbti tai suprantu, as ir taip visas priemones be kvapu naudoju, man dzin

Nepamirškit forumo taisyklių 

i | 8. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše, tiek siunčiami dalyviams asmeninėmis žinutėmis). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt - draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. |