QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 06, 18:50)
Kodėl būtent NŠP renkasi krikščionys ir kaip jie šio metodo pasirinkimą grindžia ne vien privalumais sveikatai, atskira ir plati tema. Kadangi mano cituotas skelbimas paimtas iš Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro svetainės, nereikėtų piktintis, jog šie aspektai jame taipogi paliesti.
Ne tiek piktinuosi, kiek bandau demaskuoti dezinformaciją. Suprantu, kad ne tu tai sugalvojai
O šiek tiek erzina mane ta dezinformacija kaip tik todėl, kad bažnyčiai mūsuose praktiškai monopolizavus NŠP susidaro šioks toks ydingas ratas, padarantis šį savaime tikrai gerą ir patogų metodą nepriimtinu daugeliui šeimų.
Visi žinome, kad oficiali bažnyčios pozicija - skatinti šeimas turėti tiek vaikų,kiek Dievas duos (prieš 10 metų tekėdama pati kažkokius popieriukus prieš bažnytinę ceremonija pasirašiau su tokiu teiginiu). Vadinasi, metodas, kurį jie siūlo, ir yra būdas užtikrinti, kad Dievulio valiai niekas nesipriešins. Kokią išvadą padarys su juo dar artimiau nesusipažinęs žmogus? Ogi tokią, kad jis nė velnio neapsaugos nuo šeimos padidėjimo, jei jis nepageidaujamas
Jei apie šį metodą daugiau kalbėtų ne dvasininkai, o medikai, ir be ideologijos - jis tikrai būtų populiaresnis ir patrauklesnis. Deja, dabar realybėje tą ir turime: dvasininkus, siūlančius NŠP ir "didesnę meilę" ir medikus, brukančius KT ir "laisvą gyvenimą". O man taip norėtųsi aukso viduriuko: tiesiog informacijos, be tų abstrakčių teiginių, jog NŠP ne tik apsaugo, bet dar ir meilę didina, o KT - irgi ne tik apsaugo, bet dar ir spuogus ir lūžinėjančius plaukus išgydo
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 06 06, 19:00)
Taip, apie moters. Ir nereikia kreipti kalbos apie nusilakstymą su vaikais ar darbais, nes šis nuo vaisingumo fazės tikrai nepriklauso.
O aš ir nesakau, kad priklauso.
Tik sakau, kad nuo nusilakstymo mano noras ar nenoras priklauso kur kas labiau, nei nuo vaisingumo fazės.
Nes, kaip suprantu, tave nustebino, kad vaisingos fazės metu gali būti "nenoriu". Man tai būna