Įkraunama...
Įkraunama...

Ieškinys dėl motinystės pašalpos mažinimo- 3

na as kiek zinau, tai sveikatos mokesti 6 procentus dabar skaiciuoja nuo visos sumos, tai yra nebeatima NPD ir PNPD, bet nejaugi taip drastiskai pasijaute mazas ismokas gaunatiems? g.gif Gal kazkokia klaida isivele, jus pameginkite sodroje pasitikslinti.
Atsakyti
Sveikos,
o aš kažkaip pasigendu kokių nors paaiškinimų, strategijos, na bent kokios nors informacijos ką ketinate daryti? Na dabar surinksite anketas, o kas toliau? Man norėtųsi žinoti, kokių veiksmų bus imtasi, kokie advokatai atstovaus, koks bus tas ieškinys, kas vadovauja šiems procesams unsure.gif ? Nieko nežinant sunku jungtis... Gal tiesiog nerandu arba gal pasakysit, kur galėčiau kreiptis, kad sužinot?
Atsakyti
QUOTE(yolitux @ 2010 02 18, 11:35)
as gavau 700 lt maziau..... verysad.gif bandziau suprast kaip paskaiciavo niekaip nesigauna - sakyciau tureciau gaut 85proc nuo dabartiniu lubu, nes eina antri metai, bet nesueina galai...

cia dar priklauso nuo to, kuri menesi isejote vaiko auginimo atostogu, kiek ta menesi buvo darbo dienu 4u.gif

QUOTE(Irina 1984 @ 2010 02 18, 12:24)
As sakiciau kad tos mamos kuriuos gaudavo po 3000 lt ir daugiau ir joms sumazino iki 2000tukstanciu tai cia as ju vietoje net nepajusciau to sumazinimo o buciau dar patenkinta kad tiek gaunu,o vat kai as nes man 2000Lt yra didziuli pinigai uz kurias galeciau givent ir vargo nematyt.O vat kaip as gaudavau po 729Lt ir man sumazino iki 578Lt tai man tie 150skirtumas labai jauciasi nes tikrai nera nei uz ka pavalgit nepirkt viskas iseina uz buta,ir dar skolose liekam.

nesuprantu, tai ir jums sumazino? kiek suprantu turejo sumazinti tik gaunancioms lubas? g.gif
Atsakyti
Prasau pagalbos. Man tik nuo 2009 m. gruodzio vidurio pradeta skaiciuoti motinystes pasalpa (iki tol gavau nestumo ir gimdymo pasalpa), todel sausio men. gavau pasalpa ne uz visa gruodzio menesi. Uz sausio men. gavau pilna motinystes pasalpa, taciau ji jau sumazinta verysad.gif (siuo metu gaunu maksimuma pagal naujas draudziamuju pajamu lubas) ir nezinau kiek man butu priklause, jei nebutu pakeite draudziamuju pasalpu dydzio. Nezinodama kiek man priklause iki istatymo pakeitimo, negaliu susiskaiciuoti sumos, kuria galeciau pateikti ieskinyje g.gif . Gal kas galite patarti kur galeciau suzinoti savo pasalpos dydi iki istatymu pakeitimo arba kai susiskaiciuoti?
Atsakyti
QUOTE(Mokale @ 2010 02 19, 23:05)
Prasau pagalbos. Man tik nuo 2009 m. gruodzio vidurio pradeta skaiciuoti motinystes pasalpa (iki tol gavau nestumo ir gimdymo pasalpa), todel sausio men. gavau pasalpa ne uz visa gruodzio menesi. Uz sausio men. gavau pilna motinystes pasalpa, taciau ji jau sumazinta  verysad.gif  (siuo metu gaunu maksimuma pagal naujas draudziamuju pajamu lubas) ir nezinau kiek man butu priklause, jei nebutu pakeite draudziamuju pasalpu dydzio. Nezinodama kiek man priklause iki istatymo pakeitimo, negaliu susiskaiciuoti sumos, kuria galeciau pateikti ieskinyje  g.gif . Gal kas galite patarti kur galeciau suzinoti savo pasalpos dydi iki istatymu pakeitimo arba kai susiskaiciuoti?

Sveika,

5880lt. i rankas , popieriuje 7200
Atsakyti
QUOTE(Gintarasa1974 @ 2010 02 20, 06:11)
Sveika,

5880lt. i rankas , popieriuje 7200

na ne visai taip, popieriuje suma buvo 1480*5=7400 4u.gif i rankas gaunama suma galejo skirtis, nes dar buvo taikomas pernai PNPD uz vaikus, tai jei pvz du vaikai tai suma i rankas buvo 5909.10
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2010 02 20, 11:18)
na ne visai taip, popieriuje suma buvo 1480*5=7400  4u.gif i rankas gaunama suma galejo skirtis, nes dar buvo taikomas pernai PNPD uz vaikus, tai jei pvz du vaikai tai suma i rankas buvo 5909.10

o tai siemet PNPD nebetaiko? Tada skaitos vyrui turetu skaiciuot pilna PNPD taip kad jis vienas vaikus islaiko g.gif
Atsakyti
Man iskilo problemu del sumazintos sumos paskaiciavimo. kaip reikia tiksliai apskaiciuoti, kiek turejo buti, o kiek gavai? t.y. kokia suma reiks irasyti del ieskinio. ka as zinau, kiek turejau gauti?? ir kaip keisis nuo liepos 1d, kaip likusia iki metu galo nuostolinga suma paskaiciuoti?
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2010 02 18, 14:05)
Sveikos,
o aš kažkaip pasigendu kokių nors paaiškinimų, strategijos, na bent kokios nors informacijos ką ketinate daryti? Na dabar surinksite anketas, o kas toliau? Man norėtųsi žinoti, kokių veiksmų bus imtasi, kokie advokatai atstovaus, koks bus tas ieškinys, kas vadovauja šiems procesams  unsure.gif ? Nieko nežinant sunku jungtis... Gal tiesiog nerandu arba gal pasakysit, kur galėčiau kreiptis, kad sužinot?

o aš pasikartosiu su savo klausimu, vis tikiuosi, kas nors atsakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2010 02 20, 10:24)
Man iskilo problemu del sumazintos sumos paskaiciavimo. kaip reikia tiksliai apskaiciuoti, kiek turejo buti, o kiek gavai? t.y. kokia suma reiks irasyti del ieskinio. ka as zinau, kiek turejau gauti?? ir kaip keisis nuo liepos 1d, kaip likusia iki metu galo nuostolinga suma paskaiciuoti?

jus galite kreiptis i sodra, ir gauti israsa kokia ismoka jums buvo paskaiciuota paskyrimo diena. Kai paskiria ismokas jie paskaiciuoja visam ateinanciam laikotarpiui, bet dabar gadangi isigaliojo naujas draudziamuju pajamu dydis, tai perskaiciavo visiems pagal ji. Kiek as zinau tai nuo sausio 1 nebetaikomas pnpd 6 procentu sveikatos mokesciui, t.y. ji atskaiciuoja nuo pirmo lito. del pajamu mokescio tiksliai negaliu pasakyti. del tokio apmokestinimo nuo pirmo lito sumazejo pasalpos ne tik gaunantiems lubas bet ir mazesnes.
Atsakyti
QUOTE(Mokale @ 2010 02 19, 23:05)
Prasau pagalbos. Man tik nuo 2009 m. gruodzio vidurio pradeta skaiciuoti motinystes pasalpa (iki tol gavau nestumo ir gimdymo pasalpa), todel sausio men. gavau pasalpa ne uz visa gruodzio menesi. Uz sausio men. gavau pilna motinystes pasalpa, taciau ji jau sumazinta  verysad.gif  (siuo metu gaunu maksimuma pagal naujas draudziamuju pajamu lubas) ir nezinau kiek man butu priklause, jei nebutu pakeite draudziamuju pasalpu dydzio. Nezinodama kiek man priklause iki istatymo pakeitimo, negaliu susiskaiciuoti sumos, kuria galeciau pateikti ieskinyje  g.gif . Gal kas galite patarti kur galeciau suzinoti savo pasalpos dydi iki istatymu pakeitimo arba kai susiskaiciuoti?

+/- gali pasiskaičiuoti www.tax.lt, yra darbo užmokesčio skaičiuokės.
Atsakyti
na nepradekim nors sitoj temoj situ beprasmisku diskusiju ir kaltinimu. yra jau viena tokia psispjaudymu tema, lai ten visi ir spjaudosi. 4u.gif Visur deklaruojama, kad Lietuva yra teisine valstybe, tai kodel gi negalima kreiptis i teisma kad isaiskintu kas teisus o kas ne.
Atsakyti