QUOTE(Šeima @ 2010 08 16, 18:05)
Manau kad tai yra teisetu lukesciu pazeidimas, manau, kad tai yra diskriminacija, nes "lubas" gaunancios mamos nukentejo labiau nei kitos <...>
pasakysiu tiek: yra tokiu, kurios tikrai ilga laika uzdirbo algas virsjancias 5000 ir daugiau. taciau viskas buvo sumazinta todel, kad valytojos pradejo tapt vadybininkemis ir uzdirbt vietoj 800 po 8000... prasidejo kelimasis pasalpu... kai mokejo is uzpraito ketvircio pries dekreta ir uzpraito ketvircio pries vaiko auginimo atostogas, ir mokejo tik metus laiko, po 70-85 %, neapsimokejo taip kelt, taciau pradejus moket 100% ir 85%, prasidejo beprotiskas piknaudziavimas... keles algas beprotiskai.
todel ne seimunus reik kaltint, kurie iesko budu kaip nugesint ta nesazininga kelimasi pasalpu (teiseti lukesciai - ne kas kita, kaip keliaus alga nescia bunant, o dabar nebeatsiperka) o kaip bausti ir niekinti tas, kurios nesaziningai kelias pasalpas, per kurias kencia visi...
QUOTE(tulpė @ 2010 08 17, 09:16)
tikrai butu idomu suzinoti dabartinius veiksmus AMS. Kadangi su politikais susitart nepavyko - manau vienas kelias yra teismas, bet ir tai reiktu jau kreiptis i konstitucini teisma kad isaiskintu ar teiseti politiku veiksmai. Man siaip tikrai skaudu kad mamos laikomos atskira respublika - juk iki nestumo dirbi, moki mokescius, po auginimo atostogu vel i darba - vel mokesciai, o kazkodel tuos du vaiko auginimo metus moteris yra isbraukta is visuomenes - ty jai nepriklauso tai, ka ji per metu metus uzdirbo. Suprantu kad sunkmetis, kad kazkiek reikia mazinti - bet kur po to kompensavimo mechanizmas, kodel jo nera? Taigi gal atostogauja AMS, tai labai noretusi suzinoti kai tik gales - kokiu dabar veiksmu imamasi ir gal busiu viena is tu - kuri prisijungs ir nesedes ranku nuleidusi
ligos pasalpa irgi pamazejo - uz 5 dienas (2 pirmas is darbo gaunama) is sodros moka 40%, veliau tik pakyla, nuo to irgi kencia pajamos, tai gal ir del to i teismus kreiptis??? nes man tai nemazas praradimas, kai kasmenesi reiks sirgt man... ir 5 dienas per menesi gaunama 40% tik ...