Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(rionka @ 2011 08 16, 21:12)
na ir man isisiurbe erke,mazute tokia,istraukiau su visom galunem bijau.gif .uzsirasiau pas daktare kitai savaitei pasikonsultuotis.Kaip manot,kol lauksiu gal pagert to doksiciklino g.gif  blogai manau nebus nuo to  g.gif

Kam be reikalo gert? Tyrimai tik po keliu savaiciu parodo. As sugeriau kursa (chirurgas israse), BPG paskyre tyrima po keliu savaiciu - Laimo nebuvo. Nei aktyvaus, nei seno proceso.
Si savaitgali vel isisege schmoll.gif Sekasi unsure.gif Po poros savaiciu eisiu pas gydytoja siuntimo tyrimams...
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2011 08 16, 22:12)
na ir man isisiurbe erke,mazute tokia,istraukiau su visom galunem bijau.gif .uzsirasiau pas daktare kitai savaitei pasikonsultuotis.Kaip manot,kol lauksiu gal pagert to doksiciklino g.gif  blogai manau nebus nuo to  g.gif

lietuvoj nieks profilaktiškai neskiria antibų.gi nežinot ar užsikrėtus ir nesužinosit anksčiau nei po kokių 2-3 sav.tai net nelabai verta eit pas tą gydytoją
Atsakyti
QUOTE(Gucci XX @ 2011 08 10, 15:22)
o kodel niekas nesidarote Endemike tyrimu?? Ten brangiau nei AIDS centre..? ax.gif

Endemike tyrimas kainuoja 74 lt. o AIDS laboratorijoje (Gėlių g.) 55 lt. Tik Endmike el. paštu gali gauti atsakymą, o AIDS reikia pačiam važiuoti.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 08 16, 22:53)
lietuvoj nieks profilaktiškai neskiria antibų.gi nežinot ar užsikrėtus ir nesužinosit anksčiau nei po kokių 2-3 sav.tai net nelabai verta eit pas tą gydytoją

isgeri kursa ir ramiai lauki tu dvieju savaiciu.o jei ir ras kokia liga tai ne tokia ir aktivi bus g.gif nu nezinau,man taip norisi isgert antib. doh.gif kazkur skaiciau kad kaikurie nelaukia kol pasimatis pirmi pozymiai o poto gert arkliu dozes ir panikot wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Ratė @ 2011 02 17, 16:54)
Pagaliau radau dar žmonių susidūrusių su šia baisybe. g.gif Prieš ketverius metus susirgau laimo liga, aišku liga buvo vėlai diagnozuota, be to kai buvo patvirtinta, laimo liga buvo antrame etape, man buvo skirtas neteisingas gydymas. Be to savijauta buvo baisi, sutrikusi koordinacija, raumenų skausmai, sanarių skausmai,galvos skausmai, bei atminties sutrikimai. Ko pasekoje suvartojau labai daug antibijotikų pradedant augmentinu, sumamedu, cefazolinu, doxsiciklinu, ir baigiant ceftreksonu. Tačiau praėjus ir tiek laiko aš jaučiu tos ligos paliekamuosius reiškinius - skauda sanariai, ypatingai keliai, paskauda ir galvą įpatingai susinervinus, be to maudžia dešinį šoną po kriaukliu, manau, kad čia kepenys. Kiek besikreipiau į mūsų gydytojus, gulėjau diagnostikos skyriuje, padarė man įvairius tyrimus, pasak jų aš esu sveika tik man liaudiškai sakant yra depresija. Bando mane įtikint, kad aš turiu vartoti antidepresantus, aišku aš atsisakiau, na intensyviai ieškau informacijos apie šią ligą, bet tiesą sakant, nelabai ką randu.
Aš taip pat dariausi kraujo tyrimą prieš metus imunoblotingo būduIgM WB neigiama, IgG antikūniai p30+. Kadangi aš apie šiuos tyrimus nelabai ką suprantu, gal galėtumėt pakomentuot jūs?
Tiesa kaip Jūs dabar jaučiatės, kaip Jums sekasi? verysad.gif

dabar toks gydymo budas,pirmiausia paiso depresija ir kruvas antidepresantu,tada pasidarai visiskai bevertis zmogus ,o jie turbut to siekia kad kuo daugiau butu ne zmoniu ,o zombiu vaikstanciu ir nesuvokianciu kas tokie yra doh.gif
as sirgau laimo liga ,po 5 metu persirgau sunkia virusinio encefalito forma ,isliko stiprus galvos skausmai ,koordinacija sutrikus ir tt,turiu invaliduma,vaistus geriau labai stiprius kurie buvo kompensuojami,todel reikejo kas menesi eiti juos issirasyti,ir kiekviena karta ta pati sakydavau kad be vaistu negaliu gyventi,skausmas ziaurei isvargino mane ,negalejau miegoti,todel ir nuotaikos nebuvo,tai nusprende kad man depresija, jie mane nuodijo antidepresantais metus laiko,savijauta tik blogejo ,o rase vis kitokius vaistus ir vis didindami dozes doh.gif ,kol neatsiguliau i diagnostikos skyriu,ten dave vaistus tik skausmui malsinti ,pleciancius ir vakare miegui,taip pragyvenau 15 dienu be antidepresantu ,gryzusi is ligonines daugiau nebegeriau ju,svekata nera gera ,bet cia yra liekamieji reiskiniai po sunkiu ligu ,suvokiu kad nieko nepakeisiu,geriu nuskausminamuosius ir dziaugiuosi gyvenimu,kad galiu savimi pasirupinti,nes po tokios ligos eigos ir komplikaciju mazas procentas isgyvena doh.gif
Atsakyti
norejau uzduoti toki klausimuka. Laimo liga susirgau lygiai pries metus... taigi klausimas butu toksai ar reikia man vel eiti pasitikrinti ir gerti vaistus?
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2011 08 17, 14:53)
dabar toks gydymo budas,pirmiausia paiso depresija  ir kruvas antidepresantu,tada pasidarai visiskai bevertis zmogus ,o jie turbut to siekia kad kuo daugiau butu ne zmoniu ,o zombiu vaikstanciu ir nesuvokianciu kas tokie yra doh.gif
as sirgau laimo liga ,po 5 metu persirgau sunkia virusinio encefalito forma ,isliko stiprus galvos skausmai ,koordinacija sutrikus ir tt,turiu invaliduma,vaistus geriau labai stiprius kurie buvo kompensuojami,todel reikejo kas menesi eiti juos issirasyti,ir kiekviena karta ta pati sakydavau kad be vaistu negaliu gyventi,skausmas ziaurei isvargino mane ,negalejau miegoti,todel ir nuotaikos nebuvo,tai nusprende kad man depresija, jie mane nuodijo antidepresantais metus laiko,savijauta tik blogejo ,o rase vis kitokius vaistus ir vis didindami dozes doh.gif ,kol neatsiguliau i diagnostikos skyriu,ten dave vaistus tik skausmui malsinti ,pleciancius ir vakare miegui,taip pragyvenau 15 dienu be antidepresantu ,gryzusi is ligonines daugiau nebegeriau ju,svekata nera gera ,bet cia yra liekamieji reiskiniai po sunkiu ligu ,suvokiu kad nieko nepakeisiu,geriu nuskausminamuosius ir dziaugiuosi gyvenimu,kad galiu savimi pasirupinti,nes po tokios ligos eigos ir komplikaciju mazas procentas isgyvena doh.gif

Na aš jokių antidepresantų negėriau ir kol kas nesiruošiu gert. O visus savo sveikatos sutrikimus vėliau gydžiau pati, kaip tik sugebėjau g.gif Šiaip, sakyčiau, kad pasisekė, jog suradau neblogą neurologę, kuri mane šiek tiek pastatė į kojas. O dabar prieš kokius 2 mėn. sugėriau kursą vaistų, kuriuos parsisiunčiau iš Kanados, tikrai jaučiu pagerėjimą, dar turiu kitos rūšies vaistų, bandysiu juos sugert. O jeigu ką dar parsisiųsiu tų vaistų, tik, kad nėra kas pakonsultuotų, kiek jų reikia išgerti. unsure.gif
Įmetu nuorodas iš kurių labai daug info radau. smile.gif
http://www.newswithv...ine/james26.htm
http://www.nutramedi...a...&pageStyle=

Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 08 10, 16:44)
AIDS centras-tiksliausia laboratorija,bent jau Vilniuje.Pirmą kartą dariausi AIDS centre,nes netoli buvau,o po to,gydytoja pasakė,kad tik ten daryčiausi,nes net Santariškės sudėtingesnius tyrimus jiems siunčia

Aš jau irgi tikiu, kad Santariškių kraujo centras š.... mala. Man visus metus rodo IgM teigiamą, nedidelį, bet teigiamą. Tuo tarpu, AIDS centro ir Endemik'o laboratorijose - neigiamus. Gal Santariškių kraujo centro regentai blogi g.gif

QUOTE(Upokšnis @ 2011 08 17, 11:17)
Endemike tyrimas kainuoja 74 lt. o AIDS laboratorijoje (Gėlių g.) 55 lt. Tik Endmike el. paštu gali gauti atsakymą, o AIDS reikia pačiam važiuoti.

Žiūrint kokie tyrimai. Man atrodo Endemik'e pigiausias tyrimas yra pagal WB.

QUOTE(sigitukee @ 2011 08 29, 13:44)
norejau uzduoti toki klausimuka. Laimo liga susirgau lygiai pries metus... taigi klausimas butu toksai ar reikia man vel eiti pasitikrinti ir  gerti vaistus?

o ligą išgydėt? kam iš naujo gerti vaistus?

nu sako, kad liga gali atsinaujinti, ypač jei ji pradėta gydyti antroje ar trečioje stadijoje. Man infektologė patarė po metų pasidaryti tyrimą (nors pradėjau gydytis iš karto, tik pasirodžius ligos simptomams). Aš pasidariau - man ramiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvos @ 2011 09 06, 10:59)
Aš jau irgi tikiu, kad Santariškių kraujo centras š.... mala. Man visus metus rodo IgM teigiamą, nedidelį, bet teigiamą. Tuo tarpu, AIDS centro ir Endemik'o laboratorijose  - neigiamus. Gal Santariškių kraujo centro regentai blogi  g.gif
Žiūrint kokie tyrimai. Man atrodo Endemik'e pigiausias tyrimas yra pagal WB.
o ligą išgydėt? kam iš naujo gerti vaistus?

nu sako, kad liga gali atsinaujinti, ypač jei ji pradėta gydyti antroje ar trečioje stadijoje. Man infektologė patarė po metų pasidaryti tyrimą (nors pradėjau gydytis iš karto, tik pasirodžius ligos simptomams). Aš pasidariau - man ramiau wink.gif

aš dariau pakartotinai tyrimus po pusmečio,po metų,po 2 ir gal dar kartosiu kažkada.nors pas mane rodo tik ūminę teigiama(taip būt negali,jei aktyviai sergi tai ir igM ir igG teigiami būna,tai sako infektologė,kad aparatas maišo l.ligos ir artrito gaminamus baltymus,todėl igM teigiamas)
Atsakyti
Sveiki, gal kas padėtumėt susigaudyti?
Artimam žmogui įsisegė erkė. pagal rekomendacijas pralaukė kelias savaites ir atliko tyrimus endemike. Taigi, encefalito atsakymas neigiamas. O Laimo ligos - žinokite, nesuprantu. Yra atsakymas, yra parašytos normos, tai pagal normas atsakymas papuola į "abejotina" ( nei teigiama, nei neigiama) Ir dar parašyta - pilka zona. Tai ką čia reiškia? Kam tada iš viso daryti tą tyrimą, jeigu neatsako į klausimą g.gif
Beje, tirtas tik IgM, ar nereikėjo IgG ar kažkas pan.?
Na, ir tuo pačiu jau paskiepijo nuo encefalito, tai dabar prastai jaučiasi, nebežinom, ar čia reakcija į skiepą, ar čia virusas kabinasi, ar čia gal koks Laimas pasireiškia g.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2011 08 17, 15:11)
isgeri kursa ir ramiai lauki tu dvieju savaiciu.o jei ir ras kokia liga tai ne tokia ir aktivi bus g.gif  nu nezinau,man taip norisi isgert antib. doh.gif kazkur skaiciau kad kaikurie nelaukia kol pasimatis pirmi pozymiai o poto gert arkliu dozes ir panikot wacko.gif

mano mažajai paneliai šiemet buvo įsisiurbusi erkė,susinervinau juodai doh.gif ,ištraukiau su viskuo,bet iš kart pasiskambinau gydytojai,tai ji pasakė,jog nepanikuotume ir stebėtume ar neatsirado koks bėrimas ar neparaudonavo ta vieta,o kai paklausiau ar nereik gerti antib.tai ji kategoriškai pasakė,jog jokių vaistų nereik schmoll.gif .Pasak ja,vaistai pradžioje užglaisto viską,tai ligos požymiai,aišku jei erkė buvo užkrėsta,pasireiškia daug vėliau.
Atsakyti
Sveikos,
ar kraujo tyrimą po tų 2-3 savaičių galima atlikti pas savo šeimos gydytoją ar reikia kreiptis kur kitur?
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti