Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(Magnifique @ 2012 06 25, 11:33)
Šiaip IgG teigiamas rodo,kad lėtinė forma yra.Ji po prasirgimo gali likti teigiama ir 5 metam ir visam gyvenimui ir šiaip nėra gydoma.Esmė yra IgM,kuris pasigamina esant ūminei formai.Reikia jį pasidaryt.Jeigu jis tegiamas nemažai (nes nedaug teigiamas,gali būti po persirgimo dar nesumažėjęs),tada be jokių mąstymų reikia gydyti.

aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Prieš savaitę radau kojoje erkę doh.gif nedaug buvo prilipusi, vidutinio dydžio, nemaža tokia ir aplink ją buvo paraudę... išsitraukiau pati. Ant rytojaus pietų nulėkiau pas gydytoją, tai jau buvo neparaudę, o susiformavęs spuogelis įkandimo vietoj, tai išrašė doksiciklino po 100 mg 10dienų, profilaktiškai tipo... sako Laimo dėmėms per anksti, bet atseit kas čia žino su tom erkėm. Ant rytojaus aplink įkandimo spuogelį susiformavo dar trys aplink, o dabar po savaitės likęs pagrindinis ir du aplink ir jie blėsta. Antibiotikų dar negėriau, nors ir turiu nusipirkus. Man tai netelpa galvoj kaip galima juos gert profilaktiškai? Kažkos kaip absurdas, taip išeina, kad po kiekvienos erkės įkandimo gert antibiotikų profilaktiškai? Kiekvieną savaitgalį varom į sodą, tai ir potencialu pasigaut tų erkių, tai visas sezonas bus su antibiotikais?.. g.gif
Bet prisiskaičiau čia baisybių visokių, tai jau kyla rankos imt ir sugert tuos vaistus, bet vis dvejoju dar, o jei be reikalo? gaila organizmo...Gydytoja sakė, kad ta dėmė turi didėti, o man tie spuogiukai po truputį blunka, tai jei teisingai supratau, tai po 3 sav. nuo įkandimo galima pasižiūrėt ar bus jau antikūnų ir tada gydytis ar jau tipo vėlu? Nes jokių man kraujo tyrimų neėmė ir net nesiūlė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 06 26, 14:11)
Prieš savaitę radau kojoje erkę doh.gif nedaug buvo prilipusi, vidutinio dydžio, nemaža tokia ir aplink ją buvo paraudę... išsitraukiau pati. Ant rytojaus pietų nulėkiau pas gydytoją, tai jau buvo neparaudę, o susiformavęs spuogelis įkandimo vietoj, tai išrašė doksiciklino po 100 mg 10dienų, profilaktiškai tipo... sako Laimo dėmėms per anksti, bet atseit kas čia žino su tom erkėm. Ant rytojaus aplink įkandimo spuogelį susiformavo dar trys aplink, o dabar po savaitės likęs pagrindinis ir du aplink ir jie blėsta. Antibiotikų dar negėriau, nors ir turiu nusipirkus. Man tai netelpa galvoj kaip galima juos gert profilaktiškai? Kažkos kaip absurdas, taip išeina, kad po kiekvienos erkės įkandimo gert antibiotikų profilaktiškai? Kiekvieną savaitgalį varom į sodą, tai ir potencialu pasigaut tų erkių, tai visas sezonas bus su antibiotikais?.. g.gif
Bet prisiskaičiau čia baisybių visokių, tai jau kyla rankos imt ir sugert tuos vaistus, bet vis dvejoju dar, o jei be reikalo? gaila organizmo...Gydytoja sakė, kad ta dėmė turi didėti, o man tie spuogiukai po truputį blunka, tai jei teisingai supratau, tai po 3 sav. nuo įkandimo galima pasižiūrėt ar bus jau antikūnų ir tada gydytis ar jau tipo vėlu? Nes jokių man kraujo tyrimų neėmė ir net nesiūlė unsure.gif

kai man ikando,daktare sake kad tik po 2 savaiciu reikia darit tyrimus.Padariau tyrima encifalitui,o laimo ligai sake nereikia,kad nera reikalo jei per tas 2 sav.jokiu pozymiu neatsirado.Laimei encifalito nerado bet ir laimo jokiu pozymiu neatsirado.Rugseji bus metai tai darysiu pakartotinai tyrimus ir encifalitui ir laimo ligai,del visopikto.Bet pastebejau kad tapau nervingesne,ziema tai isvis man stogas buvo pavazeves,buvau irzl,i pikta ,nervinga,net verkiau be reikalo doh.gif .Gal cia tik ziemos depresija kokia buvo g.gif .Bet dabar viskas gerai doh.gif Ikandimo vietoi jokiu demiu neatsirado.Bet girdejau kad pasireikt laimo gali ir po metu,dvieju g.gif
Atsakyti
labas
panasu,kad ir as pasigavau sita bjaurybe verysad.gif niekada labai nebijojau erkiu,o va sia tau dovanu doh.gif buvome Latvijoj prie juros,tai ant sono pajauciau,kad niezti,suemiau ir nusieme,net nepagalvojau,kad ji ten spejo ka suleist g.gif praejus 9dienom,pajauciau,kad toj vietoj niezti.pasikasiau,tai kad suskaudo blink.gif paziurejau i veidrodi ir apsalau doh.gif polikl nebuvau,bet parodziau kaimynei,kuri dirba bendros praktikos gyd.sake,kad reikia antibus gert.o kada tuos kraujo tyr darytis?nes kiek supratau,kol kas kraujas nieko nerodys g.gif beja daugiau jokiu simptomu...tik,kad skauda toj vietoj
Atsakyti
QUOTE(Pagran2kasss @ 2012 07 16, 20:03)
o kada tuos kraujo tyr darytis?nes kiek supratau,kol kas kraujas nieko nerodys  g.gif

siulo po triju savaiciu nuo isisiurbimo
Atsakyti
gal zinot kiek tas kraujo tyrimas kainuoja? man buvo isisiurbusios dvi mazytes ta pacia diena, praejo 3 sav, kazkaip svaigsta galva vis ir kazkokia neaiski ji man, temperaturos neturiu, raumenu lyg neskauda, bet ta galva ir svaigulys neduoda ramybes, kazkip baisu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 07 22, 17:59)
gal zinot kiek tas kraujo tyrimas kainuoja? man buvo isisiurbusios dvi mazytes ta pacia diena, praejo 3 sav, kazkaip svaigsta galva vis ir kazkokia neaiski ji man, temperaturos neturiu, raumenu lyg neskauda, bet ta galva ir svaigulys neduoda ramybes, kazkip baisu unsure.gif

Endemike man kainavo 40lt.(encifalito tir.)Laimo l.mazdaug tiek pat.Bet dariausi pries metus 4u.gif
Atsakyti
sveikos, susidriau ir as su sia liga verysad.gif ir parasysiu savo patirti, gal kuriai klaipedietei bus naudinga

isisiurbe ir man erke verysad.gif apie ja suzinojau is stipraus niezulio pabudus - pasiziuriu ta vieta ten mano baubas.(pagal mane ja man i lova atnese katinas ir ji prikibusi buvo per nakti) istraukti sekmingai nepavyko, liko galvute-ar usas (traukiant stengesi vyras nespausti uz pilvelio, kad nesusvirkstu savo turinio erke atgal)
istraukus matesi tik galvutes zyme, jokio paraudimo. po 5 dienu atsirado maza rausva demele aplink ta galvute, bet visi ramino, cia del galvutes, ispuliuos pasisalins kaip pasinas, del to uzraudo. po 12 dienu deme isplito iki kokiu 7 cm.
buvau pas seimos gydytoja, kai deme dar buvo maza - pagal ja cia alergine reakcija,, lamo ligai per anksti, po 4 dienu vel nuejau, kai jau deme buso isplitusi - tas pats alerginis. dar po keliu dienu pasiprasiau siuntimo pas infektologa, nes kazkaip neramu buvo, kad taip ilgai nedingsta, ir tokia didele ta deme
infektologas dirba (tame pastate kur yra gimdymo namai, talona gavau sekanciai dienai pas gydytoja Zelniene) ji paziurejusi pasake, kad cia laimo liga, kraujo nera ko net imti, nes vis tiek aisku kad rodys, kad yra liga. Paskyre antibiotika DOXYCYIN dviem savaitems (1 tablete ryte, viena vakare) ir GERUJU BAKTERIJU. sakiau kad maitinu dukryte, bet ji issityciojo blink.gif tipo ner cia ko maitinti jau, net 2kartus perklausiau ar saugus vaistai zindanciai. Nusipirkusi vaistus paskaiciau, kad doxycilin draudziamas nescioms ir maitinancioms.
seimos gydytoja pakeite i silpnesnius antibus, kurie galimi nestukems ir maitinancioms (amoxacilyn)

buvau ir Endemik, bet kraujo tyrimas sake tikslingas tik po menesio nuo erkes isisiurbimo. (tyrmo kaina 40 lt. )
pas juos irgi konsultuoja infektologe, kuri dirba infekcineje ligonineje (kaina konsultacijos 90 lt.)

taip pat infektologe minejo, kad deme emus gerti antibus gali isnykti net po keliu dienus, bet reikia pabaigtti skirta KIEKI. Jei deme lieka sugerus antibus, reikes vel testi gydymo kursa dar savaitei.

labai noriu, kad pakatu 2 savaiciu kurso, tuo labiau kad zindau dar mazaja (zindancioms nerekomenduou gyd Silvijos Zelnienes doh.gif nebent norite moralo)

siaip pacia deme man daznai niezti, uzeina toks staigus trumpas niezejimas - net nubundu nakti, norisi kasytis
daugiau kazkokiu pozymiu nejauciu, nebent silpnas galvos svaigimas, plaukimas - bet daznai susimastau, gal taip isivaizduoju, del erkes isisiurbimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 16 rugpjūčio 2012 - 14:51
QUOTE(Endži @ 2012 07 22, 17:59)

Tyrimus pasidaryk,tas svaigimas gali buti Laimo ligos pozymis(jei jis ne nuo nerimo...)Turejau sita laime kazkada,po erkes isisiurbimo (kuria pastebejau tik trecia diena) pora savaiciu kamavo tiesiog nezmoniskas mieguistumas,nuovargis,atrode-krisiu kur stoviu,vos bepaeidavau,ir galva pasvaiguliuodavo,bet kaip tik tuo metu Vilniuje stiprus smogas buvo,kazkur ten kazkas dege tais metais,lyg durpynai,tai galvojau kad del to,o dar po kiek laiko mieguistumas praejo,bet ant kojos atsirado raudona deme-visai kitoj vietoj,nei kad erke buvo isisiurbusi-ta bjaurybe sone sedejo ax.gif Labai nieztinti-pagalvojau kad alergija,susileidau vaistu-nepadejo,ir tada prisiminiau ta erke ir kreipiausi i infektologus,diagnoze-Laimo liga,3 sav. doxiciklino kurso ir sveika ax.gif Sake,kad greiciausiai Laimo liga daugiau nesirgsiu,net jei ir vel isisiurbs uzsikretusi...
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 08 17, 23:54)
Tyrimus pasidaryk,tas svaigimas gali buti Laimo ligos pozymis(jei jis ne nuo nerimo...)Turejau sita laime kazkada,po erkes isisiurbimo (kuria pastebejau tik trecia diena) pora savaiciu kamavo tiesiog nezmoniskas mieguistumas,nuovargis,atrode-krisiu kur stoviu,vos bepaeidavau,ir galva pasvaiguliuodavo,bet kaip tik tuo metu Vilniuje stiprus smogas buvo,kazkur ten kazkas dege tais metais,lyg durpynai,tai galvojau kad del to,o dar po kiek laiko mieguistumas praejo,bet ant kojos atsirado raudona deme-visai kitoj vietoj,nei kad erke buvo isisiurbusi-ta bjaurybe sone sedejo ax.gif Labai nieztinti-pagalvojau kad alergija,susileidau vaistu-nepadejo,ir tada prisiminiau ta erke ir kreipiausi i infektologus,diagnoze-Laimo liga,3 sav. doxiciklino kurso ir sveika ax.gif Sake,kad greiciausiai Laimo liga daugiau nesirgsiu,net jei ir vel isisiurbs uzsikretusi...

Dexana,galiu patikint,kad susirgti pakartotinai sėkmingai galima.Sirgau Laimo liga 2 kartus jau.
Atsakyti
o po kiek laiko pabaigus antibu kusa reikia vel darytis kraujo tyrima? is kur zinoti kad tikrai ta zaraza sunaikinta
n man tiek endemike, tiek poliklinikos infktologai pasake sugerti antibus ir viskas, jokio tyrimo nebesidaryti

man neramu, nes visgi geriu ne doxy as, o is kur zinoti, kad Zinnat man suveiks taip pat gerai, kaip doxy.

is vis man idomu, kodel tik doxy geriausias

gi vaikams iki 8 metu jis negalimas - tai kaip gydo juos, arba nestukes?
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 08 20, 14:42)
o po kiek laiko pabaigus antibu kusa reikia vel darytis kraujo tyrima? is kur zinoti kad tikrai ta zaraza sunaikinta
n man tiek endemike, tiek poliklinikos infktologai pasake sugerti antibus ir viskas, jokio tyrimo nebesidaryti 

man neramu, nes visgi geriu ne doxy as, o is kur zinoti, kad Zinnat man suveiks taip pat gerai, kaip doxy.

is vis man idomu, kodel tik doxy geriausias

gi vaikams iki 8 metu jis negalimas - tai kaip gydo juos, arba nestukes?

po 3 sav.nuo paskutines sugertos tabletes antibu reikia kartot mazdaug.ta prasme ne anksciau,nes net jei sveika,galejo nespet imunoglobulinas suirt ir gali rodyti klaidingai teigiama IgM.
Atsakyti