Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(egzotikaa @ 2012 08 20, 14:42)
o po kiek laiko pabaigus antibu kusa reikia vel darytis kraujo tyrima? is kur zinoti kad tikrai ta zaraza sunaikinta
n man tiek endemike, tiek poliklinikos infktologai pasake sugerti antibus ir viskas, jokio tyrimo nebesidaryti 

man neramu, nes visgi geriu ne doxy as, o is kur zinoti, kad Zinnat man suveiks taip pat gerai, kaip doxy.

is vis man idomu, kodel tik doxy geriausias

gi vaikams iki 8 metu jis negalimas - tai kaip gydo juos, arba nestukes?

Amoxicilinas, Azitromicinas taip pat puikiai tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 08 20, 12:52)
po 3 sav.nuo paskutines sugertos tabletes antibu reikia kartot mazdaug.ta prasme ne anksciau,nes net jei sveika,galejo nespet imunoglobulinas suirt ir gali rodyti klaidingai teigiama IgM.

aciu
TAI PASIDARIUS TYRIMA Igm turi buti neigiamas po tu triju savaiciu, baigus paskutine antibu tablete? ar Endemik paaiskina tyimu rezultata ar reikia vel kreiptis kur? (nes klaipedoje Endemike infektologe jaunute, ka tik baigusi mokslus - man pasirode nekompetetinga, nes negavau jokios info schmoll.gif )
o jei rodo, kad yra - tada vel antibu kursas ar kaip?

QUOTE(musik @ 2012 08 20, 13:00)
Amoxicilinas, Azitromicinas taip pat puikiai tinka  4u.gif

amoxicilinui paskutini karta kai varojau pries kokius 7 metus pasireiske alergine reakcija, del to ir atmeteme sita varianta

azitromicina siule man Endemik gydytoja, bEt tik 5 dienu kursas tenai (kas man pasirode itartinai, nes visos rasot 14-21 d. kursas, nors gyd minejo, kad vilniuje jos kolege tipo ji skiria ir pasveiksta, ir trumpas kursas) bet negalimas maitinanciai

del to liko ZINNAT (cefuruksinas) nors skaiciau sia tema buvo ir juo kas gydesi ir issigyde
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 20 rugpjūčio 2012 - 20:52
Sveiki, na ka ir as pasigavau ta bjaurybe. doh.gif doh.gif doh.gif
Blogiausia tai, kad nerimas man neduoda ramybes, nes kiek supratau reikia laukti 2 ar 3 sav. kol pasireik simptomai. Labai pergyvenu, kad maitinu maziuka, kad jam ta zaraza nepersiduotu. Gal kam taip buvo, patarkite ar verta smarkiai nerimauti del mazylio sveikatos? Ar verta dabar darytis kraujo tyrima, gal nueiti pas seimos gyditoja? Patrkite kas susidure su panasia problema.
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 09 06, 19:53)
Sveiki, na ka ir as pasigavau ta bjaurybe. doh.gif  doh.gif  doh.gif
Blogiausia tai, kad nerimas man neduoda ramybes, nes kiek supratau reikia laukti 2 ar 3 sav. kol pasireik simptomai. Labai pergyvenu, kad maitinu maziuka, kad jam ta zaraza nepersiduotu. Gal kam taip buvo, patarkite ar verta smarkiai nerimauti del mazylio sveikatos? Ar verta dabar darytis kraujo tyrima, gal nueiti pas seimos gyditoja? Patrkite kas susidure su panasia problema.

kiek esu informuota,tai laimo liga,net jei ja susirgote,per piena nepersiduoda,taigi jokios rizikos susirgt mazyliui nera.kraujo tyrima darykites tik jei atsirastu eritema ty.paraudimas didejantis ikandimo vietoje.
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 09 06, 16:53)
Sveiki, na ka ir as pasigavau ta bjaurybe

sveika

nurimk ir toliau maitink maziuka

as susiduriau su sia situacija verysad.gif maitinu dukryte iki siol,nors ir erke mane uzkrete Laimo liga. Man deme pasiode gana greitai,erke isisiurbe liepos 29,o jau rugpjucio 4d. atsirado paraudimas apie 1 cm(iki tol nieko nesimate,nebuvo,o jau 10diena jis splito iki 7x3 cm) kadangi maitinutai DOXYCILYYN NGALIMA,siaip skirtu amoxacilina (ospamox) (bet as jam alergiska,todel man paskyre ceferuksima (Zinnat 3 savaites)

rytoj bus paskutine diena kai geriu antibijotikus, vaistus geriu iskart po maitinimo,kad mazylei kuo maziau ju tektu

bet tau nieko gali ir nebuti 4u.gif kolabai linkiu.as dar buvau [pasigavusi sia zaraza ir liepos 6 d doh.gif (kazkaip si vasara man ziauri,nera taip buve) bet nuo sitos erkesnieko nebuvo

siaip skaitinejau intike, tai LAIMO LIGA VAIKELIUI maitinant tikrai nepersiduoda,o erkinis encefalita sgalimas teoriskai,bet praktiskai nera tokiu atveju.klausiau to ir 2 infektologu- abu nuraminu,kadmaitinti galiu, neturetu nieko buti. Maitink toliau, stebek savo sveikata i kad neatsirastu raudonos demes,kuri gali atsirasti nebutinai toje vietoje kur buvo erke.

o kraujo tyrimas tau nieko dar nerodys
Atsakyti
Kas gydetes nuo laimo ligos - jums deme visiskai isnyko dar geriant antibus??? ar veliau jau sugerus?

pas mane rytoj paskutine diena,bet dar liko tokia sviesi pilksva pigmetine deme unsure.gif nors kita karta jau atrodo kad nikeo ir nebera.
buvau dar pas infektologe Eimutiene (dirba Klaipedoje, kur yra gimdymo namu pastatas) tai sake,kad jinai gali isnykti ir tik iki 6 men visiskai. Be to,ja reikia vertinti nesukaitus,ir ne po maudyniu -nes tada paryskeja.
sake jei po menesio deme man toliau labai keltu nerima,nesviesetu, tada vel ateiti ir tada jau darys kraujo tyrimus (minejo,kad vieno tyrimo NEPAKANKA, reikalingi keli,kas kiek tai laiko,kad butu galima ivertinti)

dar uzklausiau,o gal zinnat nera tinkamas vaistas, bet ji iskart nedvejodama atsake,kad net labai tinkamas, tik jo neskiria,nes jis labai brangus antibijotikas (dezute 65 lt, o doxy nesiekia 10 lt, o tokiu dezuciu reikia 3 doh.gif )

idomu, kaip kitiems su sios demes isnykimu, kada ji isnyko visiskai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 06 rugsėjo 2012 - 21:26
QUOTE(egzotikaa @ 2012 09 06, 21:08)
sveika

nurimk ir toliau maitink maziuka

as susiduriau su sia situacija  verysad.gif maitinu dukryte iki siol,nors ir erke mane uzkrete Laimo liga. Man deme pasiode gana greitai,erke isisiurbe liepos 29,o jau rugpjucio 4d. atsirado paraudimas apie 1 cm(iki tol nieko nesimate,nebuvo,o jau 10diena jis splito iki 7x3 cm) kadangi maitinutai DOXYCILYYN NGALIMA,siaip skirtu amoxacilina (ospamox) (bet as jam alergiska,todel man paskyre ceferuksima (Zinnat 3 savaites)

rytoj bus paskutine diena kai geriu antibijotikus, vaistus geriu iskart po maitinimo,kad mazylei kuo maziau ju tektu

bet tau nieko gali ir nebuti  4u.gif kolabai linkiu.as dar buvau [pasigavusi sia zaraza ir liepos 6 d  doh.gif (kazkaip si vasara man ziauri,nera taip buve) bet nuo sitos erkesnieko nebuvo

siaip skaitinejau intike, tai LAIMO LIGA VAIKELIUI maitinant tikrai nepersiduoda,o erkinis encefalita sgalimas teoriskai,bet praktiskai nera tokiu atveju.klausiau to ir 2 infektologu- abu nuraminu,kadmaitinti galiu, neturetu nieko buti. Maitink toliau, stebek savo sveikata i kad neatsirastu raudonos demes,kuri gali atsirasti nebutinai toje vietoje kur buvo erke.

o kraujo tyrimas  tau nieko dar nerodys

Labai aciu uz atsakyma, apraminote del maitinimo lieka tik tiketis, kad viskas bus gerai. Linkiu jums kuo greiciau pasveikti, iki smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilka11: 07 rugsėjo 2012 - 07:31
pasiemiau dukros atsakymus del Laimo ligos
Igm 0.278
Igg - 85

tai kas jai? pirma erke gyvenime?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegas: 13 rugsėjo 2012 - 21:21
Laba, susiduriau ir as su ta bjaurybe verysad.gif
Anksciau visai nebijojau, net kai vaikui isisiurbe pirma karta, niekur nesikreipiau, bet atidziai stebejau, zinau visus simptomus, kurie turetu buti, tai iki antros erkes nieko panasaus nebuvo, bet kai isisiurbe vaikui antroji - i galva ir dar tokia didele blink.gif , labai sunerimau. Profilaktiskai sugerem nuo Laimo ligos antibu, jokio paraudimo, nieko nebuvo. Po 14 dienu po isisiurbimo vaikui labai staigiai pakilo temp. iki 39 laipsniu, lengvai numusiau ir kita diena jis jau sveikas g.gif Kadangi tai buvo savaitgali, tai antradieni jau pasidarem tyrima del erkinio encefalito. Siandien gaunu atsakyma, kad tyrima reiktu pakartoti, nes vienas kazkuris antikunis ribinis, kitas neigiamas. doh.gif Atsakymu neturiu, nes jau jie nedirba, nespejau pasiimti, o jaudulys begalinis verysad.gif Gal patarsit, kur reikia kreiptis del tyrimo paaiskinimo (Vilniuje), nes pasake, kad mums reiklalinga gydytojo konsultacija, tik jis gali nustatyti ka toliau daryti. Seimos gydytoja atkrenta - visai nekompetetinga cool.gif
Gal kas buvot susidure su panasia situacija?
O jei pam nustatys, kad jis uzsikrete erkiniu encefalitu, koks gydymas? Kiek skaiciau, tai nera lyg unsure.gif Bet dabar vaikas jauciasi puikiai. Oi, kaip bijau sito savaitgalio, kaip tik praejusios bus 7 dienos, kai gali buti ta antroji banga unsure.gif
Atsakyti
musu medicina visagale, nuejau pas infektologa - niekas jai neaisku, rodo isisenejusia Laimo liga, nors erke pirma (nuo encefalito skiepinti mano vaikai). darom pakartotinius tyrimus, reikes dar savaite laukti. durdomas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegas: 16 rugsėjo 2012 - 22:39
QUOTE(Gegas @ 2012 09 16, 23:38)
musu medicina visagale, nuejau pas infektologa - niekas jai neaisku, rodo isisenejusia Laimo liga, nors erke pirma (nuo encefalito skiepinti mano vaikai). darom pakartotinius tyrimus, reikes dar savaite laukti. durdomas

Pas mus panasi situacija doh.gif
Tik as buvau pas mano manymu labai kompetetinga mokslu daktare infektologe Virginija Macioniene (Pylimo poliklinikoje). Tai musu atveju per anksti padarytas kraujo tyrimas, kuri liepe daryti Endemikas. Gavau labai issamia ir idomia info, tai kol nepamirsau pasidalinsiu su jumis.
Apie Erkini enefalita
Pas mus vyrauja 2 tipu erikio encefalito tipai: rytietiskas, kuris pasireiskia labai agresyvia forma su auksta temp., paralyziumi peciu juostos, pozymiai pasireiskia gan greit po erkes isisiurbimo ir vakarietiskas tipas, kur virusas ne toks pavojingas, zmogus gan lengvai perserga ir kartais net nezino, kad persirgo ir igavo imuniteta nuo erkinio encefalito, nes viskas nurasoma ,,vasaros gripui'' rolleyes.gif Tokiu atveju zmogui nereikia net skiepytis, nes skiepas dar blogiau gali paveikti. Todel pries skiepijantis nuo erkinio encefalito, jei kartais buvo isisiurbusi kokia erke ir buvo panasus simptomai i gripa, butina pasidaryti kraujo tyrimus.
Kraujo tyrimus reikia daryti ne is kart po temp. pakilimo (ka man liepe daryti Endemike fool.gif ) o praejus ne anksciau 2 sav. po pasireiskusiu pozymiu (temp., silpnumas, nerimas, nemiga) Jei pozymiai ryskus - paralyzius, tada jau i ligonine is kart cool.gif
Apie Laimo liga
Profilaktinis antibu gerimas nieko nepadeda (nors mes gerem blush2.gif ) Nes antibai veikia tik jaunas borelijas (Laimo bakterijas, ju ,,nauja vada''), o tos, kurios pateko kaip uzkratas pasak infektologes, turi ,,stora skura'' biggrin.gif kuriu paprasti antibai neiveikia ir paskui vistiek reiks gerti dar papildomai specialius, labai stiprius antibus. Tai kam papildomai alinti organizma cool.gif
Pasirodo erkes tikrai vilioja kraujo grupes ir prakaito tendemas, todel zmonems, kuriems daznai isisega erkes, patariama skiepytis nuo erkinio encefalito.
Atsiprasau uz rasyma be Lt raidziu blush2.gif , uzstrigo ,,alt'' mygtukas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnesse: 20 rugsėjo 2012 - 18:02
patikslino diagnoze kitu tyrimu - Laimo liga verysad.gif
jau para, kaip geria mergyte amoksicilina. laukia dar 20 dienu
Atsakyti