QUOTE(Gegas @ 2012 09 16, 23:38)
musu medicina visagale, nuejau pas infektologa - niekas jai neaisku, rodo isisenejusia Laimo liga, nors erke pirma (nuo encefalito skiepinti mano vaikai). darom pakartotinius tyrimus, reikes dar savaite laukti. durdomas
Pas mus panasi situacija
Tik as buvau pas mano manymu labai kompetetinga mokslu daktare
infektologe Virginija Macioniene (Pylimo poliklinikoje). Tai musu atveju per anksti padarytas kraujo tyrimas, kuri liepe daryti Endemikas. Gavau labai issamia ir idomia info, tai kol nepamirsau pasidalinsiu su jumis.
Apie
Erkini enefalita
Pas mus vyrauja 2 tipu erikio encefalito tipai:
rytietiskas, kuris pasireiskia labai agresyvia forma su auksta temp., paralyziumi peciu juostos, pozymiai pasireiskia gan greit po erkes isisiurbimo ir
vakarietiskas tipas, kur virusas ne toks pavojingas, zmogus gan lengvai perserga ir kartais net nezino, kad persirgo ir igavo imuniteta nuo erkinio encefalito, nes viskas nurasoma ,,vasaros gripui''

Tokiu atveju zmogui nereikia net skiepytis, nes skiepas dar blogiau gali paveikti. Todel pries skiepijantis nuo erkinio encefalito, jei kartais buvo isisiurbusi kokia erke ir buvo panasus simptomai i gripa, butina pasidaryti kraujo tyrimus.
Kraujo tyrimus reikia daryti ne is kart po temp. pakilimo (ka man liepe daryti Endemike

) o praejus
ne anksciau 2 sav. po pasireiskusiu pozymiu (temp., silpnumas, nerimas, nemiga) Jei pozymiai ryskus - paralyzius, tada jau i ligonine is kart
Apie
Laimo liga
Profilaktinis antibu gerimas nieko nepadeda (nors mes gerem

) Nes antibai veikia tik jaunas borelijas (Laimo bakterijas, ju ,,nauja vada''), o tos, kurios pateko kaip uzkratas pasak infektologes, turi ,,stora skura''

kuriu paprasti antibai neiveikia ir paskui vistiek reiks gerti dar papildomai specialius, labai stiprius antibus. Tai kam papildomai alinti organizma
Pasirodo erkes tikrai vilioja kraujo grupes ir prakaito tendemas, todel zmonems, kuriems daznai isisega erkes, patariama skiepytis nuo erkinio encefalito.
Atsiprasau uz rasyma be Lt raidziu

, uzstrigo ,,alt'' mygtukas